Bedrijfsnaam: Marianne Kremer, Coach
Adres: Hoofdweg 17,
9684 CA Finsterwolde    5952 km
Telefoonnummer: 06-50668630
 • Coaching

Over ons

Samen met jou je talenten, kwaliteiten en passies ontdekken. Daar geniet ik van en daar heb ik mijn vak van gemaakt. Dat betekent mensen coachen, stimuleren en helpen keuzes te maken. Ook advies over imago en uitstraling horen daarbij.

Neem contact op via:

Artikelen van Marianne Kremer, Coach

 • hoogsensitiviteit
  Hoogsensitiviteit en werk: zo combineer je ze!
  Compleet uitgeput zijn na een simpel gesprek met een collega of gek worden van het geluid van de koffiemachine. Als je hoogsensitief bent herken je het vast. Je bent snel overprikkeld en daardoor ook eerder vermoeid.
 • hoogsensitief
  ’Ik heb mijn eigen gebruiksaanwijzing ontdekt’
  Toen Claudia (37) werd aangenomen bij de redactie van een groot modetijdschrift, kon ze haar geluk niet op. ‘Het was mijn ultieme ‘kleine meisjesdroom’ om te schrijven over mode, mijn grote passie. Ik ging met veel plezier naar mijn werk, maar voelde me gedurende de dag vaak vermoeid en overprikkeld. Lange tijd liep ik daarmee rond, totdat ik tot het besef kwam dat ik hoogsensitief ben.
 • HSP-ers
  Je werknemer is hoogsensitief: en nu?
  Kijk eens rond op je werk. Waarschijnlijk zie je heel veel verschillende mensen. De één druk pratend met andere collega’s, de ander rustig in een hoekje met een koptelefoon op. Als werkgever krijg je te maken met veel verschillende ‘soorten’ werknemers.
 • imagocoaching
  Imagocoaching; wat is dat eigenlijk?
  Wanneer je door de stad loopt en om je heen kijkt, zie je meteen dat niemand hetzelfde is. Iedereen heeft op zijn eigen manier een bepaalde uitstraling. De één loopt in een nette jas met simpele zwarte jeans, terwijl een ander straalt van kleur. Maar denk jij weleens bewust na over je uitstraling?
 • Nieuwe-baan
  ’Moest nieuwe baan zoeken na baanverlies’
  Verlies je ineens je baan doordat je leidinggevende je contract niet heeft verlengd? Of is samen besloten dat je er beter mee kunt stoppen? Ergens weet je ook wel dat je niet op je plek zat. Toch is het dan vaak lastig om verder te kijken, omdat je niet wil breken met het comfortabele.
 • passie
  Je passie een nieuw leven inblazen?
  Julian was dolgelukkig toen hij van zijn passie zijn werk kon maken. Na een intensieve opleiding afgerond te hebben, werd hij aangenomen bij een bekend restaurant in zijn stad als chef-kok. Met een bak vol aan energie, gedrevenheid en enthousiasme begon zijn nieuwe carrière.
 • overprikkeld
  Overprikkeld? Vind in je uitdagingen je kwaliteiten!
  Op een dag verwerken we talloze prikkels tijdens werk. Collega’s die telefoneren, het geluid van het koffiezetapparaat, personen die luidruchtig overleggen, je neemt het allemaal in je op. Wanneer je het allemaal optelt, kunnen al deze prikkels soms te veel worden.
 • Reorganisatie
  Verlies van werk na reorganisatie – hoe ga je hiermee om?
  Verandert er veel binnen het bedrijf waar je werkt? De kans bestaat dat er dan een reorganisatie gaat plaatsvinden. Als zo’n situatie zich voordoet, wordt er ook gekeken naar het volledige personeelsbestand. Van wie kan het bedrijf nog gebruikmaken en wie staat er straks op straat? Je zou zeggen dat er op zo’n moment alleen maar verliezers zijn.
 • Carrièreswitch
  Een carrièreswitch: een spannende, maar ook goede keuze?
  Heb je al een tijdje het gevoel dat je niet helemaal op de juiste werkplek zit? Dan heeft dat vervelende consequenties. De meeste mensen voelen zich dan verloren. Er is geen verbinding (meer) met het bedrijf waar je werkt. Of de functie past niet meer goed bij je.
 • nee-zeggen
  Bang om nee te zeggen? Je riskeert een burn-out
  Nee zeggen kan je leren. Alinda moest wel. Op kantoor bereidde zij elke nauwkeurig voor, terwijl anderen met de eer streken.
 • verveling
  Verveling in je werk – tijd voor een carrièreswitch?
  Verveling in je werk is geestdodend. De tijd kruipt voorbij terwijl jij je door je werkdag sleept. Je energie sijpelt weg, zodat je ook na werktijd nergens zin meer in hebt.
 • burn-out
  Schamen voor stress en burn-out? Nergens voor nodig
  Misschien voel je het al wel een tijdje. Een diepe vermoeidheid die maar niet weg lijkt te gaan, hoe veel je ook slaapt. En toegegeven, je hebt het ook al wel een tijd erg druk. Er is veel te doen op je werk, privé en je probeert op alle gebieden te blijven presteren.
