Bedrijfsnaam: IQ Balance
Adres: Oude Barneveldseweg 98,
3862PS Nijkerk
Telefoonnummer: 0625289066
 • Gezondheid
 • Schoonheid
 • Huidverzorging
 • Selfcare
 • Wellness

Over ons

Bij IQ Balance heeft iedere medewerker zijn of haar eigen specialisme. Van verscheidene wellness diensten tot aan therapeutische & natuurgeneeskundige diensten. De kracht van IQ Balance zit in het delen van kennis en het onderhouden van persoonlijke contacten.

Neem contact op via:

Artikelen van IQ Balance

 • selfcare
  Tijd voor selfcare? Ga voor de midweekse kuur!
  De buurvrouw die een klusje in huis heeft, een vriendin die getroost moet worden na het ontslag van haar baan, werk dat om extra ondersteuning vraagt. Anderen helpen geeft een goed gevoel. Maar het is ook een grote valkuil.
 • Ayurvedisch-Natuurgeneeskundig-Pakket
  Ontdek het Ayurvedisch Natuurgeneeskundig Pakket!
  Niet lekker in je vel zitten is een fenomeen waar we allemaal zo nu en dan last van hebben. Tijdens de donkere wintermaanden rol je jezelf het liefst op in je deken bijvoorbeeld. Of er is privé iets voorgevallen, waardoor je je somber voelt.
 • werkstress
  Omgaan met werkstress: hoe doe je dat?
  Voor de zoveelste keer rinkelt je telefoon weer. Het is je baas of collega die een nieuwe opdracht voor je heeft. Dit terwijl je agenda al vol staat met vluchtige aantekeningen en tijden voor andere afspraken.
 • geur
  De effecten van geur
  De geur van een heerlijke maaltijd die je terugbrengt naar toen je klein was, de parfum van je partner waar je wel in kunt verdrinken of het gras dat net gemaaid is op een vroege lenteochtend. Geur is een groot onderdeel van onze belevingswereld.
 • winter
  Voorbereid de winter in!
  De winter komt eraan en dat betekent rode neuzen, warme kleren en lekkere winterwandelingen. Als je je ogen sluit en heel goed luistert hoor je de kerstmuziek alweer. Helaas zijn de wintermaanden ook maanden van vaker ziek zijn en een droge huid.
 • zwanger
  Zo verwen je jezelf tijdens je zwangerschap
  Een zwangerschap vraagt veel van je lichaam. En dat voel je. Rugklachten, ochtendmisselijkheid, weinig slaap… Soms wil je al dat vervelende even achter je laten en op en top genieten van je zwangerschap.
 • zonverzorging
  Herstel je huid na zon met Aloe Vera
  Geniet jij ook zo van de zon? Misschien ben je wel op vakantie geweest naar een warm land, of lekker thuis hier in Nederland.
 • goede-werkplek
  De ideale werkplek: meer gezondheid op de werkvloer
  Die ene opdracht moet toch echt even af: urenlang zit je achter elkaar op dezelfde plek op het toetsenbord te tikken. Steeds verder voorovergebogen, met je nek en rug in steeds meer onprettige hoeken.
 • wellness
  Even helemaal tot rust
  Toe aan rust en balans? Op zijn tijd kan iedereen wel hun ontspanning gebruiken. Even resetten en weer fris en fruitig voor de dag komen.
 • goede-werkplek
  Bedrijfsmassages: werken én ontspannen?
  Het grootste gedeelte van onze dagen zijn we op het werk, waarbij velen van ons dag in dag uit ook nog eens op kantoor zitten. We zitten in de auto, dan zitten we op kantoor, dan zitten we thuis op de bank.
 • huidverzorging
  Huidverzorging tijdens zomerdagen
  Warm weer en veel zon betekenen dat je weer vaker buiten zult zijn. Waarschijnlijk ben je vaker op een terras te vinden, neem je een verfrissende duik in de zee en lig je op het strand van het zonnetje te genieten. Dat is allemaal heerlijk, maar je huid kan daardoor in de zomermaanden wel wat extra verzorging gebruiken.
 • stress-managen
  Stress managen? Zo doe je dat
  Iedereen krijgt weleens te maken met stress. Wanneer je moet praten voor een grote groep mensen, wanneer je een eerste date hebt of wanneer de deadline voor die éne grote opdracht eraan komt; spanning zit in de kleinste hoekjes.
 • voorjaar
  Mooie producten voor dit voorjaar!
  Word jij ook altijd zo blij van de lente? Het ontluikende groen dat overal verschijnt. De eerste warme zonnestralen. Rokjesdag en terrasjesweer.
 • persoonlijke-ontwikkeling
  Werken aan persoonlijke ontwikkeling? Hier begin je
  Het gevoel ‘vast’ te zitten. Weinig plezier. Een ‘vol hoofd’. Het kunnen allemaal tekenen zijn van je lichaam die vertelt: zo kun je niet langer door.
 • sporten
  Personal training voor medewerkers: een productiviteitsboost!
