fbpx

Alles wat je wilt weten voordat je overstapt van zorgverzekering

Wie denkt dat hij een zorgverzekering voor het leven afsluit, heeft het mis. Je kunt namelijk ieder jaar weer overstappen naar een andere zorgverzekering. Dit kun je bijvoorbeeld doen omdat je elders een lagere premie betaalt, maar ook omdat jouw huidige verzekeraar de voorwaarden heeft aangepast. Als je nog niet eerder bent overgestapt, weet je mogelijk niet wat je te wachten staat. Daarom vertellen wij je in deze tekst alles wat je wilt weten voordat je overstapt van zorgverzekering.

Hoe stap je over?

Als je niet meer tevreden bent over jouw huidige zorgverzekering, kun je overstappen. Wanneer je dit wenst, moet je zorgen dat je dit uiterlijk 31 december gedaan hebt. De makkelijkste manier om over te stappen is door een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. Als je dit voor de jaarwisseling doet, zegt je nieuwe zorgverzekeraar automatisch jouw oude zorgverzekering op. Je hebt hier zelf dus geen omkijken naar. Heb je nog geen geschikte zorgverzekering gevonden, maar weet je al wel dat je niet bij jouw huidige verzekeraar wilt blijven? Zeg jouw huidige zorgverzekering dan ook voor 31 december op. Je hebt vervolgens tot 1 februari de tijd om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten.

Bepaal welke zorg je nodig hebt

Bij het overstappen naar een andere zorgverzekering moet je bepalen op welke manier jij je wilt verzekeren. Om te voorkomen dat je de verkeerde keuze(s) maakt, raden wij je aan voor jezelf te bepalen welke zorg je aankomend jaar verwacht nodig te hebben. Heb je de laatste jaren eigenlijk nooit zorg nodig gehad? Dan is de basisverzekering mogelijk voldoende. Je bent dan onder meer verzekerd voor de huisarts, medisch specialisten en voorgeschreven geneesmiddelen

Ga je regelmatig bij de fysio of tandarts langs? Dan worden de kosten niet vergoed als je alleen de basisverzekering afsluit. Jij kunt hiervoor wel aanvullende verzekeringen afsluiten. Om te bepalen of aanvullend verzekeren interessant is, bereken je hoeveel premie je betaalt en vergelijk je dit met de kosten wanneer je een behandeling zelf moet betalen.

Zoek uit of collectief verzekeren mogelijk is

De meeste Nederlanders verzekeren zich individueel, maar bij veel zorgverzekeraars kun je ook een zorgverzekering collectief afsluiten. Je sluit in dat geval een verzekering af samen met andere mensen, zoals collega’s. Het voordeel van een collectieve zorgverzekering is dat je bespaart op de premie. Bovendien krijg je bij veel verzekeraars korting op aanvullende verzekeringen.

Maak altijd een vergelijking voordat je overstapt

Wie op zoek gaat naar een andere zorgverzekeraar, ontdekt snel genoeg dat er nogal wat van deze partijen zijn. Overstappen wordt er hierdoor niet bepaald makkelijker op. Je kunt lukraak een andere zorgverzekeraar uitkiezen, maar dit heeft niet de voorkeur. De kans dat je de beste zorgverzekering afsluit, is dan immers minimaal. Maak daarom altijd eerst een vergelijking voordat je overstapt. Door zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken, wordt het een stuk makkelijker om de beste verzekering te vinden. Voor het vergelijken kun je het beste een vergelijkingssite gebruiken. Zorgverzekeringen vergelijken kost je dan weinig tijd en moeite. Bovendien zie je in één oogopslag wat de goedkoopste zorgverzekering is.

Datum: 23 juni 2022
Inspiratie ForYou


Ook interessant voor jou
 • Gezond-afvallen
  Hoe val ik gezond af?
  Stel je voor: je struint het internet af naar manieren om kilo’s kwijt te raken. Of je vriendin meent de heilige graal te hebben om af te vallen. Maar dan moet je oppassen dat je niet gaat jojo’en… Zoveel kleine lettertjes.
 • overprikkeld
  Overprikkeld? Vind in je uitdagingen je kwaliteiten!
  Op een dag verwerken we talloze prikkels tijdens werk. Collega’s die telefoneren, het geluid van het koffiezetapparaat, personen die luidruchtig overleggen, je neemt het allemaal in je op. Wanneer je het allemaal optelt, kunnen al deze prikkels soms te veel worden.
 • zelfliefde
  Heb jij genoeg Zelfliefde?
  Veel mensen vinden het lastig om van zichzelf te houden. Dat komt vaak doordat ze zich laten leiden door de verwachtingen van hun omgeving of de eisen van de maatschappij. Dat gold in ieder geval voor Susan (39). Ze had het gevoel de perfecte werknemer, partner en ouder te moeten zijn.
 • Artrose
  Artrose: je kan er wat aan doen
  Artrose is een chronische gewrichtsaandoening die veel voorkomt: zo’n miljoen mensen in Nederland hebben er last van. Bij artrose wordt het kraakbeen een beetje dunner en er komen wat scheurtjes in, maar daar heb je nog niet zoveel last van. De last komt door de manier waarop het gewricht erop reageert. Soms door wat kleine ontstekingen en door oedeem.
 • Logopedie
  Logopedische zorg is er voor iedereen
  Logopedische zorg kan geboden worden op elk moment in de levensloop, op elke leeftijd. Logopedie is de zorg voor problemen die er zijn op het gebied van taal, spraak, stem, gehoor en slikken. De doelgroep die de logopedist het meest ziet, is de groep kinderen in de leeftijd van 2,5 tot 7 jaar.
 • Migraine
  Ga de strijd aan met migraine
  Als een molletje lig je daar dan. Ogen dicht en opgerold, met de deken om je heen gevouwen in een donkere, stille kamer. Door de dag heen voel je het erger worden. Het begint vooraan je hoofd en verspreidt zich met de uren naar je hele hoofd en nek.
 • Overgewicht
  Jouw kind op een gezond gewicht
  ‘We merken dat deze kinderen het vervelend vinden dat ze ‘anders’ zijn dan hun leeftijdgenoten’, zegt diëtiste Ingeborg Schoof van diëtistenpraktijk Alimentum. ‘Ze komen minder goed mee met gym en worden soms gepest. Ze zijn dan meestal wel gemotiveerd om iets aan hun gewicht te doen. In onze praktijk hebben we volop expertise om deze kinderen te helpen.
 • voedingsadvies
  Het belang van de juiste voeding, rust en training
  Diëten zijn voor jou helaas bekend terrein. Je hebt in de loop der jaren van alles geprobeerd, maar het resultaat bleef uit. Nog steeds vergezellen de overtollige kilo’s jou overal waar je gaat.
 • afvallen
  Overgewicht: niet alleen een kwestie van calorieën
  Vaak wordt er wat makkelijk over gedaan: ‘Afvallen is gewoon een kwestie van minder eten en meer bewegen.’ Vooral door de mensen die zelf niet te maken hebben gehad met overgewicht.
 • hypnose
  Word de beste versie van jezelf
  Je zou het wellicht niet denken, maar bij een groot aantal lichamelijke en psychische klachten kun je goed terecht bij een hypnosetherapeut. Hypnosetherapie is een mooie en subtiele methode om te werken aan verandering in je leven. Het helpt je om je bewust te worden van de oorzaak van je klachten en deze positief te veranderen: wat zorgt er nu precies voor dat je niet verder kunt en hoe is de klacht ontstaan?
Toon meer >
Toon minder >

Hoe val ik gezond af?

Stel je voor: je struint het internet af naar manieren om kilo’s kwijt te raken. Of je vriendin meent de heilige graal te hebben om af te vallen. Maar dan moet je oppassen dat je niet gaat jojo’en… Zoveel kleine lettertjes. Hoe waak je ervoor dat je een gezonde methode van afvallen gebruikt? Lees hier hoe je op een gezonde manier afslankt!

Redenen om gezond af te vallen

Als je wil gaan afvallen, investeer je daar het liefst zo goed mogelijk in. Je gaat het liefst voor een lange termijn gericht resultaat. Je leefstijl gaat mogelijk op de schop, en je probeert de nieuw aangeleerde gewoonten erin te houden. En dit doe je in het kader van ‘liefde voor je lijf’. Dit zijn uitkomsten die het beste te behalen zijn met een gezonde manier van afvallen. Geen crashdiëten, eenzijdige voeding of eindeloos lange cardiotrainingen. Wat zijn gezonde manieren?

Klaar voor de start…

Je begint met een doelstelling. Hoeveel weeg je nu? En wat is je streefgewicht? Controleer wat een gezond gewicht is door je BMI te berekenen. Bepaal vervolgens wanneer je gaat beginnen: ga je direct aan de slag? Of heb je wat tijd nodig om voorbereidingen te treffen?

Kleine aanpassingen, grote verschillen

Rome is niet in een dag gebouwd! Het is verstandig eerst kleine aanpassingen aan jouw eetpatroon te maken. Neem daarnaast je tijd met het afvallen. Snel afvallen is niet per se het beste voor jouw lijf. De snelheid waarmee kilo’s er af vliegen staat vaak gelijk aan de tijd waarin het weer terug kan komen (het jojo-effect). Je leert zo ook langzamerhand te wennen aan nieuwe (eet)patronen.

Weer in je favoriete jeans passen zonder een extreem dieet te volgen?

