botox

Wat jij nog niet weet over botox en fillers

Het gebruik van botox en fillers is steeds normaler aan het worden. Het is dan ook steeds gemakkelijker om met deze middelen je uiterlijk te verfraaien. Wel bestaan er nog veel misverstanden over. Zo kan worden gedacht dat het gebruik van fillers en botox een ‘nep’ effect geven, wat bij juist gebruik absoluut niet het geval hoeft te zijn.

Botox en fillers

Cosmetisch arts Dokter André is gespecialiseerd in rimpelbehandelingen en kan alles vertellen over de verschillende toepassingen en wetenswaardigheden van botox en fillers. Allereerst is het nuttig te weten dat botox en fillers twee verschillende producten zijn. Waar botox ervoor zorgt dat spieren ontspannen en zodoende rimpels vermindert, werken fillers als opvulling van de rimpels waardoor deze minder opvallen.

Veilig middel

Botox staat geregistreerd als medicijn en is dus een veilig middel om te gebruiken, zolang het gehanteerd wordt door een daartoe opgeleide arts. Er zijn drie merken die gebruikt kunnen worden: Azzalure, Bocouture en Allergan. Dokter André werkt vooral met Azzalure (Dysport) en Bocouture. Het effect van botox is plaatselijk. Wanneer de botox goed geïnjecteerd wordt, blijft het middel binnen de behandelde zone en zal het niet door de rest van het lichaam verplaatsen. Daarbij werkt de behandeling niet verdovend. Botox blokkeert de zenuwen die voor beweging zorgen, maar de zenuwen die gevoel geven blijven onaangetast.

Andere toepassingen

Botox kan gebruikt worden om bepaalde rimpels in het gelaat te behandelen. Ook kan dit worden ingezet ter voorkoming van rimpelvorming. Aangezien de spieren ontspannen, vormt de huid geen (diepe) rimpels. Ook kan het middel worden gebruikt bij andere toepassingen. Te denken valt aan de behandeling van bepaalde spasmen, tandenknarsen en bij migraineklachten. Ook kan botox helpen in het geval van overmatig zweten.

Botox staat geregistreerd als medicijn en is dus een veilig middel om te gebruiken

Lichaamseigen stof


Fillers zijn gemaakt van hyaluronzuur, dit is een lichaamseigen stof die zorgt voor hydratatie en volume in de huid. Wanneer de vloeistof in de huid wordt gespoten, trekt het daar vocht aan. Dat vocht wordt ook vastgehouden, waardoor eventuele kuiltjes of rimpels worden opgevuld. Van het middel bestaan er veel verschillende merken, die ook kunnen verschillen in kwaliteit. Dokter André werkt onder andere met Stylage, Belotero en Restylane, een filler gemaakt door dezelfde producent als van het botoxmerk Azzalure.

Subtiel effect


Wanneer er gewerkt wordt met een goede kwaliteit botox en fillers, verkleint dit de kans op allergische reacties of ongelijk resultaat tot een minimum. Maar ook is de bekwaamheid van de behandelaar van groot belang voor een optimaal resultaat. Een goed opgeleide arts weet waar op gelet moet worden voor een subtiel en toch verfrissend effect, zonder overboord te gaan met de hoeveelheden.

Over Dokter André


Dokter André verstaat zijn vak als geen ander. Hij weet hoe belangrijk persoonlijke aandacht is en heeft dan ook altijd een luisterend oor beschikbaar voor al jouw wensen. Ben je op zoek naar een niet-ingrijpende facelift? Neem dan contact op en ontdek de mogelijkheden. Dokter André adviseert je graag over de juiste behandelmethode en procedure om jouw doelen te bereiken. Je krijgt weer een jongere uitstraling, zodat je weer blijer met jezelf wordt wanneer je in de spiegel kijkt.

Datum: 12 februari 2020