weegschaal

‘Ik kon dat getalletje op de weegschaal haast niet geloven’

Ik had een obsessie met eten en mijn gewicht. Er waren dagen bij dat ik mezelf uithongerde, en dagen dat ik flinke eetbuien had. Maar er was één constante: als ik in de spiegel keek, dan staarde mijn spiegelbeeld mij teleurgesteld aan. Op 31 december 2017 besloot ik dat ik het in het nieuwe jaar anders zou gaan aanpakken. Ik stopte de laatste oliebol in mijn mond, en begon op 1 januari met mijn fitte voornemens. Als ik toen had geweten hoe anders mijn leven én mijn lijf er een jaar later uit zou zien, dan was ik daar véél eerder mee begonnen!

Bo (36 jaar)

Schrikken als je op de weegschaal staat

Een goede vriendin was heel enthousiast toen ik over mijn goede fitte voornemen vertelde. Ze zei: ‘Schuif het niet voor je uit! Ik ken een gewichtsconsulente die jou heel goed kan helpen.’ En voordat ik het wist, had ik een afspraak staan bij Renée Melissen, die een gecertificeerde Cambridge Weight Plan gewichtsconsulente in Sneek is. Ik vertelde Renée alles. Dat ik me niet meer een hoedje wilde schrikken als ik op de weegschaal stond. Dat ik niet meer mijn steun wilde vinden in zakken chips en chocolade. En dat ik droomde van mooie, strakke jurkjes en ook weer eens een spijkerbroek aan wilde.

Stappenplan

Het Cambridge Stappenplan is flexibel en helpt op een manier die het beste past bij jouw eigen leefstijl. Het is echt maatwerk. Renée en ik hebben op basis van dit Stappenplan een plan van aanpak gemaakt, dat prima te combineren was met mijn werk- en gezinsleven. Kort gezegd heb ik mijn levensstijl compleet veranderd, en de knop volledig om kunnen zetten. Natuurlijk hoort af en toe iets lekkers er ook bij. Maar in tegenstelling tot vroeger, kan ik hier nu bewust van genieten. De wekelijkse afspraken met Renée hielpen enorm om mijn nieuwe leefstijl door te zetten. En was er toch een lastig moment, dan kon ik haar gewoon bellen of appen.

‘Ik kan het gewoon niet geloven, maar ik heb het toch echt met mijn eigen ogen gezien’

Wekelijks weegmoment

In plaats van dat ik elke ochtend thuis nerveus op de weegschaal stond, hield ik het nu bij een wekelijks weegmoment bij Renée. Mijn obsessie met het wegen werd hierdoor veel minder. Dat ik zag hoe mijn gewicht steeds wat lager werd, werkte natuurlijk wel stimulerend.

Streefgewicht

En nu zijn we één jaar verder. Het is vlak voor de feestdagen, en ik kom net terug van een afspraak met Renée. Ik kan het gewoon niet geloven, maar ik heb het toch echt met mijn eigen ogen gezien. Het getalletje dat op de weegschaal te zien was, was mijn streefgewicht! Dat betekent dat ik met de kerst eindelijk mijn nieuwe mooie, strakke jurkje aan kan, dat ik met zelfvertrouwen zal dragen. Heerlijk. Ik zie er net zo fit en gezond uit als dat ik mij van binnen voel. Voor een stok achter de deur blijf ik in 2019 nog wel regelmatig bij Renée langskomen voor een weegafspraak. Want ik weet het zeker: dit mooie resultaat wil ik voor altijd vasthouden!

Datum: 02 januari 2019