Weet wat je (m)eet

Stippel vooruit wat je van plan bent te gaan eten. Zo houd je je makkelijker aan de gerechten en vergrijp je je niet aan ander voedsel. Om te onderzoeken waar valkuilen en leerpunten liggen, kun je ervoor kiezen bij te houden wat je eet. Tegenwoordig zijn er verschillende apps beschikbaar waarin je je voeding kunt bijhouden. Mocht je niet van de data-verzameling zijn: laat het lekker links liggen en ga op jouw manier bezig met het afval-avontuur.

Neem een buddy onder de arm

Want twee zijn beter dan een. Vind iemand die in hetzelfde schuitje zit, zodat je tips en resultaten met elkaar kunt delen. Ook kunnen jullie elkaar stimuleren wanneer het moeilijk wordt. Soms is het ook gewoon fijn om te weten dat je er niet alleen in staat.

Vraag om hulp

Vind je het lastig om te weten waar je moet beginnen? Of loop je steeds tegen hetzelfde probleem aan? Neem gerust contact op voor een gesprek. A love 4 health helpt je graag op weg!

Datum: 21 juni 2022


Specialisten in jouw buurt

Ook interessant voor jou
 • Overgewicht
  Jouw kind op een gezond gewicht
  ‘We merken dat deze kinderen het vervelend vinden dat ze ‘anders’ zijn dan hun leeftijdgenoten’, zegt diëtiste Ingeborg Schoof van diëtistenpraktijk Alimentum. ‘Ze komen minder goed mee met gym en worden soms gepest. Ze zijn dan meestal wel gemotiveerd om iets aan hun gewicht te doen. In onze praktijk hebben we volop expertise om deze kinderen te helpen.
 • voedingsadvies
  Het belang van de juiste voeding, rust en training
  Diëten zijn voor jou helaas bekend terrein. Je hebt in de loop der jaren van alles geprobeerd, maar het resultaat bleef uit. Nog steeds vergezellen de overtollige kilo’s jou overal waar je gaat.
 • afvallen
  Overgewicht: niet alleen een kwestie van calorieën
  Vaak wordt er wat makkelijk over gedaan: ‘Afvallen is gewoon een kwestie van minder eten en meer bewegen.’ Vooral door de mensen die zelf niet te maken hebben gehad met overgewicht.
 • jojo-effect
  Het gevaar van jojo'en: hoe blijf je gezond op gewicht?
  Je wilt ‘even’ vijf kilo afvallen, zodat je weer in dat jurkje past dat je over een paar weken aan wilt. Je schrapt in calorieën en hongert jezelf uit. Gevolg: de vijf kilo vliegen eraf, maar zitten er ook zo weer aan zodra je weer normaal eet.
 • emotie-eten
  Emotie-eten: wat kun je eraan doen?
  Eten als je je rot voelt noemen we emotie-eten. Je eet letterlijk je emoties weg, en je troost, beloont of leidt jezelf af met eten. Emotie-eters craven tijdens zo’n eetbui voornamelijk naar junkfood, chocolade, koekjes en andere ongezonde voeding.
 • Afvallen
  Valkuilen bij afvallen? Voorkom ze!
  Voor de zoveelste keer is het weer zo ver: je gaat op een nieuw dieet. Je hebt die mooie oude broek alweer uit de kast getrokken, want je bent ervan overtuigd dat je die een paar weken later aan kan doen naar een verjaardag. Wat zal het stukje taart lekker smaken als je op je streefgewicht bent… maar binnen drie weken blijkt wel dat het weer niet werkt.
 • afvallen
  Wil je graag afvallen? Probeer dan één van deze 3 diëten!
  Heel veel mensen willen graag afvallen maar weten niet goed hoe ze dit moeten aanpakken. Vaak vinden ze het lastig om een goede balans te vinden tussen gezonde voeding en voldoende lichaamsbeweging. Ken jij ook dit probleem?
 • Dieet
  Straight away: hét dieet van Nederland
  Zelfstandig afvallen is niet altijd even gemakkelijk. Het vergt veel discipline en motivatie om je oude patroon te verwisselen naar een nieuw, gezond patroon. Zo ook op het gebied van voeding. Wanneer je start met een dieet, probeer je via het internet uit te zoeken welk dieet bij jou zou passen.
 • barbecuen
  Gezond barbecuen doe je zo!
  Het warme zomerweer is weer aangebroken en dat nodigt uit om buiten te eten. De verleiding om elk weekend de barbecue aan te zetten wordt dan ook steeds groter.
 • dieet
  Dieet? Zo maak je bewuste keuzes in december!
  De laatste maand van het jaar staat in het teken van reflectie, feestjes én gezelligheid. De supermarkten puilen dan ook uit van de gezellige producten. De heerlijkste chocoladegerechten, alle ingrediënten voor de beste kaasplankjes en gemakkelijke maaltijden die je in een handomdraai op tafel zet.
Toon meer >
Toon minder >

Kamperen voor beginners

Ben je van plan om dit jaar voor het eerst te gaan kamperen? Dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. In dit artikel nemen we jou als beginner mee in de wereld van kamperen: van het bepalen van de juiste locatie, tot de juiste tent, kookgerei en eten. Volg deze tips en weet dat je goed voorbereid vertrekt.

1. De locatie

Je hebt al lange tijd zin om te kamperen, maar nog geen idee waar je precies jouw tent op wil zetten. Dan is dit de eerste stap: het uitzoeken van een locatie. Als je binnen Nederland wil gaan kamperen, dan zijn deze plekken helemaal in: de Veluwe, Zeeland of een van de Waddeneilanden.

Toch liever buiten Nederland kijken? Kies dan eerst het land waar je heen wilt. Van België, tot Zwitserland en Frankrijk: hier vind je gegarandeerd mooie kampeerplekken. Heb je een locatie uitgezocht? Ga dan na met wie je gaat kamperen. Als je met wat vrienden dit avontuur wil aangaan, dan is de natuurcamping een goede keuze. Wanneer je met je gezin gaat, kies dan voor een gezinscamping.

2. De tent

Een ding wat natuurlijk niet te missen is als je gaat kamperen: een tent. Maar wat voor soort tent moet ik kiezen? Er zijn inmiddels zoveel verschillende soorten, dat het misschien lastig is om de juiste tent te kiezen voor jouw kampeeravontuur. De populairste soorten tenten zijn: de koepeltent, de pop-up tent, de belltent en de daktent. Elke tent verschilt.

De koepeltent is een kleine tent die vaak wordt gebruikt als bijzettent. De meeste koepeltenten zijn binnen een kwartier opgezet en hebben plaats voor 2 tot 5 personen. De pop-up tent lijkt op de koepeltent, maar is nog sneller opgezet. Deze tent plopt namelijk zelf uit elkaar. Houd er wel rekening mee dat deze tent alleen gebruikt kan worden om te slapen, de tent is te klein om er ook in te ‘leven’.

Op zoek naar een tent die je snel in elkaar zet, duurzaam en stevig is? Dan is de belltent wel iets voor jou. Deze tent beschikt over veel ruimte en is geschikt voor verschillende weersomstandigheden. En last but not least: de daktent! Deze tent is sinds enkele jaren erg populair. De naam zegt het al: deze tent kun je op je dak plaatsen. Wil je zelf bepalen waar en wanneer je gaat kamperen? Het enige wat je dan hoeft te doen is een personenbus huren, zorgen voor dakdragers en klaar is Kees!

3. Een kookset en koken

Als je gaat kamperen, is het niet altijd mogelijk om eten te bestellen of een restaurant te vinden. Daarnaast hoort zelf koken ook een beetje bij kamperen, toch? Neem daarom altijd je eigen kookspullen mee. Hierbij hoort onder andere een kookstel of eigen gaspitje, borden, bestek en natuurlijk andere benodigde kookaccessoires. Let op: dit kookgerei moet ook worden afgewassen, dus vergeet niet je afwasspullen mee te nemen. Naast je eigen kookspullen, is het ook handig om wat eigen eten mee te nemen. Dan ben je altijd voorzien van eten zonder dat je eerst langs een supermarkt hoeft te rijden, of nog erger: deze gesloten is. Van pindakaas, tot brood, pasta, snacks en biertjes: met deze lekkernijen kom jij het kamperen wel door.

4. Vervoer

Ben je van plan om met een grote groep te kamperen? Dan is een 9 persoonsbus huren zo’n slecht idee nog niet. Ook kun je er natuurlijk voor kiezen om met meerdere auto’s of met het openbaar vervoer te gaan. Zolang je maar een voorspoedige en gezellige reis hebt. Nu je bovenstaande stappen hebt gevolgd ben je er helemaal klaar voor: heel veel plezier op je eerste kampeervakantie!

