fbpx

Uitvaartverzekeringen: afsluiten of toch niet?

We verzekeren ons voor van alles en nog wat en over de ene verzekering denken we liever net wat langer na dan de andere. Toch denken en praten we liever nog niet altijd over een uitvaartverzekering. Ook al praten we er niet veel over, zo’n 70 procent van de Nederlanders heeft een uitvaartverzekering afgesloten. In deze blog zetten we de voordelen en alternatieven van een uitvaartverzekering voor je op een rij. Zo krijg je een beter beeld van deze verzekering en kun je zelf besluiten of je deze wilt afsluiten.

Wat is het precies?

Een uitvaartverzekering wordt afgesloten om nabestaanden de kosten van een uitvaart (deels) te besparen. In Nederland kost een uitvaart gemiddeld zo’n €7.500,- tot €9.500,-, wat niet iedereen zomaar ergens heeft liggen in het geval van (plots) overlijden. Door een uitvaartverzekering af te sluiten, betaal je maandelijks een premie voor een dienstenpakket of een uit te betalen bedrag bij het overlijden. Op die manier weet je zeker dat wanneer je komt te overlijden, de kosten van je uitvaart (grotendeels) worden gedekt door de verzekeraar. Bij de keuze voor een dienstenpakket helpt de verzekeraar je nabestaanden bovendien bij het organiseren van je uitvaart. Dit neemt je nabestaanden veel zorgen en werk uit handen in een emotionele tijd.

De kosten

Er zijn veel verschillende uitvaartverzekeringen en verzekeraars. Afhankelijk van jouw wensen, het pakket dat je uitkiest en/of het bedrag dat je bij je overlijden wilt laten uitkeren aan je nabestaanden, kan de premie die je betaalt verschillen. Het is daarom altijd een goed idee om het aanbod en de verschillende manieren van verzekeren door te nemen en de premie vooraf te berekenen zodat je de juiste keuze kunt maken. Let er daarbij ook op dat je nadenkt over de uitvaartverzorger. Wil je een andere uitvaartverzorger dan de verzekeraar? Dan is het slimmer om een uit te keren bedrag te verzekeren in plaats van een uitvaartverzekering met een dienstenpakket af te sluiten. Neem jouw wensen, eisen en verwachtingen daarom vooraf door en gebruik deze bij het uitkiezen van een uitvaartverzekering.

Alternatieven

Wanneer je ervoor kiest om geen uitvaartverzekering af te sluiten, dan zijn er een paar alternatieven. Zo kun je zelf een spaarrekening voor de kosten van je uitvaart openen. Echter ben je in dat geval niet zeker van het bedrag dat je nabestaanden krijgen als je niet direct een flink bedrag op deze spaarrekening kan storten. Van tevoren kunnen we namelijk niet weten wanneer we zullen overlijden. Of je dus de tijd hebt om voldoende geld op deze spaarrekening te zetten, zul je niet zeker weten. Daarbij is het vaak ook niet mogelijk voor nabestaanden om na het overlijden direct bij de bankrekening(en) van de overledene te komen, waardoor ze mogelijk de uitvaart alsnog eerst zelf moeten betalen.
Met deze punten op een rij kun je zelf een afweging maken over de noodzaak van een uitvaartverzekering. Gebruik de tips uit deze blog om te kijken naar de mogelijkheden en om de juiste verzekering te vinden als je dit van plan bent.

Datum: 19 januari 2023


Ook interessant voor jou
 • afscheidsfotograaf
  Afscheidsfotograaf: de ervaring van nabestaanden
  Als afscheidsfotograaf kan ik jou heel goed vertellen waarom je als nabestaande een afscheid moet laten vastleggen, maar het is nog beter als je hoort wat andere nabestaanden hiervan vinden. De mensen die al eerder de keuze hebben moeten maken om het afscheid van hun dierbare te laten fotograferen. Want dat is het natuurlijk. Al krijg ik ook wel eens de vraag waarom je zoiets triests zou laten fotograferen.
 • overlijden
  Een nieuw begin
  Hoe vaak beginnen we in ons leven niet aan iets nieuws? We willen allemaal weleens iets anders of zijn toe aan iets nieuws. Soms is die drang zó sterk dat er echt iets móét veranderen en er een frisse wind door je leven moet waaien, omdat het plezier of de passie uit je leven verdwenen is.
 • uitvaartverzorging
  Doodgewoon in de klas
  Op een zonovergoten, windstille middag draait mijn collega Rep de zilvergrijze rouwauto de parkeerplaats op achter de school.
 • uitvaart
  Onderweg
  Ria overleed 14 weken na de diagnose ‘alvleesklierkanker’. Zij was toen 71 jaar en zelf een half jaar weduwe van haar Leo. De diagnose kwam als een mokerslag aan, maar sloeg haar niet uit het veld.
 • afscheidsbloemwerk
  Een natuurlijke rustplek
  Je bent een naaste verloren en zij, of jullie, hebben gekozen voor een natuurbegraafplaats. Een mooie plek om begraven te worden en een plek waar je de overledene ook nog vaak kunt bezoeken. Met de jaargetijden zal de omgeving rondom het graf veranderen.
 • uitvaart
  Girlpower
  Zachte pianoklanken komen me tegemoet wanneer ik naar de woonkamer loop. Als ik binnenkom, sterven de laatste klanken weg. Ze staat op en geeft me een hand.
 • uitvaart
  ‘Het is heel dankbaar werk’
  Wat beweegt iemand om een andere carrièrerichting in te slaan en uitvaartondernemer te worden?
 • Uitvaart
  Another 45 miles
  Samen een dierbare herdenken kan zó belangrijk zijn. Vorig jaar leidde dat weleens tot ingrijpende beslissingen. Zo ging vroeg op een ochtend in november mijn telefoon.
 • uitvaartverzekering
  Alles wat je moet weten over uitvaartverzekeringen
  Om er zeker van te zijn dat je later de uitvaart krijgt die je wenst, is het goed om een verzekering af te sluiten. Een uitvaartverzekering zorgt er ook voor dat je nabestaanden zo min mogelijk omkijken hebben naar het regelen van de begrafenis of crematie. Het is voor hen al moeilijk genoeg om een familielid of partner te verliezen.
 • huiskameruitvaart
  Zo kan een huiskameruitvaart eruit zien
  Veel uitvaarten worden gehouden in een uitvaartcentrum. Deze locaties zijn volledig gericht op de dienst en bieden hier veel mogelijkheden in. Toch is een uitvaartcentrum niet de enige mogelijkheid om een uitvaart in de organiseren.
Toon meer >
Toon minder >

De belangrijkste voordelen van glasvezel

Als je iets op het internet wilt downloaden, duurt het soms uren voordat de download klaar is. Ondertussen kun je geen gebruik maken van je laptop, wat voor de nodige frustraties zorgt. Gelukkig kan dit probleem nu opgelost worden. Glasvezel zorgt er namelijk voor dat de download binnen een mum van tijd afgerond is! Hieronder vertellen we meer over alle voordelen van internet via glasvezel!

Zeer snel

Glasvezel vergelijken is allereerst een goed idee omdat hiermee zeer snel internet mogelijk is. Ten opzichte van de andere opties heeft glasvezel simpelweg een veel hogere potentiële internetsnelheid. Dat zorgt ervoor dat je serie op Netflix altijd in Full HD te zien is, terwijl je ook snel een game kunt downloaden op je laptop. Ondertussen kan iemand anders in je huis bijvoorbeeld naar muziek op Spotify luisteren. Vergelijk internet providers en kies voor een glasvezel abonnement als je geen gedoe wilt in je huis rondom het internet!

Erg stabiel

Glasvezel is echter niet alleen zeer snel, het is ook nog eens extreem stabiel. Bij andere internetverbindingen merk je nog wel eens dat de kwaliteit verslechtert en vervolgens weer verbetert. Bij glasvezel is dit vrijwel nooit het geval. Dit komt onder meer doordat de verbinding niet verstoord wordt door externe factoren. Het internetgedrag van je bovenburen speelt bijvoorbeeld geen rol, net als de afstand tot de wijkcentrale. Je internetconnectie is hierdoor erg betrouwbaar en dus ook stabiel.

Uploadsnelheid hetzelfde als downloadsnelheid

Andere internetverbindingen staan erom bekend dat ze relatief snel dingen downloaden, maar ontzettend slecht zijn in het uploaden van bestanden. Bij glasvezel is dit niet het geval en dat is maar goed ook. De uploadsnelheid is bij glasvezel namelijk precies hetzelfde als de downloadsnelheid. Hier zit vrijwel geen verschil in! Als je bijvoorbeeld een graphic designer bent, zul je deze functie van glasvezel erg waarderen. Hierdoor duurt het namelijk maar een paar minuten voordat je je creaties naar je klant hebt gestuurd, wat bij andere internetconnecties juist uren kan duren.