 • nieuwe-uitdaging
  Een nieuwe uitdaging dankzij een oude passie
  Jessica weet nog goed hoe blij ze was toen ze jaren geleden werd aangenomen bij het reisbureau. Ze vond het heerlijk om voor haar klanten mooie reizen uit te stippelen, gave excursies te ontdekken en bijzondere resorts te vinden. Regelmatig vloog ze ook zelf naar verre bestemmingen om te kijken wat daar voor de toeristen te beleven was.
 • persoonlijke-ontwikkeling
  Deze methode biedt haar nieuwe inzichten
  Nicolette was weer eens uitgevallen tegen haar collega. Eigenlijk paste dat helemaal niet bij haar. Achteraf baalde ze er dan ook enorm van en had ze spijt van haar boze woorden.
 • persoonlijkheidsstijl
  Ken jij je persoonlijkheidsstijl al?
  Ieder mens is uniek. Gelukkig maar, want dat maakt het leven en de omgang met anderen juist zo dynamisch. Toch vind je in ieder mens ook wel gedragsstijlen terug die je van jezelf herkent.
 • loopbaanbegeleiding
  ‘Ik werd tegelijkertijd bij twee bedrijven aangenomen!’
  Het bedrijf waar Martijn al jaren met veel plezier op de administratie werkte, was vorig jaar door de coronacrisis in grote problemen geraakt en uiteindelijk had het de deuren moeten sluiten. Sindsdien was Martijn op zoek naar een andere baan. En dat bleek niet mee te vallen.
 • solliciteren
  Solliciteren kun je leren
  Je kent ze vast wel, die mensen die schijnbaar moeiteloos van de ene naar de andere baan overstappen. Als zij solliciteren op een leuke job krijgen ze hem nog ook! Hoe anders is dat bij jou: na uren zwoegen op een sollicitatiebrief en cv, is je ‘beloning’ meestal een standaard afwijzing.
 • coaching
  Is dit het nu?
  Karin betrapte zich er steeds vaker op dat ze op zondagavond zuchtend op de bank zat vanwege het vooruitzicht dat ze de volgende dag weer moest werken. Ze had zichzelf ook al verschillende keren vermanend toegesproken: ze moest zich niet zo aanstellen en gewoon blij zijn dat ze een vaste baan had. Maar dat hielp niet.
 • baan
  Hoe blij ben jij met je huidige baan?
  In de loop van de tijd kunnen omstandigheden en interesses veranderen. Neem nu je baan bijvoorbeeld. Ooit begon je er vol enthousiasme aan, maar na een fusie en een reorganisatie is jouw functie helemaal veranderd, mis je werkplezier of werkvreugde en beleef je weinig plezier meer aan je werk.
 • bore-out
  Een bore-out had hem helemaal lam geslagen
  Alhoewel hij onlangs zijn 40e verjaardag had gevierd, had Jasper vaak het gevoel dat hij minstens 20 jaar ouder was. Hij was moe, had nergens meer zin in en het aantal pijnstillers dat hij dagelijks slikte om zijn hoofdpijn te onderdrukken werd steeds hoger.
 • bore-out
  Bore-out: ziek van verveling
  ‘Ik verveel me dood.’ Deze uitdrukking horen we onze kinderen weleens zeggen als ze niks te doen hebben. Verveling kan je verlammen. Je hebt nergens meer zin in.
 • uitdaging
  Eindelijk heeft ze haar uitdaging gevonden
  Helga (33) is fysiotherapeute. Ze was eerder al aan verschillende studies begonnen, die ze nooit had afgemaakt, en had verschillende baantjes gehad voordat ze aan een studie Fysiotherapie begon. Hierin leek ze eindelijk haar roeping te hebben gevonden. Toch gaf het vak haar de laatste tijd steeds minder uitdaging.
 • hoogbegaafdheid
  Hoogbegaafdheid: lust of last?
  Ik ontmoet in mijn praktijk regelmatig mensen die vastlopen. Privé of in hun werk. Daar kunnen allerlei oorzaken voor zijn, maar er is een groep die nogal wat overeenkomsten vertoont. Deze mensen missen afwisseling, diepgang en uitdaging, voelen zich gebonden door wet- en regelgeving of hebben vaak het gevoel dat anderen hen niet kunnen bijhouden in hun gedachtegang.
 • rouw
  Hij rouwde om zijn verloren baan
  Joost* werkt al jaren als licht- en geluidstechnicus in vaste theaterproducties. Tijdens zijn loopbaan heeft hij al met diverse grotere theaterproducties door het land gereisd. Hij geniet van zijn werk achter de schermen.
 • rouw
  Rouw en verlies? Ga ermee aan de slag!
  Bij de woorden ‘rouw’ en ‘verlies’ denk je hoogstwaarschijnlijk aan het overlijden van een dierbare. Maar er zijn meer verliezen waarbij rouw een rol speelt.
 • arbeidsmarkt
  Krijg inzicht in jouw kansen op de arbeidsmarkt
  Wist je dat je als werkende of werkzoekende vanaf augustus 2020 tot uiterlijk begin 2021 een kosteloos ontwikkeltraject kunt volgen bij een gekwalificeerd loopbaanadviseur?
