Bedrijfsnaam: Leemburg Familiediëtist
Adres: Leeuwarderstraatweg 56B,
8441PG Heerenveen
Telefoonnummer: 06-83997311
 • Afvallen
 • Diëtist

Over ons

Bij Leemburg Familiediëtist ben je aan het juiste adres voor voedingsadvies voor baby's, peuters, kinderen, pubers en volwassenen. Daarnaast kun je bij Jildou Tuinman-Leemburg terecht voor de juiste voedingsadviezen tijdens je zwangerschap.

Neem contact op via:

Artikelen van Leemburg Familiediëtist

 • darmproblemen
  Darmproblemen: zelf dokteren werkt vaak onvoldoende
  Hoe het zich uit, kan verschillen. Misschien heb je last van een opgeblazen buik, verloopt je stoelgang moeizaam of onregelmatig of heb je last van winderigheid. Waar je ook mee kampt, darmproblemen zijn ontzettend vervelend.
 • kruisallergie
  Help! Ik heb een kruisallergie!
  Noten zijn supergezond, want ze zitten boordevol ijzer, vitamines, onverzadigde vetten en ze vormen een goede bescherming tegen bepaalde hart- en vaatziekten. Daarnaast zijn walnoten, hazelnoten, amandelen en al die andere soorten ook nog eens ontzettend lekker.
 • zwangerschapsdiabetes
  Heb jij zwangerschapsdiabetes?
  Ben jij meer dan 24 weken zwanger, ben je erg gegroeid, heb je steeds dorst en moet je vaak en veel plassen? Dan bestaat de kans dat je zwangerschapsdiabetes hebt.
 • borstvoeding
  Borstvoeding: natuurlijker kan het niet
  Wanneer je zwanger bent, zul je er al over nadenken hoe jij je baby straks gaat voeden. Geef je borstvoeding of krijgt je kindje de fles? De kwaliteit van kunstvoeding is tegenwoordig heel goed en er kunnen allerlei redenen zijn waarom jij voor de fles kiest.
 • darmproblemen
  Help! Mijn kind heeft darmproblemen!
  ‘Mama, ik heb zo’n buikpijn.’ Met een van pijn vertrokken gezicht staat je kind voor je met zijn handjes op zijn buik. Er staan tranen in zijn ogen en zelf staat jou het huilen ook nader dan het lachen.
 • zwanger
  Zwanger? Zorg voor de juiste voedingsstoffen
  Tijdens je zwangerschap zul je in gewicht aankomen. Dat is onvermijdelijk.
 • zwanger
  Zwanger? Zo blijf je op een gezond gewicht!
  Tijdens je zwangerschap zul je je gewicht zien stijgen. Onvermijdelijk, maar ook heel normaal. Niet alleen je baby groeit. Om de omstandigheden tijdens de zwangerschap, de bevalling en de borstvoeding optimaal te maken, groeit je lichaam mee.
 • voedingsproblemen
  Heeft jouw kind last van voedingsproblemen?
  Met een resoluut gebaar duwt je kleintje het hapje, dat je hem voorhoudt, weg. Met een boze uitdrukking op zijn snoetje draait hij zijn hoofdje weg; zijn mondje stijf dichtgeknepen. Je wordt er soms wanhopig van, want wát je ook probeert: hij lust haast niks.
 • voedingsproblemen
  Eerste hulp bij de voedingsproblemen van je baby
  Wanneer je net ouder bent geworden, komt er veel op je af. Ook op het gebied van voeding voor je baby komt er alles bij kijken. Is je kindje al toe aan zijn eerste ‘echte’ hapje?
 • gezond-gewicht
  Je kind laten groeien naar een gezond gewicht
  Kinderen krijgen steeds vaker te maken met eetproblemen. De rol van de ouders is groot in de voeding bij kinderen. Je wilt natuurlijk het beste voor je kind, en wanneer je kind boven een gezond gewicht zit, is gezond eten van groot belang.
Toon meer >
Toon minder >