fbpx

Artrose: je kan er wat aan doen

Artrose is een chronische gewrichtsaandoening die veel voorkomt: zo’n miljoen mensen in Nederland hebben er last van. Bij artrose wordt het kraakbeen een beetje dunner en er komen wat scheurtjes in, maar daar heb je nog niet zoveel last van. De last komt door de manier waarop het gewricht erop reageert. Soms door wat kleine ontstekingen en door oedeem. Het bot dat onder het gewricht zit, raakt wat overstuur. Dus de ontsteking en het botoedeem leveren klachten op en daardoor kunnen patiënten bijvoorbeeld minder lang lopen, kunnen ze het gewricht minder goed bewegen of hebben ze pijn. Je wordt beperkt in je mogelijkheden.

Veel mensen denken dat artrose hetzelfde is als slijtage. Mensen denken dat dit het gevolg is van het ouder worden, maar dat is onjuist: artrose kan ook op jongere leeftijd ontstaan. In tegenstelling tot wat vaak verondersteld wordt, is er met de juiste begeleiding wel wat aan de klachten te doen.

 

Mismatch

Fysiotherapeut Koen Zoetelief: ‘Veel patiënten weten niet dat de aandoening te maken heeft met de fysieke fitheid. Daarom is het belangrijk dat hun verteld wordt hoe artrose ontstaat en hoe ze zelf op de juiste manier moeten bewegen. Bij artrose is er een mismatch tussen de belasting en de belastbaarheid van een gewricht en omliggende spieren. De belasting is soms te groot, waardoor het gewricht overstuur raakt en er ontstekingen ontstaan, die pijn gaan doen.’

‘Voorheen kreeg de patiënt vrij snel een knie- of heupprothese, maar zo’n ingreep is duur en kan ook ongewenste neveneffecten hebben, zoals een lang revalidatietraject of een complicatie. Ook kan het zijn dat de pijn na de operatie aanwezig blijft. Daarom wordt een operatie pas als laatste middel voorgeschreven door de orthopeed. Het is een ‘stepped care’-model. Dat wil zeggen: de juiste zorg op het juiste moment en in de juiste volgorde. Dus eerst voorlichting en leefstijladviezen aan de patiënt en dan fysiotherapie en eventueel medicatie door de huisarts. En mocht dit niet werken, dan pijnstilling door de specialist, en als laatste een operatie.’

Veel mensen denken dat artrose hetzelfde is als slijtage

Trainingsprogramma

‘In onze fysiotherapiepraktijk bieden wij een relatief kortdurend trainingsprogramma op maat aan, waarbij deelnemers aan hun fitheid werken door een combinatie van cardio- en krachttraining.’
Volgens Koen wordt de kracht van cardiotraining door veel fysiotherapeuten nog onvoldoende benut. ‘Als er sprake is van overgewicht, dan is begeleiding door een diëtiste een mogelijkheid. Ook krijgen patiënten handvatten aangereikt om thuis te blijven werken aan hun gezondheid. Met de begeleiding willen we bereiken dat de patiënt minder pijn heeft en meer bewegingsvrijheid krijgt, zodat deze beter kan functioneren in het dagelijks leven.’

‘Een nieuw inzicht rond artrose is dat wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat er een relatie bestaat tussen artrose en laaggradige ontstekingsreacties en wat de invloed hiervan is op onze fitheid. Het is nog interessanter om te weten dat beweging met een goede dosering heel effectief is om deze laaggradige ontsteking te bestrijden. Met de kennis hierover kunnen wij de patiënten bewuster maken en sneller aan hun fitheid laten werken. Onze praktijk is een van de eerste die deze nieuwste inzichten hebben verwerkt in een programma, waarmee wij ernaar streven dat de patiënten zo lang mogelijk zelfredzaam blijven.’

Datum: 24 mei 2022
Inspiratie ForYou


Specialisten in jouw buurt

Ook interessant voor jou
 • Logopedie
  Logopedische zorg is er voor iedereen
  Logopedische zorg kan geboden worden op elk moment in de levensloop, op elke leeftijd. Logopedie is de zorg voor problemen die er zijn op het gebied van taal, spraak, stem, gehoor en slikken. De doelgroep die de logopedist het meest ziet, is de groep kinderen in de leeftijd van 2,5 tot 7 jaar.
 • Migraine
  Ga de strijd aan met migraine
  Als een molletje lig je daar dan. Ogen dicht en opgerold, met de deken om je heen gevouwen in een donkere, stille kamer. Door de dag heen voel je het erger worden. Het begint vooraan je hoofd en verspreidt zich met de uren naar je hele hoofd en nek.
 • Overgewicht
  Jouw kind op een gezond gewicht
  ‘We merken dat deze kinderen het vervelend vinden dat ze ‘anders’ zijn dan hun leeftijdgenoten’, zegt diëtiste Ingeborg Schoof van diëtistenpraktijk Alimentum. ‘Ze komen minder goed mee met gym en worden soms gepest. Ze zijn dan meestal wel gemotiveerd om iets aan hun gewicht te doen. In onze praktijk hebben we volop expertise om deze kinderen te helpen.
 • voedingsadvies
  Het belang van de juiste voeding, rust en training
  Diëten zijn voor jou helaas bekend terrein. Je hebt in de loop der jaren van alles geprobeerd, maar het resultaat bleef uit. Nog steeds vergezellen de overtollige kilo’s jou overal waar je gaat.
 • afvallen
  Overgewicht: niet alleen een kwestie van calorieën
  Vaak wordt er wat makkelijk over gedaan: ‘Afvallen is gewoon een kwestie van minder eten en meer bewegen.’ Vooral door de mensen die zelf niet te maken hebben gehad met overgewicht.
 • leefstijlcoaching
  Actieve leefstijl voor een betere balans
  Druk, druk, druk. Het leven van een werkende moeder bestaat uit veel verschillende taken: de kinderen naar school brengen, snel doorcrossen naar het werk en bij thuiskomst meteen eten klaarmaken. Het is erg moeilijk om momenten van rust te vinden tussen de vele dagelijkse taken door.
 • mineralen
  Mineralen voor onze gezondheid
  Mineralen: de aarde zit er vol mee. Wij ook.
 • voetverzorging
  Veelgestelde vragen over voetverzorging voor thuis
  Je wilt graag je leven op orde hebben. Daarom besluit je jezelf elke zondag avond eens goed te verzorgen, zodat je helemaal op en top de week kunt beginnen. Je doet een maskertje op, gevolgd door een warm bad en tot slot smeer je jezelf lekker in met een luxe lotion.
 • spastische-voet
  Wat je moet weten over een spastische voet
  Na een dag uren te hebben gewandeld, kan het voelen alsof je benen nog net niet loslaten en je je voeten praktisch mee moet slepen. Dat is gewoon vermoeidheid. Zeker als je net die nieuwe schoenen hebt aangedaan die dag, kunnen je voeten best even zeer doen.
 • eelt-en-likdoorns
  Tips: omgaan met eelt en likdoorns
  Je schamen voor je voeten is natuurlijk niet de bedoelingen. Toch is het voor veel mensen de realiteit. Is het eindelijk weer zomer, durf je eigenlijk niet open schoenen te dragen omdat je eeltplekken dan zichtbaar zouden kunnen zijn.
Toon meer >
Toon minder >

Logopedische zorg is er voor iedereen

Logopedische zorg kan geboden worden op elk moment in de levensloop, op elke leeftijd. Logopedie is de zorg voor problemen die er zijn op het gebied van taal, spraak, stem, gehoor en slikken. De doelgroep die de logopedist het meest ziet, is de groep kinderen in de leeftijd van 2,5 tot 7 jaar. Problemen in de spraak-/ taalontwikkeling zijn dan vaak de reden voor behandeling. Het jonge kind en zijn ouders worden ondersteund in de vroege ontwikkeling van de communicatie. 

Articuleren

Het jonge kind mag articulatiefouten maken, maar rond de leeftijd van 4 jaar horen articulatiefouten afgenomen te zijn. Heeft een kind ouder dan 4 jaar problemen bij het uitspreken van klanken, dan is een verwijzing naar de logopedist belangrijk voor onderzoek.

Taal

Kinderen met een taalontwikkelingsstoornis hebben baat bij logopedie op verschillende momenten in hun taalontwikkeling. De logopedist bekijkt in samenwerking met de ouders en het kind welk doel gesteld wordt. Vaak wordt de school hierbij betrokken.

Eten en drinken

Voor jonge kinderen van 0 tot 2½ jaar is er specifieke logopedische ondersteuning op het gebied van eten en drinken. Dit heet ‘preverbale logopedie’.