Hoge kwaliteit

Tegenwoordig kijken steeds meer mensen televisie via het internet. Het is dan wel belangrijk dat de verbinding continu goed loopt. Een internetconnectie van hoge kwaliteit is dus cruciaal, wat je zeker krijgt als je voor glasvezel kiest. Het beeld op je tv zal hierdoor helder zijn en ook nog eens zeer soepel lopen. Je zult tijdens een voetbalwedstrijd of serie dus alle details nauwkeurig zien door het glasvezel!

Datum: 19 januari 2023
Inspiratie ForYou


Ook interessant voor jou
 • badkamer
  Verduurzaam jouw badkamer nu met deze tips
  Verduurzaming is hot! Zeker met de stijgende energiekosten en alle onderzoeken rondom het klimaat in het achterhoofd: we willen verduurzamen. Of we nu minder vliegen, elektrische gaan rijden of alle daken volleggen met zonnepanelen, we doen op elk vlak ons best. Vergeet daarbij de badkamer niet.
 • feestdagen
  Verlanglijstje voor de feestdagen? Voeg deze items toe
  De feestdagen staan niet alleen voor de deur, maar ze wandelen al bijna je woonkamer binnen. Dat betekent dat het tijd is om een verlanglijstje te maken, zodat je verzekerd bent van mooie cadeaus deze decembermaand! Heb je nog niet echt een idee wat je wilt vragen en zoek je wat inspiratie?
 • ovale-tafel
  Een ovale tafel op maat: dit zijn de mogelijkheden
  Organische vormen zijn niet meer weg te denken uit ons interieur. Van lampen en vloerkleden tot spiegels en stoelen. En wat dacht je van een ovale eetkamertafel? Tijdloos, klassiek en tóch trendy: een ovale eetkamertafel past in iedere ruimte.
 • waterontharder
  Is mijn huis geschikt voor een waterontharder? Zo ontdek je het!
  Waterontharders zie je niet alleen nog maar binnen bedrijven. Ook Nederlandse huishoudens raken steeds meer vertrouwd met en verknocht aan hun eigen apparaat. Dat begrijpen wij natuurlijk, want een waterontharder in huis kent vele voordelen.
 • warmtepomp-vloerverwarming
  Warmtepomp en vloerverwarming: een gouden combi
  Op zoek naar een alternatief warmtesysteem voor je woning? Steeds meer mensen kiezen voor vloerverwarming in een nieuwbouwwoning, vanwege de voordelen qua kosten en comfort.
 • studentenhuis
  Maak van je studentenhuis een smart home!
  Misschien lijkt het je een leuk idee om met je telefoon je deur te kunnen openen of met je stem je lichten aan te doen. Voor allerlei functies zijn er apparaten in allerlei categorieën.
 • besparen
  Geld besparen op je verhuizing? Dat doe je zo
  Bij het kopen van een nieuwe woning heb je te maken met diverse kosten. Maar met alleen het kopen van een woning ben je er nog niet, want ook het verhuizen moet nog gebeuren.
 • all-electric-warmtepomp
  All electric warmtepomp: volledig ‘van het gas af’!
  De gasprijzen rijzen de pan uit. Bovendien is gasgebruik eigenlijk niet duurzaam te noemen. In de wereld van warmteoplossingen zijn er dan ook veel ontwikkelingen om het gasgebruik zo ver mogelijk terug te dringen.
 • dakkapel
  Hier moet je op letten bij het kopen van een dakkapel
  Van plan om een dakkapel aan te schaffen? Dat is een goede investering waar je jarenlang plezier van kunt hebben. Als je een dakkapel wilt kopen, heb je diverse mogelijkheden.
 • wassen
  Tips om je was goed te wassen en te drogen
  Om je kledingstukken zo lang mogelijk mooi te houden, is het belangrijk om je was goed te wassen én te drogen. Als je nog maar weinig ervaring hebt in wassen en drogen, bijvoorbeeld als je binnenkort op jezelf gaat wonen, dan is het van belang om te weten hoe je dit het beste kunt aanpakken. Ook is het mogelijk dat je merkt dat jouw kledingstukken al snel minder mooi worden.
Toon meer >
Toon minder >

Sterre: ‘Door die cellulite durfde ik niet meer in bikini’

‘In mijn jeugd zwom ik graag en veel. En ’s zomers lag ik na het zwemmen ook graag eindeloos in de zon. Ik denk dat ik zo rond mijn 16de de eerste kuiltjes in mijn bovenbenen en billen ontdekte: cellulite’, vertelt Sterre. ‘Op mijn 25ste was die cellulite zó verergerd dat ik me niet meer in bikini durfde te vertonen. Zwemmen deed ik dan ook niet meer. Tot mijn grote spijt.’

Veranderingen in je bindweefsel

Cellulite komt veel voor. Maar liefst 85% van de vrouwen boven 16 jaar heeft er last van! Het ontstaat als het bindweefsel onder je huid begint te veranderen. Het aantal vetcellen neemt toe, waardoor bloedvaten vernauwen. Daardoor kunnen afvalstoffen en vocht niet goed worden afgevoerd en verhardt het bindweefsel waardoor bobbels en putjes ontstaan. Je ziet het vooral op je benen en billen. Het wordt in de volksmond ook wel vaak ‘cellulitis’ genoemd, maar dat is een onderhuidse bacteriële infectie en dus heel iets anders.

Oorzaken cellulite

Cellulite kan ontstaan als gevolg van:

 • genetische aanleg
 • het eten van (te) veel calorieën en suikers
 • hormonen
 • te weinig bewegen
 • verhoogde ontstekingsactiviteiten
 • veroudering

Sinaasappelhuid

Sterre had al veel geprobeerd in haar strijd tegen haar ‘sinaasappelhuid’, zoals ze het vaak noemde. Ze paste haar voedingspatroon aan, bezocht een paar keer in de week de sportschool, masseerde haar huid met een speciale borstel en had talloze crèmes, olies en gels gebruikt die beloofden de putjes in haar huid te laten verdwijnen. ‘Maar allemaal zonder resultaat’, klinkt het gedesillusioneerd. ‘Eigenlijk werd het in de loop der tijd alleen maar erger.’

Mijn billen en benen zijn veel strakker met nog slechts hier en daar een heel klein putje

Pascaud Body Contouring

Sterre: ‘Tot iemand mij op een gegeven moment op een advertentie van Huidsalon Goes wees. Er stonden voor- en nafoto’s bij van mensen die daar een behandeling hadden ondergaan: Pascaud Body Contouring. Wauw, dat leek écht effect te hebben. Zou het ook iets voor mij zijn? Ik heb gelijk een afspraak gemaakt en niet veel later kreeg ik mijn eerste behandeling.’

Vier technieken

‘Met een apparaat werden mijn billen en bovenbenen aangepakt. Jeanette legde me uit dat het apparaat vier technieken toepast: softlaser, led, radiofrequentie en vacussage. En dat allemaal tegelijkertijd. Vetcellen worden afgebroken en je lichaam maakt extra collageen aan’, somt Sterre op. ‘Niet dat ik eerst wist wat dat allemaal inhield hoor, maar Jeanette heeft het me uitgelegd. Maar wat ik eigenlijk nog veel belangrijker vind, is dat ik resultaat zie!’

Aanrader

‘Omdat dit een optimaal resultaat geeft in kuurverband, heb ik uiteindelijk meerdere behandelingen gehad. Ik ben zó ontzettend blij dat ik dit gedaan heb! Het is niet zo dat mijn billen en bovenbenen weer helemaal superglad zijn, maar ze zijn veel strakker met nog slechts hier en daar een heel klein putje. Ik durf nu mijn bikini weer aan. Heerlijk, want zwemmen is echt mijn sport. Ik weet nu waar ik wezen moet, mocht mijn cellulite toch weer erger worden. Ik kan het iedereen aanraden!’

