Bedrijfsnaam: Heilpraktiker Chirotherapie Eising
Adres: Beukenlaan 30,
9615AV Kolham    5947 km
Telefoonnummer: 0598-390322
 • Chiropractie
 • Heilpraktiker

Over ons

De praktijk Heilpraktiker Chirotherapie Eising staat voor een resultaat gerichte aanpak van lichamelijke klachten. Belangrijk hierbij zijn: `een persoonlijke benadering` en `in alle rust behandelen'. Wemeltje is lid van de beroepsvereniging VVET en de overkoepelende organisatie RBCZ.

Neem contact op via:

Artikelen van Heilpraktiker Chirotherapie Eising

 • Ziekte-van-Bechterew
  Ziekte van Bechterew; de klachten verlicht!
  Jacob was boer in hart en nieren. Hij had zijn vader destijds opgevolgd in het boerenbedrijf dat al generaties lang in de familie was. Opeens was er voor hem een duistere periode.
 • corona
  Herstel na corona…
  Nog steeds voelt Evert (42) zich niet helemaal de oude. Corona heeft er flink ingehakt. Hij was heel ziek geweest, maar gelukkig was hij weer beter geworden.
 • migraine
  'Migrainevrij & een vrij beweeglijke arm!'
  Ineens kwam het weer opzetten: gezichtsvelduitval. Annemarie wreef over haar voorhoofd. Nog even en dan zou die afschuwelijke hoofdpijn weer op komen zetten.
 • pijn-in-heup
  Pijn in heup? Laat je wervelkolom checken!
  Toen Margot (62) googelde op ‘pijn in heup’ schrok ze best van wat ze allemaal te lezen kreeg. Toch was er ook veel herkenning: pijnlijke onderrug en pijnuitstraling langs de heupen, benen en soms zelfs tot aan de voet. Vooral de pijn in haar heup begon haar steeds meer te beperken in haar dagelijks leven.
 • eczeem
  'Mijn eczeem is bijna helemaal verdwenen!'
  Ben had al jaren last van eczeem. De plekken bevonden zich vooral op zijn voeten en de binnenkant van zijn knieën. Plekken die voor de buitenwereld niet zichtbaar waren. Veel mensen wisten niet eens dat hij er last van had.
 • eczeem
  Heftig eczeem: blijf er niet mee rondlopen!
  Saskia had al zo lang ze zich kon herinneren last van eczeem. De rode, schilferige plekken kon ze over het algemeen goed onder haar kleding verbergen, zodat het niet zichtbaar was voor de buitenwereld. Maar de jeuk die het veroorzaakte, was af en toe om gek van te worden. Helaas waren haar huidklachten ineens veel erger geworden.
 • migraine
  Migraine? Daar heeft ze bijna geen last meer van!
  In de jaren voordat Rianne (53) in de overgang kwam, had ze slechts sporadisch last van migraine. Echter toen eenmaal de menopauze zijn intrede in haar leven deed, kwamen de aanvallen regelmatiger en frequenter. Die gingen dan ook nog eens gepaard met pijn in haar arm, nek en schouder.
 • pijnvrij
  Hij zit weer pijnvrij achter het stuur
  Martin is al zijn hele werkzame leven vrachtwagenchauffeur. Hij kreeg het vak met de paplepel ingegoten. Zijn vader zat ook op de vrachtwagen en als klein jochie mocht Martin in de schoolvakanties regelmatig een dagje mee met zijn vader. Prachtig vond hij dat!
 • maagklachten
  Ze geniet weer van haar eigen kookkunsten
  Uitgebreid koken, het liefst voor een groot gezelschap: je kon Mariska niet blijer krijgen. Tot twee jaar geleden. De problemen rond haar echtscheiding veroorzaakten veel stress.
 • zenuwpijn
  Ze kan weer lopen zonder pijn
  Iedere week gaat ze met een groepje hardlopen. Dat doet ze al jaren. Het maakt niet uit of het regent of dat de mussen dood van het dak vallen van de hitte; iedere dinsdagochtend trekt Marjolein haar hardloopschoenen aan. En dat was op die ene dinsdag in de winter ook het geval.
 • hooikoorts
  Heerlijk van het voorjaarszonnetje genieten zónder hooikoortsklachten
  Het is weer zover: die tijd van het jaar waarin de zon eindelijk weer begint te schijnen. De handschoenen kunnen de kast weer in en de sjaal kun je ook laten hangen. Het mooie weer zorgt ervoor dat de bollen weer gaan groeien en de bomen gaan bloeien.
 • elleboog-pijn
  Zeurende, pijnlijke elleboog? Op zoek naar de oorzaak!
  Een zeurende, pijnlijke elleboog kan veel invloed hebben op je dagelijks leven. Dat merkte Hanne (33) maar al te goed. Bij alles wat ze wilde tillen, voelde ze het weer: het stekende en zeurende gevoel.