Op alle leeftijden kan er een probleem zijn met de stem

Mondgedrag

Bij afwijkend mondgedrag wordt een goede tongplaatsing aangeleerd en wordt de lipkracht versterkt. Op de leeftijd tussen de 10 en 14 jaar wordt afwijkend mondgedrag vaak behandeld vanwege het plaatsen van een beugel. Een juiste manier van slikken zorgt ervoor dat de gebitselementen op hun plaats blijven en een goede neusademhaling tot stand wordt gebracht.

Stem

Op alle leeftijden kan er een probleem zijn met de stem. Voor kinderen en volwassenen met stemklachten is het advies niet lang te wachten om een verwijzing te vragen naar een logopedist.

Vrouwelijker spreken

Transvrouwen van alle leeftijden hebben het verlangen om vrouwelijk te spreken en te communiceren. Er wordt gewerkt aan kopresonans en het toepassen van een lichte en zachtere stem met een goede articulatie voor een verhoging van de stem op een gezonde manier. Tijdens de begeleiding wordt er aandacht besteed aan het gebruik van meer kopresonans, het toepassen van een lichte en zachtere stem met een goede articulatie, het gebruik van een afwisselende intonatie en het toepassen van de non-verbale aspecten van een vrouwelijke stem. Denk aan lachen, kuchen, hoesten en het gebruik van expressie.

Niet-aangeboren hersenletsel

Logopedie kan hulp bieden na het doormaken van niet-aangeboren hersenletsel, zoals een CVA. De meest voorkomende problemen zijn bekend onder de verzameltermen ‘afasie’, ‘apraxie van de spraak’ en ‘dysartrie’. Logopedie richt zich op het optimaliseren van de communicatie met de directe omgeving en het voorkomen van het zich verslikken in eten en drinken.

Datum: 24 mei 2022
Inspiratie ForYou


Specialisten in jouw buurt

Ook interessant voor jou
 • Artrose
  Artrose: je kan er wat aan doen
  Artrose is een chronische gewrichtsaandoening die veel voorkomt: zo’n miljoen mensen in Nederland hebben er last van. Bij artrose wordt het kraakbeen een beetje dunner en er komen wat scheurtjes in, maar daar heb je nog niet zoveel last van. De last komt door de manier waarop het gewricht erop reageert. Soms door wat kleine ontstekingen en door oedeem.
 • Migraine
  Ga de strijd aan met migraine
  Als een molletje lig je daar dan. Ogen dicht en opgerold, met de deken om je heen gevouwen in een donkere, stille kamer. Door de dag heen voel je het erger worden. Het begint vooraan je hoofd en verspreidt zich met de uren naar je hele hoofd en nek.
 • Overgewicht
  Jouw kind op een gezond gewicht
  ‘We merken dat deze kinderen het vervelend vinden dat ze ‘anders’ zijn dan hun leeftijdgenoten’, zegt diëtiste Ingeborg Schoof van diëtistenpraktijk Alimentum. ‘Ze komen minder goed mee met gym en worden soms gepest. Ze zijn dan meestal wel gemotiveerd om iets aan hun gewicht te doen. In onze praktijk hebben we volop expertise om deze kinderen te helpen.
 • voedingsadvies
  Het belang van de juiste voeding, rust en training
  Diëten zijn voor jou helaas bekend terrein. Je hebt in de loop der jaren van alles geprobeerd, maar het resultaat bleef uit. Nog steeds vergezellen de overtollige kilo’s jou overal waar je gaat.
 • afvallen
  Overgewicht: niet alleen een kwestie van calorieën
  Vaak wordt er wat makkelijk over gedaan: ‘Afvallen is gewoon een kwestie van minder eten en meer bewegen.’ Vooral door de mensen die zelf niet te maken hebben gehad met overgewicht.
 • leefstijlcoaching
  Actieve leefstijl voor een betere balans
  Druk, druk, druk. Het leven van een werkende moeder bestaat uit veel verschillende taken: de kinderen naar school brengen, snel doorcrossen naar het werk en bij thuiskomst meteen eten klaarmaken. Het is erg moeilijk om momenten van rust te vinden tussen de vele dagelijkse taken door.
 • mineralen
  Mineralen voor onze gezondheid
  Mineralen: de aarde zit er vol mee. Wij ook.
 • voetverzorging
  Veelgestelde vragen over voetverzorging voor thuis
  Je wilt graag je leven op orde hebben. Daarom besluit je jezelf elke zondag avond eens goed te verzorgen, zodat je helemaal op en top de week kunt beginnen. Je doet een maskertje op, gevolgd door een warm bad en tot slot smeer je jezelf lekker in met een luxe lotion.
 • spastische-voet
  Wat je moet weten over een spastische voet
  Na een dag uren te hebben gewandeld, kan het voelen alsof je benen nog net niet loslaten en je je voeten praktisch mee moet slepen. Dat is gewoon vermoeidheid. Zeker als je net die nieuwe schoenen hebt aangedaan die dag, kunnen je voeten best even zeer doen.
 • eelt-en-likdoorns
  Tips: omgaan met eelt en likdoorns
  Je schamen voor je voeten is natuurlijk niet de bedoelingen. Toch is het voor veel mensen de realiteit. Is het eindelijk weer zomer, durf je eigenlijk niet open schoenen te dragen omdat je eeltplekken dan zichtbaar zouden kunnen zijn.
Toon meer >
Toon minder >

Ga de strijd aan met migraine

Als een molletje lig je daar dan. Ogen dicht en opgerold, met de deken om je heen gevouwen in een donkere, stille kamer.

Door de dag heen voel je het erger worden. Het begint vooraan je hoofd en verspreidt zich met de uren naar je hele hoofd en nek. Je voelt je uitgeput en komt op geen enkele manier van die bonzende pijn af. In het geval van oogmigraine kun je een verandering in je gezichtsvermogen krijgen, wat een voorbode kan zijn van echte migraine. Een kwestie van uitzitten… toch? Gelukkig zijn er wel wát dingen die je kunt doen om die vervelende pijn te verlichten.

Opkomen

Een migraine kan vrij spontaan opkomen, of door de dag heen doorzetten. Een migraineaanval ontstaat door een soort ‘storing’ in de hersenen. Soms heeft dit geen directe aanleiding, maar in andere gevallen komt het door stress, slaaptekort of het (plots) stoppen met drinken van alcohol en/of cafeïne. Als je een migraineaanval voelt komen opzetten, kun je het beste preventief paracetamol, ibuprofen of een triptaan nemen. Als je merkt dat dit niet genoeg werkt, kun je het beste even met je huisarts overleggen.

Rust uit

Bij migraine is het belangrijk dat je direct rust neemt. Werk dus niet door en ga, zo mogelijk, eerder naar huis. Ga ook niet ‘even’ boodschappen doen. Hoe langer je doorgaat, des te meer spijt je ervan gaat krijgen. Het is het beste om een kalme, donkere ruimte op te zoeken waar je rust kunt vinden. Trek vooral lekker de gordijnen dicht en vermijd je telefoon of TV. Snel bewegend beeld en fel licht zijn niet goed bij hoofdpijn.

Wist je dat migraine ‘veroorzaakt’ kan worden door koffie, cola, drop, alcohol of chocolade? 

Drinken maar

Te weinig drinken kan de oorzaak van je migraine zijn en kan deze ook erger maken. Door veel water te drinken kun je ervoor zorgen dat je migraineaanval minder lang duurt. Vind je het lastig om water te drinken, dan werkt een sapje of theetje natuurlijk ook. Het belangrijkst is dat je wegblijft bij cafeïnehoudende drankjes.

Sporten

Jaja, sporten is goed voor je. Je moet het zeker niet doen terwijl je een migraine hebt, maar het is gebleken dat sporten en bewegen tussen migraineaanvallen door het aantal aanvallen kan terugbrengen. Een stuk wandelen elke dag is hiervoor al voldoende. Ook kan het helpen met stress verminderen en slaap verbeteren, wat de kans op migraine weer verkleint. Trek de wandelschoenen maar aan!

Acupunctuur

Naalden in je lichaam steken is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt als die nare hoofdpijn komt opzetten. Volgens de Chinese geneeswijzen helpt acupunctuur goed bij migraine en spanningshoofdpijn. Je energiebalans is bij een migraine verstoord. Acupunctuur kan je ten eerste helpen ontspannen, maar helpt ook je energie terug in balans te brengen. Zo helpt het de bloedtoevoer naar je hoofd en ontspant het de spieren. Ook bij Acupunctuurpraktijk Apollo zien ze regelmatig patiënten met migraine, maar ook met stresshoofdpijn of chronische hoofdpijn: ‘We zien al na een paar behandelingen dat patiënten minder vaak hoofdpijn krijgen en minder snel naar medicijnen grijpen.’

