acne

Geef acne geen kans!

In de zomer wil je heerlijk genieten van de zon. Lekker op het strand of genieten van een koud drankje op het terras. Wanneer je last hebt van acne kan de zon een tijdelijk positief effect hebben op je huid. Maar hou er rekening mee dat acne na de zomer meestal weer terugkomt. En vaak heviger dan daarvoor. Hoe kan dit en wat is de oplossing?

Acne

Roodheid, puistjes en pukkels: acne is een van de meest voorkomende huidaandoeningen. De aandoening komt in vele vormen voor en wordt beoordeeld als ‘mild’, ‘matig’ of ‘ernstig’.

Verhoogde talgproductie

In de zomer is je huid wat gebruind en zijn je pukkeltjes ingedroogd. Hierdoor geeft acne minder klachten in de zomer. Je ziet er beter uit en dat voelt goed! Wat mensen vaak niet weten, is dat de huid dikker wordt als deze gebruind is en UV-licht de talgproductie verhoogt. Ook hoopt huidvet zich op omdat de dikker wordende huid de poriën afsluit. Naarmate de zomer vordert en het najaar komt, zie je vaak dat dan de acne verergert, als laat effect van de zon.

Niet te veel zon

Het advies is dan ook: niet te veel in de zon met de huid waar je acne hebt. Dit betekent dat je niet te bruin moet worden en een geschikte zonnecrème moet gebruiken. Speciaal voor de vette huid. Gebruik daarnaast weinig vettende producten, omdat je huid deze minder nodig heeft in de zomer.

In de zomer zou je ook gebruik kunnen maken van een scrub

Scrub it!

In de zomer zou je ook gebruik kunnen maken van een scrub. Gebruik je medicatie tegen acne, dan zijn voorzichtigheid met de zon en het gebruik van een zonnecrème extra belangrijk, om een snelle verbranding van de huid te voorkomen.

Behandeling – vergoeding

Wil jij afrekenen met acne? Een behandeling tegen acne wordt veelal geheel of gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekeraar. De voorwaarden kun je opzoeken in je polis. Zonder verwijzing van de arts kun je terecht bij een huidtherapeut. De eerste afspraak is altijd vrijblijvend. Afhankelijk van de aard van de aandoening of wens van de klant zijn meerdere behandelingen noodzakelijk.

Jouw wensen

Bij Huid- en oedeemtherapie Salland kun je terecht voor gespecialiseerde gezichtsbehandelingen. Bij je eerste bezoek wordt een huidanalyse gemaakt en worden je wensen besproken. Elke behandeling die je krijgt is maatwerk en op basis van jouw wensen en de ernst van de acne wordt deze samengesteld. Huid- en oedeemtherapie Salland maakt gebruik van gecombineerde behandelingen en producten die je huid een enorme boost geven.

Datum: 25 juli 2018