Datum: 16 januari 2023


Specialisten in jouw buurt

Ook interessant voor jou
 • cellulite
  Weg met cellulite: beter in mijn vel!
  Janine (38): ‘Na drie zwangerschappen lijkt mijn figuur in niets meer op dat van ‘vroeger’. Begrijp me niet verkeerd hoor, ik heb drie geweldige kinderen die ik voor geen goud zou willen missen. Maar wat ik wél mis, is mijn uiterlijk van voor ik kinderen kreeg.
 • cupping
  Wat cupping voor jou kan doen
  Cupping is geen nieuwe behandeling, geen dure behandeling en zeker niet pijnlijk. Maar toch is deze techniek in Nederland nog redelijk onbekend. Cupping is een vereenvoudigde variant van de bindweefselmassage uit de Traditionele Chinese Geneeswijze.
 • cuppen
  Ben jij al begonnen met cuppen?
  Veel vrouwen hebben last van putjes en bobbeltjes op hun bovenbenen en buik. Zucht. Deze sinaasappelhuid ben je liever kwijt dan rijk. Zeker met de zomer op komst!
 • cellulite
  Cellulite: weg met die sinaasappelhuid!
  Stoor je je aan de putjes en vetkussentjes in je benen en billen? Zie je nu al op tegen flaneren over het stand in je bikini?
 • scheerirritatie
  Bye bye, bultjes: nooit meer scheerirritatie!
  Irritaties, bultjes en jeuk na het scheren: het was dagelijkse kost voor Kayleigh (23). Ze had van alles geprobeerd, maar niets hielp.
 • body-wizard
  ‘Bye bye, lovehandles, hallo Body-Wizard!’
  Je doet er alles aan om die laatste kilo’s eraf te krijgen. Maar wat als het volgen van een strak sportschema en een streng dieet niet meer helpt?
 • laserontharing
  De epilator kun je weggooien
  Is het nú alweer tijd om te epileren? Het voelt alsof je vorige sessie pasgeleden al was geweest. Toch pak je het apparaat er maar weer bij. Liever nu een nieuwe epileerbeurt dan het gevoel hebben dat de haren steeds zichtbaarder worden… Voor veel vrouwen is het een constant terugkerend ‘dingetje’: het ontharen.
 • GentleMax-Pro
  'Volgende zomer kan ik zorgeloos de zon in!'
  Van scheren wordt niemand blij. Zo ook de 27-jarige Sheila. ‘Bijna iedere dag stond ik weer met het scheermesje in mijn hand.
 • zomerklaar
  Klaar voor de zomer: schoonheidsspecialist Noëlle vertelt
  Denk eens na. Hoe vaak heb jij afgelopen zomer met dat scheermesje in je handen gestaan? En had je liever wat strakker in je vel gezeten?
 • definitief-ontharen
  IPL-SHR: definitief ontharen
  Je hoopt er na het scheren lange tijd vanaf te zijn, maar voor je het weet verschijnen de eerste stoppels weer op je huid. In no time kun je de scheermesjes weer tevoorschijn halen om ze te verwijderen.
Toon meer >
Toon minder >

Carnaval 2023: ontdek de leukste kostuums voor kinderen van alle leeftijden

Carnaval 2023 komt er weer aan, tijd om weer te gaan feesten en verkleden. Maar ook de start van een zoektocht voor de perfecte carnavalskleding voor je kind. Zijn er talloze leuke kostuums om uit te kiezen voor kinderen van alle leeftijden. Van klassieke thema’s tot populaire kostuums, wij helpen je graag met de keuze!

Klassiek tot modern, een prinsessenjurk kan altijd

Een populaire keuze voor carnavalskleding voor meisjes is altijd de prinsessenjurk. Prinsessenjurken zijn verkrijgbaar in talloze verschillende stijlen en soorten. Van klassieke sprookjesjurken tot moderne prinsessenjurken met glitters. Een prinsessenjurk kan altijd, want je kunt het ook gebruiken voor in de verkleedkist. Maak een prinsessenoutfit af met een bijpassende kroon en sieraden. Hiermee laat jij je kind voor een dag de droomprinses zijn.

Wie komt je redden tijdens carnaval? Je eigen superheld natuurlijk!

Voor de jonge avonturiers doet een superhelden outfit het altijd goed. Deze kostuums zijn populair bij kinderen van alle leeftijden. Want het is ontzettend stoer om verkleed te gaan als je favoriete superheld tijdens carnaval! Van spiderman en superman tot Mega Mindy en Batman! Met een bijpassend masker kunnen ze zich helemaal inleven in hun rol en carnaval 2023 redden!

Piratenkleding voor stoere jongens en meiden

Het thema piraten is een klassiek thema, maar nog altijd populair. Het is wat ons betreft een van de belangrijkste thema’s voor carnaval 2023. Waarom? Omdat het hele gezin verkleed kan als piraat tijdens carnaval. Hoe leuk is het om samen met je kinderen verkleed te gaan als piraat. Met bijpassende accessoires, zoals een piratenhoed of een ooglapje kunnen jullie je omtoveren tot stoere zeerover.

Comfortabele carnavalskleding voor kinderen

Hopelijk hebben we je wat handvaten kunnen geven in de zoektocht naar carnavalskleding voor kinderen. Het belangrijkste is wat ons betreft dat je kiest voor een comfortabel kostuum en een thema dat past bij je kind. Comfortabel zodat de maat goed is, maar ook dat je kind zich goed voelt in carnavalskleding. Zo kan jouw prinsesje, superheldje, schurkje of piraatje een onvergetelijk carnaval 2023 vieren!

Datum: 12 januari 2023


Ook interessant voor jou
 • onderwijsondersteuning
  Gezond het nieuwe jaar in
  Een gezonde leefstijl is belangrijk. Voor kinderen al helemaal.
 • kinderopvang
  Soms moet je een nieuwe weg inslaan!
  Om meer mensen te interesseren voor het werk in de kinderopvang, start Vlietkinderen met de introductie van een nieuwe functie: ‘pedagogisch ondersteuner’.
 • kinderopvang
  Werken met kinderen: heel bijzonder
  Het werken met kinderen is heel bijzonder. Als pedagogisch medewerker zie je de kinderen zich ontwikkelen, en daar speel je een grote rol in.
 • jeugdzorg
  ‘Bij ons kunnen kinderen zijn wie ze zijn’
  Het personeelstekort op de arbeidsmarkt treft alle sectoren, en vooral ook de zorgsector. Door de vergrijzing hebben steeds meer mensen zorg nodig, maar niet alleen binnen de ouderenzorg.
 • kinderopvang
  Een bijzonder kindcentrum in een bijzondere wijk
  We nemen je graag mee in het verhaal van kindcentrum De Binck, een nieuwe locatie voor onderwijs en opvang in de Haagse wijk de Binckhorst.
 • ouders
  Wat doe je als je ouders te veel van je blijven vragen?
  Je ouders zijn degenen die altijd voor je klaar stonden vroeger, toen je ze nodig had. Nu de rollen beginnen om te draaien, komen die familiebanden onder spanning te staan. Nu vragen ze steeds meer van je.
 • Me-time
  Een betere moeder met me-time
  Een vraag aan alle moeders: hoe vaak heb je écht alleen aandacht voor jezelf? Je kan bijna niet geloven hoe weinig dat is. De hele dag door loop je namelijk op je tenen, ben je aan het rennen, vliegen en dat alles zorgt voor zoveel stress.
 • kinderopvang
  Elke dag een stap vooruit
  Kinderopvangorganisatie Vlietkinderen is een bekende naam in deze regio met een herkenbaar beeld. Wie kent de azuurblauwe poppetjes niet?
 • corrigeren
  ‘Hou op, niet doen!’
  Het corrigeren van kinderen heeft met je opvoedstijl te maken, maar blijft ongeacht welke opvoedstijl ook toch lastig. Wanneer negeer je te veel of zit je je kind wel erg op de huid?
 • gastouderschap
  'Ik heb de leukste baan die er bestaat'
  Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat kinderen om je heen: Tarana heeft niets liever. In de ochtend werkt ze op een peuterspeelzaal, in de middag is ze gastouder, en ’s avonds zit ze met haar eigen twee kinderen op de bank.
Toon meer >
Toon minder >

Dit is wat je moet weten over de dress code in casino’s

Dit is de dresscode van casino’s in Nederland. Je wilt een avondje gaan stappen. Waar kan dat beter dan bij een casino? Er is meestal goed eten, je kan er een drankje doen en leuke spellen spelen. Helaas kan je bij veel casino’s niet met je gewone outfit naar binnen. Er is namelijk een dresscode bij de meeste casino’s in Nederland. Dit geldt trouwens niet als je bijvoorbeeld naar de online live casino. Er zijn ook livestreams van casino spellen. Deze kan je gewoon in je normale outfit bekijken, maak je maar geen zorgen. Niemand van de Holland Casino live stream zal bij je aan de deur staan om te zeggen dat jouw outfit niet elegant genoeg is. Als je besluit om wel naar een fysiek casino te gaan, dan moet je op de volgende dingen letten in jouw dress code.

Waarom hebben casino’s eigenlijk een dresscode?

Een casino was vroeger alleen weggelegd voor de rijkere mensen. Alleen zij konden geld opzij liggen om een potje poker of roulette te spelen. Hierdoor kregen casino’s een reputatie. Hierdoor hadden veel casino’s automatisch een dresscode die elegant was. Naarmate de jaren vorderden is dit niet veranderd. Ook toen casino’s een groter publiek probeerde aan te trekken, hebben ze niet veranderd aan de dresscode. Dit was vooral om geen “schooiers” aan te trekken in de casino’s.

Casino dress code in films

Niet alleen hebben casino’s een bepaalde dresscode om elegantie aan te trekken, de casino dress code is ook erg populair geworden in mode. Dit is mede dankzij grote films zoals de James Bond film; Casino Royale. De tuxedo’s voor mannen en cocktailjurkjes voor vrouwen zijn een echt modestatement over de jaren heen geworden.

De dresscode verschilt per casino

De dresscode verschilt per casino. In sommige casino’s moet je ook echt zo’n pak aan als James Bond in Casino Royale. Gelukkig zijn ze bij de meeste casino’s in Nederland een stuk meer relaxed. Er zijn wel veel overeenkomsten te vinden bij de dresscodes van verschillende casino’s in Nederland.