 • concentratieproblemen
  Concentratieproblemen: hoe houd ik mijn focus vast?
  Het was voor Marieke altijd een ‘dingetje’: geconcentreerd bezig zijn met een grote opdracht. Er is ook zoveel afleiding te vinden. Even op je telefoon kijken, even over social media scrollen of toch nog maar even een nieuw kopje koffie zetten.
 • migraine
  Voorgoed verlost van migraine
  Schitteringen of flitsen rondom je gezichtsveld. Vlekken zien. Ineens is het er, uiteraard op momenten dat het je helemaal niet uitkomt, en je weet al precies wat er straks komen gaat. Hoofdpijn. Helse pijn die je helemaal lam legt.
 • zenuwpijn
  Die heftige zenuwpijn in haar rug is verleden tijd
  ‘De pijn schiet vaak als een bliksemschicht door mijn rug’, vertelde Wilma me aan de telefoon. Ze had al heel lang last van die afschuwelijke zenuwpijnen en door de jaren heen was er nog steeds geen heldere diagnose of een oplossing gevonden. Soms ging het een periode goed, maar dan ineens was het er weer.
 • beweging
  ‘Zo blij met meer bewegingsvrijheid!’
  Irene had al jarenlang pijn aan haar heup en haar lies. Van het ooit zo sportieve leven van de 35-jarige vrouw was weinig meer over. Haar lidmaatschap van de atletiekclub had ze al lang opgezegd en het ‘sporten’ beperkte zich tegenwoordig tot een kort blokje om met de hond of een fietstochtje naar de dichtstbijzijnde supermarkt.
 • pijn
  ‘Echt fijn de hele dag te kunnen staan … zonder pijn’
  Chris wist aan het eind van de dag meestal niet meer hoe hij staan moest. En dat valt niet mee wanneer je een winkel hebt. Zijn onderrugklachten straalden vaak uit naar zijn benen.
 • rugpijn
  Heleens rugpijn is helemaal verdwenen
  Als jong meisje al had Heleen veel interesse in alles wat groeide en bloeide. In een hoek van de tuin van haar ouders mocht zij haar eigen planten en bloemen verzorgen. En eerlijk is eerlijk: aan dat stukje tuin werd enorm veel aandacht besteed en dat was te zien.
 • wandelen
  Weer lekker wandelen zonder pijn
  Maaike hield altijd al van wandelen. Samen met haar labrador Max maakte ze urenlange tochten door de natuur. Het was voor haar het ultieme ontspannen. ‘Onder het lopen kan ik mijn hoofd leegmaken, en de stilte van de natuur brengt me weer terug naar mezelf.
 • klachten
  Een operatie is vaak helemaal niet nodig
  Steeds meer mensen krijgen te maken met langdurige pijnklachten aan de hand, pols of arm. Vaak is er sprake van irritatie, en soms zelfs beschadiging of ontsteking, van zenuwen door herhaalde gelijksoortige bewegingen of een beknelling. Het carpaal tunnel syndroom, een muisarm (ook wel RSI genoemd) of trigger finger zijn hier bekende voorbeelden van.
 • staartbotje
  ‘Ik was bang dat ik in een rolstoel terecht zou komen’
  Jarenlang hadden Mirjam en haar partner uitgekeken naar een zwangerschap. Na een lang en intensief behandeltraject raakte Mirjam eindelijk in verwachting. De zwangerschap zelf was echter geen pretje.
 • opvliegers
  Die opvliegers waren vreselijk!
  Jannie heeft vroeger vaak smalend gelachen als haar moeder zich met een rood en bezweet hoofd koelte toe wapperde wanneer ze een opvlieger had. Eerlijk gezegd vond ze dat haar moeder zich een beetje aanstelde. Zó erg kon dat toch niet zijn?
 • hernia
  Alweer een hernia! Wat nu?
  Jan had zijn hele werkzame leven in de bouw gezeten. Zo’n dertig jaar geleden kreeg hij voor het eerst een rughernia. De arbo-omstandigheden waren destijds heel anders en bij het versjouwen van zware zakken cement was het hem ineens in zijn rug geschoten.
 • slaapapneu
  Slaapapneu is goed te behandelen
  Janneke en Edwin hadden een goed huwelijk. Ze zijn al ruim dertig jaar samen, maar sinds vorig jaar sliepen ze apart. Tot groot verdriet van Janneke, maar ze zag er de noodzaak wel van in.
 • rugpijn
  Rugpijn? Je kunt er écht vanaf komen!
