Bedrijfsnaam: Jumelet Logopedie
Adres: Molenstraat 63,
4311EM Bruinisse
Telefoonnummer: 0111-481635
 • Logopedie

Over ons

Jumelet Logopedie biedt hulp bij tal van logopedische stoornissen. Doordat de medewerkers dagelijks werken met mensen met een logopedisch probleem, weten ze dat de kwaliteit van leven in hoge mate bepaald wordt door de mogelijkheid van communiceren.

Neem contact op via:

Artikelen van Jumelet Logopedie

 • auditieve-verwerkingsproblemen
  Logopedie: ook ter ondersteuning bij gehoorproblemen!
  Bij het ouder worden kan het gehoor flink achtergaan. De volumeknop van de tv gaat elke dag een stukje omhoog en ook de communicatie met anderen gaat steeds moeizamer. Maar ook bij kinderen kan slechthorendheid optreden.
 • auditieve-verwerkingsproblemen
  Herken gehoorproblemen en auditieve verwerkingsproblemen!
  Wanneer je niet lijkt door te dringen tot je kind, of je kind lijkt je niet te verstaan, begrijpen of horen, is het logisch dat je allereerst denkt aan een slecht functionerend gehoor. Zeker wanneer je kind op school tegen dezelfde problemen aanloopt. De informatie die de juf of meester vertelt, pikt het kind bijvoorbeeld maar half op en mondelinge instructies worden verkeerd opgevolgd.
 • duimen
  Duimen en vingerzuigen: de gevolgen voor gebit en spraak
  Je mondspieren zijn de hele dag in beweging. Je ademt, kauwt, slikt en praat aan een stuk door. Dit gaat als vanzelf. Je staat er eigenlijk niet bij stil en vertrouwt erop dat je lichaam weet wat het moet doen.
 • oro-myofunctionele-therapie
  Oro-myofunctionele therapie: wat is het en wat doet het?
  Je mondspieren zijn de hele dag in beweging. Je ademt, kauwt, slikt en praat aan een stuk door. Dit gaat als vanzelf. Je staat er eigenlijk niet bij stil en vertrouwt erop dat je lichaam weet wat het moet doen.
 • communiceren-non-verbaal-kind
  'Door logopedie kan ik communiceren met mijn non-verbale kind’
  Geen contact kunnen maken met je kind is voor een ouder een lastige beproeving. Je kunt er erg onzeker van worden en de schuld bij jezelf zoeken. Wanneer je kind na een lange periode van onzekerheid dan de diagnose autisme krijgt, volgt een aanpassingsperiode. Het valt vaak niet mee om om de belevingswereld van je kind te begrijpen en te communiceren met je non-verbale kind.
 • taalproblemen-kinderen-ADHD
  Logopedie: ook voor taalproblemen bij kinderen met ADHD!
  Zo’n twee tot zes procent van de schoolgaande kinderen heeft ermee te maken: ADHD. Meestal wekt dit een beeld op van hyperactieve kinderen die hun aandacht maar niet bij de les kunnen houden. Het drukke gedrag dat hiermee gepaard gaat wordt vaak niet begrepen en zelfs bestraft.
 • online-logopedie
  Ontdek de voordelen van online logopedie!
  Met de vele veranderingen om ons heen, is het fijn om wat stabiliteit te hebben. Wanneer je al last hebt van spraakproblemen, kan dit onder invloed van stress en onzekerheid erger worden. Het is daarom van belang om regelmatig te blijven oefenen met een logopedist. Wij willen iedereen natuurlijk op de beste manier blijven ondersteunen.
 • stemklachten
  Stemklachten? Leer je stem optimaal te gebruiken!
  Het kan natuurlijk een keer voorkomen dat je een schorre stem hebt. Bijvoorbeeld omdat je herstellende bent van een verkoudheid, de avond ervoor een iets te leuk feestje hebt gehad of de longen uit je lijf hebt geschreeuwd bij het toejuichen van jouw favoriete voetbalclub.
 • praten
  Help, mijn kind kan nog steeds niet praten!
  Als ouder wil je het liefst zo snel mogelijk kunnen communiceren met je kind. Zo is de betekenis achter de tranen van je kind niet alleen maar giswerk en kun je je kind beter helpen.
 • ademhalingsproblemen
  Ademhalingsproblemen door het openmondgedrag
  Ademhalen door onze mond, we doen het allemaal weleens. Misschien omdat je verkouden bent en simpelweg niet door je neus kunt ademen, maar misschien ook wel omdat je niet anders gewend bent.
 • articulatieproblemen
  Beter leren communiceren bij fonologische articulatieproblemen
  Communicatie maakt een groot deel uit van het dagelijks leven. Duidelijk en verstaanbaar communiceren is dus van levensbelang.
 • TOS
  Zo signaleer je TOS bij je kind
  Heeft jouw kind vaak moeite om op een bepaald woord te komen, vertelt het vaak hetzelfde verhaal of maakt het veel fouten in zinnen?
 • communicatiestoornis
  Communicatiestoornis oplossen met eigen talenten
  Wanneer je als kind of volwassene te maken krijgt met een stoornis in een alledaagse bezigheid zoals spreken, ademen of horen, kan dit erg ingrijpend en belemmerend zijn.
 • downsyndroom
  Logopedie en Downsyndroom: voor goede ontwikkeling
  Bij kinderen met Downsyndroom verloopt de taalontwikkeling trager. Daarom heeft logopedie al vanaf het eerste levensjaar een belangrijke meerwaarde.
 • mondspieren
  Zijn jouw mondspieren in evenwicht?
  De vorm van je mond én de stand van je tanden en kiezen wordt voor een groot gedeelte bepaald door de functie van spieren in en om je mond. Wanneer je duimzuigt, nagelbijt, door je mond ademt of slist, kan het evenwicht van de spieren onderling verstoord worden.
 • woordjes
  De eerste woordjes van je peuter
  Tijdens het eerste levensjaar van je baby gebeurt er enorm veel. Je kindje verandert van hulpeloos klein wezentje in een minimensje met een eigen willetje.
 • concentreren
  Wanneer concentreren niet (meer) lukt
  Het is niet voor iedereen even vanzelfsprekend om zich op iets te kunnen concentreren. Wanneer zoveel prikkels in je omgeving je afleiden, kan het moeilijk zijn om je op één ding te focussen.
 • stem
  Jouw stem? Laat hem horen!
  Wist je dat je stem veel zegt over je persoonlijkheid en over je gemoedstoestand? Luisterend naar jouw stem herkennen mensen je vaak uit duizenden.
 • logopedie
  Logopedie zelfs voor de allerkleinsten
  Logopedie is er niet alleen voor volwassenen en kinderen, maar ook zelfs voor baby’s!
 • logopedie
  Komt jouw kind niet uit zijn woorden?
  Merk je dat jouw kind moeite heeft met het vertellen van verhalen, zoals over wat hij beleefd heeft? Wordt jouw kind steeds stiller omdat hij zijn verhalen niet met je kan delen?
Toon meer >
Toon minder >