burn-out

‘Reflexologie hielp mij mijn burn-out door’

Janneke (39) vertelt: ‘Eigenlijk waren de signalen er al toen ik heel jong was. Ik was erg perfectionistisch. Ik wilde bijvoorbeeld alleen maar achten en negens halen, en tegelijkertijd ook nog allerlei bijbaantjes hebben. Ook toen ik ging werken, had ik de neiging om mezelf steeds te overvragen. Ik wilde degene zijn die er met de grootste en meest belangrijke projecten vandoor ging, zodat ik zo hoog mogelijk op de carrièreladder zou eindigen. Maar op een gegeven moment zei mijn lichaam ‘stop’. Van de ene op de andere dag sloegen de vermoeidheid en spanning die ik jarenlang had genegeerd als een bom bij me in, net zoals de hoofdpijn. Uit bed stappen, douchen en ontbijt maken waren al een hele onderneming, en als ik na een wandelingetje naar de supermarkt weer thuis was, moest ik wel een uur bijkomen. De dokter wist het na twee minuten met me praten al: ik had een burn-out te pakken.’

Burn-outklachten

Helaas kom ik in mijn praktijk de laatste tijd veel vrouwen tegen die last hebben van dezelfde klachten als Janneke. Vaak zijn ze rond de veertig, en moeten ze een drukke en verantwoordelijke baan combineren met de zorg voor een gezin. Maar helaas: ook veel jongere mensen krijgen tegenwoordig last van burn-outverschijnselen. Op een gegeven moment last krijgen van stressklachten of zelfs een burn-out, lijkt tegenwoordig haast onvermijdelijk. In deze drukke tijd lijkt het heel normaal om een hoge werkdruk te hebben, en daarnaast óók nog een volle agenda gevuld met allerlei (sociale) verplichtingen. Natuurlijk vervul je in je leven allerlei rollen. Maar soms is even stilstaan nodig. Want ga maar na: als jij niet goed voor jezelf zorgt, raak je uit balans. Uiteindelijk kun je er dan ook niet meer voor een ander zijn, of dat nou je baas, partner, vriendin of kind is. Wees dus waakzaam als je bij jezelf stresssignalen merkt, en sta regelmatig stil bij je eigen behoeften en bij wat je eigenlijk écht nodig hebt.

Behandeling bij burn-out en stress

De klachten die bij een burn-out horen, wijzen erop dat het lichaam uit (hormonale) balans is geraakt. Stress, verkeerde voeding en een ongezonde levensstijl vormen vaak de oorzaak van een disbalans van de hormonen en de darmen. Hierdoor ga je je steeds minder goed voelen. Met mijn behandelingen probeer ik de balans weer te herstellen. De reflexologiebehandelingen kunnen je een behoorlijk eind in de goede richting helpen. Maar om écht voor een verbetering te zorgen op alle aspecten van je leven, is er meer nodig. Hierbij kun je denken aan een combinatie van reflexologie en coaching op het gebied van stressbeperking, leefstijl én voeding. Dit doe ik vanuit mijn visie als Hormoonfactortrainer. Het is altijd even puzzelen om tot de juiste aanpak te komen. Daarom zal ik je tijdens ons eerste gesprek veel vragen stellen, en vraag ik ook veel door. Vervolgens leg ik je een op maat gemaakt behandelplan voor, en gaan we samen aan de slag om de balans weer te hervinden.

Janneke (39) blikt terug:

‘De combinatie van behandelingen en coaching hielp mij heel goed. Om te beginnen was het heel prettig dat ik altijd mijn verhaal kwijt kon bij Lisette, en dat zij goed naar mij luisterde en tips gaf. Maar als ik even niet zo’n behoefte had aan praten, dan was dat ook oké. Het herstel van een burn-out duurt lang. Maar ik merk dat ik dankzij de hulp van Lisette echt stappen vooruit maak. Ik ervaar een stuk meer rust en ben minder veeleisend naar mezelf toe geworden. Daarnaast heb ik een duidelijk plan opgesteld rond hoe ik straks, als ik daaraan toe ben, weer mijn werk en leven ga oppakken. Ik ga bijvoorbeeld duidelijker mijn grenzen aangeven, geen overuren meer draaien en al helemaal niet meer werk in het weekend of op vrije dagen oppakken. Verder ga ik elke drie weken een reflexbehandeling volgen: een heerlijk moment voor mij om op te laden en bij mezelf te komen.’

Ook bij andere klachten!

Heb jij last van…

 • stress?
 • darmklachten?
 • menstruatiestoornissen of menstruatieklachten?
 • PMS?
 • zwangerschapsklachten?
 • stemmingswisselingen?
 • hoofdpijn?
 • overgangsklachten?
 • depressiviteit?
 • opvliegers?
 • vermoeidheid?

Dan kan Lisette jou helpen! (En bij nog veel meer klachten.)

Voor jou!

Heb jij ook veel stress of zelfs een burn-out? Of zit je om andere redenen niet lekker in je vel, zowel figuurlijk als letterlijk? Neem dan gerust vrijblijvend contact met me op. Ik vertel je graag over alle mogelijkheden waarmee jij weer lekker in je vel komt te zitten!

Samen gaan we aan de slag om de balans terug te vinden

Datum: 27 juni 2019