afslanken

Hoogste tijd voor een gezonde leefstijl!

Je kunt er niet omheen: bijna de helft van de volwassenen kampt met overgewicht. Hoe zit het met jou? Behoor jij ook tot deze groep? Omdat overgewicht tot nare aandoeningen kan leiden (zoals hart- en vaatziekten, diabetes, hoge bloeddruk en artrose), is het de hoogste tijd om het roer om te gooien. Tijd voor een gezonde leefstijl! Wellicht heb je al zelf veel vergeefse pogingen ondernomen om van je overgewicht af te komen, zoals een crashdieet. Hierbij val je in korte tijd veel af. Maar wanneer je weer gewoon gaat eten en terugvalt in je oude patroon, zul je weer net zo hard aankomen: het welbekende ‘jojo-effect’.

De juiste balans

Om langdurig weer op gewicht te komen, is een handje hulp geen slecht idee. Personal coach Sonja en haar team helpen je op weg naar een gezonde leefstijl, en nemen daarbij allerlei aspecten mee die daarmee te maken hebben. Natuurlijk horen adviezen rond gezonde voeding en voldoende bewegen daarbij, maar er is zoveel meer. Zo is er ook aandacht voor een juiste balans tussen inspanning en ontspanning, je dag- en nachtritme (en dus ook je slaappatroom), omstandigheden die stress bij jou kunnen triggeren en personen in je omgeving. Al deze aspecten hebben een invloed op jou en kunnen een ongezond leefpatroon in stand houden. Daar gaan jullie samen naar kijken en er veranderingen in aanbrengen.

Op weg naar een betere versie van jezelf

Betere versie van jezelf

LIJFSTIJL Coach Hoorn is dus geen sportschool of trainingsstudio, maar een lifestylecentrum waar je onder begeleiding werkt aan een betere versie van jezelf. Die begeleiding houdt trouwens niet op als je het pand verlaat: je krijgt opdrachten voor thuis mee en hebt daarover geregeld contact. Een verandering van leefstijl moet zich namelijk in je verankeren, en daarom is het belangrlijk om er in je dagelijkse leven zoveel mogelijk mee bezig te zijn. Je zult merken dat je daar na verloop van tijd de vruchten van plukt!

Plan van aanpak

Sonja vertelt over haar aanpak: ‘Het begint met een uitgebreide intake. Van te voren heeft de deelnemer een vragenlijst ingevuld met vragen over diens doel, huidige gezondheid, sportgeschiedenis, medicijngebruik enzovoort. Die vragenlijst bespreken we bij de intake. Vervolgens gaan we wegen en metingen uitvoeren, zoals de bloeddruk en de hartslag. We maken een plan van aanpak, dat in de periode daarna wordt uitgevoerd.’

Datum: 07 november 2022