fbpx

Artikelen

Eerste hulp bij heupklachten

Ook als je niet beweegt voel je het, die vervelende heuppijn. Veel mensen krijgen op een punt in hun leven last van heupklachten, met als gevolg verminderde mobiliteit. Lopen, liggen, zitten: allemaal doet het zeer. Misschien straalt de pijn uit naar je been of geslachtsdeel. Wat te doen?

De heup

Je heup krijgt een hoop te (ver)dragen. Het gewricht ondersteunt je lichaam en maakt tegelijkertijd beweging mogelijk. Doordat de heup zo complex is, is hij ook gevoeliger voor aandoeningen en letsels. Maar je hoeft er niet mee rond te blijven lopen.

Waar heb je last van?

Heupklachten kunnen zich op veel verschillende manieren uiten, in verschillende maten van pijn. Je hebt bijvoorbeeld pijn in de heup of het liesgebied, kunt je heup maar beperkt bewegen, hebt moeite met (trap)lopen en hebt minder kracht en stabiliteit in je benen. Deze pijn wil vaak uitstralen naar andere gebieden in het lichaam.

Doordat de heup zo complex is, is hij ook gevoeliger voor aandoeningen en letsels

Waar komt de pijn vandaan?

Heupklachten kunnen verschillende oorzaken hebben, waarvan de een ernstiger en heftiger is dan de ander. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Een ontsteking in de heup 
 • Overbelasting 
 • Intensief sporten 
 • Een aangeboren afwijking

Fysiotherapie bij heupklachten

Wanneer je heupklachten hebt, kan fysiotherapie een goede manier zijn om de pijn te verlichten of het probleem te verhelpen. Met oefeningen kan de fysiotherapeut bijvoorbeeld de spieren versterken, of met een massage de spieren losmaken. De fysiotherapeut kan ook advies geven over welke bewegingen je thuis kunt doen en wat je beter kunt laten. Soms is fysiotherapie niet nodig en gaan je klachten vanzelf over, maar als een klacht enige tijd aan blijft houden kun je het beste bij een fysiotherapeut langsgaan. Deze kan incasseren wat de situatie is en wat jij nodig hebt om er bovenop te komen. Met de juiste hulp zijn jouw heupklachten binnen no-time afgenomen!

Datum: 30 november 2023
Banners-ForYou.nl Banners-ForYou.nl Banners-ForYou.nl


Specialisten in jouw buurt

Ook interessant voor jou
 • bloedarmoede
  Geen bloedarmoede meer, maar rijke vitaliteit
  Voel je je vaak duizelig, vermoeid en lusteloos? Heb je het gevoel dat je voortdurend bevestiging en energie zoekt bij anderen en te snel toegeeft, zelfs als dit niet bij je karakter past?
 • Ziekte-van-Bechterew
  Ziekte van Bechterew; de klachten verlicht!
  Jacob was boer in hart en nieren. Hij had zijn vader destijds opgevolgd in het boerenbedrijf dat al generaties lang in de familie was. Opeens was er voor hem een duistere periode.
 • gezonder-leven
  Start nú alvast met gezonder leven
  December is een maand die bekendstaat om gezelligheid en lekker eten. Dat begint al met de pepernoten, marsepein en banketletters en eindigt met oliebollen en champagne. Geen wonder dat veel vrouwen in januari massaal beginnen met lijnen en sporten.
 • gehoor
  Vermindert je gehoor? Overweeg een gehoortest
  De maand van de gezellige familiebijeenkomsten is weer aangebroken. Sinterklaas vieren we met cadeaus, gedichten en surprises.
 • whiplash
  Weer sporten na een whiplash!
  In haar jeugd was Merel altijd erg sportief geweest. Sportief én actief. Een paar keer in de week trainde ze samen met de andere meiden van haar volleybalteam om zich voor te bereiden op de wedstrijd van zaterdag.
 • pijnklachten
  Een pijnloze winter
  Nu je wat meer binnen zit en je geregeld je avonden vult met een deken op de bank, voel je het nu meer dan ooit: die zeurende pijn in je rug, tussen je schouders of bij je staartbotje.
 • voeding
  Harmonieus herstel met de juiste voeding
  In de eeuwenoude traditie van de Chinese geneeskunde wordt voeding beschouwd als een essentieel element voor een gezond en evenwichtig leven.
 • elleboogklachten
  Elleboogklachten? Weer vrij bewegen, blij bewegen!
  Een gezond lichaam is zo normaal, totdat het dat ineens niet meer is. Wanneer we ziek worden, bijvoorbeeld, of wanneer we pijn krijgen wanneer we het niet verwachten.
 • gehoor
  Een gezond gehoor
  Bij ‘fit en gezond’ denk je snel aan sporten en bewegen. Iemand die fit en gezond is, komt ook zo over: vlot en jong.
 • lage-bloeddruk
  Dit doe je tegen een lage bloeddruk!
  Je staat op en het wordt zwart voor je ogen. Alles tolt en je graait om je heen voor houvast, om niet om te vallen. Dit is vast weleens gebeurd toen je nog slaperig te snel uit bed stapte, of ging staan nadat je in bad had gelegen.
Toon meer >
Toon minder >

Weg met die eczeem

Jeuk, rode plekjes en zichtbare blaasjes kunnen wijzen op eczeem, een vervelend huidprobleem waar je het liefst zo snel mogelijk vanaf wilt. Maar hoe pak je dat aan?

Eczeem

In feite is eczeem een overkoepelende term voor huidaandoeningen waarbij je huid ontstoken raakt als reactie van je immuunsysteem. Stoffen in medicijnen, schoonmaakmiddelen, haarkleurmiddelen of andere producten met irriterende stoffen kunnen zo’n reactie uitlokken. Ze dringen door je lichaamsbarrière en resulteren in een overactief immuunsysteem.

Paspoortcontrole

Je kunt je huidbarrière vergelijken met een paspoortcontrole op een luchthaven. Om naar de vertrekhal te gaan, moeten alle items worden gecontroleerd. Stel je voor dat iemand zonder controle door de poortjes loopt met een verdachte koffer. De douane zal die persoon overmeesteren en voor verhoor meenemen. Op dezelfde manier reageert je immuunsysteem op stoffen die als onveilig worden beschouwd. Het zal aanvallen, wat zich kan uiten in eczeem.

Je kunt je huidbarrière vergelijken met een paspoortcontrole op een luchthaven

Symptomen

De symptomen die gepaard gaan met eczeem variëren. Over het algemeen herken je het aan roodheid, jeuk, schilfers, korstjes, blaasjes en een verandering in pigment. Omdat je huidbarrière dus schade heeft opgelopen, heeft deze hulp nodig om te herstellen en eczeem te bestrijden.

Juiste producten

Daarom is actieve verzorging met de juiste producten een aanrader. De producten van de MED-lijn van Dr. Hauschka kunnen hierbij helpen. Zo versterkt de gezichtscrème je natuurlijke barrièrefunctie en helpt deze je huid beter vocht vast te houden. De intensieve crème is geschikt voor het hele lichaam en heeft ook een herstellende functie.

