Bedrijfsnaam: Bodyswitch Heemskerk
Adres: Noorddorperweg 10,
1968LN Heemskerk
Telefoonnummer: 0251-234000
 • Orthomoleculair therapeut
 • Labonderzoek

Over ons

Bij Bodyswitch Heemskerk ben je aan het juiste adres om gezond en fit te worden. De praktijk helpt onder andere bij chronische vermoeidheid en overgewicht.

Neem contact op via:

Artikelen van Bodyswitch Heemskerk

 • auto-immuunziekten
  Medicijnen mede-oorzaak auto-immuunziekten
  Een belangrijke oorzaak van de toename van de zogenoemde auto-immuunziekten en ontstekingsgerelateerde ziektebeelden is het toenemende gebruik van medicijnen. Bizar eigenlijk, want je zou verwachten dat medicijnen het probleem juist zouden moeten oplossen.
 • gezond-oud-worden
  Ouderen en gezond oud worden: medicijnen, voeding en tekorten
  Vaak sta je niet stil bij het ouder worden. Dat gaat vanzelf. Als het goed is. Veel mensen zeggen vaak dat ze oud worden.
 • vergroot-je-kans-op-zwangerschap
  Vergroot je kans op zwangerschap!
  Zowel mannen als vrouwen kampen steeds vaker met vruchtbaarheidsproblemen. Soms zijn er medische redenen waarom het niet lukt om zwanger te raken. Maar als dat niet het geval is en je door dokters gezond wordt verklaard, is het van belang om dieper te kijken naar je eigen leefstijl en mogelijk andere factoren.
 • huidproblemen
  Huidproblemen? De huid-darmconnectie – de darmen als oorzaak
  Wist je dat de darmen en huid in verbinding met elkaar staan? Wat we eten en hoe we dit verteren heeft invloed op de conditie van je huid. Onze moderne eetgewoontes leiden dan ook steeds vaker tot huidaandoeningen zoals eczeem en acne.
 • chronische-darmziekten
  Chronische darmziekten natuurlijk behandelen vanuit de oorzaak
  Chronische darmziekten komen steeds vaker voor. Vroeger was nog weinig bekend over de invloed van onze omgeving op ons DNA, ook wel epigenetica genoemd.
 • supermarkt-gezond-eten
  Supermarkt survival! Wat kies jij?
  De meeste mensen kopen hun voedsel (of meestal vulling) in de supermarkt. Kiloknallers, aanbiedingen enz. staan dusdanig opgesteld dat ze jou prikkelen om te kopen door de verleiding. Dat is waar marketeers goed in zijn: jou de weg wijzen in de supermarkt langs alle verleidelijke (meestal voorverpakte) producten die vaak niet echt gezond zijn voor je!
 • fibromyalgie
  Fibromyalgie: oorzaak en gerichte aanpak
  De letterlijke vertaling van fibromyalgie (FM) is ‘pijn in bindweefsel en spieren’. Fibromyalgie is een chronisch pijnsyndroom, dat gepaard gaat met meerdere zeer belemmerende klachten. De belangrijkste klachten zijn extreme vermoeidheid of uitputting,depressies (88%), darmklachten (83%), ochtendstijfheid (82%) slaapstoornissen (80%) en chronische hoofdpijn (60%).
 • gezondheid
  Tips voor je gezondheid in de vakantie
  De zomer ziet er erg anders uit dan verwacht. Het is ook belangrijker dan ooit om op je gezondheid te letten en de staat van je immuunsysteem in de gaten te blijven houden. Natuurlijk niet alleen nu met de coronatoestanden, maar ook zodat je goed beschermd bent tegen ziekte in het algemeen. Een goed functionerend immuunsysteem zorgt ervoor dat je tot die groep behoort die nauwelijks tot geen last heeft van virussen, in tegenstelling tot mensen met een verzwakt immuunsysteem.
 • zwangerschap
  Het belang van een gezonde zwangerschap
  Zwanger zijn vergt nogal wat van je lichaam. Eigenlijk is het net topsport. Het is een prachtige ervaring maar het kan ook erg zwaar zijn.
 • goed-slapen
  Goed slapen begint met goed eten