Datum: 24 mei 2022
Inspiratie ForYou


Specialisten in jouw buurt

Ook interessant voor jou
 • BSR
  Dankzij BSR al bijna 2 jaar geen hoofdpijn meer'
  Kees (48 jaar): ‘Body Stress Release betekende een enorme verbetering van mijn leven na jaren tobben. Ik had al vanaf begin jaren ‘90 veel lichamelijke pijn; extreme hoofdpijn en nekklachten. Daar kwamen in 2000 zware rugklachten bij.
 • Artrose
  Artrose: je kan er wat aan doen
  Artrose is een chronische gewrichtsaandoening die veel voorkomt: zo’n miljoen mensen in Nederland hebben er last van. Bij artrose wordt het kraakbeen een beetje dunner en er komen wat scheurtjes in, maar daar heb je nog niet zoveel last van. De last komt door de manier waarop het gewricht erop reageert. Soms door wat kleine ontstekingen en door oedeem.
 • Logopedie
  Logopedische zorg is er voor iedereen
  Logopedische zorg kan geboden worden op elk moment in de levensloop, op elke leeftijd. Logopedie is de zorg voor problemen die er zijn op het gebied van taal, spraak, stem, gehoor en slikken. De doelgroep die de logopedist het meest ziet, is de groep kinderen in de leeftijd van 2,5 tot 7 jaar.
 • Overgewicht
  Jouw kind op een gezond gewicht
  ‘We merken dat deze kinderen het vervelend vinden dat ze ‘anders’ zijn dan hun leeftijdgenoten’, zegt diëtiste Ingeborg Schoof van diëtistenpraktijk Alimentum. ‘Ze komen minder goed mee met gym en worden soms gepest. Ze zijn dan meestal wel gemotiveerd om iets aan hun gewicht te doen. In onze praktijk hebben we volop expertise om deze kinderen te helpen.
 • voedingsadvies
  Het belang van de juiste voeding, rust en training
  Diëten zijn voor jou helaas bekend terrein. Je hebt in de loop der jaren van alles geprobeerd, maar het resultaat bleef uit. Nog steeds vergezellen de overtollige kilo’s jou overal waar je gaat.
 • afvallen
  Overgewicht: niet alleen een kwestie van calorieën
  Vaak wordt er wat makkelijk over gedaan: ‘Afvallen is gewoon een kwestie van minder eten en meer bewegen.’ Vooral door de mensen die zelf niet te maken hebben gehad met overgewicht.
 • leefstijlcoaching
  Actieve leefstijl voor een betere balans
  Druk, druk, druk. Het leven van een werkende moeder bestaat uit veel verschillende taken: de kinderen naar school brengen, snel doorcrossen naar het werk en bij thuiskomst meteen eten klaarmaken. Het is erg moeilijk om momenten van rust te vinden tussen de vele dagelijkse taken door.
 • mineralen
  Mineralen voor onze gezondheid
  Mineralen: de aarde zit er vol mee. Wij ook.
 • voetverzorging
  Veelgestelde vragen over voetverzorging voor thuis
  Je wilt graag je leven op orde hebben. Daarom besluit je jezelf elke zondag avond eens goed te verzorgen, zodat je helemaal op en top de week kunt beginnen. Je doet een maskertje op, gevolgd door een warm bad en tot slot smeer je jezelf lekker in met een luxe lotion.
 • spastische-voet
  Wat je moet weten over een spastische voet
  Na een dag uren te hebben gewandeld, kan het voelen alsof je benen nog net niet loslaten en je je voeten praktisch mee moet slepen. Dat is gewoon vermoeidheid. Zeker als je net die nieuwe schoenen hebt aangedaan die dag, kunnen je voeten best even zeer doen.
Toon meer >
Toon minder >

Jouw kind op een gezond gewicht

‘We merken dat deze kinderen het vervelend vinden dat ze ‘anders’ zijn dan hun leeftijdgenoten’, zegt diëtiste Ingeborg Schoof van diëtistenpraktijk Alimentum. ‘Ze komen minder goed mee met gym en worden soms gepest. Ze zijn dan meestal wel gemotiveerd om iets aan hun gewicht te doen. In onze praktijk hebben we volop expertise om deze kinderen te helpen. De begeleiding bestaat uit een combinatie van adviezen rond gezond eten en beweegadvies. We kijken bij de beweegadviezen naar beweegvormen die aansluiten bij het kind. Hiermee zijn best snel goede resultaten te bereiken. Het kind komt op afspraak langs, eventueel met een ouder, en dan monitoren we de voeding en houden de algemene gezondheid in de gaten.’

Gewichtstoename stoppen

‘Het is trouwens niet standaard zo dat we willen dat een kind afvalt. Soms ligt de focus alleen op het stoppen van de gewichtstoename. Omdat het kind nog aan het groeien is, wordt de BMI dan vanzelf lager. Voor een belangrijk deel gaat het om het terugdringen van suikerhoudend voedsel, zoals bepaalde soorten broodbeleg en frisdranken. We zijn er voor kinderen van alle leeftijden, dus ook voor pubers. Het is nooit te laat om te starten met een gezonde leefstijl!’

Naar een gezond gewicht

‘Minder zichtbaar of in het nieuws zijn kinderen waarbij het gewicht achterblijft bij de lengte, of andersom. Er is dan sprake van een ‘afbuigende groeicurve’, en kan ertoe leiden dat een kind aan het eind van het puberteit niet zo lang wordt als eigenlijk de bedoeling is, als de situatie te lang blijft bestaan. Dit kan voorkomen bij te vroeg geboren kinderen, maar het kan ook komen doordat een kind een bepaalde ziekte heeft gehad, waardoor het langere tijd onvoldoende eet of slechte eetgewoonten heeft ontwikkeld. Ook kan er een samenhang zijn met autisme of bijvoorbeeld de eetstoornis ARFID, waarbij er sprake is van een abnormale kieskeurigheid rond bepaald voedsel.’

‘Het is trouwens niet standaard zo dat we willen dat een kind afvalt’

Tijdig ingrijpen

‘Ook in deze situaties hebben we expertise. Het is hierbij belangrijk dat er zo vroeg mogelijk ingegrepen wordt, om te voorkomen dat de onwenselijke situatie te lang blijft voortduren. Het liefst willen we het probleem oplossen met ‘gewone’ voeding, met speciale aandacht voor de inname van voldoende eiwitten en calorieën. We stemmen onze begeleiding altijd af met de verwijzer, zoals de huisarts of kinderarts of het consultatiebureau.’

Heb je het idee dat je kind advies of begeleiding kan gebruiken? Of twijfel je of jouw kind op een gezond gewicht zit? Neem dan contact op met Alimentum.

Kennismaken

Naast over- en ondergewicht is bij kinderen Alimentum ook gespecialiseerd in eetstoornissen en kinderen met een bepaalde voedselallergie of voedselovergevoeligheid. Dit zijn de medewerkers van Alimentum die gespecialiseerd zijn in het omgaan met kinderen:

 • Ingeborg Schoof: kinderdiëtist met aandachtsgebieden ‘eetstoornissen bij jongeren’ en ‘voedselovergevoeligheid’
 • Saskia de Wit: kinderdiëtist met aandachtsgebied ‘voedselovergevoeligheid’
 • Cindy Plomp-Lingeman: kinderdiëtist
 • Linda Vlasveld: kinderdiëtist
 • Cheryl Jonker: diëtist met aandachtsgebied ‘kinderen’
 • Lonneke Groen-Elbersen: diëtist en kinderleefstijlcoach
Datum: 24 mei 2022
Inspiratie ForYou


