burn-out

Burn-out aanpakken met hypnose

Als je alleen al denkt aan je agenda, zakt de moed je in de schoenen. De komende maanden is er geen leeg plekje in te ontdekken. De afspraken en activiteiten stapelen elkaar op en zelfs áls je een keer een moment voor jezelf hebt, denk je alleen nog maar aan wat je de komende tijd allemaal nog moet doen. Voor je het weet, ga je daarom maar weer aan de slag. Je zou wel eens ‘nee’ willen zeggen tegen het zoveelste plan of weer een voorstel, maar je bent bang dat je iemand teleurstelt. En je ligt zelf liever uitgeput in bed aan het einde van wéér een te lange dag, dan dat je een afspraak afzegt. Toch merk je steeds vaker dat je moe bent, dat je niet meer geniet van dingen en dat je constant ruzie hebt met je partner omdat de kleinste dingen je irriteren.

Druk vanuit de maatschappij

Als je je hierin herkent, is het waarschijnlijk tijd om het toch iets rustiger aan te doen. Een burn-out ligt op de loer. Een burn-out is meestal het resultaat van te veel aanhoudende stress en komt voor in alle leeftijdscategorieën en alle lagen van de bevolking. Wel is het risico op een burn-out het grootst als je ergens tussen de 25-40 jaar oud bent. Dit is namelijk een periode waarin veel gebeurt op zowel professioneel als persoonlijk gebied. Je moet veel keuzes maken en de druk vanuit de maatschappij neemt alleen maar toe. Dat kan allemaal behoorlijk heftig zijn. Zeker omdat er nog nauwelijks tijd is om bij te komen van stressvolle dagen, momenten of gebeurtenissen.

Controle

Hypnose kan je hierbij helpen. Misschien klinkt de term een beetje vaag of eng, maar dat is het absoluut niet. Dit benadrukt ook Judith van Royen. Ze is gespecialiseerd in hypnotherapie. ‘De trance die je ervaart tijdens een hypnotherapiesessie, is te vergelijken met het gevoel dat je ervaart als je geconcentreerd een boek leest of een film kijkt. Je krijgt minder prikkels binnen vanuit je omgeving, maar houdt áltijd de controle over jezelf. We communiceren tijdens een sessie gewoon met elkaar en je ziet en hoort alles.’

Afrekenen met die burn-out en stressklachten?

Burn-out klachten

Hypnotherapie kan ingezet worden op een hoop verschillende gebieden en verhelpt ook een hoop klachten. Hoe het specifiek bij een burn-out kan helpen, legt Judith uit: ‘Tijdens een sessie doen we zorgvuldig aanpassingen in je onderbewuste. Dit is een plek waar belemmeringen, overtuigingen en emoties zijn opgeslagen. Door suggesties te doen, kunnen we ervoor zorgen dat jij leert om grenzen aan te geven en prioriteiten te stellen. Oftewel: je leert ‘nee’ zeggen. Iets wat ontzettend nodig is als je agenda uitpuilt en je het overzicht volledig kwijt bent. Je zult merken dat je weer ruimte in je hoofd en je leven krijgt om te ontspannen. De balans keert terug.’

De voordelen!

De voordelen van hypnotherapie op een rijtje:

  • Quick fix: In plaats van een langdurige therapie ben je in een paar weken van je klachten af.
  • Veilig: Je houdt tijdens de gehele sessie alles onder controle.
  • Natuurlijk: De therapie heeft geen bijwerkingen en zonder problemen te combineren met andere vormen van therapie of medicatie.
  • Positief: Je krijgt meer plezier en zult minder dagelijkse stress ervaren.
  • Goed voor het zelfvertrouwen: Je krijgt meer grip op je eigen leven en de gebeurtenissen daarin.

Laagdrempelig kennismaken

Als het hele idee van hypnose je toch nog wat eng lijkt, nodigt Judith je aan om eens een afspraak te maken voor een ‘pedicure voor body & mind’. Op die manier kun je laagdrempelig kennismaken met Judith en haar alles vragen over hypnose terwijl jij heerlijk ontspant tijdens de behandeling. Een win-win, dus! Zelfs als hypnose je alsnog niets lijkt, want je gaat sowieso met verzorgde voeten en een ontzorgd hoofd weer naar huis.

Van top tot teen in balans

Onthaasten in onze drukke maatschappij, dat staat centraal in de praktijk van Judith van Royen, waar ze je helpt om van top tot teen in balans te komen. Letterlijk, want Judith werkt niet alleen als hypnotherapeut, maar is ook pedicure én paramedisch natuurkundig vakspecialist. Judith: ‘Ik wil ervoor zorgen dat je weer blij met je zelf bent en je mooi voelt van binnen én van buiten. Ik bied hiervoor in mijn praktijk JoyFul You verschillende behandelingen aan. Hypnotherapie is hier één van, maar ook voor onder andere pedicurebehandelingen, voetmassages, energetische behandelingen en verschillende schoonheidsbehandelingen kun je bij mij terecht.

Datum: 13 november 2019