acne

Maak een einde aan acné: tips voor een schone huid

Bij Huidinstituut Skins Only willen we dat iedereen zich de hele dag fijn voelt. Je bent mooi, no matter what. Maar het is belangrijk dat je jezelf ook mooi voelt. Het kan zijn dat je jouw huid reinigt en reinigt, maar je toch weer nieuwe puistjes en mee-eters op je gezicht blijft zien als je ’s ochtends in de spiegel kijkt. Door je huid te reinigen op manier die bij jou past kun je hier gemakkelijk een einde aan maken. En daar wil Marleen van Amen-de Niet van Huidinstituut Skins Only in Hellevoetsluis je graag bij helpen.

Een pleister op het probleem

Je kent dit vast wel: je staat iedere ochtend onder de douche en je scrubt je huid zo vaak je kan, maar toch blijven er puistjes, mee-eters en rode uitslag opkomen. Je doet je best om het een beetje te verhullen met make-up, maar steeds maar weer voel je aan het bultje, zit het er nog? De make-up is alleen een pleister op het probleem, geen oplossing. En dan maakt die pleister het probleem ook nog erger: make-up kan vuil meenemen waardoor je huid nog eens stukje viezer wordt.

Vervuild zonder dat je het door hebt

Hoe kan dat nou? Ook al was je vaak je gezicht, er gebeurt door de dag heen van alles waardoor er vuil bij komt. Je hebt dit vaak niet door. Neem het aanraken van je gezicht – gemiddeld doen we dit ongeveer 3,6 keer per uur. Dat is meer dan 50 keer per dag! Hiermee breng je al het vuil dat je op je handen verzamelt door de dag heen van deurklinken, toetsenborden en voedsel direct naar je gezicht toe, waarmee je allemaal poriën vervuilt.

De make-up is alleen een pleister op het probleem, geen oplossing

Welke producten zijn geschikt voor jouw huid?

Er zijn twee soorten producten waarmee je jouw huid goed kunt reinigen. Een ‘cleanser’ reinigt de huid zelf en verwijdert vet en vuil. Spoel je cleanser daarna weer af met lauwwarm water. Daarna kun je een toner gebruiken die er ten eerste voor zorgt dat je de poriën in je huid weer sluit en ten tweede de eventuele restjes van de andere producten kan verwijderen. Het is hierbij van belang om producten te gebruiken die passen bij jouw huid. We snappen dat het moeilijk is om die producten te vinden. Op de flesjes vliegen de termen je om de oren en het is moeilijk om op basis daarvan een goede keuze te kunnen maken. Je kunt altijd bij Skins Only aankloppen voor passend advies hierbij. Of ga een stap verder, en kies ervoor om de reiniging uit handen te geven en jezelf helemaal in de watten te laten leggen. Marleen kan voor jou je huid reinigen, verzorgen of behandelen, zodat jij weer een frisse uitstraling krijgt.

Advies bij een gevoelige huid

Als je een gevoelige of droge huid hebt kan het zijn dat je last hebt van acné of gelijke huidproblemen, terwijl je jouw huid wel goed reinigt met water en producten. Daar kan het probleem juist aan liggen. Je huid reageert misschien te heftig op die producten, en soms is het beter om je huid juist niet te vaak te wassen. Een natuurlijk droge huid reageert namelijk niet goed op wasbeurten en wordt zo nog droger, of vetter. Producten kun je wel gebruiken, maar let erop dat het milde producten zijn. Omdat iedere huid anders is kan ik je aanraden een keer een schoonheidsspecialist te bezoeken om advies te vragen.

Schone huid terwijl je slaapt

Een gemakkelijk product dat ik graag aan wil raden is Phitex ClearUp. Met Phitex ClearUp kun je jouw gezicht reinigen, gewoon terwijl je slaapt. Phitex ClearUp is een spray die je niet op je huid, maar op je kussen spuit. Als je dit één keer per week doet en je verder gewoon heerlijk slaapt die week zul je merken dat de acné en uitslag snel afneemt. Het product werkt met alle textiel: als je last hebt van puistjes op je buik of rug kun je het bijvoorbeeld dus ook op je shirt sprayen.

Bijkomen van de kerstdiners en oliebollen

Als je alles hebt geprobeerd ben je misschien na koude winterdagen, uitgebreide kerstdiners en vette oliebollen écht toe aan wat rust voor je huid. Een detox kan in dat geval een goed idee zijn. Bij Huidinstituut Skins Only bieden we drie soorten behandelingen aan. Ten eerste een intensieve peeling, waarmee we dode huidcellen weghalen. Ten tweede een bindweefselmassage waarmee we de afvoer van afvalstoffen en aanvoer van voedingsstoffen stimuleren in je huid. Een derde optie is Ultrasound Duoliftbehandeling, waarmee we het natuurlijk herstellende vermogen van de huid helpen herstellen.

Kom langs bij Huidinstituut Skins Only

Marleen houdt ervan om mensen iedere dag weer te laten stralen. Voor reinigingsbehandelingen, advies over je huid of andere behandelingen kun je altijd bij haar langskomen in Hellevoetsluis. Dan pakken we samen je huidproblemen aan, en zie je elke ochtend een gladde huid in de spiegel.

Datum: 13 januari 2020