Bedrijfsnaam: FlevoScheiden / De Scheidingsmakelaar
Adres: Randstad 22-127,
1316BW Almere
Telefoonnummer: 036-3030230
 • Scheidingsmediator

Over ons

FlevoScheiden is gespecialiseerd in hulp bij relatiebeëindiging van samenwoners, geregistreerd partners en gehuwden. De scheidingsadviseur in Almere kan je daarnaast helpen bij het opstellen van een ouderschapsplan, convenant en het maken van alimentatieberekeningen.

Neem contact op via:

Artikelen van FlevoScheiden / De Scheidingsmakelaar

 • alimentatie
  Alimentatie, wat houdt het in?
  Na elkaar het ja-woord te hebben gegeven, hebben jullie de intentie om voor altijd bij elkaar te blijven. Helaas is dit niet altijd het geval. Door allerlei omstandigheden kan het na verloop van tijd niet meer werken en komt er een scheiding aan bod.
 • scheiding
  Hoe verdeel je de spullen na een scheiding?
  Als je gaat scheiden, moet je niet alleen afspraken maken over de financiën, opvoeding en pensioenen. Je huis staat vol spullen, die allemaal waarde met zich meebrengen.
 • financiele-plaatje
  ’Ik weet nu zeker dat het financiële plaatje klopt’
  Een relatiebreuk betekent een enorme verandering in je leven. Ineens heb je niet meer de vertrouwde steun waar je eerder op kon rekenen, als een vanzelfsprekendheid. Relaties kunnen ook eindigen als je leven al op het punt staat op een hele andere manier te veranderen.
 • scheiding
  Scheiding: worden je kinderen niet de dupe?
  Niet alle relaties weten stand te houden. Het kan zijn dat er een punt komt dat jullie elkaar in de ogen kijken en er geen liefde meer te zien is. De frustraties kunnen zich dan langzaam gaan opbouwen, kleine irritatiepunten die over de weken, soms zelfs maanden heen, zich verzamelen tot een grote berg.
 • scheiden
  Scheiden met schulden: hoe werkt dat?
  Schulden zijn nooit leuk, en al helemaal niet als je in een scheiding ligt. De inboedel verdelen is één ding, maar de schulden verdelen blijkt iets heel anders.
 • scheiden
  Ik wil scheiden. Wat nu?
  Marije (32) vertelt: ‘Toen het hoge woord eruit was waren we allebei bijzonder opgelucht, maar pas dan krijg je door hoe weinig je eigenlijk over scheiden weet. We hebben werkelijk geen idee. Waar moeten we beginnen?
 • vechtscheiding
  Het voorkomen van een vechtscheiding
  De emoties staan al weken op overlopen. Je scheiding dreigt een strijd te worden, sneller dan je zou willen. Zo langzamerhand lijkt het steeds meer of alles in deze scheiding gaat anders dan je wil.
 • scheiding
  Nieuw jaar, nieuwe scheiding?
  Voor veel mensen geldt dat de feestdagen in het teken staan van gezelligheid, dineren, warmte en familie. Maar dit is lang niet bij ieder gezin het geval.
 • alimentatie
  Alles over alimentatie
  De liefde in je relatie is over en je gaat scheiden. Dit is een ingewikkelde periode waarin er bovendien veel moet worden geregeld. Je moet je hoofd breken over allerlei financiële en materiële vraagstukken en daarbij razen er natuurlijk ook allerlei emoties door je heen.
 • scheiden
  Ga je scheiden? Volg dan het stappenplan!
  Je hebt het voor je uitgeschoven, verdrongen, je op je werk of andere dingen gestort om het niet onder ogen te zien. Maar nu heb je toch écht de knoop doorgehakt: je wilt scheiden. Aan de ene kant levert je dat opluchting op, aan de andere kant weet je dat er nu heel veel op je af gaat komen, en dat je hele leven én dat van je partner en eventuele kinderen op zijn kop komt te staan.
 • scheiden
  Dag van de Scheiding: scheiden vroeger en nu
  Dit jaar was het op 13 september de Dag van de Scheiding. Op deze jaarlijks terugkerende dag kun je gratis juridisch advies aanvragen bij verschillende scheidingsmediators.
 • scheiden
  Laat hem niet het kind van de rekening worden