Datum: 20 juni 2022


Ook interessant voor jou
 • feest
  Hoe je een geslaagd zomers themafeest organiseert in 4 stappen!
  Jarig, geslaagd of gewoon zin in een goed feest? Als je echt zin hebt in de zomer, is een van de beste themafeest ideeën gewoon het Hawaii feest. Zet een cocktailbar neer en hang de ruimte vol met gekleurde Hawaii slingers en opblaas palmbomen. Zo kan het feest echt van start.
 • Seks-en-Zo
  Seks en Zo: Het verhaal van Alice
  Ik werkte al jaren in het bedrijf van Kees en Anneke. Ik kon het met hen beiden heel goed vinden. Daarom had ik ook nooit verwacht dat dit me zou overkomen.
 • warmtepomp
  Een warmtepomp installeren: 5 redenen waarom dit nu een goede keuze is
  Een warmtepomp kan een financieel aantrekkelijke keuze zijn voor jouw woning of kantoorpand. Toch is het iets wat snel op de lange baan geschoven wordt: ‘Daar gaan we binnenkort wel mee bezig’.
 • loopbaan
  Een nieuwe uitdaging in je loopbaan
  We hebben een roerige periode achter de rug. Misschien moest je tijdens de pandemie ineens veel thuiswerken, is de inhoud van je werkzaamheden veranderd, of ben jij zelf veranderd. Denk eens na: ben jij nog blij met je baan?
 • keuken
  Binnen no-time je hele keuken brandschoon!
  Laten we eerlijk zijn: niemand wordt er vrolijk van om de keuken schoon te maken. Als alles er weer spik en span uitziet, is het volgende dag al weer een rommeltje. Het is echter ontzettend belangrijk om je keuken goed schoon te houden.
 • relatie
  Een sleur in de relatie. Hoe voorkom je dit?
  Een sleur in een relatie. Het komt helaas vaker voor. Hoewel je dit vaker voorbij ziet komen, wilt iedereen dit natuurlijk voorkomen. Het liefste hou je de relatie zo spannend, nieuw en speciaal mogelijk.
 • rouw
  Omgaan met rouw en verdriet: vier dingen om te onthouden bij verlies
  Rouwen is iets dat meeslepend kan zijn, en het is belangrijk om te begrijpen dat je hier de tijd voor moet nemen. Het is net zo belangrijk om te onthouden dat rouw niet eeuwig hoef te duren en je na verloop van tijd zal leren omgaan met verdriet. Een van de moeilijkste ervaringen in het leven is het verlies van een dierbare of een geliefde.
 • Uitvaart
  Another 45 miles
  Samen een dierbare herdenken kan zó belangrijk zijn. Vorig jaar leidde dat weleens tot ingrijpende beslissingen. Zo ging vroeg op een ochtend in november mijn telefoon.
 • ouders
  Wat doe je als je ouders te veel van je blijven vragen?
  Je ouders zijn degenen die altijd voor je klaar stonden vroeger, toen je ze nodig had. Nu de rollen beginnen om te draaien, komen die familiebanden onder spanning te staan. Nu vragen ze steeds meer van je.
 • jaloezieen
  Dit is waarom jaloezieën steeds vaker gekozen worden
  Jaloezieën behoren echt tot dé populairste raambekleding van dit moment. Al jaren winnen ze gestaag aan populariteit. In 2022 mogen we nu eindelijk echt met recht zeggen dat de jaloezie met stipt op nummer één staat in de raambekleding trends. Steeds vaker verkiezen mensen jaloezieën over andere vormen van raambekleding. Hebben kennissen pas het gehele huis een make-over gegeven?
Toon meer >
Toon minder >

Hoe je een geslaagd zomers themafeest organiseert in 4 stappen!

Jarig, geslaagd of gewoon zin in een goed feest? Als je echt zin hebt in de zomer, is een van de beste themafeest ideeën gewoon het Hawaii feest. Zet een cocktailbar neer en hang de ruimte vol met gekleurde Hawaii slingers en opblaas palmbomen. Zo kan het feest echt van start. De zomermaanden komen er weer aan en dat betekent langere dagen en genieten van de zon! Daarom is het tijd om een zomers feest te organiseren. Het liefst vlak voor de zomervakantie.

1. Bedenk de locatie

De allereerste vraag die jij als organisator jezelf moet stellen is: waar gaat het bedrijfsfeest gehouden worden? Kies je ervoor om het in de tuin te doen of huur je een locatie af. Beiden hebben verschillende voordelen. Als je ervoor kiest het thuis te doen, scheelt dat allereerst in de kosten.

Het nadeel ervan is dat je toch echt zelf je bende moet gaan opruimen, bij een externe locatie hoeft dit niet. Wel moet je, als de externe locatie niet in de buurt is, ook weer zorgen dat al je vrienden er gemakkelijk kunnen komen. Als je lang moet reizen en een tijdje in een bus moet zitten kan dit wel invloed hebben op de sfeer.

2. Decoreren kun je leren

Zonder decoratie zoals slingers, palmbomen, surfboarden of andere feestartikelen, is je feest maar een regulier feest. Je wilt een ‘zomers strand’ thema, dan is uitpakken geen slecht idee. Wat komt er bij jou naar boven als je denkt aan een beach party? Is dat cocktails, zon en surfen?

Wat je ook doet, dit thema is eigenlijk heel erg simpel. Zorg voor een zomerse sfeer door lampionnen op te hangen. Plaats palmbomen en hang zomer gerelateerde items op. Het is natuurlijk onwijs leuk als je alle gasten ook in een complete party outfit laat komen. Bij een Hawaii feest hoort natuurlijk echte hawaii kleding. Vrouwen in een hawaii rokje en de mannen natuurlijk in een vrolijk hawaii shirt.

3. Hapjes en drankjes

Een hawaii feest is natuurlijk niks zonder wat heerlijke hapjes en drankjes. Ga voor hapjes en drankjes die helemaal passen in het thema. Hoe leuk is het als iedereen kan genieten van een echte zomerse cocktail uit een kokosnoot. Uiteraard kun je ook gewoon koude drankjes schenken zoals bier of wijn schenken, maar om mee te beginnen is dit zeker geen slecht idee. Voor de hapjes kan je eigenlijk alles bedenken wat je normaal op een lekkere stranddag eet. Op een zonnige dag is het natuurlijk ook onwijs leuk om lekker de barbeque aan te steken.

4. Activiteiten

Bij een heus thema feest is het leuk om verschillende activiteiten te organiseren. Plaats een bier pong tafel, twister set of waterballonnen op de feestlocatie. Gegarandeerd lachende gezichten en vrolijke vrienden. De gasten laten dansen? Open de dans avond met een stoelendans of ga de strijd aan door middel van een fanatieke dancebattle! Heb jij wel een zomers feestje verdiend? Nodig al je vrienden uit begin nu al met het organiseren van een echt hawaii feest.

Datum: 20 juni 2022
Inspiratie ForYou


Ook interessant voor jou
 • Kamperen
  Kamperen voor beginners
  Ben je van plan om dit jaar voor het eerst te gaan kamperen? Dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden.
 • Seks-en-Zo
  Seks en Zo: Het verhaal van Alice
  Ik werkte al jaren in het bedrijf van Kees en Anneke. Ik kon het met hen beiden heel goed vinden. Daarom had ik ook nooit verwacht dat dit me zou overkomen.
 • warmtepomp
  Een warmtepomp installeren: 5 redenen waarom dit nu een goede keuze is
  Een warmtepomp kan een financieel aantrekkelijke keuze zijn voor jouw woning of kantoorpand. Toch is het iets wat snel op de lange baan geschoven wordt: ‘Daar gaan we binnenkort wel mee bezig’.
 • loopbaan
  Een nieuwe uitdaging in je loopbaan
  We hebben een roerige periode achter de rug. Misschien moest je tijdens de pandemie ineens veel thuiswerken, is de inhoud van je werkzaamheden veranderd, of ben jij zelf veranderd. Denk eens na: ben jij nog blij met je baan?
 • keuken
  Binnen no-time je hele keuken brandschoon!
  Laten we eerlijk zijn: niemand wordt er vrolijk van om de keuken schoon te maken. Als alles er weer spik en span uitziet, is het volgende dag al weer een rommeltje. Het is echter ontzettend belangrijk om je keuken goed schoon te houden.
 • relatie
  Een sleur in de relatie. Hoe voorkom je dit?
  Een sleur in een relatie. Het komt helaas vaker voor. Hoewel je dit vaker voorbij ziet komen, wilt iedereen dit natuurlijk voorkomen. Het liefste hou je de relatie zo spannend, nieuw en speciaal mogelijk.
 • rouw
  Omgaan met rouw en verdriet: vier dingen om te onthouden bij verlies
  Rouwen is iets dat meeslepend kan zijn, en het is belangrijk om te begrijpen dat je hier de tijd voor moet nemen. Het is net zo belangrijk om te onthouden dat rouw niet eeuwig hoef te duren en je na verloop van tijd zal leren omgaan met verdriet. Een van de moeilijkste ervaringen in het leven is het verlies van een dierbare of een geliefde.
 • Uitvaart
  Another 45 miles
  Samen een dierbare herdenken kan zó belangrijk zijn. Vorig jaar leidde dat weleens tot ingrijpende beslissingen. Zo ging vroeg op een ochtend in november mijn telefoon.
 • ouders
  Wat doe je als je ouders te veel van je blijven vragen?
  Je ouders zijn degenen die altijd voor je klaar stonden vroeger, toen je ze nodig had. Nu de rollen beginnen om te draaien, komen die familiebanden onder spanning te staan. Nu vragen ze steeds meer van je.
 • jaloezieen
  Dit is waarom jaloezieën steeds vaker gekozen worden
  Jaloezieën behoren echt tot dé populairste raambekleding van dit moment. Al jaren winnen ze gestaag aan populariteit. In 2022 mogen we nu eindelijk echt met recht zeggen dat de jaloezie met stipt op nummer één staat in de raambekleding trends. Steeds vaker verkiezen mensen jaloezieën over andere vormen van raambekleding. Hebben kennissen pas het gehele huis een make-over gegeven?
Toon meer >
Toon minder >

Overprikkeld? Vind in je uitdagingen je kwaliteiten!

Op een dag verwerken we talloze prikkels tijdens werk. Collega’s die telefoneren, het geluid van het koffiezetapparaat, personen die luidruchtig overleggen, je neemt het allemaal in je op. Wanneer je het allemaal optelt, kunnen al deze prikkels soms te veel worden. Hierdoor haal je misschien niet alles uit je werkdag, zoals je wel zou willen. Hoe zorg je ervoor dat je toch op een fijne manier kunt functioneren op het niveau dat jij wenst?

