eten

Hoe gezond is jouw relatie met eten?

Je bent er he-le-maal klaar mee! Het moet nu maar eens afgelopen zijn met die extra kilo’s. Een woord als ‘lovehandles’ klinkt dan wel heel leuk, maar jij bent ze liever kwijt dan rijk. De diëten die je tot nu toe geprobeerd hebt, hebben niet tot blijvend succes geleid, en ook met sporten haalde je niet het beoogde effect. Wat valt er nu nog te doen, als je al zo’n beetje alles hebt geprobeerd, om je oude figuur weer terug te krijgen?.

Alles eten wat ze maar wil

Het is niet eerlijk. Je beste vriendin kan alles eten wat ze maar wil en komt nooit een grammetje aan, terwijl jij al zwaarder lijkt te worden als je alleen maar naar eten kíjkt! Misschien gaat je gewicht al jaren op en neer zonder dat je er een langdurige balans in vindt of wellicht nadert de overgang (of zit je er midden in) en begin je langzamerhand steeds zwaarder te worden, zonder dat je je voedingspatroon veranderd hebt. Hoe houd je je gewicht in balans? Kun je dat alleen maar bereiken door de rest van je leven op een wortel te knabbelen en alle dagen in de sportschool te zwoegen? Je moet toch ook nog een beetje kunnen genieten!

Blijven genieten

Toch hoeft het helemaal niet zo ingewikkeld te zijn, weet gediplomeerd gewichts- en voedingsconsulent Hella Biemans. ‘Er bestaan veel fabels en mythes over voeding. Ik help je om etiketten te leren lezen, zodat je leert waar je op moet letten bij het kiezen van producten. Zo kun je echt aan de slag met je voedingspatroon en ontstaat er een gezonde relatie met eten. Zie het niet als een dieet, maar juist als een andere leefstijl. Je hoeft het roer niet helemaal om te gooien. Soms zijn kleine aanpassingen genoeg. En je kunt gewoon blijven genieten van eten. Misschien vind je het zelfs wel lekkerder! Ik geef je tips, handvatten en gezonde recepten. Met gewoon gezonde voeding en kleine stappen gaan we richting jouw streefgewicht.’

Ik help je om etiketten te leren lezen, zodat je leert waar je op moet letten

Lekker in je vel

Hella is niet alleen een voedingscoach en -consulent die hulp biedt bij afvallen, maar ze heeft zich in nog meer behandelmethodes gespecialiseerd waardoor jij weer lekker in je vel kunt zitten:

  • brainspotting voor het verwerken van trauma’s en negatieve herinneringen
  • figuurcorrectie, waardoor hardnekkige vetophopingen verdwijnen en de huid strakker wordt
  • anti-rimpelbehandelingen
  • beautybehandelingen
  • compressietherapie bij oedeem en slechte doorbloeding

Gediplomeerd gewichtsconsulent

Omdat Hella gediplomeerd gewichtsconsulent is en bij de BGN is aangesloten, worden de consulten veelal (gedeeltelijk) vergoed door je zorgverzekeraar!

Datum: 20 december 2018