  Wanneer je ex-partner en jij samen kinderen hebben, blijf je ook na de scheiding altijd aan elkaar verbonden. Je bent dan wel geen partners meer, maar houdt wel allebei als ouders de verantwoordelijkheid over jullie kinderen.
 • scheiden
  Scheiden: wat gebeurt er nu met onze koopwoning?
  Loïs (41) vertelt: ‘Het heeft heel lang geduurd voordat wij ons droomhuis vonden. We wisten precies wat we wilden en hebben de woning waar we uiteindelijk verliefd op werden helemaal naar onze smaak aangepast. Het heeft wel een paar jaar geduurd voordat alles helemaal perfect was, want heel veel deden we zelf.
 • scheiding
  De eerste vakantie na de scheiding
  Camilla (45) vertelt: ‘Voor alles een eerste keer, zeggen ze wel eens. Na mijn scheiding ontdekte ik helemaal opnieuw wat de betekenis van dat gezegde is.
 • scheiden
  Ga je scheiden? Zo blijf je niet berooid achter!
  Carlijn (34) vertelt: ‘Ken je het liedje nog? ‘CD van jou, CD van mij. CD van ons allebei…’ Nou, zo ging het toen Steven en ik onze inboedel aan het verdelen waren, nadat we besloten hadden om een punt achter onze relatie te zetten.
 • scheiden
  Hoe moet ik rondkomen, waar moet ik gaan wonen?
  Miranda (54) vertelt: ‘Het was geweldig nieuws dat onze zoons van zeventien en achttien waren ingeloot voor de studie die zij het liefst wilden volgen. Maar dat betekende wél dat zij het ouderlijk huis zouden verlaten voor een kamertje aan de andere kant van het land, hun ongelukkige ouders met een leegnestsyndroom achterlatend.
 • scheiden
  Scheiden en pensioenen: een ver-van-mijn-bedshow
  Wanneer jij en je partner uit elkaar gaan, moet er veel geregeld worden. Hoe gaan jullie de zorg voor de kinderen indelen, wie blijft er in het huis wonen en hoe zit het met de verdeling van alle spullen. Er komt enorm veel op je af en dan is het helemaal niet raar dat je af en toe door de bomen het bos niet meer ziet.
 • scheiden
  Scheiden wanneer de kinderen het huis uit zijn
  Het komt regelmatig voor dat een stel wacht met uit elkaar gaan tot alle kinderen het huis uit zijn. Ook al is de noodzaak voor het vaststellen van een ouderschapsplan niet meer aan de orde wanneer het jongste kind ouder is dan 18 jaar, toch is er nog veel wat geregeld moet worden. Hoe wordt je pensioen bijvoorbeeld verdeeld, waar ga je wonen en is er recht op alimentatie?
 • scheiding
  Ondersteuning tijdens jullie scheiding
  Een scheiding: één van de meest ingrijpende gebeurtenissen die een gezin kan overkomen. Heftig voor jou én voor je kinderen. Samen met je ex-partner blijf je ook na de scheiding samen de verantwoordelijkheid over je kinderen houden.
 • ouderschapsplan
  Het belang van een ouderschapsplan
  De kogel is door de kerk. Jullie gaan scheiden. Jij en je (ex) partner hebben het netjes aan de kinderen verteld. Jullie oudste zoon was enorm boos en jullie jongste dochter moest huilen.
 • scheiden
  Wat scheiden met kinderen doet
  Wanneer papa en mama besluiten om uit elkaar te gaan is er veel wat geregeld moet worden. Naast al dit regelen is een scheiding een heftige tijd met veel emoties.
 • papa
  Papa is weg..
  De deur slaat hard dicht. Het servies, wat net nog door de lucht vloog, ligt kapot op de grond. En je mascara zit verspreidt over je gezicht. Dan dringt het tot je door: hij is weg.
 • mediation
  ‘We hebben gefaald en dat doet pijn’
  Jeanette: ‘We wisten allebei dat dit huwelijk niet lang meer zou standhouden. Ruzies werden afgewisseld met dagenlang zwijgen. We hebben heus wel geprobeerd om er samen nog iets van te maken.
 • scheiden
  'Het was niet leuk, maar het ging zonder tranen'
  Verliefdheid maakt blind’ zeggen ze. Maar wat als dan de liefde verdwijnt? Alle spullen in huis zijn zo goed als samen gekocht. Mijn vrienden zijn die van hem geworden en die van hem zijn mijn vrienden geworden.
Toon meer >
Toon minder >