  In de maand maart vieren we de Dag van de Slaap. Op deze dag focussen we ons op alle dingen die met slapen te maken hebben. Onze gezondheid is hier een essentieel onderdeel van.
 • vetten
  Vetten: vet goed of vet slecht?
  Over voeding bestaan veel misverstanden en onduidelijkheden. Vooral over vet zijn de meningen verdeeld. Want vet zou dik maken, slecht zijn voor je aderen en je moet er vooral zo min mogelijk van eten.
 • stress
  Voeding, darmen en stress: de wisselwerking
  De werking van je darmen is niet alleen afhankelijk van goede voeding. Ook een goede mentale balans is belangrijk. Stress kan hierbij flink wat roet in het eten gooien.
 • chronische-klachten
  Meeste chronische klachten ontstaan vanuit je darmen
  Veel lichamelijke klachten, chronische ziektebeelden en auto-immuunziekten ontstaan vanuit de darmen. Hart- en vaatziekten, eczeem, migraine, Multiple Sclerose en reuma kunnen allemaal te maken hebben met darmproblemen. Veelal hebben mensen buikpijn, verstopping of juist aanhoudende diarree, prikkelbare darm (PDS), Ziekte van Crohn en Colitis Ulcerosa.
 • diabetes
  Omgaan met diabetes: weet wat je eet
  Het is een van de meest voorkomende ziektebeelden in Nederland: diabetes. Wanneer je te horen krijgt dat je diabetes hebt, kun je het beste direct je leefstijl aanpassen. Dat zal onmiddellijk veel positieve gevolgen hebben. Het aanpassen van de voeding en meer lichaamsbeweging brengen meteen verbeteringen met zich mee, die je kunt afmeten aan je bloedsuikerspiegel.
 • auto-immuunziekten
  Auto-immuunziekten: gezond behandelen vanuit de oorzaak
  Het aantal mensen met auto-immuunziekten neemt toe. Een groot deel van de mensen krijgt er in zijn leven wel eens mee te maken. Veelvoorkomende auto-immuunziekten zijn psoriasis, de ziekte van Crohn, Colitis Ulcerosa, reuma, jeugdreuma en diabetes type 1. Daarbij lopen vrouwen een groter risico dan mannen om een auto-immuunziekte te krijgen.
 • depressie
  De rol van je darmen bij depressie
  Dat depressie enorm naar is, dat weten de meeste mensen wel. Maar wist je ook dat bijna twintig procent van de Nederlandse volwassenen ooit in het leven te maken krijgt met een depressie?
 • suiker
  Suikers, eiwit, vet, hormonen: wat heeft jouw lichaam nodig?
  Suiker. Voor sommigen een grote vriend, voor anderen de vijand. Want het is een heerlijk goedje, wie houdt er nu niet van taart, chocolade en andere zoetigheid?
 • reuma
  Reuma de baas met de juiste leefstijl
  Wist je dat reuma een verzamelnaam is voor meer dan 100 verschillende aandoeningen? Ze betreffen je zogenaamde ‘bewegingsapparaat’, zoals gewrichten, spieren, pezen, botten en weke delen. Maar liefst één op de negen Nederlanders heeft een vorm van reuma.
 • buikpijn
  Laat buikpijn en PDS niet langer je leven beheersen!
  Buikpijn: bijna iedereen heeft hier wel eens last van. Vaak is het van voorbijgaande aard en is het ongemak na een paar dagen weer verdwenen. Er is echter ook een grote groep mensen wiens leven beheerst wordt door buikpijn en darmklachten.
 • slank-zonder-dieet
  Eet jezelf slank zonder dieet!
  Die eeuwige strijd tegen de kilo’s: ken jij dat ook? Hoe vaak heb jij al een poging gedaan om gewicht te verliezen? En hoeveel verschillende diëten zijn er al de revue gepasseerd?
 • eten
  We eten onszelf onbewust ziek
  Je bent er al vaak voor bij de huisarts geweest. Het blijven vage klachten waarvoor geen oorzaak wordt gevonden. Of misschien is er wél een oorzaak voor gevonden, ben je chronisch ziek, en moet je de rest van je leven medicijnen gebruiken.
Toon meer >
Toon minder >