Specialisten in jouw buurt

Ook interessant voor jou
 • voedingsadvies
  Het belang van de juiste voeding, rust en training
  Diëten zijn voor jou helaas bekend terrein. Je hebt in de loop der jaren van alles geprobeerd, maar het resultaat bleef uit. Nog steeds vergezellen de overtollige kilo’s jou overal waar je gaat.
 • afvallen
  Overgewicht: niet alleen een kwestie van calorieën
  Vaak wordt er wat makkelijk over gedaan: ‘Afvallen is gewoon een kwestie van minder eten en meer bewegen.’ Vooral door de mensen die zelf niet te maken hebben gehad met overgewicht.
 • jojo-effect
  Het gevaar van jojo'en: hoe blijf je gezond op gewicht?
  Je wilt ‘even’ vijf kilo afvallen, zodat je weer in dat jurkje past dat je over een paar weken aan wilt. Je schrapt in calorieën en hongert jezelf uit. Gevolg: de vijf kilo vliegen eraf, maar zitten er ook zo weer aan zodra je weer normaal eet.
 • emotie-eten
  Emotie-eten: wat kun je eraan doen?
  Eten als je je rot voelt noemen we emotie-eten. Je eet letterlijk je emoties weg, en je troost, beloont of leidt jezelf af met eten. Emotie-eters craven tijdens zo’n eetbui voornamelijk naar junkfood, chocolade, koekjes en andere ongezonde voeding.
 • Afvallen
  Valkuilen bij afvallen? Voorkom ze!
  Voor de zoveelste keer is het weer zo ver: je gaat op een nieuw dieet. Je hebt die mooie oude broek alweer uit de kast getrokken, want je bent ervan overtuigd dat je die een paar weken later aan kan doen naar een verjaardag. Wat zal het stukje taart lekker smaken als je op je streefgewicht bent… maar binnen drie weken blijkt wel dat het weer niet werkt.
 • afvallen
  Wil je graag afvallen? Probeer dan één van deze 3 diëten!
  Heel veel mensen willen graag afvallen maar weten niet goed hoe ze dit moeten aanpakken. Vaak vinden ze het lastig om een goede balans te vinden tussen gezonde voeding en voldoende lichaamsbeweging. Ken jij ook dit probleem?
 • Dieet
  Straight away: hét dieet van Nederland
  Zelfstandig afvallen is niet altijd even gemakkelijk. Het vergt veel discipline en motivatie om je oude patroon te verwisselen naar een nieuw, gezond patroon. Zo ook op het gebied van voeding. Wanneer je start met een dieet, probeer je via het internet uit te zoeken welk dieet bij jou zou passen.
 • barbecuen
  Gezond barbecuen doe je zo!
  Het warme zomerweer is weer aangebroken en dat nodigt uit om buiten te eten. De verleiding om elk weekend de barbecue aan te zetten wordt dan ook steeds groter.
 • dieet
  Dieet? Zo maak je bewuste keuzes in december!
  De laatste maand van het jaar staat in het teken van reflectie, feestjes én gezelligheid. De supermarkten puilen dan ook uit van de gezellige producten. De heerlijkste chocoladegerechten, alle ingrediënten voor de beste kaasplankjes en gemakkelijke maaltijden die je in een handomdraai op tafel zet.
 • jojo
  Zo voorkom jij het jojo-effect
  Je streefgewicht bereiken is een ontzettende prestatie en daar kun je trots op zijn. Maar… het gevreesde jojo-effect ligt altijd op de loer.
Toon meer >
Toon minder >

Another 45 miles

Samen een dierbare herdenken kan zó belangrijk zijn. Vorig jaar leidde dat weleens tot ingrijpende beslissingen. Zo ging vroeg op een ochtend in november mijn telefoon. De vrouw aan de lijn vertelde dat de man van haar goede vriendin totaal onverwacht in Engeland was overleden, tijdens zijn werk als vrachtwagenchauffeur. De familie had geen idee wat er nu moest worden geregeld.

Bij het gezin waar ik even later binnenkwam, leefde vooral de vraag ‘Wanneer komt hij thuis?’. Ik beloofde dit direct uit te zoeken en alles in het werk te stellen om hem snel naar huis te krijgen. Al gauw werd duidelijk dat het wel dagen kon duren voordat het papierwerk voor de repatriëring in orde zou zijn. Ons werd dan ook geadviseerd om nog te wachten met het vaststellen van de uitvaartdatum. Een grote teleurstelling voor zijn naasten…

Inmiddels stonden er weer aangescherpte maatregelen van het RIVM voor de deur en was het nog maar enkele dagen mogelijk om met meer dan 30 personen samen te komen. Daarom nam de familie het moeilijke besluit om een herdenkingsdienst zónder de overledene te houden. De behoefte om in deze verwarrende dagen bij elkaar te zijn – ook op anderhalve meter – werd diep gevoeld.

De behoefte om bij elkaar te zijn werd diep gevoeld

Tijdens de herdenking stond zijn vrachtwagen voor de deur, stak iedereen een stompkaars aan bij zijn foto, werden herinneringen gedeeld en werd naar muziek geluisterd: ‘Another 45 miles’; hoe toepasselijk…Het voelde voor de familie als een warme deken om in één ruimte samen te zijn met zoveel bekenden. Zijn foto, klompen, zonnebril en een flesje wijn stonden op een katafalk, en werden omringd door demeegebrachte kaarsen.

Nadat hij 10 dagen later de laatste 496 miles had afgelegd, nam zijn gezin in kleine kring alsnog afscheid van zijn lichaam. Diep verdrietig, maar ook getroost.


Mara Punt-de Vries

Datum: 24 mei 2022
Inspiratie ForYou


Specialisten in jouw buurt

Ook interessant voor jou
 • uitvaartverzekering
  Alles wat je moet weten over uitvaartverzekeringen
  Om er zeker van te zijn dat je later de uitvaart krijgt die je wenst, is het goed om een verzekering af te sluiten. Een uitvaartverzekering zorgt er ook voor dat je nabestaanden zo min mogelijk omkijken hebben naar het regelen van de begrafenis of crematie. Het is voor hen al moeilijk genoeg om een familielid of partner te verliezen.
 • huiskameruitvaart
  Zo kan een huiskameruitvaart eruit zien
  Veel uitvaarten worden gehouden in een uitvaartcentrum. Deze locaties zijn volledig gericht op de dienst en bieden hier veel mogelijkheden in. Toch is een uitvaartcentrum niet de enige mogelijkheid om een uitvaart in de organiseren.
 • Uitvaartzorg
  De boer
  Gedurende de hele week had het pijpenstelen geregend. Ineens klaarde de lucht op en brak de zon door, toen de medewerkers van het verpleeghuis een erehaag vormden in de hal en Jaap uitgeleide deden.
 • uitvaartzorg
  Voordat het zover is...
  Een overlijden is altijd hevig. In korte tijd komt er veel op je af. Het organiseren van een uitvaart en daarmee vragen als: hoe geef je de dienst vorm? Wie nodig je uit?
 • As
  Wat te doen: as uitstrooien of bewaren?
  Wanneer je je de keuze voor cremeren hebt gemaakt, sta je voor een volgende keuze, namelijk wat je met je as wilt laten gebeuren. Deze keuze kan ook behoorlijk lastig zijn. Het belangrijkste is dat je een manier vindt die het beste aansluit op jouw wensen.
 • Kledingvoorschrift
  Kleding bij begrafenis of crematie
  Bij een begrafenis heb je natuurlijk wel andere dingen aan je hoofd dan je garderobe, maar toch is het fijn om te weten wat er gepast is om aan te doen. Het kan namelijk lastig zijn om te kiezen wat je gaat dragen. Wat is er allemaal acceptabel en wat wordt er van je verwacht?
 • Schulden
  Erfenis en schulden: Hoe zit dat nu precies?
  Bij erfenissen wordt er vaak gesproken over geld of goederen ontvangen, maar wat als je schulden ontvangt? Als de overledene nog schulden open heeft staan, dan worden die net als het vermogen doorgegeven aan de erfgenamen. Alleen betekent dit dan dat je hoe dan ook verantwoordelijk bent voor de schulden als nabestaande?
 • Ascheidsbloemwerk
  Afscheidsbloemwerk voor een persoonlijk afscheid
  Wanneer je iemand verliest, blijft er een voortdurend gemis achter. Je kunt niet meer naar diegene toe, maar je dierbare blijft wel aanwezig in je gedachten, in de spullen om je heen en in de foto’s op je telefoon.
 • Uitvaart
  Lief(de)
  Het was een prachtig zonnige dag in de herfst. De temperatuur deed je echter geloven dat het zomer was. De bomen waren gehuld in schitterende herfsttinten.
 • stille-crematie
  Bescheiden en intiem; een stille crematie
  Ieder mens is uniek. Daarom vinden we het zo belangrijk dat een uitvaart door iedereen persoonlijk kan worden ingevuld. De een kiest voor begraven, terwijl de ander liever gecremeerd wil worden. Maar wist je dat er bij cremeren ook verschillende opties zijn?
Toon meer >
Toon minder >

Wat helpt tegen rimpels?

Dat je ooit rimpels krijgt is zo goed als zeker. Dat hoort nou eenmaal bij ouder worden. Maar het liefst stel je het zo lang mogelijk uit. Een dagcrème hier, een schoonheidsbehandeling daar: zo houd je zo lang mogelijk een jonge en frisse huid!

Een aantal tips voor jou!

