Bedrijfsnaam: Hersenkracht
Adres: Middenweg 12,
1619BL Andijk
Telefoonnummer: 06-30945040
 • Coaching

Over ons

Bij Hersenkracht ben je aan het juiste adres voor particuliere en zakelijke coaching op het gebied van eenzaamheid. Coach Mariska van der Zee biedt verschillende cursussen, trainingen en coachingstrajecten aan binnen dit thema.

Neem contact op via:

Artikelen van Hersenkracht

 • perfectionisme
  'Door mijn perfectionisme kon ik niet genieten'
  ‘Al ontzettend lang ben ik erg perfectionistisch’, vertelt Lianna (37). Haar perfectionisme bracht haar ver, maar kwam haar ook dwars te zitten. Zo zeer dat het voor Lianna moeilijk was te kunnen genieten van alles wat ze had bereikt, en dat brak haar op.
 • groep
  Functioneren in een groep: hoe moet dat?
  Praktisch iedereen heeft zo nu en dan te maken met groepen. Je werkt in een team, je hebt een groepje vrienden om je heen, je gaat op stap met familie, een verjaardag, enzovoorts. Voor de één is dat een heel natuurlijk ‘habitat’, bij een ander gaan klotsende oksels en knikkende knieën aan zo’n groepsactiviteit vooraf.
 • richting
  Help, ik ben mijn richting kwijt!
  Je had zo veel plannen en ideeën om eropuit te gaan deze zomer, maar van je plannen is weinig terecht gekomen. Je ingeplande vakantiedagen bleven leeg, en opeens trad een gevoel van onvrede naar de voorgrond. Misschien realiseerde je dat jouw interesses niet meer aansluiten op die van je vrienden.
 • eenzaamheid
  Wat zijn de gevolgen van eenzaamheid?
  Eenzaamheid. Het is misschien wel actueler dan ooit. In tijden van isolatie en vermijden van contact, kunnen steeds meer mensen ‘van de radar raken’.
 • vieren-van-successen
  Het vieren van successen is belangrijk is als je eenzaam bent
  Wanneer je je successen viert, vier je dat je een mijlpaal hebt gehaald. Het is een moment om stil te staan bij de dingen die je bereikt hebt.
 • eenzaamheid
  Eenzaamheid: wat is het en hoe kan ik eruit stappen?
  Iedereen voelt zich weleens alleen. Toch is je eenzaam voelen iets anders dan alleen zijn. Zo zijn er mensen die vaak alleen zijn en zich allesbehalve eenzaam voelen, maar er zijn ook mensen die allesbehalve alleen zijn maar zich toch vaak eenzaam voelen.
 • eenzaamheid
  Last van eenzaamheid? Kom in actie!
  Wanneer je je eenzaam voelt, wil je daar waarschijnlijk zo snel mogelijk vanaf. Misschien herken je dit gevoel wel, als je ‘s ochtends in je eentje aan het ontbijt zit en ‘s avonds in een leeg huis thuiskomt. Het is verleidelijk om simpelweg te wachten totdat gevoel over gaat.
 • eenzaam
  Ben je eenzaam, maak een plan!
  Eenzaamheid kan zich uiten in vele verschijningsvormen. Misschien ervaar je het bij dagelijkse dingen, wanneer je alleen op de bank ploft of in je eentje aan het koken bent. Maar soms kost het tijd voordat je ontdekt dat het onbestemde gevoel van binnen eigenlijk eenzaamheid is.
 • eenzaamheid
  Last van eenzaamheid? Pak dit stap voor stap aan
  Eenzaamheid. Veel mensen hebben ermee te maken, weinigen realiseren zich dat het een probleem is. Er kunnen ontzettend veel uiteenlopende redenen zijn waardoor jij je eenzaam voelt.
 • uitzichtloosheid
  Van uitzichtloosheid naar een leven met een doel!
  Eenzaamheid komt voor bij allerlei verschillende mensen uit alle lagen van de bevolking. Mariska van der Zee, coach gespecialiseerd in de aanpak van eenzaamheid vertelt: ‘Eenzaamheid zorgt voor een gevoel van leegte. Zeker wanneer dit gevoel al langere tijd deel uitmaakt van je leven is de kans groot dat het voelt alsof het een verloren zaak is, uitzichtloos.
 • zelfkennis
  Stappen zetten tegen eenzaamheid: vergroot je zelfkennis
  Wist je dat veertig procent van de Nederlandse volwassenen zich vaak eenzaam voelt? Zo’n tien procent geeft zelfs aan zich altijd eenzaam te voelen.
 • eenzaamheid
  Af van eenzaamheid in zeven stappen
  Eenzaamheid. Voor sommigen een beladen woord. Wanneer je last hebt van eenzaamheid kan het bijzonder ingewikkeld zijn om hieruit te komen.
 • eenzaamheid