Persoonlijk advies

Het juiste gebruik van producten kan aanzienlijke verbetering bieden voor je eczeem. Maar er is natuurlijk geen universele oplossing. Iedere huid is anders. Bij De Rode Pilaren helpen we je graag verder. We kijken naar wat jouw huid nodig heeft en welke producten hier het beste bij kunnen helpen. Op die manier zorgen we ervoor dat je klachten snel verminderen.

Datum: 30 november 2023
Banners-ForYou.nl banners foryou Banners-ForYou.nl


Specialisten in jouw buurt

Ook interessant voor jou
 • eczeem
  Last van eczeem? Ga voor een brede aanpak
  Huidaandoeningen bestaan in veel verschillende vormen. Een daarvan is eczeem. Een vervelende aandoening die de huid rood, schilferig, droog en jeukerig maakt.
 • cosmetisch
  Wat kan een cosmetisch arts voor jou betekenen?
  Drs. Rose Bischoff is cosmetisch arts bij The Body Clinic. ‘Van oorsprong ben ik orthopedisch chirurg.
 • lymfoedeem
  Hoe eerder, hoe beter
  Wanneer je te maken hebt met borstkanker, kan het voorkomen dat je na de behandelingen last krijgt van ongewenste vochtophopingen. Dit staat bekend als ‘oedeem,’ en in dit geval, specifiek als ‘lymfoedeem.
 • pigmentvlekken
  Neem afscheid van pigmentvlekken en ongewenste haargroei
  Het stijgen der jaren, zonschade en de invloed van hormonale veranderingen doen wat met je huid. Langzaam maar zeker zie je pigmentvlekjes verschijnen. En zitten daar ook ineens haartjes op je bovenlip?
 • huid
  Geef je huid de nodige voeding
  Je slippers liggen weer in de kast, de strandlakens zijn gewassen, opgevouwen en opgeborgen, de zomer is officieel voorbij. Een seizoen met veel warmte en felle zonnestralen, wat heerlijk was om je huid een gezond kleurtje te geven. Maar na de zomer kan je huid ook wel wat voeding gebruiken.
 • zonneallergie
  Zo ben je zonneallergie de baas
  Na een dag flink zonnen, bekijk je je huid eens goed in de badkamer. Er is zeker een gezond tintje tevoorschijn gekomen. Maar wat is dat daar op je arm en rug? Het lijken wel rode bultjes en ze beginnen ook nog eens te jeuken.
 • rimpels
  ‘De La Colline bindweefselmassage verminderde mijn rimpels'
  Huidveroudering is een proces dat al begint vanaf je vijfentwintigste levensjaar. Naarmate de jaren verstrijken, zul je langzaam steeds meer rimpels op je huid zien verschijnen. De één accepteert het, voor de ander is het lastig.
 • onzuivere-huid
  6 tips bij een onzuivere huid en grove poriën
  Geheel ten onrechte wordt nog steeds vaak gedacht dat een onzuivere huid te maken heeft met een slechte hygiëne. Dat is een hardnekkig misverstand, want dat is vrijwel nooit de oorzaak. Die moet eerder worden gezocht in een overproductie van talg. Door die overproductie, in combinatie met dode huidcellen, raken je poriën verstopt en mogelijk ontstoken.
 • couperose
  Afrekenen met couperose, kan het?
  Rode wangen krijgen is meestal een teken van emotie. Je wordt verlegen of schaamt je voor een bepaalde gebeurtenis of opmerking. Zodra de emotie weer afzwakt, verdwijnt de rode kleur ook weer uit je gezicht.
 • huid
  Happy HydraFacial, happy skin
  Je merkt ’t misschien niet, maar je huid heeft het tijdens de winter zwaar te verduren.
Toon meer >
Toon minder >

Geen bloedarmoede meer, maar rijke vitaliteit

Voel je je vaak duizelig, vermoeid en lusteloos? Heb je het gevoel dat je voortdurend bevestiging en energie zoekt bij anderen en te snel toegeeft, zelfs als dit niet bij je karakter past? Als dit je bekend voorkomt, is de kans groot dat je tot de 12% van de Nederlanders behoort die lijden aan bloedarmoede. De Rode Pilaren vertelt je er meer over en wat je kunt doen!

Bloedarmoede

Bloedarmoede, ook wel bekend als ijzergebrek of anemie, is geen op zichzelf staande ziekte, maar eerder een symptoom. Het ontstaat als gevolg van een tekort aan rode bloedcellen en/of een tekort aan het eiwit hemoglobine dat zich in rode bloedcellen bevindt.

Een trein

Rode bloedcellen hebben als voornaamste taak het vervoeren van zuurstof. Dit doen ze met behulp van een ijzerhoudend eiwit, hemoglobine genaamd. IJzer fungeert als een soort magneet en maakt het mogelijk om zuurstof door het hele lichaam te transporteren. Je kunt de rode bloedcellen vergelijken met een grote trein die constant door je lichaam reist.

Perrons

De longen fungeren als perrons, waar zuurstof op de trein kan stappen, om vervolgens op andere stations, zoals de spieren, weer uit te stappen. De treincoupés symboliseren hemoglobine. Wanneer zuurstof uitstapt om zijn werk te doen, stapt koolzuur in om weer terug te reizen naar de longen. Met andere woorden: als je een tekort hebt aan rode bloedcellen of hemoglobine, zal er minder ‘verkeer’ zijn, waardoor zuurstof en koolzuur niet op de juiste plaatsen kunnen komen.

Je kunt de rode bloedcellen vergelijken met een grote trein die constant door je lichaam reist

Energiepunten

Zuurstof heeft als functie om de energiefabrieken van onze cellen, de mitochondriën, te laten functioneren. Wanneer we koolhydraten eten, zoals fruit, brood of pompoen, worden deze in de spijsvertering afgebroken tot enkelvoudige suikers. Deze suikers bereiken via de bloedbaan onze cellen en kunnen direct worden omgezet in energie of volledig worden verbrand. Directe omzetting levert 2 energiepunten op, terwijl volledige verbranding 38 energiepunten oplevert – 18 keer meer energie! Maar om volledig te verbranden, is zuurstof nodig. Zonder zuurstof zal het ‘energielabel’ van je cellen dalen van A++ naar F.

Vermoeid en lusteloos

Bij vet is de situatie nog ernstiger: zonder zuurstof kan vet vrijwel geen energiepunten genereren. Dit komt doordat vet alleen binnen de mitochondriën kan worden verbrand, niet erbuiten. Hierdoor wordt vet bijna voor 100% opgeslagen als reserve, in plaats van dat het wordt omgezet in 100 tot 120 energiepunten. Dit kan zich vaak uiten als een vervette lever, waar vet zich ophoopt in plaats van te worden omgezet in brandstof. Stel het je voor als een verstopte kachel vol roet omdat de verbranding onvolledig is. Dit is de reden waarom bloedarmoede leidt tot vermoeidheid en lusteloosheid.

Wat kun je doen?

