afvallen

Afvallen was nog nooit zó makkelijk!

Je hebt zo’n beetje alles op het gebied van diëten al uitgeprobeerd. Iedere keer wanneer er weer een nieuwe hype voorbijkwam, begon jij er vol enthousiasme aan. Déze keer zou het lukken. Déze manier van afvallen paste helemaal bij jou! En inderdaad. Tijdens de eerste twee weken vlogen de kilo’s eraf. De derde week was je al wat minder streng. Want zeg nou zelf, tijdens dat etentje met vriendinnen kon jij moeilijk alleen maar op een selderijstengel kauwen. En dat wijntje had je ook wel verdiend.

Jojo-effect

Het resultaat laat zich raden. Binnen een maand na die veelbelovende start verviel jij alweer in je oude voedingspatroon. Je zat dan ook in no time weer op je oude gewicht. Vaak mét de nodige bonuskilo’s die er zomaar aan bleven plakken: het bekende ‘jojo-effect’. Je zou er moedeloos van worden.

Gezondheidsrisico’s

Intussen bekijk je regelmatig met weemoed oude foto’s van jezelf waarop je nog in maatje 40 paste. Je zou graag weer naar die tijd terug gaan. Niet alleen omdat je het mooier vindt staan, maar ook omdat je weet dat het gezonder voor je is. Overgewicht verhoogt immers het risico op hart- en vaatziekten, diabetes en zelfs bepaalde vormen van kanker.

Leefstijlcoaching

En toch is afvallen eenvoudiger dan je denkt. Je hebt er duidelijk alleen een beetje hulp bij nodig. Onze visie is namelijk dat diëten niet werken. Het gaat erom dat je je leefstijl aanpast. Dat je je bewust wordt van wat je eet en wat goed voor je is. Leefstijlcoaching kan in dat geval veel voor je betekenen.

Leefstijlcoaching is een methode om de kwaliteit van je gezondheid aan te pakken

Neem je verantwoordelijkheid

Maar wat ís dat dan precies: leefstijlcoaching? Aan de hand van een integraal 5D-coachmodel analyseren we samen met jou hoe je levensbalans eruit ziet en waar je individuele behoefte ligt. We nemen je voedings- en bewegingspatroon onder de loep, maar ook hoe je er mentaal voor staat. Heb je bepaalde belemmerende overtuigingen of een negatief zelfbeeld? Je leert je valkuilen erkennen en herkennen. Het leert je meer over jezelf, over wat je kunt, wat je innerlijke drijfveren zijn en waar je blij van wordt. En het allerbelangrijkste is dat je leert om zelf de verantwoordelijkheid over je kwaliteit van leven en je gezondheid te nemen.

Lekker in je vel

De trainingen kunnen zowel in groepsverband als individueel gevolgd worden. Ze zijn dusdanig modulair en thematisch van opbouw dat je bewustwordingsproces geactiveerd wordt. Je zult niet alleen merken dat je gezonder gaat eten, en daardoor die extra kilo’s kwijtraakt, maar je zult je ook vitaler gaan voelen en lekkerder in je vel zitten. Zowel fysiek als mentaal. En dat niet gedurende maar een paar weken, zoals altijd bij die diëten die je volgde, maar met een blijvend resultaat. Soms gaat het maar om subtiele aanpassingen, maar de resultaten zijn verbluffend.

In balans

Maar betekent dat dan dat je nooit meer mag ‘zondigen’ en je tegoed doen aan een puntzak overheerlijke frites met mayonaise? Natuurlijk is dat geen probleem en mag je best eens lekker ouderwets snacken of een slagroomsoes eten. Zolang je je er maar bewust van bent wat je doet en dat de balans in evenwicht blijft. Afvallen was nog nooit zo makkelijk!

Datum: 28 augustus 2019