Stijlvol en verzorgd

De meeste casino’s in Nederland vragen dus niet om tuxedo’s voor mannen en cocktailjurkjes voor vrouwen. Dresscodes in casino’s in Nederland zijn meestal stijlvol en goed verzorgd. Je hoeft dus niet altijd een heel pak aan, en je hoeft ook geen jurk aan. Dat is al een groot verschil met veel casino’s buiten Nederland waar ze wel hierom vragen.

Wat is stijlvol en verzorgd?

Stijlvol en verzorgd heeft natuurlijk voor iedereen een andere definitie. In casino’s in Nederland betekent dit dat je de volgende dingen eigenlijk niet kan dragen. Als je dit soort kleren wel draagt, kan het zijn dat jouw de entree wordt geweigerd; 

 – Onderhemd zonder mouwen voor mannen 
 – Sport kleding 
 – Een body warmer 
 – Schrale of doorschijnende kleding 
 – Slippers, pantoffels, sandalen of vergelijkbaar 
– Hoofddeksels, zoals mutsen, petten of hoeden 
– Kleding voor het werk zoals een uniform 
 – Kapotte of erg vaak gedragen kleding 
 – Kostuums 

Als je deze kleding niet draagt dan zal je in de meeste gevallen gewoon binnen worden gelaten bij een casino in Nederland.

Datum: 09 januari 2023


Ook interessant voor jou
 • uitvaartverzekeringen
  Uitvaartverzekeringen: afsluiten of toch niet?
  We verzekeren ons voor van alles en nog wat en over de ene verzekering denken we liever net wat langer na dan de andere. Toch denken en praten we liever nog niet altijd over een uitvaartverzekering. Ook al praten we er niet veel over, zo’n 70 procent van de Nederlanders heeft een uitvaartverzekering afgesloten.
 • glasvezel
  De belangrijkste voordelen van glasvezel
  Als je iets op het internet wilt downloaden, duurt het soms uren voordat de download klaar is. Ondertussen kun je geen gebruik maken van je laptop, wat voor de nodige frustraties zorgt. Gelukkig kan dit probleem nu opgelost worden.
 • carnaval
  Carnaval 2023: ontdek de leukste kostuums voor kinderen van alle leeftijden
  Carnaval 2023 komt er weer aan, tijd om weer te gaan feesten en verkleden. Maar ook de start van een zoektocht voor de perfecte carnavalskleding voor je kind.
 • afscheidsfotograaf
  Afscheidsfotograaf: de ervaring van nabestaanden
  Als afscheidsfotograaf kan ik jou heel goed vertellen waarom je als nabestaande een afscheid moet laten vastleggen, maar het is nog beter als je hoort wat andere nabestaanden hiervan vinden. De mensen die al eerder de keuze hebben moeten maken om het afscheid van hun dierbare te laten fotograferen. Want dat is het natuurlijk. Al krijg ik ook wel eens de vraag waarom je zoiets triests zou laten fotograferen.
 • onderwijsondersteuning
  Gezond het nieuwe jaar in
  Een gezonde leefstijl is belangrijk. Voor kinderen al helemaal.
 • echtscheiding
  Loslaten uit liefde
  De knoop is doorgehakt. Jullie gaan uit elkaar.
 • overlijden
  Een nieuw begin
  Hoe vaak beginnen we in ons leven niet aan iets nieuws? We willen allemaal weleens iets anders of zijn toe aan iets nieuws. Soms is die drang zó sterk dat er echt iets móét veranderen en er een frisse wind door je leven moet waaien, omdat het plezier of de passie uit je leven verdwenen is.
 • kleding
  In stijl naar een feest
  De nacht is koud en donker, van alle kanten hoor je vuurwerk knallen en in je hand heb je een heerlijk glas champagne. 5, 4, 3, 2, 1… Je omhelst je vrienden, partner of familie met een grote glimlach op je gezicht.
 • kinderopvang
  Soms moet je een nieuwe weg inslaan!
  Om meer mensen te interesseren voor het werk in de kinderopvang, start Vlietkinderen met de introductie van een nieuwe functie: ‘pedagogisch ondersteuner’.
 • taalschool
  De taalschool
  Taal is de sleutel tot de maatschappij. Daarom hebben Piousta Mamedova en haar zoon Hesam Kamkar een taalschool opgericht.
Toon meer >
Toon minder >

Van deze investering in jezelf heb je altijd plezier!

Cadeaus geven aan een ander is leuker dan er zelf één krijgen, althans dat zeggen veel mensen. Dat is op het gebied van materiële zaken vaak ook zeker het geval, maar waar het gaat om echte duurzame investeringen is het vooral belangrijk om deze jezelf cadeau te doen. Hier gaan namelijk jijzelf maar ook je omgeving profijt van hebben. Welke investeringen jij altijd in jezelf moet doen? Lees snel verder.

Opgeruimd staat netjes

Loop jij al een tijdje rond met een oncomfortabel gevoel over jouw gebruik of gedrag in relatie met bepaalde middelen? Dan is het goed om te investeren in de verslavingszorg hieromtrent. Dit klinkt misschien meteen heel heftig, maar in de praktijk valt dit reuze mee. Vaak is het een kwestie ‘hoe eerder, hoe beter’. Wanneer jij snel actie onderneemt zul je zien dat de behandeling kortdurend kan zijn.

Bij een verslaving en passende behandeling hoef je niet alleen meer te denken aan alcohol of drugs. Ook een game- of gokverslaving kunnen zeer ingrijpend en heftig zijn. Wist je dat behandeling bij een erkende kliniek als https://www.cacnverslavingszorg.nl/ gewoon (gedeeltelijk) vergoed wordt? Dan valt die investering zelfs nog behoorlijk mee! Ook het bezoeken van een coach op psycholoog is een mooie investering in jezelf. Niet omdat je ‘gek’ bent of ‘depressief’. Een frisse blik van buiten naar binnen kan fijne inzichten bieden. Iets wat alleen maar fijn is en waar je verder mee kunt.

Een opleiding

Je leven lang blijven leren is een zeer belangrijk aspect van het ‘gelukkig zijn’. Nieuwe zaken leren, ervaren én doen zorgen ervoor dat je zowel mentaal als fysiek fit blijft. Je prikkelt jezelf, dwingt jezelf uit de comfortzone en houd je in contact met de laatste ontwikkelingen. Deze investering in jezelf zullen ook andere mensen profijt van hebben. Het verruimt je blikveld en maakt je een veelzijdiger mens. Ook kunnen ze wellicht hun voordeel doen met jouw kennis. Welke opleiding je precies gaat volgen maakt niet uit, van een talencursus tot een BHV opleiding. Elke opleiding of training kent zijn eigen voordelen en educatieve doelen. Alleen het feit dat je aan het leren bent is al leerzaam.

Investeren in jezelf is de beste investering die er is. Zowel voor jezelf als voor je omgeving. Dit is dan ook nooit weggegooid geld. Schaam je er ook zeker niet voor en wil je het niet aan de grote klok hangen? Alle hulpverleners hebben een geheimhoudingsplicht, dus daar hoef jij je geen zorgen om te maken!

Datum: 04 januari 2023


Ook interessant voor jou
 • acupunctuur
  Een lege batterij... Acupunctuur helpt!
  Iedereen is weleens moe. Maar wat als je energieniveau continu op het laagste pitje staat en de vermoeidheid je dagelijks leven gaat beïnvloeden?
 • stress
  Ontspan... Weg met stress!
  Het lijkt wel alsof stress tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld is. En een beetje stress is ook gezond. Dat klinkt misschien gek, maar tot op zekere hoogte is stress echt niet erg.
 • wellness
  Even helemaal tot rust
  Toe aan rust en balans? Op zijn tijd kan iedereen wel hun ontspanning gebruiken. Even resetten en weer fris en fruitig voor de dag komen.
 • mindfulness
  Wat is mindfulness nou eigenlijk?
  Je hebt stress, zit niet lekker in je vel of het leven passeert je sneller dan jij kunt bijhouden. Je hebt vast weleens gehoord van mindfulness, maar wat is dat nou eigenlijk?
 • spiritueel-coach
  'Een spiritueel coach zweverig? Absoluut niet!'
  Bij een spiritueel coach of een medium denk je misschien aan zweverige types en geitenwollen sokken. En ja, die zijn er zeker. Maar het kan ook anders! Christine (52) had het gevoel dat ze vastliep in haar leven.
 • depressie
  Verdwijn, donkere wolk!
  Heel geleidelijk of plotseling hangt er een donkere wolk boven je hoofd die maar niet weg wil. Opstaan, het huis schoonmaken, werk en uiterlijke verzorging kunnen je niets meer schelen.
 • overprikkeld
  Overprikkeld? Vind in je uitdagingen je kwaliteiten!
  Op een dag verwerken we talloze prikkels tijdens werk. Collega’s die telefoneren, het geluid van het koffiezetapparaat, personen die luidruchtig overleggen, je neemt het allemaal in je op. Wanneer je het allemaal optelt, kunnen al deze prikkels soms te veel worden.
 • zelfliefde
  Heb jij genoeg Zelfliefde?
  Veel mensen vinden het lastig om van zichzelf te houden. Dat komt vaak doordat ze zich laten leiden door de verwachtingen van hun omgeving of de eisen van de maatschappij. Dat gold in ieder geval voor Susan (39). Ze had het gevoel de perfecte werknemer, partner en ouder te moeten zijn.
 • Je-oude-leven-weer-terug
  Nu alles wordt zoals het was...
  Het is wel weer even wennen. Was je net een beetje gewend aan het leven met beperkingen, kregen we na twee jaar weer ons oude en vertrouwde leven van daarvóór weer terug.
 • Hersenen
  Wandel je hersenen gezond
  Dat bewegen goed is voor een mens is algemeen bekend. Maar wist je dat het ook een positieve invloed op je hersenen heeft? Het verbetert het geheugen, zorgt voor een betere nachtrust en vermindert stress.
Toon meer >
Toon minder >