  Alweer verzuim in het team? Het liefste zie je iedere werknemer zo gezond mogelijk iedere dag op kantoor verschijnen. Maar dit is natuurlijk niet de realiteit.
 • magneetresonantietherapie
  Ontdek de voordelen van magneetresonantietherapie
  Magneetresonantietherapie is een behandelingsvorm die steeds meer aan populariteit wint. Deze therapie kan verlichting bieden bij verschillende (spier)klachten. Daarnaast versnelt het herstel na bijvoorbeeld een blessure of operatie en nemen zwellingen en bloeduitstortingen eerder af.
 • bedrijfsmassage
  Bedrijfsmassage – waarom is het zinvol en wat lost het op?
  Je kent het vast wel dat je wordt geleefd door je agenda. Doordeweeks werk je 40 uur en daarnaast besteed je tijd aan je gezin en je partner. Ook spreek je eens in de zoveel tijd graag af met je vriendengroep, doe je aan sport of ga je naar de stad voor een kop koffie. Heb jij het gevoel vast te zitten in je lijf en drukke schema?
 • kuur
  Gezondheid en vakantie inéén: kom naar ons kuurcentrum!
  Al een jaar lang zitten we aan huis gekluisterd. We snakken allemaal naar een moment van ontspanning en ontsnapping; de mogelijkheid om er even tussenuit te gaan. Gelukkig valt er binnen de grenzen nog genoeg te ontdekken.
 • balans
  De circle van IQ Balance – een brede aanpak voor meer balans
  Slim evenwicht, dat is waar wij voor staan. Dat zie je ook terug in de naam van ons gezondheidscentrum. IQ Balance het Ayurvedische en Holistische Kuurcentrum van Midden-Nederland. Wij hebben onze eigen unieke methode ontwikkeld, waarin we iedereen de juiste kennis, aandacht en service geven; met name op de gebieden beauty, wellness en welzijn.
 • steun
  Wij zijn er om jou te steunen, ook buiten de praktijk!
  Het is een moeilijke tijd voor ons allemaal. Er is een grotere behoefte aan contact en we merken dat mensen wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken.
 • balans
  Een gezond lijf maar ook genieten: balans tussen lichaam en geest
  Er wordt vaak gezegd: een blij lichaam, een blije geest. Maar wat als je geest nou ook heel blij wordt van chocola? Dat is op den duur weer minder goed voor je lichaam. Dan kun jezelf wel aan hele strikte voedingsrichtlijnen houden, maar ook dat maakt je niet gelukkig.
 • kuren
  Kuren in Nederland: wat is het en waar komt het vandaan?
  Kuren. Bij dat woord denken veel Nederlanders aan een reeks medicijnen die je een periode moet innemen, of aan rare fratsen die iemand uithaalt. Het fenomeen kuren in een kuuroord is misschien pas het derde waar je aan denkt.
 • nekklachten
  Mijn werk was mijn leven... maar nu niet meer!
  Gedreven mensen worden vaak geprezen voor hun toewijding aan alles wat ze doen. Ze lijken namelijk altijd overal boven op te zitten. Daarnaast kun je ze altijd vragen of ze je ergens mee kunnen helpen, en je weet dan zeker dat het geregeld wordt. Misschien ben jij wel zo!
 • detox
  Voorjaarsschoonmaak: detox je lichaam én geest
  Met de lente in het vooruitzicht wordt het weer tijd voor een voorjaarsschoonmaak – op alle gebieden. Het kriebelt bij mensen om hun leven weer op orde te brengen.
 • online-consult
  Stel je gezondheidsvraag tijdens een online consult!
  Tijdens een pandemie zijn we ons opeens hyperbewust van onze eigen gezondheid. Elk kuchje is verdacht en we houden het minste of geringste teken van een verkoudheid nauwlettend in de gaten. Een kriebel in je keel kan al reden zijn voor paniek. Om de angst op afstand te houden, willen we natuurlijk zo gezond mogelijk blijven.
 • wellness-aan-huis
  Thuisbehandelingen voor een stukje wellness aan huis
  Helaas zitten we nog iets langer aan huis gekluisterd en mogen we voorlopig nog geen fysieke behandelingen geven. Dat betekent dat het behandeltraject van sommige klanten tot stilstand is gekomen. Je kunt je pijnlijke spieren even niet meer onder handen laten nemen met andullatietherapie of de stress loslaten tijdens een massage. Maar dat wil niet zeggen dat je rond hoeft te lopen met klachten.
 • weerstand
  ’Dankzij ayurveda is mijn weerstand sterker geworden’
  Ayurvedische specialist Chan Makhan zei het al: ‘De genezer zit niet buiten jezelf, maar binnenin jezelf.’ Tegenwoordig houden we ons in het westen zo bezig met anderen, dat we ons eigen lichaam voorbijlopen.
 • cadeau
  Eindejaarsspecial: verras met unieke cadeauartikelen
