weegmoment

‘Iedere keer waren we weer blij met ons weegmoment’

Wij zijn Gerard en Boukje, getrouwd sinds 2013. Beiden hebben we een zeer drukke baan en gaan we iedere dag al vroeg van huis en komen dan laat weer thuis. Het schoot er vaak bij in om gezond te eten en te koken. Een gemakkelijke hap of snel even iets bestellen. Allemaal vulling en geen voeding.

Bewuste keuze

Begin 2016 ging de knop om en waren we het beiden een beetje zat. De leuke kleding in de kast zat allemaal net iets te krap. Dan kun je twee dingen doen: een maatje groter kopen of proberen gewicht te verliezen. We kozen in goed overleg voor het laatste. We hadden meteen al in de gaten dat we deze uitdaging niet alleen wilden aangaan.

Spannend!

We keken op internet om te zien wat bij ons zou passen. En tijdens het surfen kwamen we Cambridge Weight Plan tegen. Tijdens het oriënteren lazen we veel goede recensies die ons deden besluiten een consulent in Heerhugowaard te gaan zoeken. We kwamen uit bij Fonny Freek. Na een heel duidelijk maar zeker ook gezellig gesprek zaten we in de auto met ‘onze’ dozen eten voor de komende week. Zó spannend, want hoe zal dit gaan?

Shake, soep & sap

In de ochtend staan we al om kwart over 5 op. Gerard wilde wel in de ochtend een shake, maar ik wilde dit liever tijdens het werk rond half 10 doen. Dit ging prima. Tussen de middag weer een shake of soms een soepje. Als we thuiskwamen, ging de waterkoker aan voor de soep of de pap. Wel maakten we er een eetmoment van door de tafel te dekken en rustig met een kleine lepel de maaltijd te nuttigen.

We hadden elkaar zó gesteund in moeilijke tijden

Het vervolg

De weegschaal gaf na een week echt minder aan. Dat mocht ook wel, want we hadden elkaar zó gesteund in moeilijke tijden. Na een aantal weken gingen we over naar een vervolgstap. We keken samen in onze cliëntmap en aan de hand daarvan stelden we een weekmenu samen. Met heerlijke kruiden en de juiste hoeveelheden was het een goede week.

Verantwoorde voeding

We hebben alle stappen van Het Stappenplan heel bewust doorlopen. Iedere keer waren we weer blij met ons weegmoment en de resultaten. Het is goed vol te houden omdat je weet wat de beloning is. Toen brak het grote moment aan zonder producten van Cambridge Weight Plan. Eerst heel onwennig. We kijken elkaar soms aan en overleggen voordat we een eetmoment hebben of dit verantwoord is. Met weer de keuze voor voeding of vulling is de keuze snel gemaakt.

Nieuwe leefstijl

Sinds de zomer hebben we ons gewicht nog steeds goed op orde. En natuurlijk willen we best nog ietsje slanker zijn, maar dat lukt met goed eten en sporten. Dat is onze nieuwe leefstijl geworden. En Fonny blijft op de achtergrond met ons meekijken.

Datum: 23 december 2017