Bedrijfsnaam: Centrum voor Kindertherapie
Adres: Lepelaar 3,
1628CZ Hoorn
Telefoonnummer: 06-34176277
E-mail:
Website: www.cvkt.nl
 • Kindertherapie

Over ons

Bij het Centrum voor Kindertherapie ben je aan het juiste adres voor kindertherapie, oudercoaching, specifieke behandelingen, trainingen en adviesbehandelingen.

Neem contact op via:

Artikelen van Centrum voor Kindertherapie

 • kindertherapie
  Een betere sfeer in huis…
  Door corona hebben de periodes van lockdown negatieve psychische gevolgen gehad voor verschillende mensen. Zo waren er bijvoorbeeld gevoelens van verveling, eenzaamheid, neerslachtigheid, somberheid of zelfs depressieve gevoelens.
 • ADHD
  Effectief ondersteunen bij ADHD
  Wanneer je kind gediagnosticeerd is met ADHD, kan dat veel veranderen. Voor sommige kinderen is het een grote opluchting: eindelijk is er een naam voor het gedrag en daarmee een manier om ermee om te gaan. Andere kinderen zijn verdrietig en voelen zich ‘anders’.
 • scheiding
  Goed contact met je kind na de scheiding
  Ongeveer een derde van de huwelijken eindigt in een echtscheiding. Dat heeft niet alleen een grote impact op de voormalige echtparen zelf, maar natuurlijk ook op de eventuele kinderen uit het gezin. Zo meldt het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) dat in 2017 zo’n 70 procent van de kinderen met gescheiden ouders voornamelijk bij de moeder wonen.
 • peuter
  ‘Hoe moet ik met mijn boze peuter omgaan?’
  Wanneer je op dagelijkse basis strijd hebt met een boze, opstandige peuter gaan daar veel gevoelens mee gepaard. Iets dat Yteke (34) maar al te goed begrijpt. ‘Toen onze zoon Oscar 2,5 jaar oud was, kon hij erg driftig zijn.
 • huilbaby
  Omgaan met je huilbaby
  Bij veel mensen bestaat er een ideaalbeeld over de periode na een bevalling. Een wolk van een baby ligt in de wieg, terwijl jij door een vermoeide waas uit je voegen barst van geluk.
 • slaapproblemen
  Ondersteuning bij slaapproblemen
  Je hebt een volle, lange dag achter de rug en bent blij dat je nu eindelijk even op de bank kunt ploffen. Even bijkomen voordat je naar bed moet. Maar voor je goed en wel zit, hoor je alweer gestommel of een stemmetje bovenaan de trap.
 • moeilijke-eter
  'Mijn dochter is een moeilijke eter'
  Sommige kinderen lusten alles, het maakt niet uit wat hen wordt opgeschept. Andere kinderen hebben meer moeite met eten. Als ouder wil je natuurlijk wel graag dat je kind gezond en gebalanceerd eet.
 • zindelijkheid
  Wanneer zindelijkheid maar niet wil komen
  Kinderen leren in hun jonge leven ontzettend veel bij. Leren praten en lopen, ze ontwikkelen de fijne motoriek steeds meer en gaan op een gegeven moment naar school.
 • somber
  Wanneer je kind zich somber voelt...
  Het beeld dat we bij ‘kindertijd’ hebben, is er doorgaans een van zorgeloosheid, vrolijkheid en vrijheid. De puberteit die daarop volgt is voor velen heel wat ingewikkelder.
 • scheiding
  'Na de scheiding trekt mijn zoon zich terug'
  Nienke (46): ‘Mijn man en ik waren al jaren samen toen we probeerden een kindje te krijgen. Dit ging niet gemakkelijk. Na een lang traject waren we dan ook zielsgelukkig toen ik zwanger werd van onze zoon Jonas. Het was een prachtige baby, gezond, vrolijk en lief.
 • zieke-ouder
  Omgaan met kinderen met een zieke ouder
  Wanneer iemand in een gezin ernstig ziek wordt, heeft dat invloed op alle andere gezinsleden. De angst en zorgen deel je net zozeer als de hoop en troost.
 • hoogbegaafd
  Hoogbegaafd en moeite met school
  Jij als ouder kent je kind het beste. Je merkt het dan ook direct als je kind niet lekker in zijn vel zit of ergens last van heeft. En nu de zomer langzamerhand op zijn eind loopt en de eerste schooldagen weer aanbreken, merk je dat hij nog meer in zijn schulp kruipt.
 • angst
  'Mijn kind heeft rij-angst na een ongeluk'
