fbpx
Bedrijfsnaam: Medisch Pedicure Francisca
Adres: Vrijheidslaan 67,
2312 JR Leiden
Telefoonnummer: 06-51508266
 • Pedicure

Over ons

Als medisch en oncologisch voet zorgverlener weet Francisca alles over voet verzorging en behandelingen. Van een medische pedicure tot aan diabetische, reumatische en spastische voetbehandeling.

Neem contact op via:

Artikelen van Medisch Pedicure Francisca
 • voetverzorging
  Veelgestelde vragen over voetverzorging voor thuis
  Je wilt graag je leven op orde hebben. Daarom besluit je jezelf elke zondag avond eens goed te verzorgen, zodat je helemaal op en top de week kunt beginnen. Je doet een maskertje op, gevolgd door een warm bad en tot slot smeer je jezelf lekker in met een luxe lotion.
 • spastische-voet
  Wat je moet weten over een spastische voet
  Na een dag uren te hebben gewandeld, kan het voelen alsof je benen nog net niet loslaten en je je voeten praktisch mee moet slepen. Dat is gewoon vermoeidheid. Zeker als je net die nieuwe schoenen hebt aangedaan die dag, kunnen je voeten best even zeer doen.
 • eelt-en-likdoorns
  Tips: omgaan met eelt en likdoorns
  Je schamen voor je voeten is natuurlijk niet de bedoelingen. Toch is het voor veel mensen de realiteit. Is het eindelijk weer zomer, durf je eigenlijk niet open schoenen te dragen omdat je eeltplekken dan zichtbaar zouden kunnen zijn.
 • oncologische-behandeling
  Voetklachten bij een oncologische behandeling
  Wanneer je behandeld wordt omdat je kanker hebt, kunnen daarbij ook hand- en voetproblemen ontstaan. De chemotherapie bestrijdt namelijk niet alleen de kwade cellen, maar ook de goede cellen krijgen een behoorlijke opdoffer.
 • ingegroeide-nagel
  Goede voetverzorging voorkomt ingegroeide teennagels
  Als de rand van een teennagel als het ware de huid in groeit, dan spreken we van een ingegroeide teennagel. Vaak zien we dat dit vooral voorkomt aan de zijkanten van de nagel. De huid naast de nagel wordt dan dik, rood en pijnlijk.
 • diabetische-voet
  Veelgestelde vragen over diabetische voet
  Diabetes kan alleen meer lichamelijke gevolgen hebben. Zo ook in je voeten. Dit wordt diabetische voet genoemd.
Toon meer >
Toon minder >