Rimpels. Ze zijn niet te voorkomen, maar wel uit te stellen. Er zijn een aantal manieren waarmee je rimpels nog even buiten de deur houdt. Schoonheidsinstituut Ankie Willems heeft er een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Gebruik dagelijks bescherming tegen UV

Huidveroudering wordt voornamelijk veroorzaakt door UV stralen. Wat veel mensen niet weten, is dat UV stralen het hele jaar door aanwezig én gevaarlijk zijn. Ja, zelfs in de winter! Het is daarom essentieel om iedere dag te smeren met een crème waar SPF in verwerkt is. Dit helpt om vroege huidveroudering te voorkomen.

Kies voor een peeling

Je huid effectief en snel verbeteren? Een peeling is een echte aanrader. Een jonge huid vernieuwt zich iedere 28 à 30 dagen. Wanneer je de 30 bent gepasseerd, vertraagt de celvernieuwing van je huid. Dan duurt het proces wel 50 à 60 dagen. Een peeling kan ervoor zorgen dat de oudere cellen sneller loslaten en zo plaats kunnen maken voor nieuwe cellen.

Zo houd je zo lang mogelijk een frisse huid!

Relax, relax en relax

Stress versnelt de huidveroudering. Ons lichaam kan geen onderscheid maken tussen gezonde en ongezonde spanning. Onregelmatig slapen, ziek zijn of juist iets groots in je leven waar je zenuwachtig voor bent, wordt door je lichaam opgevat als dezelfde stress. Des te meer reden om langs te gaan bij Ankie Willems voor een ontspannende gezichtsbehandeling.

Over Ankie Willems

Zijn er nou bepaalde dingen waar je vragen over hebt? Of zou je graag nog meer tips willen om het gehele rimpelproces zo lang mogelijk uit te kunnen stellen? Dan kun je altijd contact met ons opnemen. Wij helpen jou graag verder, zodat jij altijd blij bent wanneer je naar jezelf kijkt. Wij voeren vele behandelingen uit, van een gezichtsbehandeling tot aan het behandelen van acne. Heb je een vraag? Wij kunnen er mee aan de slag!

Datum: 24 mei 2022
Inspiratie ForYou


Specialisten in jouw buurt

Ook interessant voor jou
 • fillers
  Overweeg je fillers? Hier moet je op letten
  Een fillerbehandeling. Je loopt al een tijd rond met het idee en nu wil je de stap gaan zetten. Maar dan? Is het écht alleen die rimpel waar je je aan stoort, of is er meer aan de hand?
 • huidveroudering
  Huidveroudering... Het komt niet alleen met de jaren!
  Oh nee… het zal toch niet waar zijn… is dat een nieuwe rimpel? De meeste mensen willen het liefst zo lang mogelijk een fit huidje houden. Maar de tijd staat helaas niet stil en dat ga je op een gegeven moment zien.
 • huidveroudering
  Kennismaken met je huidveroudering met een DNA-test
  Hoe goed ken jij je huid? Natuurlijk weet je hoe die eruit ziet, maar misschien ben je er niet helemaal bewust van waar bepaalde klachten vandaan komen. Terwijl, als je dat wél weet, kun je de huid ook gerichter behandelen en dus verbeteren. Neem bijvoorbeeld huidveroudering. Er zijn verschillende soorten rimpels, fijne lijntjes of ouderdomsvlekken die een uiteenlopende oorsprong hebben.
 • Overgang
  Tips: jouw huid in de overgang
  Met de tijd verandert je huid. Je hormonen gaan tijdens de overgang even goed op de schop en helaas ondervindt je huid hier ook de effecten van. Met de jaren neemt de aanmaak van collageen en oestrogeen af, waardoor de huid er slapper en minder stralend uit kan gaan zien.
 • Obagi
  5 adviezen om huidveroudering tegen te gaan
  Rimpels en lijntjes zijn tekenen van natuurlijke huidveroudering. Iedereen krijgt ze op den duur.
 • Anti-aging
  Anti-ageing: elegant ouder worden
  Je zucht eens diep. In de spiegel zie je steeds vaker rimpeltjes in je gezicht.
 • beautybehandeling
  Een beautybehandeling voor de oudere huid
  Rimpelloos ouder worden bestaat niet, zeker wanneer huidverzorging nou niet altijd even hoog op de agenda heeft gestaan. En aangezien er in de afgelopen tien jaar grote sprongen zijn gemaakt op het gebied van huidverbetering, is er een grote groep mensen die daar allicht niet tijdig gebruik van kon maken.
 • huid
  Tijdmachine voor je huid
  Veel mensen zien op tegen ouder worden, maar jij vind het heerlijk. Iedere levenservaring is voor jou een les en je leert jezelf nog iedere dag beter kennen. Wat je stiekem wél een beetje jammer vindt is dat je huid ook zo zichtbaar verouderd.
 • huidveroudering
  Huidveroudering? Draai de tijd terug met BDR!
  Hoog op jouw wensenlijstje staat een huid die zo lang mogelijk glad blijft, en zo min mogelijk lijntjes en rimpeltjes vertoont. Om dit voor elkaar te krijgen, zorg jij zo goed mogelijk voor jezelf en je huid. Je eet gezond, drinkt genoeg water, sport met regelmaat, gebruikt de juiste verzorgingsproducten én pakt – meestal dan – de nodige uurtjes nachtrust.
 • Bindweefselmassage
  Bindweefselmassage: huidverjonging op een natuurlijke manier
  Naarmate je ouder wordt, wordt de celdeling van jouw huid ook trager, met als gevolg dat er een ophoping plaatsvindt van dode huidcellen. Daarnaast nemen de celfuncties af, waardoor je huid droger kan worden, ruwer kan aanvoelen en er meer lijntjes en rimpels en pigmentvlekken kunnen ontstaan.
Toon meer >
Toon minder >

Overweeg je fillers? Hier moet je op letten

Een fillerbehandeling. Je loopt al een tijd rond met het idee en nu wil je de stap gaan zetten. Maar dan? Is het écht alleen die rimpel waar je je aan stoort, of is er meer aan de hand? Blijft het er wel natuurlijk uitzien? En waar vind ik de juiste kliniek? Tijd voor antwoorden!

In de loop der jaren gebeurt er veel in je gezicht. Zo verschijnen er meer lijnen in de huid en verandert de vorm van je gezicht. Dat is volkomen normaal en komt doordat we – naarmate we ouder worden – te maken krijgen met volumeverlies. Onze schedel krimpt langzaam en de vetweefsels onder de huid slinken. En juist de schedel en de onderhuidse vetweefsels vormen de basis van ons gezicht.

Spiegel

Veranderingen in je gezicht kunnen je een onzeker of ontevreden gevoel geven. Jouw uitstraling heeft een transformatie ondergaan door het verouderingsproces. Je gezicht is de spiegel van de dingen die je hebt meegemaakt. De specialisten van The Beauty Venue horen patiënten vaak klagen over een vermoeide, boze of treurige uitstraling terwijl ze zich helemaal niet zo voelen.

Match je gevoel

Hoe zorgen de specialisten ervoor dat je uitdrukking weer matcht met je gevoel? Fillers kunnen hierbij uitkomst bieden. Vaak wordt gedacht dat het aanbrengen van een filler direct op de probleemplek de oplossing is. Maar als je begrijpt hoe de weefsels in ons gezicht met elkaar samenhangen, dan is het logisch dat een arts de fillers zó kan aanbrengen dat elders de gewenste ‘lift’ ontstaat. Het begint dus met een uitgebreide beoordeling van je gezicht en de onderliggende structuren. De arts zal je daarna een advies geven rond de beste aanpak voor jou. Met deze zogenaamde ‘volledige gelaatsbenadering’ bereik je het natuurlijke, frisse resultaat dat iedereen graag ziet.

Volledige gelaatsbehandeling

The Beauty Venue is een cosmetische kliniek die staat voor een natuurlijk resultaat. In de kliniek kun je terecht voor onder meer bovenooglidcorrecties, filler- en Botoxbehandelingen en huidtherapie. De kliniek is gespecialiseerd in volledige gelaatsbehandelingen.

Cosmetisch arts Tatjana Water: ‘Een volledige gelaatsbehandeling richt zich op alle elementen van het gezicht. Van botten en vetweefsel tot aan spieren en huid. Tijdens het intakegesprek leggen we de nadruk op de wensen en behoeften van de patiënt. Het is belangrijk om goed inzichtelijk te krijgen waar iemand zich aan stoort. We willen samen achterhalen wat écht de behoeften en ontevredenheden zijn, zodat de patiënt na de behandeling tevreden is én blijft.’

