acne

Acne: er is écht iets aan te doen!

Je hebt er in je puberteit vast wel eens last van gehad: jeugdpuistjes. Terwijl de ene tiener er af en toe eentje heeft, kan het bij een ander uitgroeien tot een uitgebreide huidaandoening die ook nog eens tot de nodige psychische problemen kan uitgroeien. Wat wellicht minder bekend is, is dat je op volwassen leeftijd ook veel last kunt hebben van acne en dat de ontstekingen niet alleen op je gezicht kunnen zitten, maar ook op je rug.

Acne

Acne is per definitie een probleem van de talgklier. Onder invloed van hormonen, met name de androgene hormonen zoals testosteron, wordt er meer talg geproduceerd. Ook verdikt de hoornlaag en de talg verandert van samenstelling: het wordt dikker. Hierdoor vloeit de talg slecht af en blokkeert het de ‘uitgang’. In deze zuurstofarme omgeving ontstaat een explosieve groei van bacteriën en verandert de talg in irriterende vrije vetzuren die de follikelwand beschadigen. Vroeg of laat ontstaat er dan een doorbraak en…. er is een ontsteking!

Probleem oplossen?

Het probleem acne is natuurlijk niet alleen op te lossen met producten. Het ondergaan van huidverbeterende behandelingen (het heel goed uit laten reinigen van de huid) en een optimaal productadvies zijn hierbij essentieel. Ook stress, voeding en lifestyle kunnen invloed hebben op acne.

Dagelijks je huid reinigen is cruciaal bij acne

Cleansing Oil

Dagelijks je huid reinigen is cruciaal. Zowel overdag als ‘s nachts hopen stof, vuil, talg en andere onzuiverheden zich op in de poriën van de huid. De Cleansing Oil van hannah is een hydrofiele manier van gezichtsreiniging op basis van natuurlijke oliën.

Clearity Cream

Hoe droger een onzuivere huid of acnehuid is, hoe meer de talgproductie geactiveerd wordt. De huid voorzien van vocht en voeding is een absolute must!

Jouw huidcoach

Bij huidcoach Chantal Tessemaker kun je terecht voor een acnebehandeling. Zij is gespecialiseerd op dit gebied. Bij deze behandeling zit een gedegen intakegesprek en een optimaal productadvies. Chantal werkt met de huidverbeterende producten van hannah. Tevens is ze aangesloten bij de brancheorganisatie ANBOS. Wanneer je aanvullend verzekerd bent, worden de acnebehandelingen mogelijk (deels) vergoed door je zorgverzekeraar. “

Datum: 27 maart 2019