Bedrijfsnaam: Medische Voetzorg Den Bosch
Adres: Schaarhuisstraat 14,
5231 PV Den Bosch
Telefoonnummer: 085-4014643
 • Pedicure

Over ons

Medische Voetzorg Den Bosch is onder andere gespecialiseerd in het begeleiden en behandelen van mensen met bijzondere ‘probleemvoeten’. Zo behandelen wij voeten die aangedaan zijn door problemen door diabetes, reuma, spasticiteit, sportgerelateerde klachten, Parkinson en dementie, maar ook voeten van mensen die in een oncologisch traject zitten. Uiteraard zijn gewone gezonde voeten ook welkom!

Neem contact op via:

Artikelen van Medische Voetzorg Den Bosch

 • voetklachten
  Voetklachten bij dementie
  Voetproblemen kunnen bij iedereen ontstaan, dus ook bij mensen die ernstig ziek zijn. Het is altijd noodzakelijk om op tijd aan de bel te trekken, maar dit is niet voor iedereen een optie. Wanneer je lijdt aan dementie, heb je bijvoorbeeld niet altijd in de gaten dat er iets aan de hand is.
 • voeten
  Hallo zomerse voeten, vaarwel schimmelnagels en eeltvorming!
  De zomer komt eraan! Die dikke truien mogen de kast weer in en eindelijk kun je je zomerse jurkjes weer aan, maar dan moet je daar natuurlijk wel bijpassende schoenen bij hebben!
 • oncologische-voetverzorging
  Oncologische voetverzorging: wat is dat eigenlijk?
  Een kankerbehandeling heeft vaak gevolgen voor je hele lichaam. Er zijn daarom allerlei specialisten die zich bezig houden met alle aspecten van jouw gezondheid. Wat alleen vaak vergeten wordt, is het belang van een goede voetverzorging.
 • ingegroeide-nagels
  Ingegroeide nagels verleden tijd met een nagelbeugel
  Misschien heb je er al de hele dag last van. Als je na je werk eindelijk thuis bent, trek je opgelucht je schoenen uit. Je ziet het direct: je teen is ongelooflijk rood, gezwollen en pijnlijk. Een ingegroeide teennagel kan een gemene pijn veroorzaken.
 • sporten
  Sporten? Denk ook aan je voeten!
  Sporten is een belangrijk onderdeel van een gezonde en evenwichtige levensstijl. Niet vreemd dan ook wanneer jij je hebt voorgenomen dit jaar meer te doen aan sport, en heel fijn als je je daaraan hebt kunnen houden.
 • voeten
  De juiste zorg voor je voeten bij kanker
  Een kankerbehandeling kan een behoorlijke impact hebben op je lichaam, en ook op je voeten. Een op de drie mensen krijgt te maken met allerlei bijwerkingen aan de handen en voeten. Dit kan variëren van een droge huid en afbrokkelende nagels tot hand- en voetsyndroom en nare infecties.
 • voetproblemen
  Eerste hulp bij voetproblemen door diabetes
  Mensen met diabetes lopen al snel tegen voetproblemen aan. Doordat de bloedsomloop meestal slecht is, het gevoel in de voeten afneemt en de stand van voeten kan veranderen, ontstaan er sneller voetklachten. Voorkomen is beter dan genezen in dit geval.
 • hielkloven
  Hielkloven? Tips van de pedicure!
  Hielkloven is een voorbeeld van zo’n typisch winters ongemak waar onze voeten in de winter mee te maken krijgen. Dat komt doordat kou één van de belangrijkste oorzaken is van deze kwaal.
 • voeten
  Last van je voeten door reuma? De expert adviseert
  Bewegen en reuma: voor velen niet de meest ideale combinatie. Door de reumatische klachten zijn zaken als het maken van een wandeling of sportief bewegen niet erg aantrekkelijk. Ook het dragen van schoenen kan belemmerend zijn, omdat ze niet meer goed passen.
 • breekbare-nagels
  Wat kan ik aan die zwakke en breekbare nagels doen?
  Heb je je weleens afgevraagd wat de functie van nagels is? Je kunt ermee krabben en pulken, maar ze beschermen ook de zenuwuiteinden in de toppen van je vingers en tenen.
 • ingroeiende-teennagels
  Hoe kom ik van die ingroeiende teennagels af?
  Je voelde het vanmorgen al toen je je pumps aanschoot. De nagel van je grote teen veroorzaakte een pijnlijk gevoel.
 • oncologische-voet
  De oncologische voet: voetenzorg met hoge prioriteit
