Bedrijfsnaam: Praktijk Koekkoek
Adres: Meeden 3H,
9951 HZ Winsum
Telefoonnummer: 06-19358714
 • Coaching

Over ons

Praktijk Koekkoek is een praktijk voor Generalistische Basis GGZ (GBGGZ). Dit betekent dat lichte tot matig ernstige zorg kan worden behandeld.
Marlene Koekkoek heeft psychologie gestudeerd en daarna de opleiding Gezondheidszorg Psycholoog afgerond in Groningen. Ze heeft registraties EMDR-practitioner en Lichaamsgericht Werkend Psycholoog NIP. Marlene is mede-eigenaar van het Expertise Centrum Trauma & Verlies in Groningen. Ook geeft ze workshops over lichaamsgericht werk.

Neem contact op via:

Artikelen van Praktijk Koekkoek

 • balans
  (B)lijf in balans
  Hoe gaat het nu eigenlijk écht met je? Je zegt wel vaak meteen dat het goed gaat, maar is dat echt zo? Sta je daar überhaupt nog weleens bij stil of race je maar door omdat je het druk hebt met je baan, je relatie, je gezin en je huishouden? Het valt niet altijd mee om alle ballen in de lucht te houden.
 • kanker
  Jezelf terugvinden na kanker
  Het doormaken van een ernstige ziekte als kanker kan ingrijpende gevolgen hebben. Niet alleen fysiek kunnen dingen blijvend veranderd zijn, maar ook mentaal laat zo’n heftige periode dikwijls onuitwisbare littekens achter. Daar zul je mee moeten leren omgaan.
 • contact
  Voel jij je veilig in contact met anderen?
  In onze jongste jaren leren we veel dingen aan, waar we de rest van ons leven gebruik van zullen maken. Zo ook de manier waarop we contact maken met anderen.
 • juiste-lichaamshouding
  Fitter en vrolijker door de juiste lichaamshouding
  Zie je op tegen een belangrijke presentatie die je moet geven? Of heb je een vervelend gesprek met je collega gehad dat maar blijft malen in je hoofd? Dit zijn voorbeelden in je dagelijks leven die voor veel stress zorgen en die niet positief werken op je stemming.
 • Angst
  Elke keer weer die angst
  Je hoort dat ene nummer op de radio en ineens ben je weer even terug in de tijd. Je ervaart weer dat geluk, hebt zin om te dansen, ruikt de zee en voelt opnieuw die vlinders in je buik. Je beleeft als het ware weer heel even die gebeurtenis van toen.
 • psycholoog
  Naar de psycholoog: ik ben toch niet gek?
  Je kijkt jezelf eens goed aan in de spiegel. Ineens besef je dat het niet zo lekker met je gaat.
 • lichaam
  'Je lichaam heeft zijn eigen taal’
  Een ‘nieuwe’ middelbare school: nieuwe mogelijkheden, nieuwe kansen. Je bent verhuisd en zit net kersvers in je nieuwe klas. Tijdens de les geschiedenis vraagt de leraar iets aan je. Met een brutale mond zeg je stoer: ‘Dat weet ik niet, maar die lelijkerd daar weet het misschien wel’, en je wijst naar je klasgenootje die ietwat verlegen achter haar bureau zit.
 • gezin
  Verbeter je gezin, begin bij jezelf
  Marlene: ‘Ouders hebben van nature het beste voor met hun kinderen. Ik ken geen enkele ouder die bewust heeft bedacht: ik ga een kind op de wereld zetten dat ik wil kwetsen en pijn ga doen.
 • geluk
  In de rust vind je geluk
  Het leven is stressvol en druk. We moeten rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan. Maar móét dit, of kiezen we er zelf voor? Misschien omdat we meer willen bereiken in het leven.
Toon meer >
Toon minder >