Het begint met een uitgebreide beoordeling van je gezicht

Voorbeeld consultgesprek

Samen met dokter Tatjana stel je een behandelplan op. Daarin stellen jullie onder andere vast wat je met de behandeling wilt bereiken en hoe dat gaat gebeuren. Je zult dan ook veel uitleg krijgen. Zo zal Tatjana vertellen dat zij niet direct begint met behandelen op de probleemplek. De oorzaak ligt immers dieper onder de oppervlakte. Het begint bij de botten en het vetweefsel. Door alle elementen van het gezicht erbij te betrekken, bereiken we een natuurlijk resultaat.

Juiste manier volume corrigeren

Je stoort je bijvoorbeeld aan de lijnen naast de mondhoeken. Bij een volledige gelaatsbehandeling corrigeert de cosmetisch arts dan eerst de jukbeenderen en zo nodig zelfs de slapen voor meer volume. Op die manier wordt de huid omhooggetrokken. Vervolgens komt de kin aan bod en als laatste de mondhoeken en marionetlijnen. Het resultaat: mondhoeken met een zachte en energieke uitstraling. Als de cosmetisch arts alléén de mondhoeken zou behandelen met een filler, wordt het weefsel op die plek zwaarder en gaat de huid juist hangen. The Beauty Venue richt zich dus op het hele plaatje voor een natuurlijk resultaat!

Consultgesprek

Wil je graag meer informatie en een voor jou op maat gemaakt behandelplan? Plan dan via de website een consultgesprek in met één van de artsen. Een consultgesprek is kosteloos en verplicht je tot niets!

Datum: 23 mei 2022
Inspiratie ForYou


Specialisten in jouw buurt

Ook interessant voor jou
 • rimpels
  Wat helpt tegen rimpels?
  Dat je ooit rimpels krijgt is zo goed als zeker. Dat hoort nou eenmaal bij ouder worden.
 • huidveroudering
  Huidveroudering... Het komt niet alleen met de jaren!
  Oh nee… het zal toch niet waar zijn… is dat een nieuwe rimpel? De meeste mensen willen het liefst zo lang mogelijk een fit huidje houden. Maar de tijd staat helaas niet stil en dat ga je op een gegeven moment zien.
 • huidveroudering
  Kennismaken met je huidveroudering met een DNA-test
  Hoe goed ken jij je huid? Natuurlijk weet je hoe die eruit ziet, maar misschien ben je er niet helemaal bewust van waar bepaalde klachten vandaan komen. Terwijl, als je dat wél weet, kun je de huid ook gerichter behandelen en dus verbeteren. Neem bijvoorbeeld huidveroudering. Er zijn verschillende soorten rimpels, fijne lijntjes of ouderdomsvlekken die een uiteenlopende oorsprong hebben.
 • Overgang
  Tips: jouw huid in de overgang
  Met de tijd verandert je huid. Je hormonen gaan tijdens de overgang even goed op de schop en helaas ondervindt je huid hier ook de effecten van. Met de jaren neemt de aanmaak van collageen en oestrogeen af, waardoor de huid er slapper en minder stralend uit kan gaan zien.
 • Obagi
  5 adviezen om huidveroudering tegen te gaan
  Rimpels en lijntjes zijn tekenen van natuurlijke huidveroudering. Iedereen krijgt ze op den duur.
 • Anti-aging
  Anti-ageing: elegant ouder worden
  Je zucht eens diep. In de spiegel zie je steeds vaker rimpeltjes in je gezicht.
 • beautybehandeling
  Een beautybehandeling voor de oudere huid
  Rimpelloos ouder worden bestaat niet, zeker wanneer huidverzorging nou niet altijd even hoog op de agenda heeft gestaan. En aangezien er in de afgelopen tien jaar grote sprongen zijn gemaakt op het gebied van huidverbetering, is er een grote groep mensen die daar allicht niet tijdig gebruik van kon maken.
 • huid
  Tijdmachine voor je huid
  Veel mensen zien op tegen ouder worden, maar jij vind het heerlijk. Iedere levenservaring is voor jou een les en je leert jezelf nog iedere dag beter kennen. Wat je stiekem wél een beetje jammer vindt is dat je huid ook zo zichtbaar verouderd.
 • huidveroudering
  Huidveroudering? Draai de tijd terug met BDR!
  Hoog op jouw wensenlijstje staat een huid die zo lang mogelijk glad blijft, en zo min mogelijk lijntjes en rimpeltjes vertoont. Om dit voor elkaar te krijgen, zorg jij zo goed mogelijk voor jezelf en je huid. Je eet gezond, drinkt genoeg water, sport met regelmaat, gebruikt de juiste verzorgingsproducten én pakt – meestal dan – de nodige uurtjes nachtrust.
 • Bindweefselmassage
  Bindweefselmassage: huidverjonging op een natuurlijke manier
  Naarmate je ouder wordt, wordt de celdeling van jouw huid ook trager, met als gevolg dat er een ophoping plaatsvindt van dode huidcellen. Daarnaast nemen de celfuncties af, waardoor je huid droger kan worden, ruwer kan aanvoelen en er meer lijntjes en rimpels en pigmentvlekken kunnen ontstaan.
Toon meer >
Toon minder >

Het belang van de juiste voeding, rust en training

Diëten zijn voor jou helaas bekend terrein. Je hebt in de loop der jaren van alles geprobeerd, maar het resultaat bleef uit. Nog steeds vergezellen de overtollige kilo’s jou overal waar je gaat. Je overweegt al bijna de strijd tegen jouw overgewicht op te geven. Of is er toch nog hoop?

Personal coach Sonja Koomen: ‘Bij ons ligt de focus niet eens zozeer op sporten, maar op een gezonde leefstijl, waar bewegen een onderdeel van is. Dat bewegen doen we in de vorm van ‘functioneel trainen’, waarbij deelnemers met behulp van losse materialen alledaagse bewegingen maken. Geen ingewikkelde apparaten dus, en dat is deels wat ons onderscheidt van een sportschool, waar je alleen maar beweegt en daarna weer naar huis gaat. Wij zijn een lifestylecentrum. Dat betekent dat de hele leefstijl wordt meegenomen, inclusief adviezen over de balans tussen inspanning en ontspanning en het slaapritme.’

De juiste voeding

‘Een belangrijk aspect van de begeleiding is voedingsadvies. Wanneer je bijvoorbeeld te weinig vitaminen en mineralen binnenkrijgt, kun je gezondheidsklachten krijgen, zoals darmklachten of slaapproblemen. We kijken goed naar je voedingsgewoonten en kijken daarbij of je bijvoorbeeld genoeg eiwitten en gezonde vetten eet. Je zou het niet zeggen, maar de meeste mensen eten te weinig; ook mensen met overgewicht.’

De meeste mensen eten te weinig

Plan van aanpak

‘De intake is heel uitgebreid. Van te voren vult de geïnteresseerde een vragenlijst in met vragen over diens doel, huidige gezondheid, sportgeschiedenis, medicijngebruik enzovoort, en vervolgens gaan we wegen en metingen uitvoeren, zoals de bloeddruk en de hartslag. We maken een plan van aanpak, dat in de periode daarna wordt uitgevoerd. Er zijn deelnemers die bij aanvang twijfelen of ze het kunnen volhouden, maar het is een gevalletje ‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan’: het blijkt prima te doen!’

In het achterhoofd

‘Een onderdeel van de aanpak is het bewegen bij ons, maar we geven ook veel thuisopdrachten mee, waarbij we voortdurend contact hebben. Ook dat is een verschil met de sportschool: we zijn eigenlijk de hele week met je bezig, ook al ben je niet fysiek bij ons. Zo hou je de gezonde leefstijl voortdurend in het achterhoofd, en dat werkt heel goed. Het is trouwens echt niet zo dat we elk moment van de week op je letten. Je mag gewoon van het leven genieten, maar doe dat wél verantwoord!’

