Bedrijfsnaam: Paul Simons Coaching
Adres: Rossinistraat 144,
2901 GJ Capelle aan den IJssel
Telefoonnummer: 06-48977567
 • Coaching

Over ons

In mijn praktijk, Paul Simons Coaching, verzorg ik trajecten op maat voor mensen die kanker hebben (gehad) of hun naasten. De gesprekken sluiten aan bij jouw behoefte en houden we op een voor jou comfortabele locatie, thuis of buiten in de natuur met wandelcoaching. We bespreken de voor jou belangrijkste thema’s, zoals omgaan met angst en vermoeidheid, relaties, zingeving of een veranderd zelfbeeld.

Neem contact op via:

Artikelen van Paul Simons Coaching

 • woede-en-agressiviteit
  Laat je niet leiden door woede en agressiviteit
  Schiet je bij het minste of geringste uit je slof? Heb je het gevoel dat je elk moment op ontploffen staat, alsof er een bom in je tikt die elk moment af kan gaan?
 • onzekere-toekomst-bij-ziekte
  Hoe ga je om met een onzekere toekomst bij ziekte?
  Je dacht dat je nooit ziek werd. Maar dan plotseling stort dat vertrouwen in. Voor het eerst laat je lichaam je écht in de steek en moet je leren om te accepteren dat je alles niet zelf kunt en hulp nodig hebt. Een stukje zekerheid valt weg.
 • zelfleiderschap
  Een eigen bedrijf beginnen? Zo vergroot je je zelfleiderschap
  De coronaperiode heeft een hand gehad in de verandering van veel carrières. Zo staat menig werknemer ineens op straat door de grote onzekerheid binnen hun branche en heeft de crisis veel mensen aan het denken gezet. Je wilt niet langer een wiel zijn binnen een slecht geoliede machine, jezelf suf rennen voor een werkgever die niet naar je omkijkt of al je tijd schenken aan een baan die je geen voldoening brengt.
 • negatieve-spiraal
  Negatieve spiraal? Zet de knop om naar positiviteit!
  Je hebt het soms niet eens door, maar je eerste reactie is eigenlijk automatisch negatief. Alsof je hoofd ingesteld staat op een bepaalde frequentie waardoor je alleen maar negatief kunt denken.
 • kankerdiagnose
  Kankerdiagnose verwerken: hoe accepteer je dat je ziek bent?
  Een kankerdiagnose komt hard aan. Even valt alles om je heen weg. Je kunt het niet bevatten. Het ene moment ben je onverslaanbaar, sta je volop in het leven en ben je kerngezond… en dan ineens ben je kankerpatiënt.
 • communiceren
  Opgekropte gevoelens? Leer beter communiceren!
  Soms zit je zo gevangen in jezelf, dat je je niet meer kunt uiten. Je gedachten en gevoelens stapelen zich vanbinnen op en je kunt steeds minder hebben. Er wordt dan van je verwacht dat je hier zelf mee om weet te gaan.
 • ontspannen
  Vakantietijd! Weet jij nog hoe je moet ontspannen?
  Het is eindelijk zover: vakantie. Een kans om te ontspannen en je welverdiende rust te pakken. Dit jaar gaat het echter net even anders.
 • werk
  'Zit ik nog wel op de goede plek op mijn werk?'
  Weet je nog wat je vroeger wilde worden als je later groot zou zijn? Grote kans dat deze wens is niet uitgekomen. We ontwikkelen ons immers continu als persoon en onze toekomstdromen veranderen mee.
 • angst
  Beheerst angst jouw leven? Wees niet bang voor confrontatie!
  In deze onzekere tijd lopen spanningsklachten en angstgevoelens hoog op. Het is daarom nu meer dan ooit van belang om hiermee bewust te leren omgaan. Misschien maak je je zorgen om de gezondheid van je naasten of de financiële gezondheid van je bedrijf.
 • kanker
  Weer aan het werk na kanker
  Wanneer je te horen hebt gekregen dat je behandelingen tegen kanker met succes zijn afgerond, ben je natuurlijk ontzettend blij. Je wilt misschien weer aan het werk, met de kinderen spelen en ze naar school brengen, sporten… Met andere woorden, een normaal leven leiden.
 • emoties
  Omgaan met emoties rondom kanker
  Van tevoren kun je niet bedenken wat je allemaal te wachten staat als je kanker krijgt. Er breekt een periode aan van doktersafspraken, onderzoeken, behandelingen en hersteltijd vol onzekerheid. En daarna, hoop je, een goed bericht.
 • kanker
  Wereldkankerdag: kanker verandert je leven
