Bedrijfsnaam: Matoeta, Centrum voor Voeding, gezondheid en bewustwording
Adres: Soesterbergstraat 81,
2546 XP Den Haag
Telefoonnummer: 070-3667870
E-mail:
 • Voedingsconsulent

Over ons

Geluk ligt in zijn wie je echt bent. Dit proces om tot bloei te komen, vergt moed en doorzettingsvermogen. En daar kun je de hulp van een professional goed bij gebruiken. Matoeta, centrum voor voeding, gezondheid en bewustwording is gespecialiseerd in de psychologie van eetgedrag en begeleidt al jarenlang, met succes, mensen naar zichzelf.

Neem contact op via:

Artikelen van Matoeta, Centrum voor Voeding, gezondheid en bewustwording

 • Gezondheid
  Gezondheid heb je zelf in de hand!
  Onze gezondheid vinden we heel belangrijk. Onderzoek laat zien dat een goede gezondheid bijdraagt aan geluk omdat ‘we kunnen doen wat we willen’, zonder lichamelijke beperkingen. Het begrip ‘gezondheid’ is subjectief; ieder mens ervaart zelf of hij zich gezond voelt of niet.
 • winterdip
  Met de juiste voeding verdwijnt je winterdip!
  Nu de dagen korter en donkerder worden, neemt de kans op een winterdip bij veel mensen toe. Waar de een het fijn vindt om knus de kaarsjes en open haard aan te steken en met een kop winterthee een spelletje te doen, zal de ander de gordijnen dichttrekken en onder de dekens willen kruipen.
 • emoties
  Eten is geen oplossing voor je emoties
  In Nederland krijgt 1 op de 3 mensen te maken met kanker. Dat maakt dat kanker doodsoorzaak nummer 1 is. Het bericht krijgen dat je kanker hebt, is een schokkende en ingrijpende gebeurtenis en zal een stroom aan gevoelens, gedachten en emoties losmaken. Hoe je met die emoties omgaat, hangt af van veel persoonlijke factoren.
 • eten
  Eten wat je lief is
  Kinderen weten feilloos wanneer ze honger hebben, wat ze willen eten en wanneer ze vol zitten. Ze luisteren namelijk naar hun lichaam: ze herkennen de signalen, weten die instinctief te beoordelen en handelen ernaar.
 • natuurlijke-voeding
  Natuurlijke voeding maakt je kind blij!
  Wat je kind eet, heeft niet alleen effect op z’n gezondheid en weerstand, maar beïnvloedt ook z’n gedrag en stemming. Sommige voedingsmiddelen kunnen je kind somber, druk of juist vrolijk of ontspannen maken.
 • eetproblemen
  'Ik ben eindelijk van mijn eetproblemen af'
  Je wordt er in januari mee overspoeld: die goed bedoelde adviezen van leefstijlgoeroes. Mooie, fitte, slanke mensen prijzen de nieuwste dieettrends en bewegings-apps aan, die jou gaan helpen je lijf dit jaar fit en gezond te krijgen. Was dat vorig jaar ook niet het geval?
 • eetgedrag,-gezondheid,-gezondheidscentrum
  Voluit vrouw, volop jezelf!
  Veel vrouwen stellen hoge eisen aan zichzelf en laten hun zelfbeeld afhangen van de idealen die ze in de samenleving voorgeschoteld krijgen.
 • honger
  Echte honger? Of problematisch eetgedrag?
  Je herkent het vast wel: als je zegt dat je honger hebt, dan zegt er altijd wel iemand ‘in Nederland kennen we geen echte honger; je hebt trek’. Dat kan heel verwarrend zijn als je maag knort en je bijna dreigt flauw te vallen of je merkt dat je je concentratie verliest en wazig gaat zien.
Toon meer >
Toon minder >