Afscheidsfotograaf: de ervaring van nabestaanden

Als afscheidsfotograaf kan ik jou heel goed vertellen waarom je als nabestaande een afscheid moet laten vastleggen, maar het is nog beter als je hoort wat andere nabestaanden hiervan vinden. De mensen die al eerder de keuze hebben moeten maken om het afscheid van hun dierbare te laten fotograferen. Want dat is het natuurlijk. Al krijg ik ook wel eens de vraag waarom je zoiets triests zou laten fotograferen. ‘Het is toch geen feest?!’ zoals een klant van mij van te voren zei. Dat hele idee van afscheidsfotografie vond hij nog een beetje wennen.

Wat legt een afscheidsfotograaf vast?

Een afscheid is niet alleen maar iets triests, natuurlijk is het heel verdrietig als je afscheid moet nemen, en dat is ook zeker triest te noemen. Maar naast al dat verdriet is er ook onwijs veel liefde en warmte op een afscheid, juist dát leg ik vast, de connectie die mensen hebben. Dat is het mooie wat ik zie en vastleg op een afscheid. Tijdens een afscheidsfotografie opdracht leg ik niet de moeilijk kijkende, intens verdrietige gezichten vast, maar juist de mensen met betraande gezichten én een glimlach omdat ze luisteren naar een herkenbare speech. De kleurrijke bloemen, de foto’s bij de kist, maar ook handen van mensen die elkaar vastpakken, de kinderen die onder tafel aan het kleuren zijn of een extra koekje pikken.

Je hoeft ook niet bang te zijn dat je niet jezelf kunt zijn omdat er opeens een lens op je gezicht staat, als afscheidsfotograaf beweeg ik bijna onzichtbaar overal in mee. Ik heb wel eens dat mensen achteraf vragen met hoeveel mensen ik aanwezig was, omdat ze overal foto’s uitvaart van hebben, maar dat ze mij nergens hebben gezien. En dat is belangrijk bij afscheidsfotografie, dat iedereen zichzelf kan zijn en alles wordt vastgelegd zoals het is.

Afscheidsfotografie laat warmte en liefde zien

Recent kreeg ik van een nabestaande een mooie reactie op hun afscheidsreportage; ‘Ik was zo bezig met mijn eigen emoties dat ik niet kon letten op de emoties van anderen, ook niet de emoties in de zaal. En toen ik de foto’s zag, zag ik ook de emoties bij alle andere mensen en dat deed mij zo goed!’ en dat is precies waarom ik afscheidsfotograaf ben geworden. Tijdens een afscheidsreportage ben ik het extra paar ogen, ik kan vastleggen wat jij niet ziet, ik kan op plekken staan waar jij niet kan staan en dingen van een andere kant bekijken.

Denk bijvoorbeeld aan een condoleance, als jij als zoon of dochter van de overledene de condoleances in ontvangst neemt kun je niet buiten staan kijken hoelang de rij is. Om dan achteraf te weten en te zien dat er tientallen mensen in de rij staan voor een steunbetuiging kan jou en de andere nabestaanden heel goed doen, ze voelen zich gedragen en gesteund door al deze mensen. Afscheidsfotografie is hiervoor de uitkomst, de manier om de warmte en liefde te laten zien die er op de dag van het afscheid was.

Afscheidsfotografie is een manier om de warmte en de liefde te laten zien die er op de dag van het afscheid was

Een fotoalbum van een uitvaart?

Ja, zeker doen. Op de dag van een uitvaart ben je vaak al druk met je eigen emoties en eventueel die van je partner en kinderen, wat er dan om je heen gebeurd komt niet zo bij je binnen. Het kan zijn dat je door verdriet de dag in een roes beleefd en dat is moeilijk in de rouwfase. Daarom kan ik je aanraden om het afscheid niet alleen vast te laten leggen, maar om er door mij ook een mooi album van te laten maken. Een album met een houten kaft voor je opa die altijd zo aan het timmeren was, of een knuffelbare omslag voor een te vroeg overleden kindje. Een album wordt aan de hand van een persoonlijke voorkeur van de nabestaanden gemaakt. Een album met foto’s waarin de liefde voelbaar is voor de overledenen.

En nee, het is niet een album wat je dagelijks gaat pakken. Maar dat doen we ook niet met onze andere fotoboeken, maar het is er wel op de momenten dat je het nodig hebt. De momenten dat je de herinnering wilt ophalen, want dit soort intense momenten vervagen soms een beetje in ons hoofd. Na afloop van de reportage krijg je ook altijd een mooi doosje met daarin de USB-stick, een aantal afgedrukte foto’s, een kaarsje die je kunt branden voor de overledene en een mooi kaartje. Het is bijna een cadeautje, een cadeau voor jezelf omdat het zo fijn om iets tastbaars te hebben in moeilijke momenten.

Twijfel je over een afscheidsreportage?

Twijfel je erover om een afscheidsfotograaf aanwezig te laten zijn bij het afscheid? Ik zou het jammer vinden als je na een afscheid spijt hebt, want zo een bijzondere dag kun je niet meer over doen. En een album met foto’s is juist zo fijn tijdens de verwerking van het verlies direct na het afscheid, tijdens de scherpe periode van rouw en het begin van een leven zonder de overledene. Het album kun je vasthouden, inkijken en de warmte voelen die er op de dag van het afscheid was. Op mijn website heb ik meerdere ervaringen van nabestaanden gedeeld, hoe zij er achteraf over denken en wat zij eraan hebben. Natuurlijk mag je ook altijd contact met mij, Yvette Vlaar Afscheidsfotografie, opnemen. Dan kunnen we je twijfels persoonlijk bespreken.

Datum: 20 december 2022


Specialisten in jouw buurt

Ook interessant voor jou
 • uitvaartverzekeringen
  Uitvaartverzekeringen: afsluiten of toch niet?
  We verzekeren ons voor van alles en nog wat en over de ene verzekering denken we liever net wat langer na dan de andere. Toch denken en praten we liever nog niet altijd over een uitvaartverzekering. Ook al praten we er niet veel over, zo’n 70 procent van de Nederlanders heeft een uitvaartverzekering afgesloten.
 • overlijden
  Een nieuw begin
  Hoe vaak beginnen we in ons leven niet aan iets nieuws? We willen allemaal weleens iets anders of zijn toe aan iets nieuws. Soms is die drang zó sterk dat er echt iets móét veranderen en er een frisse wind door je leven moet waaien, omdat het plezier of de passie uit je leven verdwenen is.
 • uitvaartverzorging
  Doodgewoon in de klas
  Op een zonovergoten, windstille middag draait mijn collega Rep de zilvergrijze rouwauto de parkeerplaats op achter de school.
 • uitvaart
  Onderweg
  Ria overleed 14 weken na de diagnose ‘alvleesklierkanker’. Zij was toen 71 jaar en zelf een half jaar weduwe van haar Leo. De diagnose kwam als een mokerslag aan, maar sloeg haar niet uit het veld.
 • afscheidsbloemwerk
  Een natuurlijke rustplek
  Je bent een naaste verloren en zij, of jullie, hebben gekozen voor een natuurbegraafplaats. Een mooie plek om begraven te worden en een plek waar je de overledene ook nog vaak kunt bezoeken. Met de jaargetijden zal de omgeving rondom het graf veranderen.
 • uitvaart
  Girlpower
  Zachte pianoklanken komen me tegemoet wanneer ik naar de woonkamer loop. Als ik binnenkom, sterven de laatste klanken weg. Ze staat op en geeft me een hand.
 • uitvaart
  ‘Het is heel dankbaar werk’
  Wat beweegt iemand om een andere carrièrerichting in te slaan en uitvaartondernemer te worden?
 • Uitvaart
  Another 45 miles
  Samen een dierbare herdenken kan zó belangrijk zijn. Vorig jaar leidde dat weleens tot ingrijpende beslissingen. Zo ging vroeg op een ochtend in november mijn telefoon.
 • uitvaartverzekering
  Alles wat je moet weten over uitvaartverzekeringen
  Om er zeker van te zijn dat je later de uitvaart krijgt die je wenst, is het goed om een verzekering af te sluiten. Een uitvaartverzekering zorgt er ook voor dat je nabestaanden zo min mogelijk omkijken hebben naar het regelen van de begrafenis of crematie. Het is voor hen al moeilijk genoeg om een familielid of partner te verliezen.
 • huiskameruitvaart
  Zo kan een huiskameruitvaart eruit zien
  Veel uitvaarten worden gehouden in een uitvaartcentrum. Deze locaties zijn volledig gericht op de dienst en bieden hier veel mogelijkheden in. Toch is een uitvaartcentrum niet de enige mogelijkheid om een uitvaart in de organiseren.
Toon meer >
Toon minder >

Gezond het nieuwe jaar in

Een gezonde leefstijl is belangrijk. Voor kinderen al helemaal. Maar niet alle kinderen zijn zich hiervan bewust, of krijgen de kans om hier actief mee bezig te zijn.

