blessure

Een blessure verhelpen met osteopathie

Nu de temperaturen buiten weer langzaam oplopen, wordt lekker sporten in de buitenlucht ook weer steeds aantrekkelijker. Het is dan ook niet verwonderlijk dat je rond deze tijd van het jaar steeds meer mensen buiten ziet hardlopen. Alsof ze allemaal uit een winterslaap zijn ontwaakt. Dat rennen in de buitenlucht is heerlijk, maar wanneer je dit niet goed opbouwt, of over een onregelmatige ondergrond rent, ligt het gevaar van sportblessures op de loer.

Blessure

Een blessure kun je snel oplopen. Deze hoeft overigens niet alleen veroorzaakt te worden door een slechte warming-up, verkeerde trainingsopbouw of het verzwikken van een enkel, maar kan ook komen doordat je in je sport gebruikmaakt van een specifiek bewegingspatroon, waardoor bepaalde spiergroepen overbelast kunnen raken. Het gevolg is een blokkade in je bewegingspatroon. Een andere, minder bekende, reden kan gevonden worden in je anatomie. Hoe is het gesteld met de beweeglijkheid van je organen. Dat klinkt misschien een beetje vreemd, maar alles in je lichaam staat met elkaar in verbinding. Zelfs blessures uit het verleden kunnen jaren later nog voor problemen op een heel andere plaats zorgen.

Beide osteopaten zijn gediplomeerd erkend osteopaat en blijven zich continu ontwikkelen

Blokkades opheffen

‘Als osteopaat kijken we naar je lichaam als geheel, en niet alleen naar je blessure, en daardoor komt de échte oorzaak van je blessure boven water’, legt Saskia Breinburg uit. ‘Door díe te behandelen, worden blokkades opgeheven. Het gevolg is dat de doorbloeding verbetert en afvalstoffen sneller worden afgevoerd en je lichaam weer de kans krijgt om zich te herstellen.

Wil je sportblessures in de toekomst voorkomen? We kunnen je ook preventief behandelen, zodat je lichaam in optimale conditie blijft.’

Osteopathie: wist je dat?

Osteopathie wordt vrijwel door alle zorgverzekeraars (deels) vergoed. In hoeverre dit voor jou geldt, is afhankelijk van je verzekering en je soort dekking. Lees er voor alle zekerheid vooraf je polis op na of neem contact op met je verzekeraar.

Datum: 12 april 2019