Zowel vitamines B11 als B12 zijn essentieel voor de aanmaak van hemoglobine. Vitamine B12 is tevens noodzakelijk voor de opname van ijzer. Deze vitamines kunnen in hun actieve vormen gecombineerd worden ingenomen. Los ijzer kan ook worden gebruikt, maar dit moet wel in de liposomale vorm zijn, waarin ijzer is verpakt in vetbolletjes voor optimale opname. Bovendien kan vitamine C worden gebruikt, omdat het samen met B12 de opname van ijzer bevordert. Rood vlees is de rijkste bron van ijzer.

Datum: 30 november 2023
Banners ForYou.nl Banners-ForYou.nl Banners-ForYou.nl


Specialisten in jouw buurt

Ook interessant voor jou
 • heupklachten
  Eerste hulp bij heupklachten
  Ook als je niet beweegt voel je het, die vervelende heuppijn. Veel mensen krijgen op een punt in hun leven last van heupklachten, met als gevolg verminderde mobiliteit. Lopen, liggen, zitten: allemaal doet het zeer.
 • Ziekte-van-Bechterew
  Ziekte van Bechterew; de klachten verlicht!
  Jacob was boer in hart en nieren. Hij had zijn vader destijds opgevolgd in het boerenbedrijf dat al generaties lang in de familie was. Opeens was er voor hem een duistere periode.
 • gezonder-leven
  Start nú alvast met gezonder leven
  December is een maand die bekendstaat om gezelligheid en lekker eten. Dat begint al met de pepernoten, marsepein en banketletters en eindigt met oliebollen en champagne. Geen wonder dat veel vrouwen in januari massaal beginnen met lijnen en sporten.
 • gehoor
  Vermindert je gehoor? Overweeg een gehoortest
  De maand van de gezellige familiebijeenkomsten is weer aangebroken. Sinterklaas vieren we met cadeaus, gedichten en surprises.
 • whiplash
  Weer sporten na een whiplash!
  In haar jeugd was Merel altijd erg sportief geweest. Sportief én actief. Een paar keer in de week trainde ze samen met de andere meiden van haar volleybalteam om zich voor te bereiden op de wedstrijd van zaterdag.
 • pijnklachten
  Een pijnloze winter
  Nu je wat meer binnen zit en je geregeld je avonden vult met een deken op de bank, voel je het nu meer dan ooit: die zeurende pijn in je rug, tussen je schouders of bij je staartbotje.
 • voeding
  Harmonieus herstel met de juiste voeding
  In de eeuwenoude traditie van de Chinese geneeskunde wordt voeding beschouwd als een essentieel element voor een gezond en evenwichtig leven.
 • elleboogklachten
  Elleboogklachten? Weer vrij bewegen, blij bewegen!
  Een gezond lichaam is zo normaal, totdat het dat ineens niet meer is. Wanneer we ziek worden, bijvoorbeeld, of wanneer we pijn krijgen wanneer we het niet verwachten.
 • gehoor
  Een gezond gehoor
  Bij ‘fit en gezond’ denk je snel aan sporten en bewegen. Iemand die fit en gezond is, komt ook zo over: vlot en jong.
 • lage-bloeddruk
  Dit doe je tegen een lage bloeddruk!
  Je staat op en het wordt zwart voor je ogen. Alles tolt en je graait om je heen voor houvast, om niet om te vallen. Dit is vast weleens gebeurd toen je nog slaperig te snel uit bed stapte, of ging staan nadat je in bad had gelegen.
Toon meer >
Toon minder >

Maak korte metten met je probleemzones

Je kent dat wel: je bent flink afgevallen door goed op je voeding te letten en lekker te sporten. Alleen die laatste vetrandjes gaan maar niet weg. Je blijft last houden van die schurende binnenkant van je bovenbenen, zadeltassen, lovehandles of zwembandjes. Zijn die ooit weg te trainen?

Overtollig vetweefsel

Nee, helaas niet. Met trainen krijg je deze zogenoemde probleemzones niet weg. Ook niet met een dieet. Dat komt omdat je lichaam overtollig vetweefsel als eerste in deze specifieke probleemzones opslaat. Wanneer je bewuster gaat eten, zal het vetweefsel wat er als laatst is bijgekomen als eerste verdwijnen. Maar het vetweefsel wat er al langer zit, is erg hardnekkig en zal waarschijnlijk blijven zitten waar het zit. Bovendien kan de overgang ook nog eens roet in het eten gooien. Doordat je lichaam dan minder oestrogeen aanmaakt, wordt er extra visceraal vet aangemaakt om de hormoonbalans van oestrogeen nog enigszins op pijl te houden. Het resultaat? Meer buikvet.

Cryolipolyse is dé oplossing

Dus met andere woorden: daar kom je nooit meer vanaf? Toch wel, want er is gelukkig een andere manier om van die storende vetrandjes af te komen: cryolipolyse. Het wordt ook wel ‘freezesculpting’ of ‘coolshaping’ genoemd. Met speciale apparatuur worden vetcellen heel plaatselijk bevroren. Geheel pijnloos en veilig. Hierdoor gaan ze kapot en zullen ze door je lichaam worden afgevoerd. Het mooie nieuws is dat eenmaal afgebroken vetcellen niet meer terugkomen. Dus zeg die vetrandjes maar vaarwel. Voorgoed!

Het mooie nieuws is dat eenmaal afgebroken vetcellen niet meer terugkomen

Helpt bij…

Met cryolipolyse verlies je zichtbaar centimeters bij de volgende zones:

 • arm 
 • billen
 • bovenbeen
 • buik 
 • heup 
 • knieën
 • lovehandles
 • onderkin 
 • rug
 • Taille

Combineer de behandeling van probleemzones

Omdat je lichaam wel vier tot zes maanden na de behandeling doorgaat met het afvoeren van de vetcellen zie je na verloop van tijd steeds meer effect. Voor een optimaal resultaat worden in totaal drie behandelingen geadviseerd. Steeds met een tussentijd van acht tot twaalf weken. Je kunt trouwens ook verschillende probleemzones, zoals bijvoorbeeld je buik en je bovenbenen, tegelijkertijd laten behandelen. Als je deze winter nog met de behandelingen start, zit jij volgend jaar in de zomer weer mooi strak in je vel.

BG-CoolShape Kliniek

Bianca: ‘Door het woord ‘kliniek’ zou je kunnen denken dat het bij mij allemaal een kille en klinische bedoening is, maar dat is niet zo! Natuurlijk komen klanten bij mij om op een professionele manier behandeld te worden, maar er is hier ook een gezellige en huiselijke sfeer. En ik sta altijd klaar voor mijn klanten met adviezen en tips.’