Datum: 23 mei 2022
Inspiratie ForYou


Specialisten in jouw buurt

Ook interessant voor jou
 • Overgewicht
  Jouw kind op een gezond gewicht
  ‘We merken dat deze kinderen het vervelend vinden dat ze ‘anders’ zijn dan hun leeftijdgenoten’, zegt diëtiste Ingeborg Schoof van diëtistenpraktijk Alimentum. ‘Ze komen minder goed mee met gym en worden soms gepest. Ze zijn dan meestal wel gemotiveerd om iets aan hun gewicht te doen. In onze praktijk hebben we volop expertise om deze kinderen te helpen.
 • afvallen
  Overgewicht: niet alleen een kwestie van calorieën
  Vaak wordt er wat makkelijk over gedaan: ‘Afvallen is gewoon een kwestie van minder eten en meer bewegen.’ Vooral door de mensen die zelf niet te maken hebben gehad met overgewicht.
 • jojo-effect
  Het gevaar van jojo'en: hoe blijf je gezond op gewicht?
  Je wilt ‘even’ vijf kilo afvallen, zodat je weer in dat jurkje past dat je over een paar weken aan wilt. Je schrapt in calorieën en hongert jezelf uit. Gevolg: de vijf kilo vliegen eraf, maar zitten er ook zo weer aan zodra je weer normaal eet.
 • emotie-eten
  Emotie-eten: wat kun je eraan doen?
  Eten als je je rot voelt noemen we emotie-eten. Je eet letterlijk je emoties weg, en je troost, beloont of leidt jezelf af met eten. Emotie-eters craven tijdens zo’n eetbui voornamelijk naar junkfood, chocolade, koekjes en andere ongezonde voeding.
 • Afvallen
  Valkuilen bij afvallen? Voorkom ze!
  Voor de zoveelste keer is het weer zo ver: je gaat op een nieuw dieet. Je hebt die mooie oude broek alweer uit de kast getrokken, want je bent ervan overtuigd dat je die een paar weken later aan kan doen naar een verjaardag. Wat zal het stukje taart lekker smaken als je op je streefgewicht bent… maar binnen drie weken blijkt wel dat het weer niet werkt.
 • afvallen
  Wil je graag afvallen? Probeer dan één van deze 3 diëten!
  Heel veel mensen willen graag afvallen maar weten niet goed hoe ze dit moeten aanpakken. Vaak vinden ze het lastig om een goede balans te vinden tussen gezonde voeding en voldoende lichaamsbeweging. Ken jij ook dit probleem?
 • Dieet
  Straight away: hét dieet van Nederland
  Zelfstandig afvallen is niet altijd even gemakkelijk. Het vergt veel discipline en motivatie om je oude patroon te verwisselen naar een nieuw, gezond patroon. Zo ook op het gebied van voeding. Wanneer je start met een dieet, probeer je via het internet uit te zoeken welk dieet bij jou zou passen.
 • barbecuen
  Gezond barbecuen doe je zo!
  Het warme zomerweer is weer aangebroken en dat nodigt uit om buiten te eten. De verleiding om elk weekend de barbecue aan te zetten wordt dan ook steeds groter.
 • dieet
  Dieet? Zo maak je bewuste keuzes in december!
  De laatste maand van het jaar staat in het teken van reflectie, feestjes én gezelligheid. De supermarkten puilen dan ook uit van de gezellige producten. De heerlijkste chocoladegerechten, alle ingrediënten voor de beste kaasplankjes en gemakkelijke maaltijden die je in een handomdraai op tafel zet.
 • jojo
  Zo voorkom jij het jojo-effect
  Je streefgewicht bereiken is een ontzettende prestatie en daar kun je trots op zijn. Maar… het gevreesde jojo-effect ligt altijd op de loer.
Toon meer >
Toon minder >

Overgewicht: niet alleen een kwestie van calorieën

Vaak wordt er wat makkelijk over gedaan: ‘Afvallen is gewoon een kwestie van minder eten en meer bewegen.’ Vooral door de mensen die zelf niet te maken hebben gehad met overgewicht. Minder eten is niet gemakkelijk wanneer je vaak honger hebt of veel stress ervaart en uren zweten op de sportschool is meestal ook niet de oplossing. In de praktijk komt hier veel meer bij kijken.

Stofwisseling

Met name de stofwisseling is erg bepalend, en deze is niet voor iedereen hetzelfde. Deze wordt grotendeels hormonaal aangestuurd en verschillende factoren hebben hier invloed op. Hierbij kun je denken aan anticonceptiva, zwangerschap en de menopauze, maar ook slechte eetgewoonten, ‘moderne’ voedingsmiddelen, bepaalde medicijnen en stoppen met roken. Door een hormonale disbalans ontstaat er een stofwisselingsprobleem en kun je in een vicieuze cirkel belanden. De controle over het hongergevoel wordt dan ook steeds minder, en doordat je meer of vaker gaat eten, verergert het probleem zich.

Terug in balans

Het Cure4Life programma brengt het lichaam weer in balans. Heet medisch team van Cure4Life stelt op basis van een uitgebreide vragenlijst, bloed- en urineonderzoek een persoonlijk voedingsprogramma samen. De kracht zit in de hoeveelheden en combinaties van natuurlijke voeding, zonder dieetpillen of shakes. De begeleiding tijdens het programma is erg belangrijk. Er wordt ook aandacht besteed aan coaching en emotie-eten. Henriëtte Hummel is Cure4Life consulent in Hoorn en begeleidt haar cliënten tijdens het hele traject. Zij is gewichtsconsulent, orthomoleculair adviseur en therapeut natuurvoeding. Daarbij heeft zij psychosociale medische basiskennis en is zij specialist op het gebied van emotie-eten.

Gewichtsverlies zonder hongergevoel

Henriëtte: ‘Wie het programma correct volgt, kan een gewichtsverlies verwachten van 5 tot 8 kilo per maand, en zonder hongergevoel. Mensen voelen zich fitter en energieker, en zitten lekkerder in hun vel. Tevens heeft het programma ook een heel positieve invloed op gerelateerde gezondheidsklachten zoals een hoge bloeddruk, diabetes type 2, maag- en darmklachten en ademhalingsproblemen.’

De stofwisseling en de hormoonhuishouding zijn erg bepalend

Voedingspatroon

Tijdens het programma krijg je een goed inzicht in welk voedingspatroon voor jou werkt. Eenmaal in balans en met behulp van ‘de richtlijnen van de toekomst’ is het goed mogelijk om de resultaten te behouden. Ook nadat je een gezond gewicht hebt bereikt, vinden er nog na-consulten plaats.
Het proces begint met een uitgebreide intake. Geïnteresseerden kunnen voor een vrijblijvend informatief consult aanvragen van 75 minuten.

Vergoeding

Ben je aanvullend verzekerd? Dan heb je mogelijk recht op een (gedeeltelijke) vergoeding door je zorgverzekeraar. Informeer naar de mogelijkheden voor vergoedingen bij Cure4Life.

Kies voor een gezonde leefstijl

Gezond zijn en gezond blijven is in deze periode helaas niet meer zo vanzelfsprekend. Door nu bewust te kiezen voor een gezonde leefstijl, kun je zelf een belangrijke invloed uitoefenen op je totale welzijn. Dit hoef je niet alleen te doen: Henriëtte Hummel staat voor je klaar!
Cure4Life is aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN) en BATC.

Datum: 23 mei 2022
Inspiratie ForYou


Specialisten in jouw buurt

Ook interessant voor jou
 • Overgewicht
  Jouw kind op een gezond gewicht
  ‘We merken dat deze kinderen het vervelend vinden dat ze ‘anders’ zijn dan hun leeftijdgenoten’, zegt diëtiste Ingeborg Schoof van diëtistenpraktijk Alimentum. ‘Ze komen minder goed mee met gym en worden soms gepest. Ze zijn dan meestal wel gemotiveerd om iets aan hun gewicht te doen. In onze praktijk hebben we volop expertise om deze kinderen te helpen.
 • voedingsadvies
  Het belang van de juiste voeding, rust en training
  Diëten zijn voor jou helaas bekend terrein. Je hebt in de loop der jaren van alles geprobeerd, maar het resultaat bleef uit. Nog steeds vergezellen de overtollige kilo’s jou overal waar je gaat.
 • jojo-effect
  Het gevaar van jojo'en: hoe blijf je gezond op gewicht?
  Je wilt ‘even’ vijf kilo afvallen, zodat je weer in dat jurkje past dat je over een paar weken aan wilt. Je schrapt in calorieën en hongert jezelf uit. Gevolg: de vijf kilo vliegen eraf, maar zitten er ook zo weer aan zodra je weer normaal eet.
 • emotie-eten
  Emotie-eten: wat kun je eraan doen?
  Eten als je je rot voelt noemen we emotie-eten. Je eet letterlijk je emoties weg, en je troost, beloont of leidt jezelf af met eten. Emotie-eters craven tijdens zo’n eetbui voornamelijk naar junkfood, chocolade, koekjes en andere ongezonde voeding.
 • Afvallen
  Valkuilen bij afvallen? Voorkom ze!
  Voor de zoveelste keer is het weer zo ver: je gaat op een nieuw dieet. Je hebt die mooie oude broek alweer uit de kast getrokken, want je bent ervan overtuigd dat je die een paar weken later aan kan doen naar een verjaardag. Wat zal het stukje taart lekker smaken als je op je streefgewicht bent… maar binnen drie weken blijkt wel dat het weer niet werkt.
 • afvallen
  Wil je graag afvallen? Probeer dan één van deze 3 diëten!
  Heel veel mensen willen graag afvallen maar weten niet goed hoe ze dit moeten aanpakken. Vaak vinden ze het lastig om een goede balans te vinden tussen gezonde voeding en voldoende lichaamsbeweging. Ken jij ook dit probleem?
 • Dieet
  Straight away: hét dieet van Nederland
  Zelfstandig afvallen is niet altijd even gemakkelijk. Het vergt veel discipline en motivatie om je oude patroon te verwisselen naar een nieuw, gezond patroon. Zo ook op het gebied van voeding. Wanneer je start met een dieet, probeer je via het internet uit te zoeken welk dieet bij jou zou passen.
 • barbecuen
  Gezond barbecuen doe je zo!
  Het warme zomerweer is weer aangebroken en dat nodigt uit om buiten te eten. De verleiding om elk weekend de barbecue aan te zetten wordt dan ook steeds groter.
 • dieet
  Dieet? Zo maak je bewuste keuzes in december!
  De laatste maand van het jaar staat in het teken van reflectie, feestjes én gezelligheid. De supermarkten puilen dan ook uit van de gezellige producten. De heerlijkste chocoladegerechten, alle ingrediënten voor de beste kaasplankjes en gemakkelijke maaltijden die je in een handomdraai op tafel zet.
 • jojo
  Zo voorkom jij het jojo-effect
  Je streefgewicht bereiken is een ontzettende prestatie en daar kun je trots op zijn. Maar… het gevreesde jojo-effect ligt altijd op de loer.
Toon meer >
Toon minder >

