Bedrijfsnaam: Praktijk Spirit
Adres: van Echtenswijk 5,
7916TD Elim
Telefoonnummer: 06-38381157
 • Paardencoaching

Over ons

Praktijk Spirit biedt workshops en trainingen op het gebied van paardencoaching, mindfulness, assertiviteit en hooggevoeligheid.

Neem contact op via:

Artikelen van Praktijk Spirit

 • relatieproblemen
  Paardencoaching bij relatieproblemen
  Tussen jou en je partner gaat het al langere tijd niet lekker. Je lijkt vrijwel niks meer goed te kunnen doen en op jouw beurt erger je je aan veel dingen in zijn gedrag.
 • jezelf-ontdekken
  Jouzelf ontdekken met paardencoaching
  Je vervult veel verschillende rollen: je bent de dochter, zus, partner, moeder, werkneemster of vriendin van iemand. In elke ‘rol’ voldoe je aan bepaalde verwachtingen van die ander. Maar luister je ook nog wel eens naar jezelf?
 • paardencoaching
  Paardencoaching helpt je rouwen
  Iedereen krijgt vroeg of laat te maken met één of meerdere periodes van rouw. Daarbij hoeft het niet eens te gaan om het overlijden van iemand, maar het kan ook te maken hebben met het verlies van gezondheid, een relatie of een baan. Je moet leren accepteren dat de toekomst die je voor je zag anders ingevuld gaat worden dan jij voor ogen had.
 • hooggevoelig
  Hooggevoelig: een last of een kracht?
  Je hoort weleens dat iemand hooggevoelig is. Maar wat is dat nu precies? En wat heeft het voor gevolgen als je dat hebt?
 • hooggevoeligheid
  Een paard kan je helpen bij hooggevoeligheid
  Veel mensen zien hooggevoeligheid of HSP (Highly Sensitive Person) als een last. Het valt niet mee om met alle indrukken en prikkels, die zo hard bij je binnenkomen, om te gaan. Toch kan hooggevoeligheid ook als een gave worden ervaren.
 • assertief
  Assertief worden door een paard
  Soms zou je willen dat je wat sterker in je schoenen stond. Je vindt het moeilijk om nee te zeggen en om voor jezelf op te komen. Je probeert het anderen altijd naar de zin te maken, en zorgt daardoor niet goed voor jezelf.
 • paardencoaching
  Laat je leiden door paardencoaching!
  Het valt niet altijd mee om als jonge vrouw alle rollen, die mensen van je verwachten, te vervullen. Je bent moeder, dochter, zus, werknemer en vriendin. Alles moeten bijhouden voelt niet goed, maar hoe moet het anders?
 • paarden
  'De paarden en ik staan voor je klaar!'
  Michelle Kuiper: ‘Als maatschappelijk werker in de reguliere hulpverlening miste ik een stukje diepgang in gesprekken met cliënten. Ik wilde hun zó graag meer meegeven op het gebied van zelfvertrouwen, eigenwaarde en persoonlijke ontwikkeling dan ik had geleerd. Ik wilde echt het verschil kunnen maken in iemands leven, hun inzichten geven waar ze echt mee verder konden.
Toon meer >
Toon minder >