burn-out

Herstellen van een burn-out is leren doseren

Hartkloppingen, continu moe, alles voelt als teveel, paniekaanvallen, huilbuien, jezelf kwijt zijn, concentratiestoornissen, een ‘mist’ in je hoofd. Dit drama wordt ook wel ‘burn-out’ genoemd en als je het al eens hebt meegemaakt, dan weet je hoe heftig het is.

Langdurig herstel

Herstellen van een burn-out is mogelijk, maar duurt vaak lang. Dit is misschien een negatieve en harde boodschap, maar mooier kan het niet gemaakt worden. Als je je voorstelt dat het heel lang geduurd heeft voordat al je reserves op waren, kun je wel uitrekenen dat het herstel niet in één week gedaan is.

Wijzer

Het goede nieuws is dat je altijd wijzer uit een burn-out komt. Je leert voor jezelf te kiezen en dichter bij jezelf te blijven. Je leven zal veranderen. Je gaat keuzes maken die gezond voor je zijn, want je wilt deze vervelende periode niet opnieuw meemaken.

Je nieuwe weg

Shiatsu kan je helpen om de weg richting je ‘nieuwe’ leven te vinden door de energiestroom in jouw lichaam te stimuleren. Door shiatsutherapie ontspannen je spieren, reguleert je zenuwstelsel en verbetert je doorbloeding. De blokkades in je lichaam en je geest worden opgeheven en dat zorgt ervoor dat je kunt herstellen van je burn-out.

Ga jij al langer over je eigen grenzen heen?

Alles onder de loep

Als je wilt herstellen van een burn-out dan is het belangrijk om alle aspecten van je huidige leven onder de loep te nemen en die waar nodig aan te passen. Je slaappatroon, voeding, beweging, de manier waarop je denkt en met jezelf en anderen omgaat; al deze factoren beïnvloeden jouw welzijn.

Vooruit komen

Door shiatsutherapie krijg je advies voor al deze factoren. Je leert hoe je lastige dingen anders kunt aanpakken en hoe je goed voor jezelf kunt zorgen. Dit gaat vaak gepaard met vallen en opstaan; twee stappen vooruit en één stap terug. Dat geeft niet. Feit is dat je vooruit komt. Ook hier geldt dat je je eigen tempo mag volgen en vanuit ontspanning en mildheid handelt.

Burn-out tip

Als je wilt herstellen van een burn-out dan is het belangrijk om op een gezonde manier te leren omgaan met je energieniveau. Je moet leren om rustpauzes te nemen, ook al vraagt je agenda om actie. Leer om je energie te doseren zodat je je met moeite opgebouwde voorraad niet in één keer gebruikt. Zo kom je langzaam maar zeker in een betere conditie en dat draagt bij aan je herstel.

Datum: 05 februari 2018