Bedrijfsnaam: Medikos
Adres: Lage Boog 124-126,
3824 EG Amersfoort - Nieuwland
Telefoonnummer: 033-2865064
E-mail:
 • Permanente make-up
 • Oedeemtherapie
 • Huidtherapie
 • Acnebehandeling
 • Littekenbehandeling
 • Lasertherapie
 • Huidverjonging
 • Tatoeageverwijdering

Over ons

Medikos is een medisch kosmetisch centrum, gespecialiseerd in huidtherapie-, huidverjongings-, laserontharings- en schoonheidsbehandelingen.

Neem contact op via:

Artikelen van Medikos

 • tattoo-verwijderen
  Wie kan die tattoo verwijderen?
  Destijds leek het zo’n fantastisch idee. Je was dolverliefd en jullie waren al zo lang samen. Om jullie liefde te bezegelen, lieten jullie allebei dezelfde tatoeage zetten.
 • PMU
  7 feiten en fabels over PMU
  PMU (permanente make-up) is al lang niet meer alleen weggelegd voor de rich and famous. Integendeel, je kent vast wel iemand uit je omgeving die ook haar wenkbrauwen heeft laten doen, een eyeliner heeft laten zetten of gekozen heeft voor een permanente lipliner. En misschien overweeg jij het zelf ook wel, maar twijfel je nog.
 • huidveroudering
  Huidveroudering? Ga de strijd aan met de zwaartekracht!
  Waar is die ooit zo strakke kaaklijn van jou ineens gebleven? Je begint echt van die ‘hamsterwangetjes’ te krijgen. En nee toch, zie je daar het begin van een onderkin? Het lijkt wel of de zwaartekracht je huid heeft laten zakken.
 • litteken
  Een ontsierend litteken? Er is wat aan te doen!
  Ons lichaam zit ingenieus in elkaar. Dankzij het zelfhelend vermogen worden ziektes overwonnen, groeien botbreuken weer aan elkaar en geneest een wond. Maar soms laat dat wel zichtbare sporen na.
 • ontharen
  Ontharen: zo bereik je een blijvend resultaat
  Wist je dat een mens met ongeveer 5 miljoen haarzakjes, verspreid over het hele lichaam, geboren wordt? Hoe ze over het lichaam verspreid zijn, is vastgelegd in onze genen. Zolang die zich voornamelijk bovenop ons hoofd bevinden, zijn we daar over het algemeen wel blij mee. Zo’n mooie volle bos haar is immers een waar visitekaartje.
 • rimpels
  Vaarwel rimpels: breng vitaliteit terug in je huid
  Naarmate je ouder wordt, verandert er veel in je lichaam. Kijk alleen maar naar je huid. Je ooit zo zachte, gave babyhuidje maakte heel wat veranderingen door: acne tijdens je puberteit, pigmentvlekken tijdens je zwangerschappen en tegenwoordig lijkt het aantal de fijne lijntjes en rimpels per dag toe te nemen.
 • acnelittekens
  Wat te doen tegen acnelittekens?
  Iedereen heeft wel eens een puistje. Maar sommige pechvogels krijgen in hun jonge jaren te maken met hardnekkige acne. De ontstekingen en pukkels op je gezicht, borst of rug kunnen je dan ontzettend onzeker maken.
 • Couperose
  Wat je altijd al wilde weten over… couperose
  Iedereen voelt weleens het bloed naar de wangen stijgen in een beschamende situatie. Maar wat als je altijd rood bent in je gezicht? Je hebt vast weleens gehoord van couperose, de volksbenaming voor zichtbare rode bloedvaatjes.
 • vaatlaserbehandeling
  Last van couperose? Probeer een vaatlaserbehandeling!
  Stoor je je aan gesprongen vaatjes in je benen als je in de spiegel kijkt? Word je vaak gevraagd waarom je zo rood bent, en lijken je rode wangen nooit weg te gaan? Dan heb je waarschijnlijk last van beenvaatjes of couperose.
 • ongewenste-haargroei
  Wat kan ik doen tegen ongewenste haargroei?