Datum: 30 november 2023
Banners-ForYou.nl Banners-ForYou.nl Banners-ForYou.nl


Specialisten in jouw buurt

Ook interessant voor jou
 • lichaam
  Een kunstenaar met het lichaam
  In ons lichaam kunnen zich vervelende vetophopingen plaatsen. Bijvoorbeeld rondom onze taille, de heupen of in het gezicht. Zelfs als je sport kom je er maar moeilijk vanaf.
 • cryolipolyse
  Eindelijk af van die vetrollen
  We kennen ze maar al te goed: onze ‘probleemzones’. Het buikje dat maar niet weg te trainen is. Een woord als ‘lovehandles’ klinkt dan wel heel lief en romantisch, maar die zwembandjes rond je taille ben je liever kwijt dan rijk.
 • vet
  Eindelijk af van die ‘probleemzones’
  We kennen ze maar al te goed: onze ‘probleemzones’. Het buikje dat maar niet weg te trainen is. Een woord als ‘lovehandles’ klinkt dan wel heel lief en romantisch, maar die zwembandjes rond je taille ben je liever kwijt dan rijk.
 • strakker
  ‘Mijn lijf terug’
  Een zwangerschap van negen maanden, een bevalling en een kraambed: een kind op de wereld zetten heeft een flinke impact op je lichaam. Dat merkte Kim (39) ook.
 • body-wizard
  ‘Bye bye, lovehandles, hallo Body-Wizard!’
  Je doet er alles aan om die laatste kilo’s eraf te krijgen. Maar wat als het volgen van een strak sportschema en een streng dieet niet meer helpt?
 • mommy-make-over
  Een lichaam waar je je in thuis voelt
  ‘Een mommy make-over is in principe bedoeld voor vrouwen die vaak een zwangerschap hebben doorgemaakt en last hebben van slapte in de buik of borsten. Ze hebben bijvoorbeeld een vullingsprobleem van de borsten.
 • zomerklaar
  Klaar voor de zomer: schoonheidsspecialist Noëlle vertelt
  Denk eens na. Hoe vaak heb jij afgelopen zomer met dat scheermesje in je handen gestaan? En had je liever wat strakker in je vel gezeten?
 • huid
  Lekker snel strakker in je vel
  Heb je last van een randje vet op je benen of buik, of stoor je je aan je lovehandles of cellulite?
 • Fleur-de-Lis
  ‘Volop van mijn jeugd genieten’
  Bij ‘plastische chirurgie’ denken we al snel aan nep, over-de-top. Ontzettend jammer, vindt Lara. ‘Er kan soms echt een verhaal achter zitten.
 • borstvergroting
  Een mooie, natuurlijke vorm
  Niet iedere vrouw heeft borsten waar ze tevreden mee is. Vrouwen die relatief kleine borsten hebben, kunnen de wens hebben om een borstvergroting te laten uitvoeren. De behandeling van tubulaire borsten vraagt echter om een andere aanpak.
Toon meer >
Toon minder >

Kerst in Nedersaksen

De mooiste tijd van het jaar breekt weer aan, the season to be jolly, de tijd om kerstmarkten te bezoeken. En waar kun je dat het beste? In de 9 steden van Nedersaksen, want zij staan garant voor kerstmarkten vol traditionele kerstsfeer gehuld in een historische ambiance.
Precies daarom is een romantische rondreis met culturele hoogtepunten én kerstsfeer ideaal. Ga je mee?

De 9 steden

Houd vanaf eind november ruimte vrij in je agenda, want dan kun je je kersthart weer ophalen. Vanaf het einde van deze maand tref je de kerstmarkten in ‘de 9 steden’ in de deelstaat Nedersaksen. Dit zijn de plaatsen waar je heen moet in de mooiste kerstregio van Duitsland: Braunschweig, Celle, Einbeck, Göttingen, Goslar, Hameln, Hannover, Hildesheim en Wolfenbüttel. Als je toch die kant op reist, breng dan zeker ook een bezoek aan Autostadt in Wolfsburg.

Shop till you drop

De kerstmarkten zijn natuurlijk de belangrijkste reden om naar Nedersaksen af te reizen. We houden tenslotte toch allemaal van de klassieke kerstsfeer in een historische ambiance. Wat maakt deze regio en deze steden zo speciaal? Omdat de verschillende steden dichtbij elkaar liggen, zijn ze ideaal om in een rondreis te combineren. Zo geniet je optimaal van de idyllische vakwerkhuizen, gotische baksteenarchitectuur en barokke gevels. Op de historische pleinen ruik je de geur van glühwein en peperkoek. Je kerstinkopen kun je doen in feestelijk versierde stadscentra. Shoppen voor de feestdagen was nog nooit zo gezellig.

De kerstmarkten zijn natuurlijk de belangrijkste reden om naar Nedersaksen af te reizen

Sfeervol en uniek

Elke ervaring in een van de 9 steden is verschillend. Op de ene plek tref je een kerstdorp, dan weer een kerstpiramide of een kerstpostkantoor. In sommige plaatsen staat de kerstmarkt in het teken van de Middeleeuwen of is er een Finse of zelfs een ondergrondse kerstmarkt. Elk met een eigen charme, eigen hoogtepunten en sfeervolle evenementen. Zelfs het autothemapark Autostadt in Wolfsburg wordt in de dagen voorafgaand aan Kerst omgetoverd tot een waar winterwonderland.

Dit mag je ook niet overslaan

Naast heel veel kerstgezelligheid mag je deze bijzondere tentoonstellingen in Hannover zeker niet missen.

 • The Mystery of Banksy: de tentoonstelling over kunsticoon (20 oktober 2023 t/m 25 februari 2024) 
 • Monet’s Garten: een multimediareis door de tuin van Monet (23 november 2023 t/m 11 februari 2024) 
 • Winter variétéshow en kerstcircus

Meer informatie en data: www.9cities.de

Datum: 30 november 2023
Banners-ForYou.nl banners foryou Banners-ForYou.nl


Specialisten in jouw buurt

Ook interessant voor jou
 • waddeneilanden
  Ontdek een oase van rust op de Waddeneilanden
  Natuurliefhebbers, fanatieke wandelaars, mensen die graag een mooie fietstocht houden; behoor je tot één van die groepen mensen? Dan is een vakantie op één van de Waddeneilanden echt een aanrader…! Je vindt er een oase van rust en kunt er heerlijk genieten.
 • trein
  Een ticket naar vrijheid
  Weet je nog, de Tienertoer? Voor het eerst weg zonder je ouders, gaan en staan waar je maar wil.
 • rondreis
  Een geweldige reisroute voor een individuele roadtrip door Nieuw-Zeeland en Australië
  Er zijn weinig landen die zo geschikt zijn om een rondreis te maken als Australië en Nieuw-Zeeland. Huur een auto en maak kennis met de natuur, cultuur en de bezienswaardigheden, en dit alles in je eigen tempo. De uitgestrektheid en het veelzijdige landschap zorgen voor een onvergetelijke trip waarbij je op je gemak alles kunt zien en beleven wat je ook maar wil.
 • roadtrip
  Van oost naar west: een onvergetelijke roadtrip door Canada
  Een roadtrip door Canada van oost naar west is een geweldige manier om het land te verkennen. Je maakt op deze manier namelijk kennis met verschillende adembenemende landschappen. Kom je graag net even wat meer te weten over een mooie rondreis Canada?
 • Volop nieuwigheden in Europa-Park
  Europa-Park is gelegen in het Zwarte Woud. Het is niet alleen Duitslands grootste attractiepark, maar ook het op een na best bezochte park van Europa.
 • vakantie
  Wat ga jij ontdekken dit jaar?
  Een nieuw reisjaar ligt voor ons.
 • groepsvakantie
  6 Tips voor het organiseren van een groepsvakantie
  Groepsvakanties kunnen een uitstekende manier zijn om een band met vrienden of familie op te bouwen, relaties te ontwikkelen en een gevoel van kameraadschap te kweken. Tijd weg van het dagelijkse leven doorbrengen in een ontspannen omgeving kan helpen om sterke banden te creëren en het vertrouwen te bevorderen. Bovendien is het een uitstekende manier om op een creatieve manier bezig te zijn, plezier te beleven en de stress te laten varen.
 • Barbados
  Verrassend veelzijdig Barbados
  De wintertijd is weer begonnen. Donkere ochtenden, de avond valt vroeg in. Kou en wellicht sneeuw.
 • stedentrip
  Tijd voor een stedentrip
  De zomervakantie zit er, helaas, weer op. Tijd om plannen te gaan maken voor het najaar! De herfst is ideaal voor een stedentrip.
 • wandelen
  Ga deze winter mee wandelen: 3 redenen om vandaag nog te boeken!
  De afgelopen periode zijn diverse soorten groepsreizen steeds meer gewild. Je ziet dit dan ook aan het grote aanbod van groepsreizen. Maar, niet alleen groepsreizen zijn steeds populairder. Ook wandelen we een stuk meer sinds het coronavirus en alle lockdowns die volgden.
Toon meer >
Toon minder >