Prikkels verwerken

Wat gebeurt er bij overprikkeling? Zoals gezegd gaat het hier om een teveel aan prikkels om goed te kunnen verwerken. Bijvoorbeeld doordat er veel geluid is van verschillende kanten, waardoor je concentratie wegvalt. Of je wordt vaak gestoord door een collega met een vraag. Eigenlijk vormt de uitdaging zich wanneer er een stroom aan informatie over je heen komt die je niet meer kunt filteren in ‘belangrijk’ en ‘onbelangrijk’. Je raakt overprikkeld, waardoor het functioneren wordt gedwarsboomd.

Hoogsensitiviteit

De ene persoon is gevoeliger voor prikkels dan de andere. Sommige mensen hebben het juist nodig om zich te kunnen concentreren. Wanneer je prikkels al snel intens en onprettig vindt, kan het zijn dat je hoogsensitief bent. Door de onderzoeken die steeds meer gedaan worden, is hoogsensitiviteit of HSP een steeds bekendere term in de samenleving. Maar waar men zich vaak nog in vergist, is dat HSP als manco of stoornis wordt gezien. Dit is een misvatting, het is namelijk een persoonlijkheidskenmerk. Een kenmerk waarmee je kunt leren omgaan en die ook positieve kanten heeft. Er is een aantal factoren dat belangrijk is bij het omgaan met hoogsensitiviteit en overprikkeling.

Belang van werksfeer

Wanneer je hooggevoelig bent, kun je daar meer last van hebben wanneer je te maken hebt met een slechte werksfeer. Wanneer collega’s negatief of ongemotiveerd zijn, neemt dat energie. Bovendien voel jij spanningen op de werkvloer goed aan. Hierdoor keldert je energiepeil en valt je concentratie weer weg. Het gevolg is bijvoorbeeld dat je gaat achterlopen of simpele taken opeens moeizamer gaan. Wellicht raak je zelf ook in een klaagbui. Een goede werksfeer is daarom essentieel om overprikkeling te voorkomen.

HSP is geen manco of stoornis 

Invloed van veranderingen

Een andere uitdaging is omgaan met veranderingen. Iemand die hooggevoelig is, heeft ruime schakeltijd nodig. Het verwerken van verandering wordt vaak grondig gedaan, daardoor kost het meer tijd. Zodra deze schakeltijd wordt onderbroken door een nieuwe prikkel, raakt je breingebied verstrikt. Als de taak ook nog in korte tijd gedaan moet worden, is de kans groot dat er spanningen opkomen. En deze spanningen werken vaak averechts.

Het communiceren

Communiceren komt in allerlei vormen voor. Als je hooggevoelig bent, is communiceren op sommige vlakken lastig. Zo kan kritiek ontvangen bijvoorbeeld een struikelblok zijn. Je trekt het jezelf enorm aan en voelt je aangevallen. Dit terwijl de kritiek vaak gericht is op de situatie, niet op jou als persoon. Daarnaast is het aangeven van grenzen niet altijd even makkelijk. Dit komt doordat je anderen niet wilt teleurstellen of angst hebt voor conflicten. Overigens speelt een laag gevoel van eigenwaarde vaak ook een rol.

Kwaliteiten ontdekken

Mensen die hoogsensitief zijn mogen dan voor een aantal uitdagingen komen te staan in werk, maar eigenlijk is het de kunst om juist de kwaliteiten van jouw eigenschap te ontdekken. Zo hebben hoogsensitieve mensen vaak een sterk empathisch vermogen. Daardoor kunnen ze zich goed inleven in een ander en situaties goed schatten. Daarnaast zijn hoogsensitieve mensen veelal creatief, waardoor ze out of the box kunnen denken. Ook leveren ze doorgaans werk van hoge kwaliteit, zijn ze betrouwbaar, discreet en beschikken ze over een sterke intuïtie. Zodra je je bewust bent van deze kwaliteiten, kun je ook leren ze optimaal te benutten en er de kracht van in te zien.

Leren benutten

Heb je hulp nodig om je draai te vinden? Dan sta ik graag voor je klaar. Het is namelijk belangrijk dat je een manier vindt waarop je het fijnst kunt functioneren om stress of een burn-out te voorkomen. Hierbij is het bewust worden van je uitdagingen een onderdeel, maar dit is niet ons uitgangspunt. Je kracht zit in je kwaliteiten. Door jezelf goed te kennen en te begrijpen, kun je jezelf ook gemakkelijker accepteren. En dan functioneer je op je best! Daar help ik je heel graag bij.

Datum: 16 juni 2022
Inspiratie ForYou


Specialisten in jouw buurt

Ook interessant voor jou
 • hooggevoeligheid
  Omgaan met hooggevoeligheid
  Hooggevoeligheid is geen persoonlijkheidsstoornis, ziekte, aanstellerij of zweverig, en heeft ook niks met paranormale gaven te maken.
 • zorgverzekering
  Alles wat je wilt weten voordat je overstapt van zorgverzekering
  Wie denkt dat hij een zorgverzekering voor het leven afsluit, heeft het mis. Je kunt namelijk ieder jaar weer overstappen naar een andere zorgverzekering. Dit kun je bijvoorbeeld doen omdat je elders een lagere premie betaalt, maar ook omdat jouw huidige verzekeraar de voorwaarden heeft aangepast.
 • Gezond-afvallen
  Hoe val ik gezond af?
  Stel je voor: je struint het internet af naar manieren om kilo’s kwijt te raken. Of je vriendin meent de heilige graal te hebben om af te vallen. Maar dan moet je oppassen dat je niet gaat jojo’en… Zoveel kleine lettertjes.
 • zelfliefde
  Heb jij genoeg Zelfliefde?
  Veel mensen vinden het lastig om van zichzelf te houden. Dat komt vaak doordat ze zich laten leiden door de verwachtingen van hun omgeving of de eisen van de maatschappij. Dat gold in ieder geval voor Susan (39). Ze had het gevoel de perfecte werknemer, partner en ouder te moeten zijn.
 • Artrose
  Artrose: je kan er wat aan doen
  Artrose is een chronische gewrichtsaandoening die veel voorkomt: zo’n miljoen mensen in Nederland hebben er last van. Bij artrose wordt het kraakbeen een beetje dunner en er komen wat scheurtjes in, maar daar heb je nog niet zoveel last van. De last komt door de manier waarop het gewricht erop reageert. Soms door wat kleine ontstekingen en door oedeem.
 • Logopedie
  Logopedische zorg is er voor iedereen
  Logopedische zorg kan geboden worden op elk moment in de levensloop, op elke leeftijd. Logopedie is de zorg voor problemen die er zijn op het gebied van taal, spraak, stem, gehoor en slikken. De doelgroep die de logopedist het meest ziet, is de groep kinderen in de leeftijd van 2,5 tot 7 jaar.
 • Migraine
  Ga de strijd aan met migraine
  Als een molletje lig je daar dan. Ogen dicht en opgerold, met de deken om je heen gevouwen in een donkere, stille kamer. Door de dag heen voel je het erger worden. Het begint vooraan je hoofd en verspreidt zich met de uren naar je hele hoofd en nek.
 • Overgewicht
  Jouw kind op een gezond gewicht
  ‘We merken dat deze kinderen het vervelend vinden dat ze ‘anders’ zijn dan hun leeftijdgenoten’, zegt diëtiste Ingeborg Schoof van diëtistenpraktijk Alimentum. ‘Ze komen minder goed mee met gym en worden soms gepest. Ze zijn dan meestal wel gemotiveerd om iets aan hun gewicht te doen. In onze praktijk hebben we volop expertise om deze kinderen te helpen.
 • voedingsadvies
  Het belang van de juiste voeding, rust en training
  Diëten zijn voor jou helaas bekend terrein. Je hebt in de loop der jaren van alles geprobeerd, maar het resultaat bleef uit. Nog steeds vergezellen de overtollige kilo’s jou overal waar je gaat.
 • afvallen
  Overgewicht: niet alleen een kwestie van calorieën
  Vaak wordt er wat makkelijk over gedaan: ‘Afvallen is gewoon een kwestie van minder eten en meer bewegen.’ Vooral door de mensen die zelf niet te maken hebben gehad met overgewicht.
Toon meer >
Toon minder >

Seks en Zo: Het verhaal van Alice

Ik werkte al jaren in het bedrijf van Kees en Anneke. Ik kon het met hen beiden heel goed vinden. Daarom had ik ook nooit verwacht dat dit me zou overkomen. Toch heb ik niet tegengestribbeld. Gaf ik hem daarmee de indruk dat ik dit ook wilde?

Oversekst

Kees was altijd al redelijk oversekst: het was zijn favoriete onderwerp van gesprek. Daar hoef je tegenwoordig natuurlijk niet meer mee aan te komen, maar destijds werd het nog gewoon geaccepteerd. Ik was zo’n beetje het manusje van alles van het bedrijf en het was dan ook niet vreemd dat Kees me op een gegeven moment belde om me te vragen of ik even boven, naar zijn kamer, kon komen om iets te bespreken.

Opgewonden

Nietsvermoedend liep ik de trap op. Toen ik eenmaal in zijn kantoor was, deed hij de deur op slot. Hij zei eerst schunnige dingen over mijn borsten, en kwam toen dichterbij en begon me te zoenen. Door het schrikeffect bevroor ik helemaal. Toen hij mijn hand pakte en in de richting van zijn geslachtsdeel in opgewonden staat duwde, durfde ik niet te weigeren. Voordat hij klaarkwam, ben ik echter gestopt en het kantoor uitgelopen.

