samen

Gezond worden doe je samen!

Gezonder gaan leven kan al best lastig zijn. Maar het maakt het er al helemaal niet makkelijker op wanneer je niet optimaal gesteund wordt. Ook de mensen om je heen hebben namelijk invloed op jouw journey naar een gezondere leefstijl. Gezond worden doe je niet alleen. Samen versterk je elkaar juist! In dit blog daarom de belangrijkste adviezen om samen gezond te worden.

Vertel

Wanneer je besluit om gezonder te gaan leven, is het belangrijk om dit te delen met de mensen om je heen. Vertel ook hoe je van plan bent om dit aan te pakken. Wil je flink afvallen, of wil je alleen bepaalde eetgewoontes veranderen? Door dit te delen met je vrienden en familie, kunnen zij zich aanpassen aan jouw nieuwe eetpatroon. Want als je bezig bent met afvallen, is het natuurlijk niet fijn wanneer je vrienden steeds met calorierijke snacks aankomen.

Vraag hulp

Je kunt niet alles alleen. De weg naar een gezondere leefstijl is al lastig en steun van de mensen om je heen is daarom onmisbaar. Wees niet bang om hulp te vragen aan je vrienden en familie. Dat kan emotioneel zijn, wanneer je er even doorheen zit. Maar ook met praktische zaken kun je geholpen worden. Wil je bijvoorbeeld meer gaan sporten, maar wil je je kinderen niet alleen thuis laten? Vraag dan je zus, buurvrouw of goede vriend om een uurtje op te passen. Dat is een kleine moeite die ze waarschijnlijk meer dan over hebben voor jou!

Je staat niet alleen 

Zoek een maatje

Alleen is maar alleen. Gezond eten en fanatiek sporten is vaak veel gemakkelijker wanneer je het samen doet. Probeer je daarom te omringen met mensen die een soortgelijk doel hebben als jij. Als je samen naar de sportschool gaat en recepten uitwisselt, heb je niet het gevoel dat je het alleen doet. Je kunt ook mensen om je heen motiveren om gezonder te gaan leven. Dat doe je bijvoorbeeld door samen met je vriend(in) een challenge aan te gaan. Stel een stappendoel op van 10.000 stappen per dag, of spreek af om eens per week samen een gezonde maaltijd te bereiden.

A Love 4 Health

Goed, het is duidelijk. Samen gezond worden is veel fijner dan alleen. Maar wat als je vanuit je omgeving niet optimaal gesteund wordt? Dan is het fijn om hulp te krijgen van een professional. Bij A Love 4 Health help ik je graag om een gezonde leefstijl te ontdekken die bij jou past. Niet in één keer, maar in kleine stapjes. We doen het helemaal samen! Wil je meer weten, neem dan gerust contact op.

Datum: 14 april 2023