Lucian van Staveren-Voet is oprichtster van Pedagogisch Centrum SAMen. Hier komen kinderen, jongeren en jongvolwassenen die – om welke reden dan ook – moeite hebben om zich staande te houden op school en/of het sociale verkeer. ‘Wij helpen mee aan het creëren van een optimale kwaliteit van leven. Het buiten werken met onze dieren staat centraal. We bieden verschillende activiteiten aan in bepaalde thema’s. We hanteren hierbij ‘natuurlijk leren’, waarbij we aansluiten bij de talenten en de leerstijlen die de kinderen al hebben. Op dit moment houden we ons bezig met gezondheid, in de breedste zin van het woord.’

Voeding

‘We beginnen dit thema met het onderwerp ‘voeding’’, vertelt Lucian. ‘De dieren spelen hierin een heel belangrijke rol. Waarom eet het ene paard meer dan het andere paard? En waarom krijgt dat paard ander voer dan de rest? Door dit ook te betrekken op mensen proberen we kinderen bewust te maken van voeding en verschillende eetpatronen. En we werken ook aan een stukje beleving. Veel kinderen zijn lastige eters en hebben moeite met verschillende texturen in hun mond. Maar hoe kan het dat de paarden nooit klagen, terwijl zij iedere ochtend en avond hetzelfde voer krijgen? Allemaal zaken waar we door middel van ‘spelend leren’ mee bezig gaan, op individueel niveau en in kleine groepjes.’

Gezond en lekker

‘We staan ook veel in de keuken tijdens deze periode. Als je een kind vraagt naar zijn of haar favoriete eten, dan is het antwoord vaak ‘pizza’, ‘patat’ of ‘pannenkoeken’. Samen gaan we aan de slag met gezonde versies hiervan, om te laten zien dat gezond óók lekker kan zijn. Een stukje omdenken. We vinden het belangrijk dat kinderen inzien dat eten niet alleen lekker is, maar je lichaam ook van brandstof en energie voorziet.’

Sport en bewegen

‘Verder houden we ons bezig met sport en bewegen. We bespreken wie er allemaal aan een sport doet, welke verschillende sporten er zijn en waarom het zo goed voor je is. En natuurlijk gaan we zelf ook sporten. Denk aan slagbal of voetbal. Maar er zijn ook andere manieren om spelenderwijs in beweging te komen, zoals een hindernisbaan, twister of geocaching. En we bewegen ook veel samen met de paarden. We proberen de kinderen mee te geven dat dit belangrijk is om een goede band met de paarden op te bouwen. Hetzelfde geldt voor familie en vriendjes: het is goed om samen dingen te ondernemen.’

Het draait om bewustwording

Bewegen

‘Overigens is beweging het hele jaar door belangrijk bij ons, bijvoorbeeld tijdens onderwijsondersteuning. Kinderen zitten bij ons niet hele dagen statisch schoolwerk te doen, maar krijgen tussendoor genoeg kans om te bewegen. We gaan basketballen, voetballen of een stukje fietsen. Zo kunnen ze even stoom afblazen.’

Rust

‘Ook rust staat centraal tijdens deze periode’, gaat Lucian verder. ‘Wat betekent rust voor jou? Hoe ziet dat eruit, en wat doe je als je merkt dat je rust nodig hebt? We zien vaak dat kinderen over hun grenzen heen gaan en overprikkeld raken. In veel gevallen wordt dat als verklaring gebruikt voor hun gedrag. Maar wij willen ze leren om hiermee om te gaan. Eén van de dingen die we doen is een woordweb maken waarin de kinderen manieren opschrijven om te ontspannen. En we betrekken de paarden er ook bij. Hoe nemen zij rust? Wat zie je? We laten de kinderen kennismaken met de verschillende manieren zijn om rustig te worden. Kinderyoga, de dieren observeren of je eigen veilige ruimte ontwerpen: ieder kind is anders en heeft andere opties nodig wanneer hij of zij overprikkeld raakt.’

Persoonlijke verzorging

‘Het laatste onderwerp tijdens dit thema is ‘persoonlijke verzorging en hygiëne’’, besluit Lucian. ‘Hierin werken we ook weer met de dieren. We borstelen de paarden, verzorgen de konijnen en wassen de honden. We hebben zelfs een therapiehond wiens tanden we kunnen poetsen. Uiteindelijk koppelen we de (uiterlijke) verzorging van de dieren aan onszelf. Hoe vaak douch je? Welke geurtjes vind je lekker? We lakken nagels, leren de kinderen over EHBO of geven elkaar een make-over, als afsluiting van het thema.’

Een veilige omgeving

SAMen is een pedagogisch centrum in Ovezande waar kinderen, jongeren en jongvolwassen terecht kunnen die moeite hebben op school of bij hun studie, die tegen sociale problemen aanlopen of die te maken hebben met stress en spanningen. SAMen, gevestigd op een boerderij, is voor kinderen en jongeren een veilige omgeving waar ze aan de slag kunnen met leerzame activiteiten en klussen. Het centrum werkt hierbij onder andere met thema’s, die in een periode van steeds 10 weken uitgewerkt worden. Bijvoorbeeld ‘samenwerken’, ‘verandering’, ‘sport en bewegen’, ‘normen en waarden’ en ‘heden, verleden en toekomst’. Samen met het kind (en waar mogelijk ook dieren) wordt het thema verdiept voor elk kind, met als doel om kennis en inzichten op te doen.

Datum: 19 december 2022
Inspiratie ForYou


Specialisten in jouw buurt

Ook interessant voor jou
 • carnaval
  Carnaval 2023: ontdek de leukste kostuums voor kinderen van alle leeftijden
  Carnaval 2023 komt er weer aan, tijd om weer te gaan feesten en verkleden. Maar ook de start van een zoektocht voor de perfecte carnavalskleding voor je kind.
 • kinderopvang
  Soms moet je een nieuwe weg inslaan!
  Om meer mensen te interesseren voor het werk in de kinderopvang, start Vlietkinderen met de introductie van een nieuwe functie: ‘pedagogisch ondersteuner’.
 • kinderopvang
  Werken met kinderen: heel bijzonder
  Het werken met kinderen is heel bijzonder. Als pedagogisch medewerker zie je de kinderen zich ontwikkelen, en daar speel je een grote rol in.
 • jeugdzorg
  ‘Bij ons kunnen kinderen zijn wie ze zijn’
  Het personeelstekort op de arbeidsmarkt treft alle sectoren, en vooral ook de zorgsector. Door de vergrijzing hebben steeds meer mensen zorg nodig, maar niet alleen binnen de ouderenzorg.
 • kinderopvang
  Een bijzonder kindcentrum in een bijzondere wijk
  We nemen je graag mee in het verhaal van kindcentrum De Binck, een nieuwe locatie voor onderwijs en opvang in de Haagse wijk de Binckhorst.
 • ouders
  Wat doe je als je ouders te veel van je blijven vragen?
  Je ouders zijn degenen die altijd voor je klaar stonden vroeger, toen je ze nodig had. Nu de rollen beginnen om te draaien, komen die familiebanden onder spanning te staan. Nu vragen ze steeds meer van je.
 • Me-time
  Een betere moeder met me-time
  Een vraag aan alle moeders: hoe vaak heb je écht alleen aandacht voor jezelf? Je kan bijna niet geloven hoe weinig dat is. De hele dag door loop je namelijk op je tenen, ben je aan het rennen, vliegen en dat alles zorgt voor zoveel stress.
 • kinderopvang
  Elke dag een stap vooruit
  Kinderopvangorganisatie Vlietkinderen is een bekende naam in deze regio met een herkenbaar beeld. Wie kent de azuurblauwe poppetjes niet?
 • corrigeren
  ‘Hou op, niet doen!’
  Het corrigeren van kinderen heeft met je opvoedstijl te maken, maar blijft ongeacht welke opvoedstijl ook toch lastig. Wanneer negeer je te veel of zit je je kind wel erg op de huid?
 • gastouderschap
  'Ik heb de leukste baan die er bestaat'
  Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat kinderen om je heen: Tarana heeft niets liever. In de ochtend werkt ze op een peuterspeelzaal, in de middag is ze gastouder, en ’s avonds zit ze met haar eigen twee kinderen op de bank.
Toon meer >
Toon minder >

Scopie-onderzoeken in een gastvrije omgeving

Scopie-onderzoeken zijn voor niemand prettig. Veel patiënten zijn zenuwachtig en zien op tegen de behandeling. Daarom vindt Franciscus Gasthuis & Vlietland het belangrijk om patiënten te behandelen in een rustgevende sfeer. Dat gebeurt in het gloednieuwe Scopiecentrum in Franciscus Vlietland (Schiedam), waar gastvrijheid en ontspanning centraal staan.

