fit-worden

Fit worden met zomer challenges!

Hoewel jij de quote ‘Every body can be a summerbody’ kent, zie jij op tegen de tijd dat je je korte broeken, jurkjes en bikini weer uit de kast moet trekken. Natuurlijk is het werken aan een figuur waarmee je zó mee zou kunnen doen aan een badpakkenwedstrijd niet erg realistisch. Maar wat strakker in je vel zitten en wat meer energie hebben zou misschien wel fijn zijn, zodat je net wat fitter en zelfverzekerder de zomer in gaat. Maar dit krijg je niet zomaar voor elkaar. Hier moet je natuurlijk wel iets voor doen! Met deze leuke en goed haalbare uitdagingen word jij in acht weken fitter, slanker en gezonder.

Uitdaging 1: Slaap jezelf fit!

Om fit te worden is slapen heel belangrijk. Door te slapen komen je lichaam en geest namelijk tot rust. Dit komt doordat je spieren zich ontspannen en je hartslag en je ademhaling vertraagt. Ook is je bewustzijn verlaagd en je bent even weg van de prikkels en de drukte van de buitenwereld. Je kunt slapen eigenlijk vergelijken met het resetten van je computer of telefoon. Tijdens je slaap kunnen je hersenen nieuwe brandstof tanken (glycogeen), waardoor je weer fris en fruitig bent voor een nieuwe dag. Dus geef prioriteit aan slapen, en zorg dat je elke dag tussen de 7 en 9 uur slaap pakt. Hierdoor wordt je uitgerust wakker en kun je er weer tegenaan.

Uitdaging 2: Hydrateren kun je leren

Dat je op een dag genoeg moet drinken (namelijk minstens 1,5 tot 2 liter per dag), wist je natuurlijk al lang. En zeker wanneer je sport, is genoeg drinken belangrijk. Maar drink jij daadwerkelijk genoeg? Alleen water drinken is op ten duur wat saai. Kies daarom eens voor thee. Gezonde theesoorten zijn met name zwarte en groene thee. Deze soorten bevatten namelijk flavonoïden: antioxidanten met een beschermende werking. En dankzij de aanwezige cafeïne blijf (of word) je er ook nog eens wakker en alert van. Wil je jezelf juist voorbereiden op de nachtrust, dan ga je voor thee met een kalmerende werking als verveine, kamille of verse muntthee. Daarnaast kun je in deze challenge ook gewoon koffie drinken. Tip: Wist je dat een dorstprikkel en een trekprikkel erg op elkaar lijken? Als je trek krijgt in een tussendoortje, drink daarom dan eerst een glas water of thee.

Uitdaging 3: Eet meer groenten

Het advies van het Voedingscentrum is om dagelijks 250 gram groente te eten. Op deze manier krijgt het lichaam voldoende vitamines, mineralen en vezels binnen. Eet jij eigenlijk voldoende groente per dag? Tip: weeg eens alle groenten die je op een dag eet. Probeer bij elke maaltijd groente te eten. Ontbijt bijvoorbeeld eens met een omelet met tomaatjes en spinazie. Maar eet ook groente bij de lunch en als tussendoortje. Er is zoveel mogelijk! Maak zelf een goed gevulde soep, een salade of een groente smoothie. Het voordeel is dat groente relatief goedkoop is en hartstikke puur. En je huid gaat er ook nog eens van stralen!

Is jou lichaam al klaar voor de zomer? 

Boodschappenlijstje: zelfgemaakte ijsthee

Is het warm buiten? Dan is het tijd voor ijsthee! Maar dan wel natuurlijk voor een gezonde versie. En die maak je heel gemakkelijk zelf! Dit heb je nodig:

  • Je favoriete thee
  • Paar takjes verse munt, of gember of sinaasappel
  • Citroenschijfjes

En zo maak je het!

Zet een grote pot thee. Doe hier de munt, gember of sinaasappel bij, en de citroen. Nu laat je het een hele nacht in de koelkast staan. Klaar is je drankje!

Daag jezelf uit!

Heb jij de uitdaging geaccepteerd en ga je deze zomer werken aan de fitste versie van jezelf? En zou je daar graag wat extra hulp en handvatten bij willen hebben, zodat je zeker weet dat jij stappen in de juiste richting zet? Dan ben je aan het juiste adres bij Miranda van A Love 4 Health. Met haar grote liefde voor gezondheid, en haar expertise en ervaring op dit gebied, helpt ze jou bij het oppikken van een fitte leefstijl. Niet een fitte leefstijl voor de korte termijn, maar één die je je hele leven kunt volhouden. Bovendien heeft ze nog veel meer challenges voor jou! Houd hier ook haar Instagrampagina voor in de gaten.

Datum: 11 juni 2019