Een kunstenaar met het lichaam

In ons lichaam kunnen zich vervelende vetophopingen plaatsen. Bijvoorbeeld rondom onze taille, de heupen of in het gezicht. Zelfs als je sport kom je er maar moeilijk vanaf. Terwijl we in de media vaak overspoeld worden met perfecte figuren, brede heupen, hoge jukbeenderen en smalle tailles. Voor veel mensen, en met name vrouwen, zorgt dit voor veel onzekerheid. Wat adviseert Blooming in zo’n situatie?

Trage trends

‘In Nederland duiken we niet zo op deze trends als dat ze in andere landen doen, maar je ziet wel duidelijk dat social media zijn invloeden heeft op wat we waarnemen als ‘het ideale lichaam’, legt drs. Ahmed. Hij is plastisch chirurg bij Blooming Plastische Chirurgie. Trends die vergaan met als gevolg dat je misschien een lichaam hebt waar je alsnog, of alweer, niet content mee bent. ‘We gaan als chirurgen dan ook niet snel mee in dit soort trends en durven ook gewoon ‘nee’ te verkopen als we denken dat iemands wensen onverstandig of onrealistisch zijn,’ vertelt drs. Ahmed. ‘In sommige gevallen zullen we iemand naar een andere specialist doorverwijzen, zoals een psycholoog. Maar als er specifieke wensen zijn die realistisch zijn, zoals het verfraaien van de contouren, dan kan een behandeling als liposuctie uitermate geschikt zijn om een mooie balans in het lichaam te creëren.’

De liposuctie

In de liposuctie kan drs. Ahmed zijn creatieve vrijheid evenals zijn chirurgische vaardigheid kwijt. ‘Je haalt vet strategisch weg om contouren te creëren. Dit kan in het lichaam, maar ook in het gezicht. Het hele traject zie ik als een samenwerking met de patiënt, waarin we doorlopend verwachtingen uitspreken en bijstellen.’ Behalve wensen en verwachtingen geven de artsen van Blooming ook altijd een ruime inventarisatie over de risico’s en het mogelijk bijhouden van behandelingen. De arts kijkt naar je lichaam om te bepalen welke resultaten haalbaar zijn en welke manier van behandelen de mooiste resultaten oplevert.

‘Je haalt vet strategisch weg om contouren te creëren’

Alternatieven

Niet alleen een liposuctie is mogelijk om de contouren te verbeteren. Met lipofilling worden de borsten, billen of kenmerken van het gezicht opgevuld. Doordat het lichaamseigen is, voelt het zachter en natuurlijker aan dan bijvoorbeeld filler. Een andere mogelijkheid is body contouring. Dit is een stapsgewijze procedure waarbij het vet eerst wordt losgemaakt door middel van geluidsgolven met het Vaser-apparaat. Hierna wordt de liposuctie zelf uitgevoerd, gevolgd door Renuvion (ook bekend als J-Plasma) voor een strakke huid en contourverbetering. Hiervoor hoeven geen grote huidopeningen worden gemaakt. ‘Ik luister altijd naar de situatie van de patiënt en geef daarin een advies.’

Brandwondencentrum

Doordat alle artsen van Blooming Plastische Chirurgie ook werkzaam zijn in het brandwondencentrum hebben ze ruime ervaring met het reconstrueren van het lichaam, wellicht een van de moeilijkste aspecten van plastische chirurgie. Hierdoor weet je zeker dat je in goede handen bent.

Datum: 30 november 2023
Banners ForYou.nl banners foryou Banners-ForYou.nl


Specialisten in jouw buurt

Ook interessant voor jou
 • probleemzones
  Maak korte metten met je probleemzones
  Je kent dat wel: je bent flink afgevallen door goed op je voeding te letten en lekker te sporten. Alleen die laatste vetrandjes gaan maar niet weg.
 • cryolipolyse
  Eindelijk af van die vetrollen
  We kennen ze maar al te goed: onze ‘probleemzones’. Het buikje dat maar niet weg te trainen is. Een woord als ‘lovehandles’ klinkt dan wel heel lief en romantisch, maar die zwembandjes rond je taille ben je liever kwijt dan rijk.
 • vet
  Eindelijk af van die ‘probleemzones’
  We kennen ze maar al te goed: onze ‘probleemzones’. Het buikje dat maar niet weg te trainen is. Een woord als ‘lovehandles’ klinkt dan wel heel lief en romantisch, maar die zwembandjes rond je taille ben je liever kwijt dan rijk.
 • strakker
  ‘Mijn lijf terug’
  Een zwangerschap van negen maanden, een bevalling en een kraambed: een kind op de wereld zetten heeft een flinke impact op je lichaam. Dat merkte Kim (39) ook.
 • body-wizard
  ‘Bye bye, lovehandles, hallo Body-Wizard!’
  Je doet er alles aan om die laatste kilo’s eraf te krijgen. Maar wat als het volgen van een strak sportschema en een streng dieet niet meer helpt?
 • mommy-make-over
  Een lichaam waar je je in thuis voelt
  ‘Een mommy make-over is in principe bedoeld voor vrouwen die vaak een zwangerschap hebben doorgemaakt en last hebben van slapte in de buik of borsten. Ze hebben bijvoorbeeld een vullingsprobleem van de borsten.
 • zomerklaar
  Klaar voor de zomer: schoonheidsspecialist Noëlle vertelt
  Denk eens na. Hoe vaak heb jij afgelopen zomer met dat scheermesje in je handen gestaan? En had je liever wat strakker in je vel gezeten?
 • huid
  Lekker snel strakker in je vel
  Heb je last van een randje vet op je benen of buik, of stoor je je aan je lovehandles of cellulite?
 • Fleur-de-Lis
  ‘Volop van mijn jeugd genieten’
  Bij ‘plastische chirurgie’ denken we al snel aan nep, over-de-top. Ontzettend jammer, vindt Lara. ‘Er kan soms echt een verhaal achter zitten.
 • borstvergroting
  Een mooie, natuurlijke vorm
  Niet iedere vrouw heeft borsten waar ze tevreden mee is. Vrouwen die relatief kleine borsten hebben, kunnen de wens hebben om een borstvergroting te laten uitvoeren. De behandeling van tubulaire borsten vraagt echter om een andere aanpak.
Toon meer >
Toon minder >

Dé outfit met de juiste jurk!

