Bedrijfsnaam: Coachingspraktijk Petra Verweij
Adres: Debbemeerstraat 14,
2131HE Hoofddorp
Telefoonnummer: 06-44130676
 • Coaching
 • Hypnosetherapie
 • Loopbaancoaching

Over ons

Coachingpraktijk Petra Verweij is een coachingpraktijk die staat voor coaching en ontwikkeling van mensen, team en organisaties. Ze biedt onder andere hypnotherapie, teamcoaching en busenisscoaching aan.

Neem contact op via:

Artikelen van Coachingspraktijk Petra Verweij

 • grenzen-aangeven
  Waarom het in een relatie goed is grenzen aan te geven
  Het voelt alsof je de juiste persoon gevonden hebt. Al lange tijd ben je met je partner samen en je weet van elkaar dat dit nog lange tijd gaat duren. Maar soms komen er toch nog irritaties naar boven.
 • angst
  'Door de familieopstelling heb ik meer grip op mijn angst'
  Naomi had er al haar hele leven last van: een vaak ongefundeerde angst die ieder moment de kop kon opsteken. Ze had geen idee hoe ze daar kon afkomen. Ze had al vele therapieën gevolgd en ondergaan.
 • niet-kunnen-slapen
  6 feiten en fabels over … niet kunnen slapen
  De wekker naast je bed geeft 03.17 uur aan. Pff, er zijn nog maar drie minuten verstreken sinds je de vorige keer keek. Je draait je maar weer eens op je andere zij.
 • systeem
  We zijn allemaal onderdeel van een systeem
  Eigenlijk zijn we allemaal een radertje in het grote geheel. Onderdeel van een systeem. Van je gezin, je werk, je vriendengroep. Als er één radertje stagneert, heeft dat invloed op de rest.
 • overgang
  Meer inzicht in jezelf, ook in de overgang
  Er kunnen allerlei momenten in het leven zijn waarop je gevoelsmatig op een kruispunt staat. Een moment waarop je niet weet of wat je doet nog wel het juiste is. Ga je door, of gooi je het roer om?
 • vastlopen-in-werk
  Vastlopen in werk door je privéleven? Coaching helpt!
  Mensen zijn veerkrachtig. Ook als er iets heftigs gebeurt, kunnen we tegelijkertijd onze belangrijkste dagelijkse taken blijven doen. Maar soms gebeurt er iets, waardoor je uit het lood geslagen wordt.
 • darm--en-buikklachten
  Help, mijn kindje heeft onverklaarbare darm- en buikklachten
  Je kind is je meest waardevolle bezit. De liefde die je voelt, is met niets te vergelijken, en je wilt hem of haar een fijne omgeving bieden. Wanneer je ziet dat het niet goed gaat, is dat dan ook enorm frustrerend.
 • meer-inzicht
  Meer inzicht in haar deelpersoonlijkheden bracht balans
  Brigitte (43) is door meer inzicht in deelpersoonlijkheden rustiger en meer in balans. Maar dat was een tijd geleden wel anders. Ze heeft een erg drukke baan en daarnaast heeft ze een gezin draaiende te houden.
 • hypnotherapie
  Feiten en fabels over…Hypnotherapie
  Wist je dat hypnotherapie een goede methode is om allerlei mentale en fysieke klachten aan te pakken? Iedereen loopt in het leven bepaalde littekens op. Sommige klein, anderen juist groot.
 • vastlopen-in-werk
  Vastlopen op werk: tijd voor verandering!
  Vastlopen op werk kan de beste gebeuren. Logisch, je maakt ontwikkeling door, en als je al jaren hetzelfde werk doet, kunnen de werkzaamheden niet meer aansluiten op je interesses. Maar hoe ga je vanaf dat punt verder?
 • niet-gelukkig-werk
  ‘Ik voel mij niet gelukkig op mijn werk. Waar ligt het aan?'
  Martha gaf aan dat ze zich niet meer lekker voelde tijdens haar dagelijkse werkzaamheden. Op het werk voelde ze zich moe, futloos en het was moeilijk om haar bed uit te komen. Daardoor gingen de resultaten op haar werk achteruit, waardoor haar leidinggevende ook steeds minder tevreden werd.