  Een gladde, egale huid voelt luxe en aangenaam aan. Maar haargroei hebben we allemaal, ook op plekken waar we er niet echt op zitten te wachten. Hoe normaal oksel-, schaam- en beenhaar ook is, het is heel logisch dat je er vanaf wilt.
 • hangende-oogleden
  Een wakkere oogopslag in plaats van hangende oogleden!
  Een vrolijke, wakkere uitstraling, dat heb je het liefst natuurlijk elke dag. Maar niet iedere dag voel je je op je best, en dat is vaak te zien op de huid. Wanneer je niet genoeg nachtrust of stress hebt, kun je er wat vermoeider uitzien.
 • mogelijkheden-pmu
  Elke dag stralen? Leer over de mogelijkheden van PMU
  Niet iedereen heeft het geluk een ochtendmens te zijn. Misschien draai je je het liefst nog een keertje om. De schrik is groot wanneer het ineens een halfuur later blijkt te zijn!
 • strakke-kaaklijn
  Weg met die onderkin en terug naar een strakke kaaklijn!
  Verraden je onderkin en kaaklijn jouw leeftijd? Je hoeft geen extreem ingrijpende behandelingen te ondergaan om dit probleem te verhelpen.
 • oedeemtherapie
  Last van oedeem? Oedeemtherapie helpt!
  Je merkt sinds enkele weken dat je steeds lastiger in je broeken past. Oké, een pondje erbij gebeurt iedereen weleens. Maar wanneer je je in een paar enkellaarsjes probeert te wurmen, pauzeer je een paar tellen.
 • littekens
  Littekens door acne… zo kun je ze laten behandelen!
  Vooral tijdens de puberteit hebben veel jongeren last van acne. Dit is ontzettend vervelend, want het is vaak erg lastig om er vanaf te komen. Voor velen is de oplossing dan ook gewoon afwachten.
 • zwangerschap
  Huidverbetering na zwangerschap!
  Misschien had jij je hele leven geluk: je was gezegend met een mooie, zuivere huid. Nooit hoefde je erg bezig te zijn met verzorgingsproducten of behandelingen, het ging vanzelf. Als dat het geval is, kan het behoorlijk rauw op je dak vallen wanneer dat plotseling verandert.
 • littekens
  Littekens bedekken met camouflagetherapie
  Er kunnen allerlei redenen zijn waarom jij littekens hebt. Bijna niemand gaat immers geheel ongeschonden door het leven.
 • permanente-wenkbrauwen
  Laat je gezicht spreken met permanente wenkbrauwen
  Je hebt het of je hebt het niet: volle wenkbrauwen. Ten minste, dat was altijd zo. Waar we voorheen door epileren wel konden beïnvloeden hoe dun onze wenkbrauwen waren, was het voller maken van de wenkbrauw lange tijd onmogelijk.
 • tatoeage
  ’Voor mijn tatoeage hoef ik mij niet meer te schamen!’
  Wanneer je een tatoeage neemt, is dat een erg grote stap. Vaak symboliseren ze een bijzonder moment uit je leven dat je graag wilt herinneren. Als je spijt hebt van een tatoeage, is dat dan ook bijzonder vervelend. Het overkwam Hetty (38).
 • laserbehandeling
  ’Na de laserbehandeling mag ik er weer zijn!’
  Wanneer je bent gezegend met een gave en egale huid, is het lastig voor te stellen hoe het voelt om je er altijd druk over te maken. Hoe het is om altijd teleurgesteld te zijn wanneer je in de spiegel kijkt, wanneer je een onverwachte foto terugziet. Hester (42) weet dit wel.
 • laser
  Laser: effectief voor huidverbetering!
  Eindelijk ben je af van die grove poriën en straalt jouw huid weer! Voor veel mensen lijkt dit een utopie, maar door laserbehandeling is dat het niet. Het is namelijk een effectieve en veilige methode om aan huidverbetering te werken, zolang het door een erkende huidtherapeut (lid van de NVH) wordt gehanteerd met de juiste apparatuur!
