cellulite

Einde aan cellulite door massage!

Een paar keer per week naar de sportschool en liters water drinken: je doet er alles aan om van die nare putjes op je lichaam af te komen. Maar wat je ook probeert, helemaal weg gaan ze niet. Toch is cellulite heel gemakkelijk te behandelen. Met de eeuwenoude cupping massage wordt de huidstofwisseling geactiveerd, waardoor de huid weer soepeler wordt en cellulite als sneeuw voor de zon verdwijnt.

Je bent niet de enige!

Cellulite is één van de meest voorkomende huidkwaaltjes. Het komt met name voor bij vrouwen: 80 tot 90 procent heeft er in meer of mindere mate last van. De putjes en kuiltjes hopen zich vooral op bij de benen, heupen en billen en zorgen vaak voor grote onzekerheid. De oorzaak? Hormonen en erfelijkheid. Dat een ongezonde levensstijl de oorzaak is voor cellulite is een grote fabel. Wel kunnen ongezonde gewoontes als roken en weinig bewegen de putjes doen toenemen. Genoeg water drinken en bewegen is zeker geen overbodige luxe!

Wat is cupping massage?

Cupping massage is een geneeswijze die al eeuwen geleden is ontstaan. Toen werd het gedaan met warme kopjes, die zich vacuüm zogen op de huid. Tegenwoordig zorgen siliconen cups ervoor dat gifstoffen vanuit het diepere bindweefsel naar het huidoppervlak worden gehaald. Het resultaat is een gladde, soepele huid zonder putjes. De voordelen van cupping:

  • De huidstofwisseling wordt geactiveerd
  • De huidelasticiteit wordt verbeterd
  • Blokkades in de huid worden opgeheven
  • Gif- en afvalstoffen stoffen worden afgevoerd
  • De spierspanning wordt verbeterd
  • Een ander voordeel is misschien wel dat de massage ook nog eens ontspannend is. Voor pijnlijke spieren hoef je niet bang te zijn!

Eindelijk af van putjes zonder enge behandelingen!

De behandeling

Tijdens de behandeling worden er siliconen cups op je huid gezet, die de huid als het ware omhoog zuigen. Hierdoor vormen er zich rode vlekken op de huid. Dat komt omdat op die plek de doorbloeding van de huid sterk is aangezet door het vacuüm in de cups. Afhankelijk van de intensiteit van de behandeling variëren deze plekken van lichtrood tot donkerrood. Maar geen zorgen! Na een tijdje verdwijnen ze vanzelf weer.

Voor wie is cupping massage geschikt?

Cupping massage is voor iedereen die onzeker is over putjes en kuiltjes in de huid. Ben je klaar met dat onzekere gevoel wanneer je geconfronteerd wordt met de ‘sinaasappelhuid’ bij je benen en billen? Het kan lastig zijn om ‘zomaar’ een keuze te maken voor een behandeling. Bij Huid en Uiterlijk bespreek je samen met de specialisten hoe zij jou kunnen begeleiden naar je gewenste resultaat. Aarzel niet om vrijblijvend contact op te nemen!

Datum: 23 september 2022