Bedrijfsnaam: Besems Uitvaartverzorging
Adres: Kleine Haarsekade 122,
4205NA Gorinchem
Telefoonnummer: 0183-567585
 • Uitvaartzorg

Over ons

Bij Besems Uitvaartverzorging kun je terecht voor een waardig en respectvol afscheid. De uitvaartverzorging is er om je alle zorg uit handen te nemen.

Neem contact op via:

Artikelen van Besems Uitvaartverzorging

 • eerbetoon
  'Het ultieme eerbetoon voor Hans'
  Rob: ‘Ik kom uit een heel hecht gezin, dat bestond uit een vader, moeder en vier zoons. Mijn oudste broer Hans was precies tien jaar ouder dan ik. We hadden een sterke band.
 • verschil
  'Anne en Dinny maken écht het verschil'
  Het klinkt misschien vreemd, maar het overlijden van mijn vader heeft ook veel goeds voortgebracht.
 • uitvaart
  Wat zijn de kosten van een uitvaart?
  Je kunt een uitvaart zo prijzig maken als je zelf wenst.
 • urn
  Elke urn vertelt een eigen verhaal
  Toen Ank van Lieshout bij haar tante thuis de urn van haar oom, omringd door allerlei foto’s en een kaarsje, zag staan, kwam zij op het idee om hiervoor iets te ontwerpen wat al deze elementen samenvoegde.
 • duurzaamheid
  Duurzaam werken in de uitvaartbranche
  Je kunt de krant niet openslaan of de tv aanzetten, of je leest, ziet of hoort wat over ‘duurzaamheid’. Het lijkt bijna een modewoord waar veel over te doen is, maar toch is het belangrijk om daar af en toe serieus bij stil te staan.
 • herinneringssieraad
  Een herinneringssieraad dat je met je meedraagt
  Hoe bijzonder is het, dat wanneer je een dierbare missen moet, je toch nog een tastbaar stukje van hem of haar met je mee kunt dragen?
 • uitvaartzorg
  'De uitvaartzorg geeft me veel voldoening'
  Ik ben op een bijzondere manier bij Besems Uitvaartverzorging terechtgekomen. Na het overlijden van mijn vader hebben we Anne ingeschakeld en hij heeft alles op een erg prettige manier verzorgd.
 • uitvaartonderneming
  'Is dit de uitvaartonderneming van de bokkenpoten?'
  Met veel liefde maakt Dinny grote koeken en koekjes om de nabestaanden die Afscheidscentrum De Engel bezoeken wat extra troost te bieden. En dan hebben we het niet over de standaard cake, maar over zelfgebakken koek, kokosbollen, boterkoek, appelkoeken en natuurlijk haar lokaal befaamde bokkenpoten. Heb je als nabestaande een speciale wens? Dinny gaat op zoek naar een recept en alle benodigdheden om hieraan te kunnen voldoen.
 • uitvaartkisten
  Uitvaartkisten in alle soorten en maten
  Wie bij een uitvaart voor de keuze staat om een uitvaartkist uit te zoeken, zal zich verbazen over het grote aantal mogelijkheden. Kies je voor massief hout of juist voor materialen als bamboe, riet of -zeegras?
 • nabestaanden
  ‘De waardering en bedankjes van nabestaanden: daar doe ik het voor'
  Vier jaar geleden heb ik gereageerd op een advertentie waarin Besems Uitvaartverzorging een aulamedewerkster zocht. Ik werkte op dat moment ook elders in de horeca, maar dit werk leek me heel mooi om te doen en was prima te combineren met mijn andere werk destijds.
 • afscheidscentrum
  Een energieneutraal afscheidscentrum
  Wie het afscheidscentrum aan de Kleine Haarsekade betreedt, wordt direct aangenaam getroffen door de warme en serene sfeer.
 • crematie
  Crematie: steeds meer mensen kiezen ervoor
  Wist je dat cremeren in Nederland pas sinds 1955 is toegestaan? Voor die tijd was het illegaal.
 • uitvaarten
  'Sommige uitvaarten blijven je altijd bij'
  Ik ben zo’n 36 jaar geleden als ambulancechauffeur gaan werken in het plaatselijke ziekenhuis, met als ‘bijbaan’ het verzorgen van het mortuarium en het assisteren van de patholoog-anatoom. Destijds was er ook een aula aan het ziekenhuis verbonden, waardoor ik veel contact had met diverse uitvaartverzorgers.
 • uitvaartkisten
  Uitvaartkisten met een persoonlijke touch
  Soms ontstaan er mooie dingen tijdens of na een heftige periode. De bijzondere kisten van Kistenmaatjes, die hun oorsprong vinden in therapeutische en creatieve sessies, zijn daar een goed voorbeeld van.
 • resomeren
  Resomeren: de uitvaartvorm van de toekomst
  Bij een overlijden kan worden gekozen uit twee uitvaartvormen: begraven of cremeren. Sinds er in juni 2018 een meerderheid in de Tweede Kamer voor het invoeren van resomeren was, lijkt er in de toekomst, mits er een wetswijziging komt, een derde mogelijkheid bij te komen.
 • uitvaartspeelgoed
  Met uitvaartspeelgoed spelend verdriet verwerken
  Het liefst zou je je kind tegen alle verdriet beschermen. Kleine ‘verdrietjes’ kunnen met een kus op de zere plek nog wel opgelost worden. Maar hoe ga je om met écht verdriet?
