Sporten

Sporten is gezond!

Om in vorm te komen én te blijven, is het goed om regelmatig te sporten. Welke sport je ook doet: je sportieve leven is een stuk beter vol te houden zónder ellendige blessure.

Blessure

Je herkent het vast wel. Ben je net zo sportief bezig, krijg je ineens kramp in je onderbeen of knieën. Daar gaan al die fitte plannen… Welnee!  De sportpodotherapeut weet raad bij het verminderen en voorkomen van zulke sportblessures. Doordat elke blessure doelmatig en effectief kan worden behandeld, kunnen ook jouw problemen worden aangepakt. Cross jij mooi zonder pijn de finishlijn over.

Wanneer naar de sportpodotherapeut?

Wist je dat de oorsprong van veel sportblessures in de voeten ligt? Een voet beweegt nooit alleen, maar maakt onderdeel uit van een zogenaamde ‘beweegketen’. Een blokkade of verstoring in deze beweegketen kan op andere plekken in je lijf voor problemen zorgen, zoals in je voet, enkel, heup, knie of lage rug. Zo kan ‘overpronatie’ van de voet de oorzaak zijn van een blessure aan de knie.

Op maat

De sportpodotherapeut behandelt meer dan alleen voetklachten. Doordat de therapeut kijkt naar de gehele beweegketen, kan de oorzaak van de blessure deskundig in kaart worden gebracht en geanalyseerd. Geen blessure en geen enkele sport is hetzelfde, en daarom wordt na het vaststellen van de oorzaak een behandelplan voor jou op maat gemaakt. De behandeling kan onder andere bestaan uit het aanmeten voor therapeutische zolen die jou ondersteunen tijdens het sporten, het aanbrengen van taping en het mobiliseren en stabiliseren van de voet.

De oorzaak van de blessure kan deskundig in kaart worden gebracht en geanalyseerd

Verbeter je sportprestaties

Ben jij een echte fanatieke sporter? Goed bezig! Een sportpodotherapeut kan niet alleen van steun zijn bij het voorkomen van sportblessures, maar ook bij het verbeteren van je sportprestaties. De sportpodotherapeut heeft veel kennis van verschillende sporten en de bewegingen, regels en ondergronden die daarbij komen kijken. De therapeut onderzoekt hoe de voetstand en de beweegpatronen verbeterd kunnen worden.

Het juiste schoeisel

Wanneer je blessures voor wilt zijn én je sportprestaties wil verbeteren, is het ook van belang om de juiste sportschoenen te dragen. Aanpassingen aan de schoenen en schoenadvies zijn daarom ook onderdeel van de behandeling. Sportpodotherapeut Ruud van praktijk voor podotherapie Zwolle is gespecialiseerd in lopende sporten, zoals hardlopen, hockey en voetbal. Bij hem kun je terecht voor het behandelen en voorkomen van blessures en het verbeteren van je sportprestaties.

Datum: 05 januari 2018