‘Endoscopie’ betekent letterlijk ‘binnenkijken’. Dit gebeurt met een endoscoop, een dunne flexibele slang met een heel kleine camera ingebouwd in het uiteinde. De scoop wordt meestal via de anus of door de mond in het maag-darmkanaal gebracht. Zo onderzoekt de arts bijvoorbeeld de dikke darm. Als er afwijkingen te zien zijn, kan er wat weefsel worden afgenomen voor verder onderzoek.

Rustgevende omgeving voor de patiënt

Ivonne Leeuwenburgh is maag-, darm- & leverarts en onderzoekt patiënten in het gloednieuwe Scopiecentrum in Schiedam. Dokter Leeuwenburgh: ‘Veel patiënten zijn zenuwachtig als ze hier binnenkomen en zien op tegen de behandeling. Daarom hebben wij het Scopiecentrum zó ingericht, dat mensen zich wat meer op hun gemak voelen.’ Het centrum oogt rustgevend door de zachte kleuren in het interieur. Ook is er sfeerverlichting langs de muren, waardoor de wachtkamer een huiselijk gevoel geeft. Op de behandelkamers is er speciaal licht aanwezig, met bijzondere voordelen. Het licht is zodanig in te stellen dat het kalmerend werkt voor patiënten, maar de kleur zorgt er tegelijkertijd voor dat de arts nog meer kan zien tijdens het onderzoek.

Alles binnen 1 centrum

In het Scopiecentrum zijn er 5 ruime behandelkamers met de nieuwste apparatuur en laatste technieken. Ook is er een uitslaapkamer waar patiënten rustig kunnen bijkomen van een onderzoek. Omdat alle zorg zich op 1 plek bevindt, is de behandeling veel patiëntvriendelijker. Van ontvangst tot aan het uitslapen, overal ervaar je dezelfde rust en sfeer. Dokter Leeuwenburgh: ‘In het nieuwe Scopiecentrum doen wij alles op 1 plek. Dat betekent dat wij ook gespecialiseerde verpleegkundigen inzetten om patiënten voor te bereiden op het onderzoek en die zich richten op de nazorg.’

Het centrum oogt rustgevend door de zachte kleuren in het interieur

‘Eigenlijk kun je het niet beter hebben’

Ze had er als een berg tegenop gezien. Maar toen het kijkonderzoek in haar slokdarm eenmaal achter de rug was, overheerste de opluchting. Mevrouw Vermoolen was 1 van de eerste patiënten die naar het nieuwe Scopiecentrum kwamen. ‘Ik heb veel last van reflux; vooral ’s nachts. Dan komt er brandend zuur uit mijn slokdarm omhoog. Ik was ook ontzettend bang vanwege een verhoogde kans op slokdarmkanker.’ Uiteindelijk wist dokter Leeuwenburgh haar te overtuigen van de noodzaak van een kijkonderzoek.
Dus meldde mevrouw Vermoolen zich op een maandagmiddag in november met haar man bij het Scopiecentrum, dat toen net een dag of 2 open was. Vermoolen: ‘De ontvangstruimte was helemaal geweldig. Een mooie, moderne ruimte. Heel rustgevend met prettige verlichting. Ruim opgezet en grote tafel met stoelen er omheen.’

Keuzemenu

Lang duurde het wachten niet. Al snel werd mevrouw Vermoolen naar de dagunit begeleid. Daar kreeg ze een bed toegewezen en kastje om haar spullen in te bewaren. Vermoolen: ‘Ik mocht mijn kleren aanhouden en zelfs mijn schoenen. Maar die heb ik uitgedaan, want dat voelde comfortabeler. Ik kreeg een dekentje en er kwam iemand met een menulijst waarop ik kon aankruisen wat ik na het onderzoek wilde eten. Fantastisch vond ik dat: er was zoveel keuze.’

Vanuit de dagunit werd mevrouw Vermoolen in bed naar de behandelkamer gereden. Een kort ritje, want in het nieuwe Scopiecentrum zijn de afstanden klein. Wel zo prettig voor mensen om niet op een bed het hele ziekenhuis door te moeten. Vermoolen: ‘Toen ze mij kwamen ophalen, wist ik: nu kan ik niet meer terug. Het moet maar.’

Goede band

In de behandelkamer werd ze opgewacht door de endoscopieverpleegkundige en dokter Leeuwenburgh. Dat juist haar arts, met wie ze een goede band heeft, het onderzoek uitvoerde, was voor mevrouw Vermoolen een hele geruststelling. Vermoolen: ‘Ik wist dat ik bij haar in goede handen was. Ze stelde mij op mijn gemak: ‘Wees maar kalm. Het komt allemaal goed. Ik blijf bij je.’ Op dat moment dacht ik: ‘Eigenlijk kun je het niet beter hebben.’

Blij

Een kwartier later, toen het onderzoek erop zat, werd mevrouw Vermoolen teruggereden naar de dagunit. ‘Ik had nergens last van,’ vertelt ze. ‘Geen pijn bij het slikken. De bestelde boterham en kop koffie smaakten haar meer dan goed. Op het behandelformulier dat op haar bed lag, kon ze aflezen wat er precies gedaan was tijdens het onderzoek. Dokter Leeuwenburgh kon haar alvast 1 goede uitslag geven: met de slokdarm is niets aan de hand. Een last viel van mevrouw Vermoolen af: ‘Ik was zó opgelucht, want slokdarmkanker was mijn grootste angst. Ik ben blij dat ik toch heb doorgezet. Achteraf dan; niet vooraf.’

Datum: 19 december 2022


Specialisten in jouw buurt

Ook interessant voor jou
 • verslavingszorg
  Van deze investering in jezelf heb je altijd plezier!
  Cadeaus geven aan een ander is leuker dan er zelf één krijgen, althans dat zeggen veel mensen. Dat is op het gebied van materiële zaken vaak ook zeker het geval, maar waar het gaat om echte duurzame investeringen is het vooral belangrijk om deze jezelf cadeau te doen. Hier gaan namelijk jijzelf maar ook je omgeving profijt van hebben.
 • corona
  207.000 euro voor onderzoek rond Long-COVID
  Alhoewel de aantallen van coronagevallen op dit moment weer dalen, hebben sommige patiënten na het doormaken van corona langdurig aanhoudende klachten. Extreme vermoeidheid, benauwd zijn en concentratieproblemen zijn voorbeelden van deze klachten.
 • cholesterol
  Je bloedsuiker en cholesterol
  Cholesterol blijft een verwarrend onderwerp. Wat doet het en waar komt het vandaan? Als we het internet afspeuren voor een antwoord, worden we overladen met reclames voor margarines en worden we eigenlijk niets wijzer.
 • kou
  Koude: vriend of vijand?
  Momenteel bevinden we ons in een periode waarin vertrouwde dingen ineens minder vanzelfsprekend zijn.
 • blessure
  Operatie of niet?
  Met een blessure of aandoening ken je de vier muren van de huisarts waarschijnlijk als je eigen woonkamer. Je huisarts stelt een operatie voor, maar eigenlijk voel je je daar helemaal niet zo prettig bij.
 • voeten
  Al 30 jaar actief
  Je voeten zijn de basis van je lichaam.
 • shiatsu
  Je lichaam als spaarpot
  Te veel mensen lopen lang door met pijntjes of klachten die ze niet laten behandelen.
 • leefstijl
  Fit met het totaalpakket
  Iedereen weet dat regelmatig bewegen belangrijk is, net als dat je voldoende groente en fruit moet eten.
 • timemanagement
  Je tijd managen
  Ouder zijn is een fulltime job: je hebt zóveel te doen.
 • schermtijd
  Is te veel schermtijd ongezond?
  Steeds meer tijd besteden op je smartphone, tablet op computer is tegenwoordig heel normaal. Een groot deel van de mensen werkt op de computer, maar hoeveel schermtijd is nou eigenlijk ongezond. We doen veel meer dan werken op onze apparaten. We gebruiken de telefoon om op social media te scrollen, het nieuws te lezen of lekker het casino online nl in te duiken.
Toon meer >
Toon minder >

207.000 euro voor onderzoek rond Long-COVID

Alhoewel de aantallen van coronagevallen op dit moment weer dalen, hebben sommige patiënten na het doormaken van corona langdurig aanhoudende klachten. Extreme vermoeidheid, benauwd zijn en concentratieproblemen zijn voorbeelden van deze klachten. In de volksmond is dit beter bekend als ‘Long-COVID’.