  Als je te horen krijgt dat je kanker hebt, staat je leven op zijn kop. Je wordt geconfronteerd met de medische mallemolen en moet allerlei (zware) behandelingen ondergaan. Daarnaast krijg je te maken met een rollercoaster aan emoties.
 • voetproblemen
  Voetproblemen? Los ze op!
  Je kon ze niet laten liggen: die prachtige zomerse muiltjes. Ze waren weliswaar een beetje te strak, maar dat zou je nog wel uitlopen. Dacht je. Want nu je ze twee dagen hebt gedragen, met je tanden stevig op elkaar, moet je constateren dat ze toch niet zo perfect zijn. Die trekkende, zeurende pijn die je in het begin voelde, heeft zich inmiddels voltrokken tot een grote, open en pijnlijke blaar op je hiel.
 • pedicure
  Ontstressen bij de pedicure
  Herken je dat? Het gevoel dat er niet genoeg uren in een dag zitten. Ze vliegen razendsnel voorbij en zijn gevuld met school, werk, deadlines, koken, sporten en de sportclubs van je kinderen. Als de kinderen op bed liggen, plof je met brandende en tintelende voeten op de bank.
 • blessures
  Springen, rennen en dansen zonder blessures!
  Sporten is goed voor je kind: hij maakt plezier met andere kinderen, blijft fit én legt de basis voor een actieve en sportieve leefstijl in het latere leven. Als ouder wil je natuurlijk dat je kind met plezier blijft rennen, springen en dansen.
 • voetverzorging
  Perfecte voetverzorging met een (doe-het-zelf)pedicure!
  Wanneer het lente wordt, mogen de koeien weer naar buiten. Springend, huppelend en rennend gaan ze de wei in om van de frisse voorjaarslucht en knapperige grassprieten te genieten. Je voeten maken eenzelfde soort proces door. De hele winter hebben zij verstopt gezeten in warm en dicht schoeisel.
 • diabetes-voeten
  Diabetes: geef je voeten de noodzakelijke aandacht!
  Het is een van de meest voorkomende ziektes in Nederland: diabetes. Wanneer je te horen krijgt dat je diabetes hebt, is er een grote kans dat je je leefstijl voor een groot deel moet aanpassen. Je zult veranderingen in je voedingspatroon moeten maken, regelmatig je bloedsuiker moeten meten en ervoor moeten zorgen dat je genoeg aan lichaamsbeweging doet.
 • voeten
  Help je voeten de winter door!
  Brr! Regelmatig zijn er dagen waarbij de temperatuur onder de 0 graden Celsius schiet. Om lekker warm te blijven, hul jij je voeten in dik gevoerde laarzen, dichte schoenen en wollen sokken.
 • kalknagels
  Zeg je schimmel- of kalknagels maar vaarwel
  In het zwembad of de sauna ben jij altijd bang dat iemand naar je voeten kijkt. Je schaamt je namelijk voor die lelijke, verkleurde, brokkelige en verdikte nagels. Je ervoor schamen helpt echter niet.
 • voetverzorging
  De juiste voetverzorging voor de feestdagen
  In de winterperiode zitten je voeten dikwijls weggestopt in warme sokken en stevige schoenen. Je besteedt er wellicht wat minder aandacht aan, want er is toch niemand die ze ziet. Toch is het goed om ze goed te blijven verzorgen om ze gezond te houden.
 • zweetvoeten
  Vaarwel zweetvoeten, hallo voetverzorging!
  Nu het najaar is, stop jij je voeten weer in dikke sokken en dichte, warme schoenen. Hartstikke goed natuurlijk, je wilt immers geen kou leiden. Maar wist je dat warm schoeisel ook een broedplaats voor bacteriën is?
 • teennagels
  Teennagels die gezien mogen worden!
  Jij durft amper je schoenen en sokken uit te trekken, want je nagels zien er niet bepaald charmant uit. Die ooit zo mooi gekleurde teennagels zijn niet meer… Wanneer je naar beneden kijkt zie je afgebroken nagels met lelijke plekken en plooien.
 • inlegzolen
  Pijnvrij lopen dankzij inlegzolen
  Ai, steeds weer die pijn aan je knie, heupen, enkels of rug… Wist je dat de oorsprong van veel klachten in je voeten ligt? Er zijn heel veel verschillende klachten die kunnen ontstaan door een verkeerd looppatroon of door platvoeten. Denk hierbij aan hielspoor, pijn aan je schenen, kniepijn en rugpijn.
Toon meer >
Toon minder >