We zijn gek op jurken in alle stijlen, lengtes en patronen. Van de dramatische creaties die we zijn bij een awardshow of première tot een heerlijk dikke sweaterjurk om het koude weer te trotseren. Nanouk Store helpt je verder om de ultieme jurk uit te kiezen!

De oorsprong van de jurk

De jurk gaat ver, ver terug. Maar het punt waarop de jurk een grote verandering doormaakte, dat was na de Eerste Wereldoorlog. Vrouwen gingen werken en werden zelfstandiger, wat betekende dat hun kleding praktischer werd. Coco Chanel maakte haar toetrede met elegante, sobere mode zoals de nog steeds bekende ‘little black dress’. Eind jaren dertig werden de rokken korter, het jasje strakker. Na de Tweede Wereldoorlog is er een behoefte aan luxe en Christian Dior maakt in Parijs grote slagen.

De jurk van nu

Tegenwoordig zien we niet één jurk die populair is, maar veel verschillende stijlen en modellen die door elkaar lopen. Eigenlijk kan alles, lang of kort, een kleur of drukke patroontjes. Aansluitend of wijd. Hoe je wilt dat een jurk jou staat, dat hangt helemaal af van jouw stijl. Veel vrouwen zien de jurk wel als heel universeel en makkelijk item: met één item heb je een outfit, maar met een truitje erover (of eronder) maak je er weer wat anders van. Met een andere legging, panty en schoen eronder heb je direct al weer een hele andere outfit. Dat maakt het een heel veelzijdig item.

De jurk gaat ver, ver terug

Tijdloos

De jurk is tijdloos en niet te missen tijdens de feestmaanden met een hakje of elegante ballerina eronder, met een glittertje erin of elegant patroon. Een mooie jurk hoeft tenslotte niet alléén tijdens de feestmaanden uit de kast getrokken te worden.

Maak ‘m af

Een goede outfit is maar voor de helft klaar zonder accessoires. Je maakt een outfit af door accessoires toe te voegen. Nanouk van Nanouk Store helpt je graag van top teen. Of het nou gaat om het vinden van de perfecte jurk voor jou, het afmaken van een outfit met de juiste accessoires of het vinden van een andere gave outfit voor in je dagelijkse kast of voor een speciale gelegenheid.

Datum: 30 november 2023
Banners-ForYou.nl banners foryou Banners-ForYou.nl


Specialisten in jouw buurt

Ook interessant voor jou
 • modesiezoen
  Een feestelijk modeseizoen
  Veel merken pakken uit met een party-collectie. Niet alleen voor de feestdagen, maar ook vanwege hun eigen feestje. SUMMUM viert hun 25-jarig jubileum en COMMA bereikt een mijlpaal van 50 jaar, wat gevierd wordt met extra luxe en mooie items.
 • modemerken
  Dit is hoe modemerken een collectie samenstellen
  We hebben allemaal wel eens met bewondering gekeken naar de nieuwste modecollecties die over de catwalk paraderen. Maar heb je je ooit afgevraagd wat er allemaal komt kijken bij het samenstellen van zo’n collectie?
 • kleding
  Koop bewust, koop fysiek!
  Online kleding kopen wordt steeds populairder.
 • Welk horloge heeft jouw outfit nodig?
  Een horloge is niet alleen een instrument om de tijd bij te houden, maar ook een krachtige accessoire die je outfit kan versterken. Het juiste horloge kan je stijl, persoonlijkheid en zelfvertrouwen accentueren. Of je nu kiest voor een klassiek, sportief, minimalistisch of extravagant ontwerp, een horloge voegt een vleugje elegantie en klasse toe aan je look.
 • kleding
  Een vrolijk modeseizoen
  Ook dit seizoen zijn er weer nieuwe kledingtrends.
 • powersuit
  De powersuit voor de powervrouw
  Hij is niet te missen: het tweedelige pak spot je werkelijk overal. Van runway tot kantoor, of op straat met een stoere sneaker eronder.
 • kleding
  In stijl naar een feest
  De nacht is koud en donker, van alle kanten hoor je vuurwerk knallen en in je hand heb je een heerlijk glas champagne. 5, 4, 3, 2, 1… Je omhelst je vrienden, partner of familie met een grote glimlach op je gezicht.
 • cadeau
  Een sieraad: een persoonlijk cadeau
  Moederdag, de verjaardag van je zus of het einde van een bewogen jaar: elke bijzondere gelegenheid vraagt om een passend cadeau. Maar het mooiste is natuurlijk om iets te geven wat uniek is.
 • Azerbeidzjan
  Even voorstellen... Gulnara Khalilova!
  In Nederland kennen we haar nog niet zo goed, maar in Azerbeidzjan is ze één van de grootste namen in de modewereld. Maak kennis met Gulnara Khalilova!
 • kleuren
  ‘Kleuren hebben mijn kijk op het leven veranderd!’
  De kledingkast van Natasha (35) bestond lange tijd vooral uit grijstinten. Met haar warm gekleurde huid en goudblonde haar verdween ze zo al snel naar de achtergrond. Ze stond hier nauwelijks bij stil, totdat een vriendin haar een kleurenanalyse cadeau deed voor haar verjaardag.
Toon meer >
Toon minder >

Ziekte van Bechterew; de klachten verlicht!

Jacob was boer in hart en nieren. Hij had zijn vader destijds opgevolgd in het boerenbedrijf dat al generaties lang in de familie was. Opeens was er voor hem een duistere periode. Jacob was een jaar of 35 toen de eerste klachten begonnen: pijn en stijfheid, vooral laag in de rug en bij de bilstreek..

Ziekte van Bechterew

Hij besteedde er niet zoveel aandacht aan, maar toen de klachten heviger werden, besloot hij toch maar eens naar de huisarts te gaan. Daar kreeg hij een doorverwijzing voor de reumatoloog. Diverse onderzoeken later kwam de diagnose: Jacob had de ziekte van Bechterew.

Wat is het?

De ziekte van Bechterew is een vorm van reuma waarbij de gewrichten van de rug, heupen en knieën ontstoken raken. Door deze ontstekingen groeien wervels aan elkaar waarbij de wervelkolom verstijft en zelfs helemaal krom kan groeien. De werkelijke oorzaak van deze aandoening is niet goed duidelijk. Onderzoek heeft wel aangetoond dat zowel erfelijke factoren als omgevingsfactoren een rol kunnen spelen.