 • uitvaartzorg
  ‘De uitvaartzorg is geen beroep, maar een roeping’
  Omdat iemand die overleden is bij voorkeur binnen vier tot zes uur na het overlijden moet worden verzorgd, zijn wij vaak het eerste contact met mensen van de uitvaartonderneming. En dat eerste contact moet gewoon goed zijn. Ondanks het verdriet dat er is, willen wij de nabestaanden ook een mooie herinnering meegeven.
 • livemuziek
  Livemuziek komt pas écht binnen
  Muziek geeft een afscheid vaak een extra dimensie. Muziek is emotie en doet wat met de aanwezigen. Dat ene lied dat de overledene zo mooi vond.
 • loopkoets
  De loopkoets: stil en waardig uitvaartvervoer
  Eén van de bekendste manieren om een overledene in te vervoeren is de rouwauto. Maar wist je dat er ook andere -mogelijkheden zijn om een dierbare naar zijn laatste rustplaats te brengen? Een heel persoonlijke en mooie wijze is de loopkoets: waardig en betrokken. De loopkoets stelt je in staat om de overledene wandelend en in stilte zelf naar de begraafplaats te brengen.
 • uitvaartbloemwerk
  Uitvaartbloemwerk kan zoveel persoonlijker!
  Net zoals de uitvaart zelf tegenwoordig heel persoonlijk kan worden uitgevoerd, geldt dat ook voor de afscheidsbloemen. Geen standaard stuk voor op de kist, maar uitvaartbloemwerk dat past bij wie de overledene was.
 • rouwkaarten
  Rouwkaarten: de functie is veranderd
  Wanneer er tegenwoordig een envelop met een zwart of grijs kader op je deurmat valt, weet je meestal al wie er overleden is. Digitalisering en een snellere wereld hebben je al op de hoogte gesteld van het heengaan van een dierbare. Via social media of een digitaal condoleanceregister of gedachtenis-website heb je wellicht zelfs al kennisgenomen van de reacties van anderen op het verdrietige nieuws.
 • uitvaart
  ‘Uitvaartbegeleiding is ontzettend dankbaar werk'
  Mijn werk in de uitvaart geeft veel voldoening. Ik assisteer de uitvaartbegeleider en verzorg overledenen. Ik reed al jarenlang als chauffeur op een ambulance, maar aangezien die periode vanwege mijn leeftijd langzaam afliep, begon ik in 2014 daarnaast ook voor een taxi-onderneming te werken.
 • rouwvervoer
  Rouwvervoer in stijl
  Stapvoets rijdt de vrijwel geruisloze rouwauto vanaf Afscheidscentrum De Engel naar de algemene begraafplaats. Ingetogen loopt Anne Besems voor de hybride BMW, die gevolgd wordt door de rouwstoet, uit.
 • afscheidshuis
  De voordelen van een afscheidshuis
  Tussen het moment van sterven en definitief afscheid nemen van een overledene moet er veel beslist en geregeld worden. Tegelijkertijd zijn dit de laatste dagen dat je nog bij de overledene kunt zijn. Hem kunt aanraken, naast hem kun zitten en in alle rust afscheid nemen.
 • nalatenschap
  Je nalatenschap: er is zoveel moois om door te geven
  Wat wil jij je nabestaanden nalaten? En denk dan niet zozeer aan financiële zaken of materiële dingen, maar juist aan herinneringen, gedachtegoed en overtuigingen.
 • verzekeringen
  Verzekeringen: ken jij het verschil?
  Als het goed is, heb je een verzekering afgesloten, zodat de kosten voor je begrafenis of crematie betaald worden. Daar wil je je nabestaanden immers niet mee opzadelen.
 • lijkwades
  'Lijkwades zijn echt in opmars'
  Mijn broer Anne was nog maar pas voor zichzelf begonnen, toen zich een wat grotere uitvaart aandiende waarbij Dinny in de catering wel wat hulp kon gebruiken.
 • notaris
  Naar de notaris voor goed advies
  Het afwikkelen van een nalatenschap is voor de meeste mensen geen dagelijkse bezigheid. Hoe eenvoudig het ook mag lijken om de persoonlijke bezittingen en inboedel van de overledene te verdelen, toch zijn er meer zaken waar je rekening mee moet houden.
 • digitale-erfenis
  Je digitale erfenis regelen
  De computer is niet meer weg te denken uit ons hedendaagse leven. Een groot deel van onze communicatie gaat via e-mail, we maken gebruik van social media en bewaren onze foto’s online.
 • uitvaartverzorger
  ‘Mijn ouders werken als uitvaartverzorger’
  Drie jaar geleden ben ik bij het bedrijf van mijn ouders, Besems Uitvaartverzorging, komen werken. Daarvoor was ik assistent-filiaalleidster in een kledingzaak, maar ik wilde graag iets anders.
 • uitvaartwensen
  Uitvaartwensen: sta erbij stil
  Belangrijke gebeurtenissen in ons leven bereiden we doorgaans goed voor.
 • uitvaart
  Een uitvaart met veel mogelijkheden
  Het is fijn dat tegenwoordig iedere uitvaart uniek is, maar je moet wel weten waaruit je kunt kiezen. Het zou jammer zijn als je achteraf over mogelijkheden hoort, waarvan je het bestaan niet eens afwist.
Toon meer >
Toon minder >