  Joelle (34) vertelt: ‘Het ongeluk gebeurde op een prachtige zonnige dag. Je kent het wel, zo’n dag waarop de felle zon je als autobestuurder behoorlijk kan verblinden. We waren onderweg naar huis en moesten over een landweg het laatste stukje rijden. De tegenliggers hadden de zon precies in de ogen, en toen er iemand wilde inhalen, heeft diegene ons niet gezien.
 • peuter
  Het favoriete woord van jouw peuter: NEE!
  Misschien herken je dit scenario. Je moet naar je werk, en daarvoor wil je je driejarige dochter naar de opvang brengen. Bij het ontbijt was al een moeilijk moment toen ze perse haar eigen boterham wilde maken.
 • opvoeden
  Mythes over opvoeden ontrafeld
  Opvoeden is geen kinderspel. Iedereen heeft een mening over opvoeden en daar zit je natuurlijk lang niet altijd op te wachten.
 • boos
  Hoe ga je om met een boos kind?
  Eva (35): ‘Vrolijk lachend en kletsend komt Tobias met een vriendje het schoolgebouw uitgelopen. Op het moment dat hij me ziet, zwaait hij. Nadat hij zijn vriendje gedag heeft gezegd, rent hij op me af en geeft hij me een knuffel. Ik haal opgelucht adem: dit belooft een ontspannen en gezellige vrije woensdagmiddag te worden. Een middag waarop we misschien wel iets leuks samen kunnen doen, zoals naar de kinderboerderij, of koekjes bakken of zoiets.
 • autisme
  Een ode aan kinderen met autisme
  Constant zijn er prikkels: het geroezemoes in de klas, toeterende auto’s van buiten, de uitleg van de meester. Als je kind autisme heeft, is het voor hem net alsof alle informatie uit de omgeving in de vorm van puzzelstukjes zijn hersenen binnenkomt.
 • onzeker-ouder
  Als je als ouder onzeker bent
  Terwijl je op je kind aan het wachten bent, kijk je het schoolplein rond. Je ziet vrolijk kijkende, uitgerust ogende ouders die met elkaar aan het kletsen zijn over hun laatste vakantie of prestaties van hun kind. Hopend dat de concealer jouw donkere kringen maskeert, probeer jij met een geveinsde glimlach gezellig mee te kletsen met deze ‘geslaagde ouders’.
 • faalangst
  'Zie je wel dat ik dom ben...' Faalangst en vastzittende gedachtepatronen
  ‘Ik krijg vast een onvoldoende!’, verzucht je kind.
 • aan-tafel-met-kinderen
  Aan tafel met kinderen, óók tijdens feestdagen
  Zowel jij als je kinderen zijn moe na een drukke dag. Terwijl de kids jengelend ruziemaken omdat ze allebei met dezelfde auto willen spelen of naar een andere programma op tv willen kijken, sta jij te zwoegen in de keuken. De irritatiegrens is dan snel bereikt en dat komt de gezelligheid tijdens de maaltijd niet ten goede.
 • poepproblemen
  Waarom ontstaan poepproblemen tijdens de feestdagen?
  ‘Eet je bord leeg, anders slaat Sinterklaas vanavond ons huis over.’ Hoor jij het je ouders nog zeggen? Kinderen kunnen enorm gespannen raken rond deze feestperiode. Door onbewuste opmerkingen, waarvan een kind niet weet of het echt gaat gebeuren, maar ook door de veranderingen van de dagelijkse routine.
 • schermen
  Help! Is mijn kind verslaafd aan schermen?
  We kunnen er tegenwoordig niet meer omheen: schermen zijn overal. Dat vroeger de televisie nog genoeg plezier gaf voor de hele familie, is allang niet meer zo. Elk gezin barst anno 2018 van de smartphones, tablets, televisies en computers. Een slechte zaak?
 • slaapproblemen
  Wanneer slaapproblemen bij kinderen niet overgaan
  Slaapproblemen bij kleine kinderen zijn meer regel dan uitzondering. Heeft jouw kind wel eens moeite met slapen?
 • pesten
  Pesten aan het begin van het schooljaar
  De vakantie is voorbij, tijd om weer naar de school te gaan. Een nieuw schooljaar met een andere klas is en blijft spannend voor alle kinderen.
 • kindertherapie
  Meer rust voor kind, ouder en gezin
  Je wilt graag dat je kind gelukkig is. Dat het gezicht van je kind straalt en dat je voelt dat je kind blij is.
 • SuperPoeper
  Maak van je kind een SuperPoeper
  Als je kind last heeft van verstopping of de nadelige gevolgen hiervan, kan dit een negatief effect hebben op zijn leven en zelfvertrouwen. Wanneer een harde en pijnlijke stoelgang, buikpijn en vieze broeken de dagelijkse gang van zaken zijn geworden, wordt het tijd om dit probleem aan te pakken.
Toon meer >
Toon minder >