 • vitaliteitsscan
  Door de vitaliteitsscan voel ik me weer in balans
  Soms voel je je niet helemaal naar behoren, maar weet je niet waarom. Pogingen om gezond te eten en te sporten hebben niet het gewenste effect. Je leefstijl past niet bij de behoeften van je lichaam.
 • injectables
  Injectables: verfris je look tijdens de wintermaanden!
  Hectische feestdagen kunnen zorgen voor veel stress. Dit is al snel zichtbaar op je gezicht. Een behandeling met injectables kan hierbij helpen. Iedereen kan immers wel een handje extra gebruiken tijdens deze grauwe winterdagen.
 • vitaliteitssccan
  Vitaliteitsscan: mooi van binnen en van buiten
  Voor zover jij weet ben je goed bezig: je let op je voeding, drinkt veel water én slaapt genoeg. Ook wat betreft huidverzorging doe jij je best.
 • permanente-wenkbrauwen
  Permanente wenkbrauwen: permanent mooi!
  Misschien ben jij niet een enorme held met pincetten en wenkbrauwpotloden. Zelf in de weer met wenkbrauwverf en gels om die mooie vorm te krijgen zie je ook niet echt zitten. Of je hebt het allemaal wel geprobeerd, maar baalt ervan dat je na een flinke regenbui weer opnieuw kunt beginnen.
 • gladde-benen
  Met gladde benen het najaar in
  De zomer loopt zo langzamerhand op zijn eind, en daarmee een heel aantal andere zaken ook. Zwoele avonden, stranddagen en een bruine tint kun je voorlopig afscheid van nemen.
 • pigmentvlekken
  Reken af met pigmentvlekken!
  Toen je jonger was, vond je ze al verschrikkelijk. Vooral je oma had er veel op haar armen en handen. En ook op haar gezicht! De afgelopen jaren heb je ze ook bij jezelf zien verschijnen.
 • huidtherapie
  Yolande Werkman: ‘Ik kan mijn cliënten een totaalpakketje aanbieden’
  Ze is afgestudeerd aan de Hogeschool van Utrecht op huid- en oedeemtherapie, en heeft zich vooral gespecialiseerd in lasertherapie en huidverbetering. Yolande Werkman vertelt vol passie en enthousiasme over haar beroep als huidtherapeute. ‘Ik heb gewoon een heel leuk vak.
 • cellulite
  Een jong en strakke huid zonder cellulite!
  Wist je dat maar liefst 9 op de 10 vrouwen last heeft van cellulite? Deze aandoening van de huid wordt ook wel ‘sinaasappelhuid’ genoemd. Cellulite ontstaat als het aantal vetcellen toeneemt in het onderhuidse bindweefsel. Hierdoor ontstaat er een vernauwing van de bloedvaten, waardoor vet, vocht en afvalstoffen steeds minder gemakkelijk worden afgevoerd.
 • oogleden
  Korte metten met hangende oogleden
  Op internet kun je allerlei filmpje vinden hoe je je overhangende oogleden kunt opmaken om een mooie, open blik te creëren. Die vermoeide uitstraling en wat sombere blik valt echter nooit helemaal te camoufleren. Daarnaast los je er je klachten als vermoeide ogen en hoofdpijn ook niet mee op.
 • acne
  Af van acne met huidtherapie
  Acne is een ongevaarlijke huidaandoening, maar voor veel mensen psychisch erg belastend. Veel mensen die last hebben van acne ontwikkelen een negatief zelfbeeld.
 • facelift
  Oog- en/of facelift zonder chirurgische ingreep
  Het is waar: als je foto’s van zo’n 10, 15 jaar geleden bekijkt, wens je dat je er nog net zo fris (en slank) uitziet als toen. De tijd laat zijn sporen achter en dat is te zien aan je slapper wordende huid en de rimpeltjes en lijntjes in je gezicht.
Toon meer >
Toon minder >