Word de beste versie van jezelf

Je zou het wellicht niet denken, maar bij een groot aantal lichamelijke en psychische klachten kun je goed terecht bij een hypnosetherapeut. Hypnosetherapie is een mooie en subtiele methode om te werken aan verandering in je leven. Het helpt je om je bewust te worden van de oorzaak van je klachten en deze positief te veranderen: wat zorgt er nu precies voor dat je niet verder kunt en hoe is de klacht ontstaan? Deze manier van werken biedt enorm veel mogelijkheden!ers

Trance

Hypnosetherapie werkt met diepe ontspanning en sterk geconcentreerde aandacht, ook wel ’trance’ genoemd. Je bent vaker in trance dan je denkt. Dagdromen en opgaan in een spannend boek zijn hier voorbeelden van. Dit type trance wordt gebruikt bij hypnosetherapie. Zo kun je geconcentreerd bezig zijn met wat er werkelijk in je omgaat. Er ontstaat ruimte om bezig te zijn met je problemen, en deze aan te pakken. Met hypnosetherapie leer je op een andere manier dan je gewend bent naar jezelf te luisteren. Je komt dichter bij je onbewuste gevoelens en overtuigingen. Hierdoor kun je nieuwe inzichten krijgen en deze op je eigen manier toepassen in je dagelijks leven. Je houdt hierbij dus zelf altijd de controle over wat er gebeurt.

Je beste ik

Hypnosetherapeut Gerrie Schoutsen is gespecialiseerd in het behandelen van een hele reeks uiteenlopende klachten door middel van hypnose, van angststoornissen tot een gebrek aan zelfvertrouwen. Hierbij gebruikt hij ‘directe hypnose’: een zwaardere, diepere vorm van hypnose, waarbij één sessie vaak al voldoende is. Gerrie: ‘Directe hypnose is de sterkste tool die je van jezelf al hebt, namelijk de innerlijke kracht om dingen te bereiken die je nooit voor mogelijk hield. Een soort van ‘je beste ik’. Bij hypnose wordt de veroorzaker, en daarmee de gevoelens of emoties, aangepakt. Je wordt als het ware gereset. Het probleem wordt opgelost vanuit de wortel, zonder langdurige therapieën en zonder bijwerkingen.’

Laat je klachten aanpakken met hypnose

Veel toepassingen

Hypnosetherapie is onder meer bekend van afvallen, maar is voor veel meer in te zetten. Gerrie: ‘Je wilt stoppen met roken? Dan is hypnose de oplossing. Zonder moeite en op de snelste en meest eenvoudige manier ben je na één sessie definitief af van je rookverslaving. Heb je last van angsten, examenstress of fobieën, of heb je weinig zelfvertrouwen? Hypnose haalt ‘je beste ik’ weer naar boven. Ook oude, chronische pijnklachten, die door het onderbewustzijn in stand worden gehouden, kunnen succesvol aangepakt worden. Op mijn site staat onder het kopje ‘OldPain2Go’ meer over dit laatste. Hypnosetherapie is dus heel breed toepasbaar, met prachtige resultaten!’

Gratis kennismaking

Op de website van Hypnosetherapie Hoorn vind je meer informatie, en ook ervaringsverhalen van cliënten die Gerrie heeft geholpen. Mocht je nog twijfelen, dan is het ook mogelijk om een gratis gesprek aan te vragen. Hierbij kun je kennismaken met Gerrie en erachter komen of hypnose wat voor jou kan betekenen.

Datum: 23 mei 2022
Inspiratie ForYou


Specialisten in jouw buurt

Ook interessant voor jou
 • Artrose
  Artrose: je kan er wat aan doen
  Artrose is een chronische gewrichtsaandoening die veel voorkomt: zo’n miljoen mensen in Nederland hebben er last van. Bij artrose wordt het kraakbeen een beetje dunner en er komen wat scheurtjes in, maar daar heb je nog niet zoveel last van. De last komt door de manier waarop het gewricht erop reageert. Soms door wat kleine ontstekingen en door oedeem.
 • Logopedie
  Logopedische zorg is er voor iedereen
  Logopedische zorg kan geboden worden op elk moment in de levensloop, op elke leeftijd. Logopedie is de zorg voor problemen die er zijn op het gebied van taal, spraak, stem, gehoor en slikken. De doelgroep die de logopedist het meest ziet, is de groep kinderen in de leeftijd van 2,5 tot 7 jaar.
 • Migraine
  Ga de strijd aan met migraine
  Als een molletje lig je daar dan. Ogen dicht en opgerold, met de deken om je heen gevouwen in een donkere, stille kamer. Door de dag heen voel je het erger worden. Het begint vooraan je hoofd en verspreidt zich met de uren naar je hele hoofd en nek.
 • Overgewicht
  Jouw kind op een gezond gewicht
  ‘We merken dat deze kinderen het vervelend vinden dat ze ‘anders’ zijn dan hun leeftijdgenoten’, zegt diëtiste Ingeborg Schoof van diëtistenpraktijk Alimentum. ‘Ze komen minder goed mee met gym en worden soms gepest. Ze zijn dan meestal wel gemotiveerd om iets aan hun gewicht te doen. In onze praktijk hebben we volop expertise om deze kinderen te helpen.
 • voedingsadvies
  Het belang van de juiste voeding, rust en training
  Diëten zijn voor jou helaas bekend terrein. Je hebt in de loop der jaren van alles geprobeerd, maar het resultaat bleef uit. Nog steeds vergezellen de overtollige kilo’s jou overal waar je gaat.
 • afvallen
  Overgewicht: niet alleen een kwestie van calorieën
  Vaak wordt er wat makkelijk over gedaan: ‘Afvallen is gewoon een kwestie van minder eten en meer bewegen.’ Vooral door de mensen die zelf niet te maken hebben gehad met overgewicht.
 • leefstijlcoaching
  Actieve leefstijl voor een betere balans
  Druk, druk, druk. Het leven van een werkende moeder bestaat uit veel verschillende taken: de kinderen naar school brengen, snel doorcrossen naar het werk en bij thuiskomst meteen eten klaarmaken. Het is erg moeilijk om momenten van rust te vinden tussen de vele dagelijkse taken door.
 • mineralen
  Mineralen voor onze gezondheid
  Mineralen: de aarde zit er vol mee. Wij ook.
 • voetverzorging
  Veelgestelde vragen over voetverzorging voor thuis
  Je wilt graag je leven op orde hebben. Daarom besluit je jezelf elke zondag avond eens goed te verzorgen, zodat je helemaal op en top de week kunt beginnen. Je doet een maskertje op, gevolgd door een warm bad en tot slot smeer je jezelf lekker in met een luxe lotion.
 • spastische-voet
  Wat je moet weten over een spastische voet
  Na een dag uren te hebben gewandeld, kan het voelen alsof je benen nog net niet loslaten en je je voeten praktisch mee moet slepen. Dat is gewoon vermoeidheid. Zeker als je net die nieuwe schoenen hebt aangedaan die dag, kunnen je voeten best even zeer doen.
Toon meer >
Toon minder >