botox

De juiste vorm botox

Zaten die fronsrimpels tussen je wenkbrauwen, voorhoofdsrimpels en de kraaienpootjes rond je ogen er vorig jaar ook al? Ineens vallen ze je op. Je lijkt er ouder en zorgelijker door dan je je voelt. En dat is natuurlijk wel het laatste wat je wilt. Tijd om er iets aan te doen. Botox helpt! Maar let op: laat je adviseren door een gecertificeerde arts.

Botox = botuline toxine

Waar spieren in je gezicht regelmatig en langdurig onder spanning staan, met name op plaatsen waar je mimiek het sterkste is, ontstaan rimpeltjes en lijntjes. Door deze spieren te bewerken met de spierontspannende stof botuline toxine, verminderen of verdwijnen de rimpels ook. Het farmaceutische bedrijf Allergan ontdekte de spierontspannende eigenschappen van botuline toxine al in de jaren 70 van de vorige eeuw toen het vooral gebruikt werd om spasmen te behandelen, overmatig zweten en tandenknarsen te verminderen en als middel tegen migraine. Botuline toxine zorgt ervoor dat het signaal dat de hersenen naar de spier of zweetklier sturen niet aankomt. De spier blijft ontspannen en de zweetklier produceert geen zweet meer. Pas later werd het ook toegepast om rimpels te verminderen. Het kreeg de naam ‘Botox’ mee, wat een afkorting is van botuline toxine.

Drie veilige merken

Intussen zijn er meer merken op de markt die met dezelfde werkzame stof werken, zoals Azzalure en Bocouture. In de volksmond worden ze ten onrechte ook vaak ‘botox’ genoemd. Je kunt het vergelijken met de merknaam Coca Cola. Wanneer je dit in een restaurant bestelt, kan het zomaar zijn dat je een glas Pepsi krijgt. Dit is eveneens cola, maar het smaakt anders, omdat het een andere samenstelling heeft. Zo is het ook met Botox, Azzalure en Bocouture. In de basis werken ze op dezelfde manier, maar de samenstelling verschilt per merk enigszins, waardoor het ene product beter bij jou past dan het andere merk en daar kan Dokter André je het best in adviseren.

Azzalure en Bocouture


Azzalure is in eerste instantie speciaal voor cosmetische behandelingen op de markt gebracht en pakt een groter probleemgebied aan. Zo is het bijvoorbeeld geschikt om je voorhoofd te liften. Het helpt echter ook goed tegen tandenknarsen, overmatig zweten en migraine. Net als Botox werkt ook Azzalure gemiddeld twee tot vijf maanden. Wanneer de behandeling regelmatig herhaald wordt, kan de werkingsduur toenemen tot zeven maanden. Bocouture is de benjamin van de drie botuline toxines. De werkingstijd houdt eveneens gemiddeld twee tot vijf maanden aan.

Gratis vrijblijvend consultgesprek


Of je nou je rimpels of plooien wilt verminderen, van je fronsrimpels af wilt, of volle, gezonde en glanzende lippen wilt: bij de ruim ervaren cosmetisch arts Dokter André ben je aan het juiste adres! André is gespecialiseerd in rimpelbehandelingen en heeft hier al jaren ervaring mee. Zijn doel is om je gezicht weer een frissere uitstraling te geven, waarbij de mimiek van je gezicht behouden blijft. Een natuurlijk resultaat dus. Tijdens de eerste, vrijblijvende afspraak bespreken jullie samen jouw wensen en verwachtingen.

Datum: 21 juni 2019