  Op 4 februari is het Wereldkankerdag. Op deze dag worden door het hele land evenementen georganiseerd voor mensen die op verschillende manieren met kanker te maken hebben gekregen.
 • leuk
  Ontdekken wat je écht leuk vindt in het leven
  Het doormaken van een ernstige ziekte als kanker heeft vaak ingrijpende gevolgen. Er volgt een lange periode van doktersafspraken, onderzoeken, behandelingen en, hopelijk, hersteltijd. Wanneer je na die tijd schoon wordt verklaard, is dat natuurlijk geweldig nieuws.
 • moe
  Ik ben altijd moe, en wil mijn energie terug
  Dat je genezen bent van een ziekte als kanker is natuurlijk ontzettend fijn. Maar het betekent niet meteen dat je compleet klachtenvrij bent. Eén van de belangrijkste klachten na kanker is vermoeidheid.
 • ziek
  Hoe richt ik mijn leven in nu ik ziek ben?
  Als je te horen krijgt dat je ziek bent, kan dat voelen als het einde van de wereld zoals je die kende. Opeens is alles anders. Werk komt op een laag pitje te staan, medische behandeling is nu wat ertoe doet. Dat, en de hoop dat je lichaam zal genezen.
 • kanker
  Leer na kanker je talenten te benutten
  Wist je dat mannen vaker kanker krijgen dan vrouwen? Onderzoek heeft uitgewezen dat hier een genetische verklaring voor is.
 • lifecoaching
  Met lifecoaching kom jij eindelijk die stap verder
  Herken je dat? Je zit boordevol plannen en ideeën, maar eigenlijk komt er nooit wat van. Je krijgt het simpelweg niet van de grond. En dat, terwijl je er dolgraag mee aan de slag wilt.
 • conflicten
  Hoe ga ik beter om met conflicten?
  We krijgen er allemaal wel eens mee te maken: conflicten. Wanneer je boos bent, is het moeilijker om met anderen te praten en te verbinden. Soms lijken situaties daarom onoplosbaar, terwijl je er het liefst goed uit wilt komen.
 • rust
  Radeloos? Vind je rust terug!
  We leven in een maatschappij die veel van ons vraagt. We hebben allemaal drukke dagen, willen goed presteren op ons werk en doen ons best om voldoende aandacht te hebben voor ons privéleven.
 • werken-na-kanker
  Werken na kanker: dat valt niet altijd mee
  Net als na elke periode van ziek zijn, verwacht je ook dat je na kanker weer gewoon aan het werk gaat. Je bent immers weer ‘de oude’? Toch gaat dat vaak niet op.
 • kanker
  Na kanker je zelfvertrouwen weer terugvinden
  Als je kanker hebt, of hebt gehad, verandert er veel in je leven. Je lichaam heeft je in de steek gelaten. Zonder dat jij het doorhad, groeide er een kwaadaardig gezwel. Niets wees erop dat jij zo’n ernstige ziekte bij je droeg. Hooguit voelde je soms ergens pijn of was je erg moe.
 • kanker
  Relatie en kanker: zorg voor een stabiele basis
  Samen oud worden, samen mooie reizen maken, jullie (klein)kinderen zien opgroeien, samen een nieuw huis bouwen. Verwachtingen over de toekomst die misschien heel vanzelfsprekend lijken, maar op zijn minst tijdelijk op losse schroeven komen te staan als je wordt geconfronteerd met kanker. Want niet alleen je lichaam gaat door een rollercoaster door deze ziekte; élk aspect van je leven staat ineens op zijn kop.
 • coachen
  'Ik ben geen standaardcoach'
  Dat kanker effect heeft op elk aspect van het leven, heeft Paul Simons zelf moeten meemaken. In zijn coaching helpt hij mensen om zo constructief mogelijk om te gaan met de gevolgen van de ziekte.
 • leven-met-kanker
  Leven met kanker: hoe ga ik om met mijn emoties?
  Dat leuke tv-programma waar iedereen het over heeft, een drankje in een knus koffiecafé, zonlicht na een zware regenbui of de glimlach van je pasgeboren neefje. Dingen waar je maar moeilijk van kunt genieten als je gedachten en emoties volledig door een ernstige ziekte als kanker beheerst worden. Het is dan moeilijk om je dagelijks leven op te pakken.
 • kanker
  Weer grip op je leven na kanker
  In 2017 hebben ongeveer 110.000 mensen gehoord dat ze een bepaalde vorm van kanker hebben en daarvoor behandeld moeten worden. Dit waren circa 57.
Toon meer >
Toon minder >