Wervelkolom verstijfd

Jacob ‘boerde’ nog een aantal jaren door, maar uiteindelijk zag hij zich genoodzaakt de boerderij vervroegd over te dragen aan zijn zoon. ‘Dat ging me wel aan het hart’, geeft Jacob eerlijk toe. ‘Maar mijn wervelkolom was inmiddels grotendeels verstijfd en ik kreeg steeds meer pijn. Het ging echt niet meer.’

‘Mijn wervelkolom was inmiddels grotendeels verstijfd en ik kreeg steeds meer pijn’ 

Heilpraktiker Chirotherapie Eising

Vorig jaar begon ook zijn linker heup op te spelen. Jacob: ‘Ik zat met mijn pijnmedicatie al aan mijn max, en door die zere heup werd lopen steeds moeilijker. Te weinig beweging is bij deze aandoening echt niet aan te raden. Toen iemand mij aanraadde om naar Heilpraktiker Chirotherapie Eising toe te gaan, heb ik dat dan ook gewoon geprobeerd.’

Onderhoudsbehandelingen

‘Had ik dat maar eerder gedaan, want sinds haar behandelingen staat de vergroeiing van mijn wervelkolom stil. De ontstekingswaarden zijn aanzienlijk verlaagd. En mijn linker heup speelt beduidend minder op. Ondertussen gebruik ik minder pijnmedicatie nu ik als onderhoudsbehandeling, om de 6 weken, bij Wemeltje een behandeling onderga. En kan ik nu gelukkig mijn zoon volledig ondersteunen tijdens zijn werkzaamheden.’

Datum: 30 november 2023
Banners-ForYou.nl Banners-ForYou.nl Banners-ForYou.nl


Specialisten in jouw buurt

Ook interessant voor jou
 • heupklachten
  Eerste hulp bij heupklachten
  Ook als je niet beweegt voel je het, die vervelende heuppijn. Veel mensen krijgen op een punt in hun leven last van heupklachten, met als gevolg verminderde mobiliteit. Lopen, liggen, zitten: allemaal doet het zeer.
 • bloedarmoede
  Geen bloedarmoede meer, maar rijke vitaliteit
  Voel je je vaak duizelig, vermoeid en lusteloos? Heb je het gevoel dat je voortdurend bevestiging en energie zoekt bij anderen en te snel toegeeft, zelfs als dit niet bij je karakter past?
 • gezonder-leven
  Start nú alvast met gezonder leven
  December is een maand die bekendstaat om gezelligheid en lekker eten. Dat begint al met de pepernoten, marsepein en banketletters en eindigt met oliebollen en champagne. Geen wonder dat veel vrouwen in januari massaal beginnen met lijnen en sporten.
 • gehoor
  Vermindert je gehoor? Overweeg een gehoortest
  De maand van de gezellige familiebijeenkomsten is weer aangebroken. Sinterklaas vieren we met cadeaus, gedichten en surprises.
 • whiplash
  Weer sporten na een whiplash!
  In haar jeugd was Merel altijd erg sportief geweest. Sportief én actief. Een paar keer in de week trainde ze samen met de andere meiden van haar volleybalteam om zich voor te bereiden op de wedstrijd van zaterdag.
 • pijnklachten
  Een pijnloze winter
  Nu je wat meer binnen zit en je geregeld je avonden vult met een deken op de bank, voel je het nu meer dan ooit: die zeurende pijn in je rug, tussen je schouders of bij je staartbotje.
 • voeding
  Harmonieus herstel met de juiste voeding
  In de eeuwenoude traditie van de Chinese geneeskunde wordt voeding beschouwd als een essentieel element voor een gezond en evenwichtig leven.
 • elleboogklachten
  Elleboogklachten? Weer vrij bewegen, blij bewegen!
  Een gezond lichaam is zo normaal, totdat het dat ineens niet meer is. Wanneer we ziek worden, bijvoorbeeld, of wanneer we pijn krijgen wanneer we het niet verwachten.
 • gehoor
  Een gezond gehoor
  Bij ‘fit en gezond’ denk je snel aan sporten en bewegen. Iemand die fit en gezond is, komt ook zo over: vlot en jong.
 • lage-bloeddruk
  Dit doe je tegen een lage bloeddruk!
  Je staat op en het wordt zwart voor je ogen. Alles tolt en je graait om je heen voor houvast, om niet om te vallen. Dit is vast weleens gebeurd toen je nog slaperig te snel uit bed stapte, of ging staan nadat je in bad had gelegen.
Toon meer >
Toon minder >

Een feestelijk modeseizoen

Veel merken pakken uit met een party-collectie. Niet alleen voor de feestdagen, maar ook vanwege hun eigen feestje. SUMMUM viert hun 25-jarig jubileum en COMMA bereikt een mijlpaal van 50 jaar, wat gevierd wordt met extra luxe en mooie items. OUI viert de derde generatie die aan het roer staat en wijzelf vieren ons 5-jarig jubileum aan de Carolieweg. Redenen genoeg voor een extra feestelijke outfit!

Colour blocking

Experimenteren met kleuren is dit seizoen weer helemaal aan de orde. Paars met oranje, cyclaam met paars, petrol met zilver… Je kunt je helemaal uitleven. Ook volgend voorjaar blijft colour blocking populair!

Combineren

Door met verschillende merken te werken, creëer je een unieke stijl, en dat laten we graag zien op onze sociale media. Volg ons daarom op Instagram of Facebook om op de hoogte te blijven.

Experimenteren met kleuren is dit seizoen weer helemaal aan de orde

Cargo pants

Ken je de cargo pants nog? Deze zijn dit en volgend seizoen helemaal hot. Je zult ze in alle materialen tegenkomen, van stoere denim tot mooie satijnen stoffen. Er is altijd wel een stijl die bij jou past!

Merken

 • Summum
 • OUI
 • Comma
 • Mart Visser
 • Le Comté
 • Beaumont
 • Poools
 • Milano
 • Elisa Cortés
 • NYDJ
 • MAC

Benieuwd naar onze collectie? Neem een kijkje op onze website!

