burn-out

Burn-out? Laat je resetten!

Pfff, wát een jaar heb jij achter de rug! En daar pluk jij nú de vruchten van. Veel te lang heb je op je reserves geteerd en nu is het op. Je huisarts was vrij duidelijk: je hebt een burn-out. Hoe kom jij daar ooit weer vanaf?

Burn-out

Doordat jij veel te lang over je grenzen bent heengegaan, is je lichaam helemaal uit balans geraakt. Natuurlijke barrières die je normaal gesproken tegen veel dingen beschermen, hebben daar ook onder te lijden gehad. Het gevolg is dat je je nu doodmoe voelt, totaal opgebrand bent, en ook te maken krijgt met allemaal vage klachten. Je pikt ieder griepje op en bent snel ziek.

Total Reset Methode

Jolande Bakker van Allergie Vrij Leven legt uit:‘Wanneer je jezelf helemaal hebt uitgeput, is er nauwelijks energie over om schadelijke invloeden te bestrijden. Pas als je lichaam weer in balans is, is het in staat om al die schadelijke invloeden aan te vallen. De Total Reset Methode is daar bij uitstek geschikt voor.’

Storende blokkades

‘Je lichaam heeft tegen ieder virus en iedere bacterie of parasiet wel een antwoord, maar je moet het wél de gelegenheid geven om het aan te pakken. Je zou het kunnen vergelijken met het resetten van je computer. Storende blokkades worden opgeruimd, waardoor de energie weer vrij kan stromen. Het geeft heel goede resultaten bij zowel emotionele klachten, die je bij een burn-out eveneens vaak ziet, als allerlei onverklaarbare lichamelijke klachten.’

Vage klachten

Ik weet het: ik ben een perfectionist. Ik wil altijd alles goed doen en wil het liefst dat iedereen me aardig vindt. Daarnaast had ik ook nog eens een baan die ik niet leuk vond en opeens was de rek eruit. Ik was niet alleen helemaal opgebrand, maar kreeg ook te maken met allemaal vage klachten. Via een vriendin kwam ik met Jolande in contact. Na een eerste intakegesprek en onderzoek door Jolande bleek ik allergisch te zijn voor vitamine C. Ik wist niet eens dat zoiets mogelijk was! Door de manier waarop mijn lichaam op vitamine C reageerde, was er wel een flink tekort aan dit stofje ontstaan wat die chronische vermoeidheid opleverde. Daarnaast bleek ook nog eens dat het Epstein Barrvirus, dat verantwoordelijk was voor de ziekte van Pfeiffer waarvan ik in mijn jeugd last had gehad, weer de kop had opgestoken. Ook dat ondermijnde veel. Na de Total Reset behandeling trad er al heel snel verbetering op. Ik had weer energie en zat ook mentaal weer lekkerder in mijn vel! – Elsbeth (32)

Het ontstaan van de Total Reset Methode

In Amerika is 34 jaar geleden de Nambudripad’s Allergy Elimination Treatment (genoemd naar de ontdekker dr. Nambudripad) ontwikkeld. Deze NAET-therapie is in Nederland doorontwikkeld op basis van nieuwe inzichten. Hieruit is de Total Reset methode ontstaan, gebaseerd op de totale reset die je lichaam doormaakt tijdens de therapie. Het combineert verschillende methodes uit de Westerse geneeskunde met de Oosterse invloeden van acupunctuur.

Feitjes

Wist je dat…

  • Zo’n 1,3 miljoen Nederlanders hebben last van burn-outverschijnselen
  • Jaarlijks verzuimen werknemers 11 miljoen dagen als gevolg van werkstress
  • Werkverzuim door burn-out kost werkgevers 2,8 miljard euro (bron: TNO)
Datum: 20 januari 2020