Vies en walgelijk

Het bleef niet bij die eerste keer. Ik durfde niet te weigeren. Hij was natuurlijk wel mijn werkgever en ik was bang mijn baan te verliezen. Een paar keer dreigde zijn hand ook in mijn broek te verdwijnen, maar dat heb ik altijd tegengehouden. De laatste keer dat ik hem met de hand bevredigde, kwam hij binnen enkele minuten klaar. Daar ben ik vreselijk van geschrokken. Nee, dit wilde ik niet! Ik voelde me vies. Gebruikt. Vanaf dat moment zei ik dat ik het erg druk had als hij me belde of dat hij zelf maar even naar beneden moest komen. Daar, in het bijzijn van de andere collega’s, én zijn vrouw, zou er niks gebeuren. Gelukkig vond ik niet lang daarna een andere baan. Het is inmiddels alweer jaren geleden, maar het voelt nog steeds walgelijk. Hoe kan het dat ik daar ooit in ben meegegaan!

‘Ik voelde me vies en gebruikt’

Expert aan het woord: BedWETER Minke

Seksuele grensoverschrijding komt helaas erg veel voor. Er zijn veel verschillende vormen, zoals seksueel getinte opmerkingen of ongewenste aanrakingen, verkrachting of online ongevraagd sturen van seksueel beeldmateriaal. Volgens een onderzoek van Prevalentiemonitor Huiselijk- en Seksueel Geweld, CBS 2020, heeft 10% van de Nederlandse bevolking in een jaar tijd een ervaring opgedaan met seksuele grensoverschrijding. Vrouwen, en dan vooral jonge vrouwen, hebben er vaker last van dan mannen.

Bevriezen

Het komt vaak voor dat mensen bevriezen, wanneer iemand over hun grens gaat. Het is een automatische reactie: ineens lijk je niks meer te kunnen zeggen en kun je je niet bewegen. Achteraf vragen mensen zich vaak af waarom ze niet zijn weggerend of de ander van zich af hebben geduwd? Hierdoor voelen mensen zich vaak schuldig. Hebben ze soms zelf aanleiding gegeven tot de situatie en of hebben ze er wel alles aan gedaan om het te voorkomen? Dit schuldgevoel werkt vaak verlammend waardoor ze het niet vertellen aan anderen.

Ongelijkwaardige relatie

In het verhaal van Alice speelt mee dat hij haar werkgever was. Er was dus sprake van een ongelijkwaardige relatie en ze was bang haar baan te verliezen. Dat maakt het extra ingewikkeld om grenzen aan te geven, omdat de gevolgen mogelijk nóg ingrijpender zijn. In het verhaal van Alice zien we ook dat de ervaringen herhaaldelijk voorkomen. De impact die dergelijke gebeurtenissen hebben, kan erg verschillen. Veel mensen hebben last van schuld- of schaamtegevoelens. Alice geeft aan zich vies te voelen. Ook dat komt vaak voor. Met anderen bespreken wat je is overkomen, helpt vaak.

Victimblaming

Wanneer iemand de moed heeft om de ervaring te delen, is de reactie van de omgeving heel erg belangrijk. Een negatieve reactie is vaak minstens zo beschadigend als de gebeurtenis zelf. Opmerkingen als ‘Je hebt het er misschien zelf naar gemaakt’ of ‘Je kleedt je vaak te bloot’, ook wel victimblaming genoemd, versterken het schuldgevoel alleen nog maar meer. Helaas wordt een bekentenis soms in twijfel getrokken. Daardoor kunnen slachtoffers zich eenzaam voelen en meer klachten ontwikkelen. Ongeveer de helft van de mensen die het overkomt, ontwikkelt post-traumatische stress stoornis (PTSS). Traumabehandeling heeft 70% tot 80% kans van slagen waarna iemand weer verder kan met het leven.

Over de expert

Minke de Boer is psycholoog-seksuoloog NVVS, supervisor NVVS en relatietherapeut. Zij is werkzaam in het Flevoziekenhuis in Almere en in Praktijk Minke de Boer in Amsterdam. Daarnaast is zij hoofdopleider van de opleiding tot Consulent Seksuele Gezondheid en geeft zij diverse gastlessen en cursussen.

Datum: 15 juni 2022
Inspiratie ForYou


Ook interessant voor jou
 • Seks-en-Zo
  Seks en Zo: Het verhaal van Diana
  De appjes tussen Pascal en mij begonnen heel onschuldig. Ik kende hem ook eigenlijk helemaal niet zo goed. Ik wist alleen dat hij tien jaar jonger was en dat we een leuke klik hadden. Maar al gauw kregen onze appjes een heel ander karakter.
 • seksspeeltjes
  Groot aanbod online seksspeeltjes
  Zouden jij en je partner graag willen gaan experimenteren met seksspeeltjes? Is jullie seksleven leuk, maar kan het beter? Dan kunnen seksspeeltjes een mooie aanvulling zijn in de slaapkamer. Met een seksspeeltje kun je samen op avontuur gaan.
 • Grensoverschrijdend-gedrag
  Grensoverschrijdend gedrag is nooit oké
  Yuri Ohlrichs (52) is als seksuoloog NVVS mede-oprichter van het Amsterdamse seksuologencollectief De BeDWETERS. Hij heeft ruim 25 jaar ervaring in het verzorgen van seksuele vorming en het beantwoorden van vragen over seksualiteit.
 • masturbatie
  Waarom masturbatie gezond is
  Masturberen. Of je het nu wilt toegeven of niet: de meesten van ons doen het vrijwel dagelijks.
 • mannen-en-vrouwen
  De populairste speeltjes voor mannen en vrouwen
  Wat zijn de favoriete spannende speeltjes voor mannen en vrouwen? Eigenlijk is dat een vraag die er helemaal niet toe doet. Als er iets persoonlijk is, dan zijn het namelijk wel seksspeeltjes. Iedereen heeft tenslotte zo zijn of haar eigen voorkeuren, en wat de ene prettig vindt, kan de ander juist afschuwelijk vinden.
 • intimiteit-in-relatie
  Mis je intimiteit in je relatie? Probeer haptotherapie
  Wanneer je net een relatie met elkaar hebt, kun je je bijna niet indenken dat de passie ooit zal verminderen. In die eerste periode is bijna alles spannend en leuk. Alleen al denken aan je partner maakt je blij. En of je nu de hele dag in bed doorbrengt, een wandeling maakt of uit eten gaat, samen vind je het allemaal even fijn.
 • sextoys
  Door corona wordt er meer geëxperimenteerd met sextoys, welke wil jij?
  Of je nu een lange relatie hebt of happy single bent, sextoys kunnen veel plezier aan je seksleven toevoegen. Nu we tijdens het coronavirus meer en meer tijd binnenshuis doorbrengen, hebben steeds meer mensen zin om te experimenteren met sextoys. Heel logisch, want het kan vernieuwde spanning met zich meebrengen en solo-seks verrijken.
 • Kamperen
  Kamperen voor beginners
  Ben je van plan om dit jaar voor het eerst te gaan kamperen? Dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden.
 • feest
  Hoe je een geslaagd zomers themafeest organiseert in 4 stappen!
  Jarig, geslaagd of gewoon zin in een goed feest? Als je echt zin hebt in de zomer, is een van de beste themafeest ideeën gewoon het Hawaii feest. Zet een cocktailbar neer en hang de ruimte vol met gekleurde Hawaii slingers en opblaas palmbomen. Zo kan het feest echt van start.
 • warmtepomp
  Een warmtepomp installeren: 5 redenen waarom dit nu een goede keuze is
  Een warmtepomp kan een financieel aantrekkelijke keuze zijn voor jouw woning of kantoorpand. Toch is het iets wat snel op de lange baan geschoven wordt: ‘Daar gaan we binnenkort wel mee bezig’.
Toon meer >
Toon minder >

Een warmtepomp installeren: 5 redenen waarom dit nu een goede keuze is

Een warmtepomp kan een financieel aantrekkelijke keuze zijn voor jouw woning of kantoorpand. Toch is het iets wat snel op de lange baan geschoven wordt: ‘Daar gaan we binnenkort wel mee bezig’. Volgens Geo Nova is dit juist hét moment om over te stappen op een warmtepomp als verwarmingsmiddel. Wat zijn de 5 beste redenen om dit nu te doen?

1. Hoge gasprijzen

Het zal je niet ontgaan zijn: de gasprijzen vliegen de pan uit. De grootste gasvreter van je woning of pand is waarschijnlijk de centrale verwarming. Nu zal het in de zomer meevallen qua kosten, maar zodra de temperatuur weer gaat zakken, zul je zien dat het getal onder de streep steeds hoger wordt. Daarom is het verstandig om nu alvast de overstap te maken naar een warmtepomp. Zo kun je er komende herfst en winter direct voordeel uit halen.

2. Geldbesparing is structureel

Niet alleen is een warmtepomp een eenmalige investering om enkel van het gas af te zijn, het zorgt maandelijks voor voordeel voor zolang je in de woning blijft wonen. De warmtepomp verdient zo eerst zichzelf terug en zorgt vervolgens voor een financieel voordeel. Dat betekent: meer geld voor andere dingen, zoals vakantie of uitjes. En niet een keer, maar structureel.

3. Maak gebruik van subsidies

Omdat warmtepompen een duurzame keuze zijn en geen gas gebruiken (tenzij het een hybridepomp betreft), kom je bij aanschaf van een warmtepomp in aanmerking voor bepaalde subsidieregelingen. Dit maakt een warmtepomp op dit moment een voordelige keuze ten opzichte van alternatieven die gas gebruiken. Welke subsidieregelingen voor jou van toepassing zijn en wat het totale bedrag zal zijn voor de plaatsing van de warmtepomp hangt af van jouw situatie. Daar adviseren we je graag over.