Datum: 30 november 2023
Banners ForYou.nl Banners-ForYou.nl Banners-ForYou.nl


Specialisten in jouw buurt

Ook interessant voor jou
 • jurk
  Dé outfit met de juiste jurk!
  We zijn gek op jurken in alle stijlen, lengtes en patronen. Van de dramatische creaties die we zijn bij een awardshow of première tot een heerlijk dikke sweaterjurk om het koude weer te trotseren.
 • modemerken
  Dit is hoe modemerken een collectie samenstellen
  We hebben allemaal wel eens met bewondering gekeken naar de nieuwste modecollecties die over de catwalk paraderen. Maar heb je je ooit afgevraagd wat er allemaal komt kijken bij het samenstellen van zo’n collectie?
 • kleding
  Koop bewust, koop fysiek!
  Online kleding kopen wordt steeds populairder.
 • Welk horloge heeft jouw outfit nodig?
  Een horloge is niet alleen een instrument om de tijd bij te houden, maar ook een krachtige accessoire die je outfit kan versterken. Het juiste horloge kan je stijl, persoonlijkheid en zelfvertrouwen accentueren. Of je nu kiest voor een klassiek, sportief, minimalistisch of extravagant ontwerp, een horloge voegt een vleugje elegantie en klasse toe aan je look.
 • kleding
  Een vrolijk modeseizoen
  Ook dit seizoen zijn er weer nieuwe kledingtrends.
 • powersuit
  De powersuit voor de powervrouw
  Hij is niet te missen: het tweedelige pak spot je werkelijk overal. Van runway tot kantoor, of op straat met een stoere sneaker eronder.
 • kleding
  In stijl naar een feest
  De nacht is koud en donker, van alle kanten hoor je vuurwerk knallen en in je hand heb je een heerlijk glas champagne. 5, 4, 3, 2, 1… Je omhelst je vrienden, partner of familie met een grote glimlach op je gezicht.
 • cadeau
  Een sieraad: een persoonlijk cadeau
  Moederdag, de verjaardag van je zus of het einde van een bewogen jaar: elke bijzondere gelegenheid vraagt om een passend cadeau. Maar het mooiste is natuurlijk om iets te geven wat uniek is.
 • Azerbeidzjan
  Even voorstellen... Gulnara Khalilova!
  In Nederland kennen we haar nog niet zo goed, maar in Azerbeidzjan is ze één van de grootste namen in de modewereld. Maak kennis met Gulnara Khalilova!
 • kleuren
  ‘Kleuren hebben mijn kijk op het leven veranderd!’
  De kledingkast van Natasha (35) bestond lange tijd vooral uit grijstinten. Met haar warm gekleurde huid en goudblonde haar verdween ze zo al snel naar de achtergrond. Ze stond hier nauwelijks bij stil, totdat een vriendin haar een kleurenanalyse cadeau deed voor haar verjaardag.
Toon meer >
Toon minder >

Start nú alvast met gezonder leven

December is een maand die bekendstaat om gezelligheid en lekker eten. Dat begint al met de pepernoten, marsepein en banketletters en eindigt met oliebollen en champagne. Geen wonder dat veel vrouwen in januari massaal beginnen met lijnen en sporten. Komt jou dat bekend voor? Pak het dit jaar dan gewoon eens anders aan.

Bewustere keuzes

Want waarom zou je wachten tot het nieuwe jaar? Waarom zou je alleen op 1 januari met je goede voornemens mogen starten? Eigenlijk is elke dag van het jaar geschikt om te starten met gezonder leven. En misschien is de decembermaand júíst zo geschikt, omdat je dan alvast gezondere en bewustere keuzes maakt waardoor de ‘schade’ enigszins beperkt wordt.

Sporten voor vrouwen

Een goed begin is om alvast nu te beginnen met sporten. Dan worden er gelijk al de nodige calorieën verbrand. Wat dacht je van trainen bij Curves, dé sportschool voor vrouwen? Een prachtige formule die juist ontwikkeld is voor alle vrouwen die zich in een ‘gewone’ sportschool niet helemaal op hun gemak voelen. Bovendien werk je bij Curves in slechts dertig minuten een volwaardige training af.

Een goed begin is om alvast nu te beginnen met sporten

Goede begeleiding

‘Als je bij ons komt sporten, hebben we eerst een intakegesprek’, legt Curvescoach Trix van der Wijk uit. ‘De training zelf bestaat uit een korte warming-up, gevolgd door krachttraining en cardio. Je werkt een bepaald programma af, waarna je eindigt met de cooling down, en rekken en strekken. De eerste vijf trainingen doe je op afspraak met je coach, zodat je een goede basiskennis van het programma en de apparaten hebt, en daarna ben je helemaal vrij om te kiezen op welke dagen en tijdstippen je komt. Er is sowieso altijd een coach aanwezig om de leden te coachen, aan te moedigen en te helpen bij vragen.’

Voedingsprogramma

Door de spiertrainingen bij Curves zul je merken dat het afvallen ook gemakkelijker gaat. ‘Maar wil je daar nog meer ondersteuning bij, dan hebben we ook een voedingsprogramma waarmee we je kunnen begeleiden’, vervolgt Trix. ‘Dat programma is gebaseerd op je rustmetabolisme. Dat is de hoeveelheid energie die je lichaam nodig heeft voor het onderhouden van je lichaam. Het geeft heel mooi aan wat jij nodig hebt. Deze basis geeft betere resultaten zonder dat jij je lichaam tekort doet én je houdt het langer en beter vol.’

Datum: 30 november 2023
Banners-ForYou.nl Banners-ForYou.nl Banners-ForYou.nl


Specialisten in jouw buurt

Ook interessant voor jou
 • heupklachten
  Eerste hulp bij heupklachten
  Ook als je niet beweegt voel je het, die vervelende heuppijn. Veel mensen krijgen op een punt in hun leven last van heupklachten, met als gevolg verminderde mobiliteit. Lopen, liggen, zitten: allemaal doet het zeer.
 • bloedarmoede
  Geen bloedarmoede meer, maar rijke vitaliteit
  Voel je je vaak duizelig, vermoeid en lusteloos? Heb je het gevoel dat je voortdurend bevestiging en energie zoekt bij anderen en te snel toegeeft, zelfs als dit niet bij je karakter past?
 • Ziekte-van-Bechterew
  Ziekte van Bechterew; de klachten verlicht!
  Jacob was boer in hart en nieren. Hij had zijn vader destijds opgevolgd in het boerenbedrijf dat al generaties lang in de familie was. Opeens was er voor hem een duistere periode.
 • gehoor
  Vermindert je gehoor? Overweeg een gehoortest
  De maand van de gezellige familiebijeenkomsten is weer aangebroken. Sinterklaas vieren we met cadeaus, gedichten en surprises.
 • whiplash
  Weer sporten na een whiplash!
  In haar jeugd was Merel altijd erg sportief geweest. Sportief én actief. Een paar keer in de week trainde ze samen met de andere meiden van haar volleybalteam om zich voor te bereiden op de wedstrijd van zaterdag.
 • pijnklachten
  Een pijnloze winter
  Nu je wat meer binnen zit en je geregeld je avonden vult met een deken op de bank, voel je het nu meer dan ooit: die zeurende pijn in je rug, tussen je schouders of bij je staartbotje.
 • voeding
  Harmonieus herstel met de juiste voeding
  In de eeuwenoude traditie van de Chinese geneeskunde wordt voeding beschouwd als een essentieel element voor een gezond en evenwichtig leven.
 • elleboogklachten
  Elleboogklachten? Weer vrij bewegen, blij bewegen!
  Een gezond lichaam is zo normaal, totdat het dat ineens niet meer is. Wanneer we ziek worden, bijvoorbeeld, of wanneer we pijn krijgen wanneer we het niet verwachten.
 • gehoor
  Een gezond gehoor
  Bij ‘fit en gezond’ denk je snel aan sporten en bewegen. Iemand die fit en gezond is, komt ook zo over: vlot en jong.
 • lage-bloeddruk
  Dit doe je tegen een lage bloeddruk!
  Je staat op en het wordt zwart voor je ogen. Alles tolt en je graait om je heen voor houvast, om niet om te vallen. Dit is vast weleens gebeurd toen je nog slaperig te snel uit bed stapte, of ging staan nadat je in bad had gelegen.
Toon meer >
Toon minder >