Bedrijfsnaam: Kuipers & Pikart Uitvaartzorg
Adres: Steekkant 36,
2993DB Barendrecht
Telefoonnummer: 0180-745745
 • Uitvaartzorg

Over ons

Bij Kuipers & Pikart Uitvaartzorg kun je terecht voor alles wat er voor een uitvaart geregeld moet worden. De hulp van een uitvaartbegeleider blijkt vaak een noodzakelijke en welkome aanvulling om alle formaliteiten tijdig te geregeld te hebben.

Neem contact op via:

Artikelen van Kuipers & Pikart Uitvaartzorg

 • verzekerd
  Hoe goed ben jij verzekerd?
  Als het goed is heb je ooit een uitvaartverzekering afgesloten. Maar weet jij ook wat voor soort verzekering je hebt afgesloten en of deze nog steeds de kosten van jouw begrafenis of crematie volledig dekt?
 • uitvaart
  De complete uitvaart was door haar geregisseerd
  Iedere uitvaart is uniek, maar sommige uitvaarten zijn wel heel bijzonder. Dat was eigenlijk ook het geval bij een 68-jarige vrouw, laat ik haar ‘Carla’ noemen, die mij belde met het verzoek of ik bij haar langs wilde komen.
 • duurzaamheid
  Duurzaamheid in de uitvaartbranche
  Tegenwoordig kom je het woordje ‘duurzaamheid’ bijna overal tegen. Je kunt legio maatregelen nemen om je huis te verduurzamen, staat stil bij hoe je duurzaam kunt eten, reizen en ondernemen.
 • uitvaart
  'Met Bram hebben we er een nieuwe vriend bijgekregen'
  Dat niet iedere uitvaartondernemer hetzelfde is, bewijst Bram Kuipers wel. Hij krijgt vaak te horen dat hij helemaal geen doorsnee uitvaartondernemer is. Dat is ook Carla’s ervaring.
 • uitvaart
  Veel voorkomende misverstanden in de uitvaartbranche
  Een uitvaart is iets waar je liever zo min mogelijk mee geconfronteerd wordt. Dat is waarschijnlijk ook de reden dat er nog zoveel misverstanden bestaan rond begrafenissen en crematies. En dát is juist zo jammer.
 • uitvaart
  Het was een supermooie uitvaart
  Bram Kuipers is uitvaartverzorger. Alhoewel iedere uitvaart uniek en bijzonder is, zijn er ook uitvaarten die hij echt nooit zal vergeten. De uitvaart van Peter is valt beslist in die categorie.
 • dood
  Een goed gesprek over de dood
  De dood: een veel minder groot taboeonderwerp dan vroeger. Waar de dood in de jaren zestig meestal werd verzwegen, zijn processen als afscheid, rouw en verlies tegenwoordig beter bespreekbaar. Toch zag het kabinet aanleiding om een nieuwe voorlichtingscampagne te lanceren. Volgens Hugo de Jonge, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, vinden veel ongeneeslijk zieke mensen het praten over hun eigen naderende laatste levensfase lastig.
 • uitvaart
  Cocktails tijdens de uitvaart: waarom niet?
  Geef toe: bij het woord ‘uitvaart’ denk jij onmiddellijk aan een zwarte rouwauto en een logge, grijze kist. Het klassieke beeld van een uitvaart.
 • uitvaart
  Een uitvaart, maar dan anders
  Een dienst in een met TL-licht verlichte zaal en daarna een plakje cake en koffie. Natuurlijk is er niets mis met het organiseren van een afscheidsceremonie in een uitvaartcentrum, of in de aula van een begraafplaats of crematorium.
 • uitvaartondernemer
  'Jij bent geen doorsnee uitvaartondernemer'
  Empathisch vermogen: als je het mij vraagt een eigenschap die je als uitvaartondernemer niet mag missen. Dit werd mij nog eens duidelijk bij het begeleiden van Dennis en Soof. Dit oudere echtpaar was al vijftig jaar bij elkaar. Helaas – zoals een van de velen – leed Dennis aan kanker. Inmiddels ging het bergafwaarts met hem, en was het zelfs zo dat het einde in zicht was.
 • wensenboekje
  Wat je moet weten over het wensenboekje
  Waarschijnlijk probeer je er niet al te vaak bij stil te staan. Maar één ding is zeker: vroeg of laat gaan we allemaal dood. Sommige mensen weten dat zij niet meer lang hebben, voor anderen speelt doodgaan (bijna) geen rol in het leven. Wel geldt voor bijna iedereen hetzelfde: praten over de dood, en de mogelijkheden en wensen daaromheen, is lastig.
 • uitvaartwensen
  Zonder uitvaartwensen blijft het vaak gissen
  Veel mensen leggen hun wensen omtrent hun afscheid niet vast. Ook wanneer zij weten dat hun dood eraan zit te komen. Dat komt meestal niet uit een soort onverschilligheid voort. Voor veel mensen is het simpelweg te confronterend om zich hier mee bezig te houden.
 • eenzaam
  Eenzaam maar niet alleen
  ‘De meetmuis’. Zo werd Piet door zijn collega’s genoemd. Hij maakte furore als een van de beste techneuten van Nederland.
 • dood
  Ben jij bang voor de dood?
  Tijd voor een filosofisch dilemma.
 • uitvaart
  ‘Echte mannen huilen wel’
  Dennis was een jongen zoals zo veel jongens van negentien. Stoere, spontane gast, altijd een petje op zijn hoofd. Naast zijn studie had hij een druk verenigingsleven, zag hij zijn vrienden en sportte hij veel: voetbal. Als hij niet zelf speelde, dan was hij wel als trouwe supporter bij zijn favoriete cluppie te vinden.
 • uitvaart
  Hier moet je aan denken bij het regelen van een uitvaart
  Bij het regelen van de uitvaart van een dierbare komt er veel op je af. Een checklist van dingen waar je aan kunt denken, is dan handig.
 • euthanasie
  Het taboe doorbroken: uitvaart bij euthanasie
  In toenemende mate staan Bram Kuipers en zijn collega’s van Kuipers & Pikart Uitvaartzorg in Barendrecht voor de taak om een uitvaart te verzorgen van iemand die euthanasie heeft ondergaan.
 • euthanasie
  'Hij koos voor euthanasie'
  Er is een groot verschil tussen opgeven en weten wanneer het genoeg is geweest’. Dat was de tekst op de scheurkalender die in de woonkamer hing van de man van wie ik de uitvaart begeleidde.
 • uitvaart
  Een uitvaart mag ook fris en luchtig zijn
  Voor Bram Kuipers van Kuipers & Pikart Uitvaartzorg is elke uitvaart die hij en zijn team begeleiden bijzonder.
 • uitvaart
  'Een uitvaart draait om de details'
  Voor Bram Kuipers van Kuipers & Pikart Uitvaartzorg is elke uitvaart die hij en zijn team begeleiden bijzonder.
Toon meer >
Toon minder >