  'Ik schaamde me voor mijn eenzaamheid'
  Andrea (34) vertelt: ‘Heel lang heb ik me geschaamd en niet durven toegeven wat er aan de hand was. Ik speelde mooi weer, liet het lijken alsof ik heel blij met mijn leven was en me alles voor de wind ging. En zo wist niemand lange tijd hoe ik me echt voelde, wat er echt in me omging.
 • eenzaamheid
  Eenzaamheid: hoe overleef ik de zomervakantie?
  De redenen waarom iemand eenzaam is zijn net zo gevarieerd als de mensen die de gevoelens ervaren. Eenzaamheid is een maatschappelijk probleem door alle lagen van de bevolking, en niet voorbehouden aan ouderen of kluizenaars.
 • eenzaam
  Eenzaam in de zomer
  Eenzaamheid wordt vaak geassocieerd met ouderen, maar dat is achterhaald. Helaas leeft eenzaamheid juist ook onder jongere mensen. En, je verwacht het misschien niet, maar in de zomermaanden kan het rotgevoel in volle kracht de kop opsteken. Probeer je maar eens in te leven: iedereen gaat op vakantie. Groepen vrienden zitten hele middagen op een terras.
 • eenzaamheid
  Eenzaamheid en de geboorte van je eerste kind
  Je eerste kindje is geboren en je kraamtijd is aangebroken. Natuurlijk ben je dolgelukkig en wil je lekker dichtbij jou baby blijven. Samen veel tijd doorbrengen en aan elkaar wennen, voordat de baby er was kon je niet wachten, maar nu merk je steeds vaker dat je een gevoel bekruipt dat je iets mist.
 • eenzaamheid
  5 vragen aan ‘eenzaamheidscoach’ Mariska van der Zee
  Een tv-programma inspireerde de dertig jaar jonge Mariska van der Zee om zich te gaan specialiseren in eenzaamheid. Dat is een maatschappelijk fenomeen dat volgens haar geen typische ‘ouderenkwaal’ is. Uit eigen ervaring weet zij dat juist veel jonge mensen ermee te maken hebben. ‘Het is niet cool om te zeggen dat je eenzaam bent als je jong bent.
 • eenzaam
  Eenzaam en een relatie krijgen
  Het is nu al bijna een jaar zo. Avond na avond zit je in je uppie op de bank voor de tv. Daar waar anderen misschien genieten van die Netflix-avondjes, voelt het voor jou als bittere noodzaak. Want terwijl anderen om je heen het leuk hebben met elkaar, is jouw tv jouw beste vriend.
 • eenzaam
  'Eenzaam na de scheiding'
  Evelien (32) vertelt: ‘Ik wil bij je weg’. De woorden van mijn man kwamen voor mij als een grote verrassing. Hoe hij het voor mij verborgen heeft gehouden is voor mij een raadsel, maar hij bleek al een half jaar verliefd te zijn op iemand anders. Ik was gebroken.
 • eenzaam
  Eenzaam als je partner er niet meer is
  Het huis voelt stil, koud en leeg aan en het vrije weekend hangt als een dikke mist boven je hoofd. Je zit op de bank en staart voor je uit. Schoonmaken, televisie kijken, even een frisse neus halen: je hebt van alles geprobeerd om je gedachten te verzetten, maar het lukt niet. Op dit soort momenten zou je geliefde, degene die er tot een paar maanden terug áltijd voor je was, tegen je aan kruipen.
 • eenzaam
  Eenzaam tijdens de feestdagen
  De feestdagen komen eraan. Iedereen heeft plannen gemaakt voor een gezellig samenzijn met familie en/of vrienden. Straks zie je alle foto’s weer voorbij komen op Facebook en Instagram van mooi gedekte tafels, lekker eten, glazen wijn en lachende gezichten van mensen die het naar hun zin hebben met elkaar.
 • eenzaam
  'Eenzaam na het vinden van mijn droombaan'
  De ervaring van Eva (34): ‘Sinds kort heb ik dan éíndelijk mijn droombaan te pakken. Ik moest ervoor naar een andere stad verhuizen en met pijn mijn lieve vriendinnen achterlaten, maar dat had ik ervoor over. De sector, het aantal uren en de werkzaamheden zijn perfect. Maar nu ik een tijdje aan het werk ben, ben ik helemaal niet gelukkig.
 • eenzaam
  Jong en eenzaam: kan dat?
  Je zit op de bank en zapt doelloos rond tussen programma’s. Er is weer eens niets leuks op tv… Uit verveling pak je je telefoon erbij en open je Facebook. Een vlaag van jaloezie komt bij je binnen wanneer je je studiegenoten lachend op de foto ziet. ‘Ziet er gezellig uit, zo’n vrijdagmiddagborrel’, denk je bij jezelf.
Toon meer >
Toon minder >