Dit is hét moment om over te stappen

4. Gelijk of beter wooncomfort en meer veiligheid

Werkt een warmtepomp echt zo goed als een centrale verwarming? Dat is een vraag die vaak speelt. Toch lever je er geen wooncomfort op in. Een warmtepomp weet net zo’n aangename temperatuur te creëren als een centrale verwarming. Een warmtepomp werkt daarbij op een constante temperatuur, wat bijdraagt aan comfort en woonplezier. Oplossingen zoals vloerverwarming kunnen ook aangesloten worden op de warmtepomp, zodat je ook hiermee je wooncomfort kunt verbeteren.

5. Het is een duurzame keuze

De reden dat warmtepompen financieel aantrekkelijk zijn en gestimuleerd worden, is omdat ze ook goed zijn voor onze planeet. Door geen fossiele grondstoffen zoals aardgas te gebruiken, zorgen we samen voor minder uitstoot. Afhankelijk van je situatie kun je met een warmtepomp zelfvoorzienend leven: dat is natuurlijk een prachtig duurzame oplossing bij een (nieuwbouw)woning!

Vraag nu een adviesgesprek aan

Er zijn dus vele redenen waardoor nu overstappen op een warmtepomp interessant kan zijn. Ben je benieuwd naar jouw mogelijkheden of heb je vragen over jouw warmtetransitie? Neem dan contact met ons op. Geo Nova heeft meer dan 15 jaar ervaring op het gebied van (duurzame) warmtebronnen en kan jou op een eerlijke en open wijze adviseren over je mogelijkheden. Wacht niet, neem vandaag nog contact op!

Datum: 14 juni 2022
Inspiratie ForYou


Specialisten in jouw buurt

Ook interessant voor jou
 • keuken
  Binnen no-time je hele keuken brandschoon!
  Laten we eerlijk zijn: niemand wordt er vrolijk van om de keuken schoon te maken. Als alles er weer spik en span uitziet, is het volgende dag al weer een rommeltje. Het is echter ontzettend belangrijk om je keuken goed schoon te houden.
 • jaloezieen
  Dit is waarom jaloezieën steeds vaker gekozen worden
  Jaloezieën behoren echt tot dé populairste raambekleding van dit moment. Al jaren winnen ze gestaag aan populariteit. In 2022 mogen we nu eindelijk echt met recht zeggen dat de jaloezie met stipt op nummer één staat in de raambekleding trends. Steeds vaker verkiezen mensen jaloezieën over andere vormen van raambekleding. Hebben kennissen pas het gehele huis een make-over gegeven?
 • Keukenadvies
  ‘Als de klant blij is, zijn wij dat ook!’
  Misschien ben je al een tijdje uitgekeken op je keuken en ben je toe aan iets nieuws. Of je hebt een nieuw huis gekocht, maar de keuken is jou een doorn in het oog.
 • huurwoning
  Ben jij tevreden met je huurwoning?
  Als huurder heb je recht op woongenot. Kort gezegd houdt dit in dat je in goede toestand kunt wonen en geen last hebt van overlast of andere huiselijk kwalen. Je verhuurder is verplicht om je woongenot te waarborgen.
 • leeshoek
  Zo creëer je de perfecte leeshoek in je woonkamer
  Denk eens aan de perfecte zondagmiddag. Je hebt net een lekkere boswandeling gemaakt met je partner of gezin in het koude weer.
 • bloempot
  Van Aardewerk tot Zink: dit is de beste bloempot voor jouw buitenplant
  Op ieder potje past een dekseltje én om ieder plantje past een potje. Maar wat voor potje heeft jouw (buiten)plant nou eigenlijk nodig?
 • badkamer
  Met deze zwarte elementen is jouw badkamer weer helemaal on-trend!
  Het is je waarschijnlijk niet ontgaan, maar zwart in de badkamer is hot! Het mooie aan zwart in de badkamer is dat het bij ontzettend veel verschillende stijlen past. Dit is perfect als je jouw badkamer een kleine make-over wilt geven, maar geen zin hebt in een complete verbouwing.
 • aanschaffen
  Wacht niet te lang met een traplift
  Een traplift, die schaf je aan en laat je plaatsen op het moment dat je niet meer zelfstandig de trap op en af kan. Toch? Voor veel mensen klinkt dit zo logisch als wat. Zolang je de trap nog zelf op en af kan, dan doe je dat.
 • smart-home
  Voordelen van een smart home
  Steeds meer Nederlanders maken kennis met smart home-systemen. Ze hebben bijvoorbeeld een slimme thermostaat van de energieleverancier gekregen, of experimenteren met hun eerste bediening op afstand via de tablet. Door je huis slim te maken, kies je voor meer gemak en meer veiligheid.
 • kopen
  Prullenbak kopen? Deze 3 tips helpen jou een handje
  Om te voorkomen dat het in jouw huis een grote puinhoop wordt, staan er meerdere prullenbakken. Zo staat er bij veel mensen bijvoorbeeld eentje in de keuken. Soms staat er een losse afvalemmer, maar je kunt een prullenbak ook wegwerken in een keukenkastje. Is jouw prullenbak recent gesneuveld?
Toon meer >
Toon minder >

Heb jij genoeg Zelfliefde?

Veel mensen vinden het lastig om van zichzelf te houden. Dat komt vaak doordat ze zich laten leiden door de verwachtingen van hun omgeving of de eisen van de maatschappij. Dat gold in ieder geval voor Susan (39). Ze had het gevoel de perfecte werknemer, partner en ouder te moeten zijn. Ze wilde haar sociale leven ten volle beleven, blijven sporten en er elke dag netjes en verzorgd uitzien. Met andere woorden, ze liet zich leven door de ogen en oren van de omgeving en ging voorbij aan wat ze diep vanbinnen zelf wilde. Steeds verder raakte Susan verwijderd van een gevoel van zelfliefde en acceptatie. Wat is dat eigenlijk, zelfliefde en waarom is het belangrijk?

Wat is zelfliefde?

Zelfliefde gaat om houden van wie je bent op een onvoorwaardelijke manier. Het heeft te maken met eigenwaarde. Vind je jezelf goed genoeg of vind je dat er van alles aan je mankeert? Voor Susan gold dat ze zichzelf pas voldoende waard vond wanneer ze dacht te voldoen aan alle eisen van zichzelf en haar omgeving. En dat eisenpakket werd natuurlijk steeds groter. Houden van zichzelf was voor haar geen vanzelfsprekendheid. Susan ging steeds meer haar eigen grenzen over, durfde de ander geen nee te zeggen en zo maakte ze geen keuzes voor zichzelf maar om anderen een plezier te doen. Weet jij hoe je dat doet? En hoe je het verdient om gelukkig te zijn en hiervoor te kiezen en de nodige stappen te zetten? Want dat is zelfliefde. Susan wist het niet, raakte opgebrand en vermoeid en klopte toen bij mij aan.

Een belangrijk kantelpunt

Na een aantal gesprekken kwam Susan tot inzicht dat ze in haar leven vooral voor anderen koos in plaats van voor zichzelf. Dat was een belangrijk kantelpunt. Vanuit wat ze in haar jeugd had meegemaakt en wat ze vanuit haar omgeving had geleerd was het een overtuiging geworden dat het belangrijk voor haar was om alles voor vrienden, familie en naasten te doen. Een mooie eigenschap natuurlijk, maar niet als het compleet ten koste gaat van jezelf. En dat was bij Susan zo, zij cijferde zichzelf al jaren weg. Dat trok een te zware wissel op haar welzijn. Susan vertelde dat ze voor het eerst besefte dat ze ook een goede, duurzame relatie met zichzelf moest aangaan om er dan ook voor al die anderen te kunnen zijn.

Waarom heeft zelfliefde ook met zelfacceptatie te maken?

Houden van jezelf is, net zoals voor Susan, voor veel anderen niet vanzelfsprekend. Veel mensen weten niet eens goed wat het precies inhoudt. Zelfliefde draait om weten dat je het verdient om gelukkig te zijn en dat je daar ook de nodige stappen voor kunt zetten. Dat heeft veel te maken met acceptatie. Het gaat om accepteren dat je goed genoeg bent zoals je bent met al je positieve, maar ook met je negatieve punten. Dat oké bent en durft voor jezelf te kiezen en je hart te volgen. Want dat werkt vervolgens versterkend op het gebied van zelfliefde. Volg je hart want dat klopt! Het is belangrijker dat jij je eigen pad kan volgen waar jij je gelukkig bij kunt voelen, dan om de erkenning te krijgen van anderen en te voldoen aan de eisen van de maatschappij. Jij bent oké!

Wat is dat eigenlijk, zelfliefde en waarom is het belangrijk?

Voor jezelf kiezen

Als jij jezelf accepteert als mens, met al je talenten en valkuilen, durf je ook meer voor jezelf te kiezen en je hart te volgen. Het is niet erg om mindere kanten te hebben, die heeft iedereen. Door jezelf te omarmen als mens van vlees en bloed, met positieve en negatieve punten, kun je gemakkelijker je eigen pad volgen. Zaken als status en andere externe factoren komen daardoor op een tweede plek. Het gaat je niet om het geld of de erkenning van anderen. Wat jij doet en wat daaruit voortkomt, is voor jou goed genoeg. Ongeacht wat anderen over je zeggen.

Zelfliefde laten groeien

Maar hoe kun je werken aan het vergroten van zelfliefde? Er is een aantal pijlers waarop je je kunt richten. 

1. Oefenen met dankbaarheid. Je kunt jezelf trainen om positiever over jezelf te denken en meer open in het leven te staan. Begin daarmee door dagelijks op te schrijven waar je dankbaar voor bent. Denk aan: ‘Ik ben dankbaar voor mijn gezondheid, het stelt me in staat alle dingen te doen die ik wil doen’. 