  Na een jaar van sociale afstand, waarin je collega’s, vrienden en familie waarschijnlijk een stuk minder hebt kunnen zien, is het fijn als je jouw dankbaarheid en liefde kunt tonen met een mooi geschenk. Een gebaar dat zegt: ik waardeer je, ik denk aan je en je wordt gezien. Daarom heeft IQ Balance het ultieme assortiment aan unieke cadeauartikelen om je dierbaren mee te verrassen.
 • natuur
  Energie uit de natuur: zo blijft Mrs. Personality in balans!
  Mrs. Universe-finaliste Gerjanne Scheffel (35) is al meer dan tien jaar vaste klant bij IQ Balance. Met haar drukke leven neemt ze bewust de tijd voor zichzelf om de balans te behouden en kiest ze voor natuurlijke producten om haar lichaam te verzorgen.
 • schone-lucht
  Schone lucht, schoon lichaam: boost je weerstand met oliën
  Of je nu onder een risicogroep valt of niet, we kunnen allemaal wel een boost voor onze weerstand gebruiken. Maar wat kun je nog meer doen, behalve vitamines slikken, gezond eten, genoeg rusten en bewegen?
 • thermomat
  ‘De thermomat heeft mijn leven verbeterd!’
  Een dag opstaan zonder pijn, stijve spieren of spanningen in je lijf: dat is wat je het liefste zou willen. Soms lijkt het alsof de tijd je inhaalt en kun je je ouder voelen dan je eigenlijk bent. Je verlangt dan naar een lichaam dat weer van jou is en waar je je gemakkelijk in kunt bewegen.
 • spirulina
  Weinig energie? Ontdek de kracht van spirulina!
  Een gezonde levensstijl begint bij evenwichtige en gevarieerde voeding. Maar hoe bewust je ook eet, het kan soms best lastig zijn om elke dag aan alle nodige voedingsstoffen toe te komen.
 • retraite
  Vind je balans terug op een retraite voor minder stress
  Het leven van een managementprofessional gaat gepaard met veel spanning. Er komt van alles op je af en je moet aan allerlei verwachtingen voldoen. Ook thuis kom je niet aan relaxen toe.
 • parfum
  Zo vindt je de ideale parfum voor tijdens de feestdagen
  Tijdens de feestdagen kun jij al je beste outfits uit de kast trekken. Je wil je beste beentje voor kunnen zetten en je van je beste kant laten zien aan je familie, vrienden en collega’s tijdens alle borrels en diners deze Kerst. Een heerlijke parfum is een essentieel onderdeel van jouw voorkomen.
 • aromatherapie
  De positieve werking van aromatherapie
  Geuren hebben invloed op verschillende facetten van ons leven. Zo kan een bepaalde geur je terugbrengen naar een heel specifiek moment uit je jeugd, maar ook je stemming en emoties kunnen beïnvloed worden door geur.
 • Ama-Cleanse
  Wisseling van de seizoenen: tijd voor Ama-Cleanse!
  Het is weer zover: de dagen worden korter. Warme herinneringen aan de zomer maken plaats voor natte, koude en donkere herfstdagen. Het guurder wordende weer zorgt ervoor dat je minder zin hebt om de deur uit te gaan.
 • schone-huid
  Een schone huid is een mooie huid!
  Bijna niemand heeft een perfecte huid. Maar een gave huid zonder oneffenheden staat bij praktisch iedereen hoog op het verlanglijstje.
 • glitterolie
  Verfraai je zongebruinde kleur met glitterolie!
  Zo langzamerhand loopt de zomervakantie op zijn eind. Kinderen gaan weer naar school, en ook jij moet weer aan het werk. De zon schijnt nog vrolijk door, maar de hitte van de afgelopen maanden begint toch af te nemen.
 • geur
  Ervaar de kracht van geuren
  Van al onze zintuigen is ruiken misschien wel de meest onderschatte. We hechten doorgaans veel meer waarde aan zien, horen, proeven en voelen.
 • geur
  Welke geur past bij jou?
  Geur is emotie. Geur is verleiding. Dat ene speciale luchtje past bij jouw stemming en je gevoel.
 • fibromyalgie
  Een waardevolle ondersteuning bij fibromyalgie
  Vaak realiseer je je pas hoe waardevol het is om pijnvrij te bewegen, op het moment dat dat niet meer vanzelfsprekend is. Je hebt last van chronische pijn in je spieren en je voelt je stijf. ‘s Morgens moet je moed verzamelen om op te staan en heb je tijd nodig om ‘op gang’ te komen.
 • huidproblemen
  Huidproblemen? Zorg voor een goede behandeling!
  Je staat er misschien niet zo bij stil, maar je huid is ontzettend belangrijk. Het is niet alleen het grootste orgaan van je lichaam, maar beschermt je ook tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zorgt voor warmteregulatie en de aanmaak van vitamine D om zomaar een paar voorbeelden te noemen. Door allerlei oorzaken kan je huid beschadigd raken en dat kan vervelende klachten geven.
Toon meer >
Toon minder >