Een sluitende verklaring van deze langdurige klachten is nog niet gevonden. Tot op heden zijn er geen duidelijke diagnostische criteria, behandelingen en follow-upmogelijkheden voor Long-COVID. In de regio Rijnmond slaan de ketenpartners hun handen ineen om dit gezamenlijk te onderzoeken in de CO-RRECT studie.

Gepersonaliseerde behandelwijze

Op 16 november 2022 ontvingen Franciscus Gasthuis & Vlietland en Erasmus MC voor de CO-RRECT studie via de Stichting BeterKeten een subsidie van €207.000. Met dit bedrag kunnen zij het onderzoek starten. ‘Samen met alle betrokkenen inventariseren we welke behandelingen voor Long-COVID worden gegeven. Wat werkt verwerken we in een gepersonaliseerde behandelwijze op maat voor de patiënt. Daarmee verbeteren we de zorg in onze regio’, aldus hoofdonderzoeker Gert-Jan Braunstahl.

CO-RRECT onderzoek

Het CO-RRECT onderzoek is een vervolg op het in 2020 gestarte CO-FLOW onderzoek, waarin 700 COVID-19-patiënten 2 jaar zijn gevolgd om inzicht te krijgen in de langetermijngevolgen en resultaten van zorg. Bij het CO-RRECT onderzoek wordt de samenwerking uitgebreid met de kennis van de huisartsen. Deze brede samenwerking is essentieel om huidige diagnostische criteria, behandelingen en follow-upmogelijkheden goed te evalueren en te komen tot een gepersonaliseerde behandeling van huisarts tot specialist.

Samenwerking zorgverleners

Het onderzoek wordt gedaan in samenwerking tussen verschillende zorgverleners, zoals de huisartsen, fysiotherapeuten, revalidatieartsen en longartsen. Hierin zal Franciscus een centrale rol spelen, mede door de aanwezige speciale long-COVID-polikliniek. Het onderzoek wordt uitgevoerd onder leiding van longartsen Gert-Jan Braunstahl van Franciscus, Merel Hellemons van het Erasmus MC, professor Longgeneeskunde Joachim Aerts en universitair hoofddocent Revalidatiegeneeskunde Rita van den Berg-Emons van het Erasmus MC. ‘Bij dit onderzoek zijn zowel de huisartsen als verschillende specialisten betrokken, zodat er beter samengewerkt wordt en uiteindelijk alle patiënten in de regio de zorg krijgen volgens de laatste inzichten, en op de juiste plaats’, aldus longarts Merel Hellemons.

Stichting BeterKeten

De Stichting BeterKeten, die het onderzoek financiert, heeft als doel het stimuleren en verbeteren van de samenwerking tussen ziekenhuizen in de regio Groot-Rijnmond op het gebied van patiëntenzorg, opleiding en wetenschap. Voor de 5de keer investeert de stichting in 3 veelbelovende gezamenlijke promotietrajecten, waarvan de CO-RRECT studie er dit jaar 1 is.

Kijk voor meer informatie op www.franciscus.nl/wetenschap

Zowel de huisartsen als specialisten zijn betrokken

Nieuwe stap richting Spoedplein Franciscus Gasthuis

Franciscus Gasthuis & Vlietland wil spoedzorg in de regio zo goed mogelijk organiseren, zodat patiënten snel weten waar zij aan toe zijn: ‘Bij welke zorgverlener kom ik terecht en wat betekent dit voor mijn wachttijd en medische kosten?’ Door goede onderlinge afspraken, veilige informatie-uitwisseling en de juiste voorlichting kunnen patiënten de best passende medische zorg krijgen in een spoedsituatie. ‘De samenwerkingsafspraken zijn voor ons het uitgangspunt voor het ontwerp van een nieuw spoedplein; bijvoorbeeld de keuze voor aanmelding en inschrijving van patiënten bij één ontvangstbalie in plaats van twee aparte balies’, aldus bestuurder Huisartsenposten Rijnmond Dyonne Broers.

Ondertekening huur- en raamovereenkomst

In de raamovereenkomst zijn de samenwerkingsafspraken tussen Franciscus en Huisartsenposten Rijnmond vastgesteld. Deze afspraken vormen de basis voor het ontwerp van het nieuwe Spoedplein Rotterdam Noord, dat in 2025 in gebruik genomen wordt, maar worden waar mogelijk nu al toegepast bij gezamenlijke werkprocessen op de Spoedeisende Hulp en Huisartsenpost. De huurovereenkomst gaat in op het moment dat de nieuwbouw bij Franciscus Gasthuis, met daarin onder andere een Spoedplein, een modern Operatie- en Interventiecomplex en een gastvrij Vrouw & Kind Centrum, gerealiseerd is.
‘Met de ondertekening spreken wij uit dat we de samenwerkingsafspraken verder uitwerken vóór oplevering van het nieuwe spoedplein en ook dat we de afspraken willen blijven ontwikkelen en vernieuwen richting de toekomst’, aldus voorzitter Raad van Bestuur Franciscus Gasthuis & Vlietland Marjolein Tasche.

Spoedplein Rotterdam Noord

Naast één ontvangstbalie wordt er op het nieuwe Spoedplein ook een acute observatie-unit gerealiseerd, die op de Spoedeisende Hulp ruimte biedt aan acuut zieke patiënten en patiënten bij wie nog meer onderzoek nodig is. De Spoedeisende Hulp en Huisartsenpost maken daarnaast flexibel gebruik van acute behandelkamers en voorzieningen als vergader- en multifunctionele ruimten. Dit komt de onderlinge samenwerking ten goede, maar uiteindelijk wordt de zorg hiermee ook meer om de patiënt heen georganiseerd. En dat is waarvoor het ziekenhuis het uiteindelijk doet: patiënten bij spoedzorg beter helpen!

Topklinisch opleidingsziekenhuis

Een topklinisch ziekenhuis zijn, betekent dat Franciscus elke dag samenwerkt aan de beste zorg voor zijn patiënten; samen met ruim 330 medisch specialisten en 4.700 medewerkers, maar ook met andere ziekenhuizen en zorgaanbieders in de regio Rotterdam. Voor patiënten betekent dit dat zij in het ziekenhuis terecht kunnen voor zowel goede basiszorg en dienstverlening als hooggespecialiseerde en hoogwaardige acute en complexe zorg.

Voor meer informatie kun je kijken op www.franciscus.nl/franciscus-vernieuwt

Datum: 19 december 2022


Specialisten in jouw buurt

Ook interessant voor jou
 • verslavingszorg
  Van deze investering in jezelf heb je altijd plezier!
  Cadeaus geven aan een ander is leuker dan er zelf één krijgen, althans dat zeggen veel mensen. Dat is op het gebied van materiële zaken vaak ook zeker het geval, maar waar het gaat om echte duurzame investeringen is het vooral belangrijk om deze jezelf cadeau te doen. Hier gaan namelijk jijzelf maar ook je omgeving profijt van hebben.
 • scopie
  Scopie-onderzoeken in een gastvrije omgeving
  Scopie-onderzoeken zijn voor niemand prettig. Veel patiënten zijn zenuwachtig en zien op tegen de behandeling.
 • cholesterol
  Je bloedsuiker en cholesterol
  Cholesterol blijft een verwarrend onderwerp. Wat doet het en waar komt het vandaan? Als we het internet afspeuren voor een antwoord, worden we overladen met reclames voor margarines en worden we eigenlijk niets wijzer.
 • kou
  Koude: vriend of vijand?
  Momenteel bevinden we ons in een periode waarin vertrouwde dingen ineens minder vanzelfsprekend zijn.
 • blessure
  Operatie of niet?
  Met een blessure of aandoening ken je de vier muren van de huisarts waarschijnlijk als je eigen woonkamer. Je huisarts stelt een operatie voor, maar eigenlijk voel je je daar helemaal niet zo prettig bij.
 • voeten
  Al 30 jaar actief
  Je voeten zijn de basis van je lichaam.
 • shiatsu
  Je lichaam als spaarpot
  Te veel mensen lopen lang door met pijntjes of klachten die ze niet laten behandelen.
 • leefstijl
  Fit met het totaalpakket
  Iedereen weet dat regelmatig bewegen belangrijk is, net als dat je voldoende groente en fruit moet eten.
 • timemanagement
  Je tijd managen
  Ouder zijn is een fulltime job: je hebt zóveel te doen.
 • schermtijd
  Is te veel schermtijd ongezond?
  Steeds meer tijd besteden op je smartphone, tablet op computer is tegenwoordig heel normaal. Een groot deel van de mensen werkt op de computer, maar hoeveel schermtijd is nou eigenlijk ongezond. We doen veel meer dan werken op onze apparaten. We gebruiken de telefoon om op social media te scrollen, het nieuws te lezen of lekker het casino online nl in te duiken.
Toon meer >
Toon minder >