  Wist je dat rugpijn één van de meest voorkomende aandoeningen in de westerse wereld is? Soms is het acuut en ‘schiet het erin’, maar het kan ook een chronische vorm aannemen. In dat geval is er meestal geen duidelijke oorzaak aan te tonen en leiden talloze onderzoeken en behandelingen niet tot het gewenste resultaat.
 • energie
  Ze had helemaal geen energie meer
  Hetty voelde zich al langere tijd moe. Niet gewoon ‘moe’, maar echt dodelijk vermoeid. Ze werd niet meer uitgerust wakker en voelde zich al moe als de dag nog moest beginnen. Toegegeven, sinds de reorganisatie was het erg druk op haar werk.
 • rugpijn
  Hij kan weer voetballen zonder rugpijn
  Jan voetbalt al sinds hij een klein jochie van zes was. In de jeugdelftallen was hij erg fanatiek en maakte hij deel uit van de beste teams, maar inmiddels gaat het de veertiger niet meer om de prestatie, maar vooral om de gezelligheid.
 • slaapmasker
  Bart slaapt eindelijk weer zonder slaapmasker
  Jaren geleden had Bart door zijn zwaarlijvigheid en stevig rookgedrag slaapapneu ontwikkeld. Het vele snurken verdreef zijn vrouw steeds vaker naar de logeerkamer. Bovendien begon Bart door de vele ademstops tijdens de nacht overdag steeds minder goed te functioneren. Een slaapmasker, die met hoge druk lucht in zijn keel en neus blies, bracht dé oplossing.
 • menstruatieklachten
  Menstruatieklachten zijn er om te worden opgelost
  Als jong meisje had Sonja veel last van menstruatieklachten. Door behoorlijk bloedverlies en hevige buikpijn, die helemaal uitstraalde naar haar onderrug en billen, moest ze regelmatig één of twee dagen van school verzuimen.
 • darmklachten
  Helemaal van haar darmklachten af
  Saskia is een echte ‘shopaholic’. Al sinds jaar en dag gaat ze er regelmatig, samen met haar beste vriendin, op uit.
 • rugklachten
  De rugklachten zijn over. Ze kan weer motorrijden!
  Als meisje al was Irma helemaal gek van motoren. Ieder jaar nam haar vader haar mee naar de TT in Assen. Geweldig vond ze dat. Op haar 18de verjaardag kreeg ze haar eerste motorrijles.
 • urineverlies
  Schaam je niet langer voor urineverlies
  Sinds Angelique in de overgang zit, heeft ze regelmatig last van ongewild urineverlies. Niet alleen bij hoesten, niezen of lachen, maar ook op andere momenten. Het kwam steeds vaker voor dat ze niet op tijd het toilet kon halen.
 • Vergroeiing
  Een vergroeiing in je rug? Blijf er niet mee rondlopen!
  Je ziet ze in het straatbeeld wel eens voorbij schuifelen: krom gebogen ouderen, zwaar leunend op een stok of rollator. Een vergroeiing van de wervelkolom kan ernstige gevolgen hebben.
 • pijn-zij
  Moet ik leren leven met die pijn in mijn zij?
  Een onverklaarbare pijn die zo onderhand je hele leven beheerst, houdt het nooit op? Je hebt al vele onderzoeken achter de rug, maar er is nog steeds geen oorzaak gevonden voor die pijn in je zij.
 • ischias
  Met ischias kun je geen kant op
  Tijdens het sporten voel je continu die vervelende spier over je bil. Bij zwaar tillen of zomaar zonder duidelijk aanwijsbare reden, schiet het opeens vanaf je middel door je bil achterlangs in één of beide benen en kun je geen kant meer op. Herken je dit?
 • nekhernia
  Nekhernia? Een operatie is te voorkomen!
  Marja was jaren geleden aan een nekhernia geopereerd. De hevige nekpijn, die uitstraalde naar haar rechterarm, en de vaak tintelingen en soms zelfs gevoelloosheid en krachtverlies in haar rechterhand begonnen de laatste tijd echter weer op te spelen. Daarnaast werd ze geplaagd door hoofdpijn, concentratieproblemen en vermoeidheid.
 • heilpraktiker
  Heilpraktiker verlost
  Karin had vreselijke pijnscheuten in haar arm. Die helse zenuwpijn kwam vanuit haar schouder en beperkte haar behoorlijk in haar bewegingen.
 • pijn
  ‘Zonder pijn sta ik weer langs de lijn'
  Tot haar verdriet werd het kijken bij de wedstrijden van haar zoon een steeds grotere opgave. Al vanaf dat Bart als 5-jarige op voetbal ging, staat Mirjam trouw elke zaterdag langs de lijn. Inmiddels is hij 17 en nog steeds slaat Mirjam geen wedstrijd over. ‘Maar het valt me wel steeds zwaarder omdat ik zo’n last van mijn rug heb.
Toon meer >
Toon minder >