acne

Acne: wat kun je eraan doen?

We spreken van ‘acne’ als poriën met talg, bacteriën en vetzuren verstopt zijn. Deze talgophopingen veroorzaken ontstekingen in de omliggende huid: er ontstaan rode bultjes, puistjes en onderhuidse ontstekingen. Acne komt vooral voor in het gezicht, op de borst en op de rug.

Acne behandelingen

Er bestaan verschillende behandelingsvormen voor acne. Flinke ontstekingsverschijnselen vragen om een andere behandeling dan de aanwezigheid van mee-eters. De ernst van de aandoening, de klachten, het optreden van littekenvorming, maar ook de leeftijd en het geslacht van de patiënt bepalen welke behandelmethode(s) of middelen het meest effectief zijn.

Huisarts

Patiënten die veel en langdurig last hebben van acne, zijn vaak onder behandeling bij zowel een huisarts of medisch specialist als een huidtherapeut. De huisarts of medisch specialist kan medicijnen voorschrijven die aansluiten op de behandeling bij de huidtherapeut.

Herstel stimuleren

De huidtherapeut kan je huid intensief reinigen en het herstel van de huid stimuleren. Hierdoor komt de acne tot rust en verbetert de huidstructuur. Daarnaast behandelt de huidtherapeut problemen die voortkomen uit acne, zoals littekens.

Wat doet een huidtherapeut?

Acnetherapie bij de huidtherapeut kan onder meer bestaan uit:

  • manuele reiniging van de huid
  • dieptereiniging van de huid met behulp van medische of chemische peelings
  • rood / blauw lichttherapie
  • licht- en lasertherapie
  • camouflagetherapie
  • littekentherapie
  • adviezen met betrekking tot het zelf verzorgen van de huid en eventuele littekens

De huidtherapeut kan je huid intensief reinigen en het herstel van de huid stimuleren

Zelfvertrouwen winnen


Als je aanvullend verzekerd bent, kunnen behandelingen geheel of gedeeltelijk vergoed worden door de zorgverzekeraar. Een actieve bijdrage van de patiënt is een voorwaarde om iedere vorm van behandeling te doen slagen en aan zelfvertrouwen te winnen. Wil je weten wat jij kunt doen om acne te verminderen? De huidtherapeut geeft je graag advies!

VI Peel Purify behandeling


De VI Peel Purify en VI Peel Purify Precision Plus werken heel gericht op acne, onzuiverheden en acnelittekens. De methodes zuiveren de poriën, remmen de bacteriegroei en regenereren en beschermen de huid. Het voordeel van een dieptereiniging met VI Peel Purify is dat deze methode geschikt is voor elke huid, dus zowel de donkere als de lichtere huidtypes.

Aan de slag!


Wil jij af van je acne? Ga dan naar het schoonheidsinstituut van Silvia Eising. Deze salon is uitgegroeid tot een toonaangevende praktijk voor professionele huidverzorging en huidverbetering.

Datum: 31 januari 2018