 • relatiebreuk-verdergaan
  Je eigenwaarde terugvinden na een relatiebreuk
  Een gebroken hart… vroeg of laat krijgen we er allemaal weleens mee te maken. Als het vroeg is dan leer je er vaak van en ligt de toekomst nog voor je open. Als het wat later is dan voelt dat toch wat anders aan. Want het klinkt gek, maar hoe ouder je wordt hoe onzekerder je soms ook wordt.
 • ouders
  Wat doe je als je ouders te veel van je blijven vragen?
  Je ouders zijn degenen die altijd voor je klaar stonden vroeger, toen je ze nodig had. Nu de rollen beginnen om te draaien, komen die familiebanden onder spanning te staan. Nu vragen ze steeds meer van je.
 • psychosomatische-klachten
  Zo kwam ik van mijn psychosomatische klachten af
  Isa had jarenlang psychosomatische klachten, wat ze in eerste instantie niet kon accepteren. ‘Ik zocht naar een lichamelijke oorzaak voor mijn pijn en had het idee dat huisarts en specialisten me afscheepten. Ik voelde me onbegrepen en huilde mezelf regelmatig in slaap.
 • laag-zelfbeeld
  Hoe kom je van een laag zelfbeeld af?
  Heb jij last van een laag zelfbeeld? Dan kan dat komen omdat je je teveel focust op je negatieve punten. Dit is deels evolutionair bepaald, maar het kan versterkt worden door narcistische ouders en partners.
 • presteren
  'Op weg naar de top liet ik iedereen achter'
  Patronen die er in je jeugd zijn ingesleten, zijn moeilijk los te laten. Ook als ze je eigenlijk weinig brengen. Daar kan Miriam (30) over meepraten. Toen ze jong was, was ze het vrolijkste kind van de klas en had ze vrienden in overvloed. Maar dat veranderde.
 • trauma
  Traumaverwerking: leef weer vrijuit
  Iedereen maakt wel eens heftige dingen mee, maar als het je blijft achtervolgen kan er sprake zijn van trauma. Traumatische ervaringen zijn hevige gebeurtenissen die zo’n diepe indruk op je hebben gemaakt dat je ze niet los kan laten of die je heel diep hebt weggestopt. Denk bijvoorbeeld aan misbruik of ernstige ongelukken.
 • angst
  Belemmert angst je keuzes? Zoek de bron en vind jezelf
  Wat als je hele leven wordt overweldigd door angst? Als je zelfs de kleinste keuzes niet kunt maken zonder in paniek te raken? Je eerste gedachte is wellicht dat het maar beter is om die nare gevoelens of ervaringen weg te drukken. Maar dit lost uiteindelijk niets op, want je angsten blijven bij je.
 • coaching
  'Het verlies van mijn zus kon ik niet accepteren'
  Het overlijden van haar zus kwam voor Femke als een grote schok. Ze was zo overweldigd door verdriet, dat ze moeite had om het te integreren in haar leven. Coaching gaf haar de nodige begeleiding en ondersteuning om weer verder te kunnen.
 • Familiesysteem
  Wat is de invloed van jouw familiesysteem?
  Het moment is gekomen dat jij en je partner een gezin gaan beginnen. Het voelt alsof de tijd rijp is. Toch voel je ook enige twijfels. Je hebt zelf geen idyllische jeugd gehad, de relaties met je eigen familieleden zijn verbrokkeld of je hebt enkele pijnlijke herinneringen aan vroeger.
 • rouw
  Verdergaan na rouw: hoe laat je oude gevoelens los?
  Verlies is onvermijdelijk in het leven. We krijgen er allemaal op een gegeven moment mee te maken. Iets waaraan we ons zo hebben gehecht, dat het afscheid zwaar valt.
Toon meer >
Toon minder >