Bedrijfsnaam: Cherub
Adres: Kenaustraat 88,
2011MX Haarlem
Telefoonnummer: 06-16406767
 • Coaching

Over ons

The Class Whisperer en Cherub zijn opgericht door Angelique de Graaff: internationaal gecertificeerd NLP-trainer en coach in groepsdynamica, leiderschap en persoonlijke effectiviteit.

Neem contact op via:

Artikelen van Cherub

 • angst
  Presenteren zonder angst
  Sinds haar promotie moet ze regelmatig presentaties geven. En juist dát aspect van haar baan zorgde ervoor dat ze wel even een paar keer moest nadenken voordat ze deze prachtkans met beide handen aangreep.
 • zelfhelend-vermogen
  Het zelfhelend vermogen van je lichaam ondersteunen
  Een longontsteking. Wát? Rust nemen? Nog erger!
 • matchen
  Matchen als succesvolle interventie
  ‘Ze staan in het bushokje en ze gaan er niet uit!’ Met een roodaangelopen gelaat en verwilderde blik stond haar collega in de deuropening van haar kantoor. Zij was de zorgcoördinator van deze VMBO-mavo. Het was pauze.
 • lesgeven
  Lesgeven met liefde
  ‘Ik weet niet meer wat ik er mee aan moet! Het is zó’n lastige klas! Ik heb vaak het zweet al op mijn handen, voordat ik de klas binnenstap.’ Floris kijkt er benauwd bij, wanneer hij dit zegt. Hij geeft les op het VMBO. De klas waarnaar hij verwijst is een brugklas waaraan hij Nederlands en geschiedenis geeft.
 • NLP
  Met NLP verantwoordelijkheid nemen voor je eigen denken
  In het vliegtuig belandde ik naast een jonge student. Hij studeerde en onderzocht de werking van medicijnen op de menselijke lichaamscellen.
 • onbewust-bekwaam
  De avontuurlijke reis naar onbewust bekwaam
  ‘Schei uit!’ in opperste frustratie danste ik van links naar rechts. ‘Kappen nou!’ Mijn stem sloeg over. De onmacht tot in de verre omtrek te herkennen.
 • feedback
  NLP en Feedback
  Wanneer iemand het woord ‘feedback’ uitspreekt, deinst hun gesprekspartner bijna letterlijk een paar stappen achteruit. ‘Wat nu weer?’, ‘Heb ik iets verkeerds gedaan?’, kunnen opkomende gedachten zijn. Maar feedback is niet meer dan een terugkoppeling over het gedrag of prestatie van een ander.
 • geadopteerd
  Ik ben geadopteerd deel 2
  Het ‘dossier’ leerde, dat mijn moeder een non was. Ik was ongeveer 20 toen mijn ouders het voor me openden. Dat mijn broer en ik geadopteerd en van verschillende afkomst waren, wisten we zolang we ons konden heugen, maar dat ik ooit te weten zou komen wie mijn biologische moeder was, had ik niet verwacht.
 • geadopteerd
  Ik ben geadopteerd
  Ze had Dr. Spock’s boek over opvoeding gelezen en begrepen dat een baby ‘gehecht’ moet zijn om gelukkig te kunnen zijn.
 • leerkracht
  'De Classwhisperer en ‘luisteren naar je lijf’
  ‘Nee, niet de school binnenstappen zolang je voelt dat je maag krimpt als je daar alleen al aan denkt!’ Ik praat met een leerkracht. Op deze school ben ik – als NLP-trainer – in de hoedanigheid van Classwhisperer.
 • gelukkig-zijn
  Gelukkig zijn? Het is een keuze!
  Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat gevoelens losstaan van omstandigheden. Gevoelens hebben eerder te maken met hóe wij over gebeurtenissen denken.
Toon meer >
Toon minder >