 • zorgen
  Ze had nooit geleerd goed voor zichzelf te zorgen
  Tessa* had geen idee wat haar overkwam toen ze ineens volkomen overstuur raakte op haar eerste vakantiedag in het vakantiehuisje op de Veluwe. Oké, het was niet de roadtrip die ze dit jaar door Canada zouden maken, en die ze vanwege corona eerst maar even op de lange baan hadden geschoven.
 • burn-out
  Neem een (dreigende) burn-out serieus!
  Wat is er veel veranderd in de afgelopen maanden. Wie had ooit kunnen denken dat de kinderen wekenlang thuis zouden zijn, we een periode lang onze dierbaren in het verzorgingstehuis niet meer mochten opzoeken of niet bij de uitvaart van een goede kennis aanwezig mochten zijn.
 • nieuwe-weg
  Tijd om een nieuwe weg in te slaan
  Corona. Het woord alleen al roept ongetwijfeld allerlei associaties bij je op. Angst voor het onbekende. Zorgen over je eigen gezondheid en die van familie en vrienden.
 • meisjesdroom
  Haar meisjesdroom kwam eindelijk uit
  Toen Jannie* aan het begin van de jaren 80 haar havo-diploma had behaald, stond ze in dubio: ging ze verder studeren of zocht ze een baan? Juf worden, waar ze als klein meisje al van droomde, leek ineens niet zo’n goede keus meer.
 • loopbaancoach
  Waarom zou je naar een loopbaancoach gaan?
  Met alle consternatie rondom het Coronavirus zijn we in een vreemde tijd aanbeland. Wellicht werk jij op dit moment thuis of heb je je werkzaamheden noodgedwongen moeten neerleggen. Het valt niet voor iedereen mee om zich tijdens zo’n van buitenaf opgelegde thuisquarantaine te vermaken.
 • kwaliteiten
  Versterk je innerlijke kwaliteiten
  In de loop van de tijd kan er veel veranderen. Niet alleen in je eigen leven, maar ook in de wereld om je heen. Zoals op je werk.
 • werk
  Wanneer je werk niet meer goed voelt
  Als je het heden vergelijkt met pakweg 20 à 30 jaar geleden is er enorm veel veranderd. Dat geldt niet alleen voor alles wat er in de wereld om je heen heeft plaatsgevonden, maar ook op kleinere schaal in je eigen leven. In al die jaren is jouw privésituatie hoogstwaarschijnlijk behoorlijk veranderd.
 • stress
  Haal de angel uit de stress
  Hans zei gekscherend weleens dat er geen bloed door zijn aderen stroomde, maar inkt. Al die jaren dat hij op de redactie van de krant had gewerkt, voelde hij zich als een vis in het water.
 • stress
  Buig stress om tot kracht van jezelf
  Stress. Het is maar zo’n klein woordje, maar de impact kan enorm zijn.
 • stress
  Stress op je werk? Ga de uitdaging aan!
  Die nieuwe functie past jou als een tweede jas. Je voelt je helemaal in je element. Er is echter één ding dat jou ’s nachts wakker houdt.
 • ontwikkeladvies
  Door ontwikkeladvies met plezier werken tot je pensioen
  Al bijna dertig jaar zat ze in de verpleging. Het zorgen voor anderen is haar passie. Maar door al de veranderingen in de zorg en de verhoogde werkdruk, kreeg ze steeds minder tijd om een praatje met haar patiënten te maken.
 • kleding
  Kleding als visitekaartje van je persoonlijkheid
  Je gaat naar een feestje van iemand die je kent, maar als je eenmaal binnen bent, ken je verder niemand. Naast wie ga je dan zitten?
 • sandwichgeneratie
  Overleven in de sandwichgeneratie
  Ik dacht altijd dat ik wat meer tijd voor mezelf zou krijgen, zodra de kinderen op de middelbare school zouden zitten, maar niets is minder waar. Sinds mijn ouders zijn gaan kwakkelen, is mijn hulp daar steeds vaker gewenst. Ik kom er toch zeker vier keer per week om te helpen.
 • loopbaancoaching
  Weer op de juiste koers met loopbaancoaching!
  Wat doe jij wanneer je alles hebt op je werk: leuke collega’s en een baan waar je elke dag met veel plezier naartoe gaat, maar er toch iets ‘kriebelt’? Je bent misschien op zoek naar dat extra stukje uitdaging of verbreding in je functie.
 • burn-out
  Minder stress, geen burn-out
  Coach Marianne Kremer bespreekt elke uitgave een fictieve casus uit de regio. De casus: ‘zodra het zondagavond is, heb ik weer die bekende knoop in mijn maag. Ik zie ertegenop om op maandag weer naar m’n werk te gaan.
 • Gelukkig
  Word jij gelukkig van je werk?
  Al jaren zit je op hetzelfde kantoor en inmiddels ben je doorgegroeid naar een mooie functie met een leuk salaris. Toch knaagt er iets van binnen.
Toon meer >
Toon minder >