2. Geduld ontwikkelen. Veel mensen leggen de lat enorm hoog voor zichzelf. Maar is dat omdat je écht vindt dat je de prestatie moet kunnen leveren, of omdat je denkt dat de omgeving het verwacht? Het is niet erg om fouten te maken en ervan te leren. Ontwikkel geduld met jezelf. Niet alles hoef je meteen onder de knie te hebben! 
3. Aandacht voor het positieve. Van nature zijn we geneigd om onszelf te beschermen tegen gevaar. De focus ligt daarom gemakkelijk op het negatieve. Dat is jammer, want wat je aandacht geeft, dat groeit. Probeer het daarom om te draaien. Welke punten van jezelf en je gedrag zijn wel positief? Deze omdraaiing voelt eerst misschien onnatuurlijk, maar hoe meer je oefent, hoe gemakkelijker het je afgaat.

De langste relatie

Susan heeft gewerkt aan een stuk zelfontwikkeling, bewustwording van haar overtuigingen, geleerd te luisteren naar haar eigen behoeftes en zo duidelijker grenzen leren stellen en nee durven zeggen. Wanneer jij je lekker in je vel voelt en genoeg zelfliefde hebt, dan sta je ook positiever in het leven. Je kunt meer aan en je zult je krachtiger voelen. Zelfliefde is belangrijk voor je eigen welzijn! Want de langste relatie die je in je leven zult hebben, is die met jezelf. Wanneer je het moeilijk vindt om van jezelf te houden, is het goed om daar eens samen met iemand naar te kijken, die je daarbij kan ondersteunen. Ik help je daar als coach graag bij. Wil jij meer zelfliefde ervaren? Neem gerust contact met mij op voor meer informatie of een afspraak.

Datum: 09 juni 2022
Inspiratie ForYou


Specialisten in jouw buurt

Ook interessant voor jou
 • overprikkeld
  Overprikkeld? Vind in je uitdagingen je kwaliteiten!
  Op een dag verwerken we talloze prikkels tijdens werk. Collega’s die telefoneren, het geluid van het koffiezetapparaat, personen die luidruchtig overleggen, je neemt het allemaal in je op. Wanneer je het allemaal optelt, kunnen al deze prikkels soms te veel worden.
 • Je-oude-leven-weer-terug
  Nu alles wordt zoals het was...
  Het is wel weer even wennen. Was je net een beetje gewend aan het leven met beperkingen, kregen we na twee jaar weer ons oude en vertrouwde leven van daarvóór weer terug.
 • Hersenen
  Wandel je hersenen gezond
  Dat bewegen goed is voor een mens is algemeen bekend. Maar wist je dat het ook een positieve invloed op je hersenen heeft? Het verbetert het geheugen, zorgt voor een betere nachtrust en vermindert stress.
 • angststoornis
  Sociale angst: wanneer heb je er last van en wat kun je eraan doen?
  Voordat het tijd is om te gaan, probeer je nog één keer adem te halen. In je hoofd vliegen je gedachtes alle kanten op. Wie zullen er allemaal aanwezig zijn op het feestje? Hoe zal je jezelf moeten gaan gedragen? Hoe lang zal het feestje eigenlijk duren?
 • Stress
  Nu alles weer wordt zoals het was…
  Stress… Wie heeft er geen last van? Het leven is druk en vol en altijd onderhevig aan verandering.
 • stress
  Supermama's: op zoek naar balans
  Een vrouw heeft vele rollen. Ze is partner, dochter, vriendin, moeder, zus en werknemer. Maar bovenal is ze vrouw! Die verschillende rollen vergen flexibiliteit.
 • jezelf-accepteren
  Kun jij jezelf accepteren zoals jij bent?
  Jezelf accepteren en van jezelf houden zoals jij bent klinkt mooi maar is niet altijd makkelijk. Als jij dit kan doen maakt het jouw leven zoveel mooier en rijker. We raken nooit uitgeleerd en ontdekken iedere dag weer iets nieuws over onszelf.
 • kindertherapie
  Een betere sfeer in huis…
  Door corona hebben de periodes van lockdown negatieve psychische gevolgen gehad voor verschillende mensen. Zo waren er bijvoorbeeld gevoelens van verveling, eenzaamheid, neerslachtigheid, somberheid of zelfs depressieve gevoelens.
 • slapeloosheid
  'Een goede nachtrust begint al overdag'
  Slaaponderzoekers zijn het erover eens; een goede nachtrust is essentieel voor gezonde hersenen. Hoewel we over het algemeen lang genoeg slapen, zijn we helaas geen goede slapers.
 • burn-out
  De eerste stap na een burn-out
  Heb jij last van langdurige spanningsklachten, ben je de controle verloren, en heb je moeite met je dagelijkse taken? Dan kan het zijn dat je, net als 1 op de 6 Nederlanders, een burn-out hebt. Dat beïnvloedt je functioneren en dagelijks leven behoorlijk.
Toon meer >
Toon minder >

Een nieuwe uitdaging in je loopbaan

We hebben een roerige periode achter de rug. Misschien moest je tijdens de pandemie ineens veel thuiswerken, is de inhoud van je werkzaamheden veranderd, of ben jij zelf veranderd. Denk eens na: ben jij nog blij met je baan? Kun je jezelf nog genoeg uitdagen, of word je genoeg uitgedaagd door je baas? Als het antwoord ‘nee’ is, dan is het misschien tijd voor iets nieuws. Ik kan je hierin bijstaan met behulp van loopbaancoaching.

Werken tijdens corona

Tijdens de pandemie is er voor veel mensen enorm veel veranderd wat betreft hun werk. Zo moesten we allemaal massaal thuiswerken. Dit had veel voordelen: minder reistijd en afleiding, meer vrijheid en flexibiliteit. Maar thuiswerken bleek ook nadelen te hebben. Werk en privé liepen ineens door elkaar, en we hadden ineens een stuk minder contact met onze collega’s

Na de pandemie

Nu we langzaamaan uit de pandemie krabbelen, worden de gevolgen van corona op de werkvloer nogmaals duidelijk. Veel mensen worden uit hun comfortabele thuiswerkbubbel gerukt en worden weer op kantoor verwacht. Hier zit je misschien helemaal niet op te wachten. Of misschien zijn je werkzaamheden en arbeidsvoorwaarden wel veranderd, of ben je je baan helemaal kwijtgeraakt

Gelukkig met je baan?

Heb jij twijfels of je nog wel gelukkig bent met je huidige baan? Sta eens stil bij de volgende stellingen: 

 • Je hebt op je werk een minder goede stemming dan eerst 
 • Je gaat met tegenzin naar je werk 
 • Je ervaart vaker lichamelijke klachten 
 • Je leert geen nieuwe informatie meer op je werk 
 •  De dagen gaan langzaam voorbij 
 •  Je klaagt steeds vaker over je werk 
 •  Het voelt alsof je je tijd verspilt op je werk 
Is het antwoord op één of meer van deze vragen ‘ja’? Of zit je uitzichtloos thuis zonder werk? Met loopbaancoaching kan ik je helpen bij het zoeken van een nieuwe uitdaging.

Wist je dat je niet meteen het roer volledig om hoeft te gooien?

Het roer om?

Bij ‘een nieuwe uitdaging’ denk je misschien al snel aan een nieuw beroep. Dit is vaak iets heel groots en spannends, waardoor je misschien terughoudend bent en de volgende stap blijft uitstellen. Maar wist je dat je niet meteen het roer volledig om hoeft te gooien? Misschien vind je de kern van je werk nog steeds hartstikke leuk, maar wil je graag een andere functie, of extra taken.

Soorten uitdaging

Er zijn verschillende soorten uitdagingen, afhankelijk van wat jij belangrijk vindt in je leven en op de werkvloer: 

 • Nieuwe doelen stellen: blijf jezelf steeds nieuwe doelen stellen. Zo creëer je afwisseling en krijg je frisse energie. 
 • Verantwoordelijkheid nemen: maak jezelf verantwoordelijk voor bepaalde zaken. 
 • Zinvol werken: doe werk waar jij blij van wordt, en waarvan jij vindt dat het zinvol is.
 • Lichamelijke uitdaging: probeer ervoor te zorgen dat je lichaam ook voldoening haalt uit het werk dat je doet.
 • Intellectuele uitdaging: bied aan om te helpen bij ingewikkelde vragen en complexe situaties.

Loopbaanbegeleiding bij Coach House

Je bent erachter dat je toe bent aan iets nieuws, en nu? Waarin wil je graag uitgedaagd worden? Ik bied loopbaancoaching aan en kan je helpen om te ontdekken welke functie, intern of extern, bij jou past. Je leert wat jouw kwaliteiten en valkuilen zijn, en hoe je jouw natuurlijke leiderschapsstijl ontwikkelt. Zo neem jij de regie over je leven en op de werkvloer.

Datum: 09 juni 2022


Specialisten in jouw buurt

Ook interessant voor jou
 • Kamperen
  Kamperen voor beginners
  Ben je van plan om dit jaar voor het eerst te gaan kamperen? Dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden.
 • feest
  Hoe je een geslaagd zomers themafeest organiseert in 4 stappen!
  Jarig, geslaagd of gewoon zin in een goed feest? Als je echt zin hebt in de zomer, is een van de beste themafeest ideeën gewoon het Hawaii feest. Zet een cocktailbar neer en hang de ruimte vol met gekleurde Hawaii slingers en opblaas palmbomen. Zo kan het feest echt van start.
 • Seks-en-Zo
  Seks en Zo: Het verhaal van Alice
  Ik werkte al jaren in het bedrijf van Kees en Anneke. Ik kon het met hen beiden heel goed vinden. Daarom had ik ook nooit verwacht dat dit me zou overkomen.
 • warmtepomp
  Een warmtepomp installeren: 5 redenen waarom dit nu een goede keuze is
  Een warmtepomp kan een financieel aantrekkelijke keuze zijn voor jouw woning of kantoorpand. Toch is het iets wat snel op de lange baan geschoven wordt: ‘Daar gaan we binnenkort wel mee bezig’.
 • keuken
  Binnen no-time je hele keuken brandschoon!
  Laten we eerlijk zijn: niemand wordt er vrolijk van om de keuken schoon te maken. Als alles er weer spik en span uitziet, is het volgende dag al weer een rommeltje. Het is echter ontzettend belangrijk om je keuken goed schoon te houden.
 • relatie
  Een sleur in de relatie. Hoe voorkom je dit?
  Een sleur in een relatie. Het komt helaas vaker voor. Hoewel je dit vaker voorbij ziet komen, wilt iedereen dit natuurlijk voorkomen. Het liefste hou je de relatie zo spannend, nieuw en speciaal mogelijk.
 • rouw
  Omgaan met rouw en verdriet: vier dingen om te onthouden bij verlies
  Rouwen is iets dat meeslepend kan zijn, en het is belangrijk om te begrijpen dat je hier de tijd voor moet nemen. Het is net zo belangrijk om te onthouden dat rouw niet eeuwig hoef te duren en je na verloop van tijd zal leren omgaan met verdriet. Een van de moeilijkste ervaringen in het leven is het verlies van een dierbare of een geliefde.
 • Uitvaart
  Another 45 miles
  Samen een dierbare herdenken kan zó belangrijk zijn. Vorig jaar leidde dat weleens tot ingrijpende beslissingen. Zo ging vroeg op een ochtend in november mijn telefoon.
 • ouders
  Wat doe je als je ouders te veel van je blijven vragen?
  Je ouders zijn degenen die altijd voor je klaar stonden vroeger, toen je ze nodig had. Nu de rollen beginnen om te draaien, komen die familiebanden onder spanning te staan. Nu vragen ze steeds meer van je.
 • jaloezieen
  Dit is waarom jaloezieën steeds vaker gekozen worden
  Jaloezieën behoren echt tot dé populairste raambekleding van dit moment. Al jaren winnen ze gestaag aan populariteit. In 2022 mogen we nu eindelijk echt met recht zeggen dat de jaloezie met stipt op nummer één staat in de raambekleding trends. Steeds vaker verkiezen mensen jaloezieën over andere vormen van raambekleding. Hebben kennissen pas het gehele huis een make-over gegeven?
Toon meer >
Toon minder >

Binnen no-time je hele keuken brandschoon!

Laten we eerlijk zijn: niemand wordt er vrolijk van om de keuken schoon te maken. Als alles er weer spik en span uitziet, is het volgende dag al weer een rommeltje. Het is echter ontzettend belangrijk om je keuken goed schoon te houden. Je bereidt er tenslotte al je eten! Om het schoonmaken van je keuken wat makkelijker te maken, hebben we hieronder wat tips op een rijtje gezet. Zo ben je minder tijd kwijt aan schoonmaken, maar heb je iedere dag alsnog een brandschone keuken!

Snel en effectief je fornuis ontvetten

Een schoon gasfornuis is fundamenteel. Tijdens het koken komt het nog wel eens voor dat je knoeit, waardoor er etensresten achterblijven op het fornuis. Het is dan wel zo fijn als dat allemaal is opgeruimd als je de volgende dag weer aan het koken gaat. Dat is niet alleen een stuk hygiënischer, maar zorgt ook voor een stuk meer rust. Bovendien moet je een gasfornuis goed schoonhouden om te voorkomen dat gemorst vet gaat inbranden. Dit leidt namelijk tot vlekken die erg moeilijk van het oppervlak verwijderd kunnen worden. Je dient daarom regelmatig je gasfornuis schoon te maken met een ontvetter.

Een ontvetter werkt erg simpel. Je sproeit de ontvetter op een doekje en vervolgens maak je met het doekje het fornuis schoon. Daarna kun je met warm water het fornuis nogmaals afdoen. Met de ontvetter kun je gemakkelijk vetvlekken verwijderen. Je kunt overigens de ontvetter ook gebruiken voor de afzuigkap en tegels. Op deze oppervlakken kunnen namelijk ook vetvlekken ontstaan.

De voorraadkast opruimen

Mocht je eraan toe komen, dan is het een goed idee om je voorraadkast op te ruimen. Vaak staan onze kasten vol met allerlei voedingsproducten, waarvan sommigen al lang over de datum zijn. Het komt ook regelmatig voor dat je ergens een verstopt potje terugvindt die je lange tijd geleden al weg had moeten gooien. Om wat ruimte vrij te maken is het dus zeker handig om een keer je hele voorraadkast uit te mesten.

Tijd om eindelijk je vriezer en koelkast te ontdooien

Als je toch lekker bezig bent kun je net zo goed ook je koelkast en vriezer onder handen nemen. Het zal vast niet je favoriete taak zijn, maar toch is het belangrijk om af en toe je koelkast te ontdooien. Anders loop je het risico dat er ijs gaat vormen waardoor de koelkast niet meer zo goed zal werken. Plan dus een paar uurtjes in om je vriezer en koelkast te ontdooien.

Start met het uitzetten van je koelkast en vriezer. Zo kunnen de vrieskasten al opwarmen terwijl je de producten eruit haalt. Plaats vervolgens een handdoek onder de koelkast om het smeltwater op te vangen. Je versnelt het smeltproces door een kom met heet water in de koelkast te plaatsen. Na 20 minuten is het meeste ijs gesmolten en kun je met een zachte doek het vriesvak schoonmaken. Doop het doekje af en toe in warm water. Zodra je de koelkast hebt afgedaan loop je alles nog een keer na met een droge doek. Daarna kun je de vriezer en koelkast weer aanzetten en alles weer inladen.

Datum: 09 juni 2022
Inspiratie ForYou


Ook interessant voor jou
 • warmtepomp
  Een warmtepomp installeren: 5 redenen waarom dit nu een goede keuze is
  Een warmtepomp kan een financieel aantrekkelijke keuze zijn voor jouw woning of kantoorpand. Toch is het iets wat snel op de lange baan geschoven wordt: ‘Daar gaan we binnenkort wel mee bezig’.
 • jaloezieen
  Dit is waarom jaloezieën steeds vaker gekozen worden
  Jaloezieën behoren echt tot dé populairste raambekleding van dit moment. Al jaren winnen ze gestaag aan populariteit. In 2022 mogen we nu eindelijk echt met recht zeggen dat de jaloezie met stipt op nummer één staat in de raambekleding trends. Steeds vaker verkiezen mensen jaloezieën over andere vormen van raambekleding. Hebben kennissen pas het gehele huis een make-over gegeven?
 • Keukenadvies
  ‘Als de klant blij is, zijn wij dat ook!’
  Misschien ben je al een tijdje uitgekeken op je keuken en ben je toe aan iets nieuws. Of je hebt een nieuw huis gekocht, maar de keuken is jou een doorn in het oog.
 • huurwoning
  Ben jij tevreden met je huurwoning?
  Als huurder heb je recht op woongenot. Kort gezegd houdt dit in dat je in goede toestand kunt wonen en geen last hebt van overlast of andere huiselijk kwalen. Je verhuurder is verplicht om je woongenot te waarborgen.
 • leeshoek
  Zo creëer je de perfecte leeshoek in je woonkamer
  Denk eens aan de perfecte zondagmiddag. Je hebt net een lekkere boswandeling gemaakt met je partner of gezin in het koude weer.
 • bloempot
  Van Aardewerk tot Zink: dit is de beste bloempot voor jouw buitenplant
  Op ieder potje past een dekseltje én om ieder plantje past een potje. Maar wat voor potje heeft jouw (buiten)plant nou eigenlijk nodig?
 • badkamer
  Met deze zwarte elementen is jouw badkamer weer helemaal on-trend!
  Het is je waarschijnlijk niet ontgaan, maar zwart in de badkamer is hot! Het mooie aan zwart in de badkamer is dat het bij ontzettend veel verschillende stijlen past. Dit is perfect als je jouw badkamer een kleine make-over wilt geven, maar geen zin hebt in een complete verbouwing.
 • aanschaffen
  Wacht niet te lang met een traplift
  Een traplift, die schaf je aan en laat je plaatsen op het moment dat je niet meer zelfstandig de trap op en af kan. Toch? Voor veel mensen klinkt dit zo logisch als wat. Zolang je de trap nog zelf op en af kan, dan doe je dat.
 • smart-home
  Voordelen van een smart home
  Steeds meer Nederlanders maken kennis met smart home-systemen. Ze hebben bijvoorbeeld een slimme thermostaat van de energieleverancier gekregen, of experimenteren met hun eerste bediening op afstand via de tablet. Door je huis slim te maken, kies je voor meer gemak en meer veiligheid.
 • kopen
  Prullenbak kopen? Deze 3 tips helpen jou een handje
  Om te voorkomen dat het in jouw huis een grote puinhoop wordt, staan er meerdere prullenbakken. Zo staat er bij veel mensen bijvoorbeeld eentje in de keuken. Soms staat er een losse afvalemmer, maar je kunt een prullenbak ook wegwerken in een keukenkastje. Is jouw prullenbak recent gesneuveld?
Toon meer >
Toon minder >