Bedrijfsnaam: Praktijk voor Reflexzonetherapie '8'
Adres: Sniplaan 35,
2289EK Rijswijk    5799 km
Telefoonnummer: 070-3077426
 • Reflexzonetherapie

Over ons

Bij Praktijk voor Reflexzonetherapie '8' ben je aan het juiste adres voor reflexzonetherapie in Rijswijk. Voor eigenaresse Jolanda van Viersen is holistisch werken het uitgangspunt.

Neem contact op via:

Artikelen van Praktijk voor Reflexzonetherapie '8'

 • reumaklachten
  Hoe houd je artrose- en reumaklachten in toom?
  Na een slapeloze nacht waarin je verging van de pijn, sta je met veel moeite en een protesterend lichaam op. Het liefst blijf je de hele dag onder een dekentje of in een warm bad zitten. De dokter zegt dat je in beweging moet blijven, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Alles wat je doet kost energie en je stijve spieren werken tegen bij elke stap die je zet.
 • spanning-verminderen
  Spanning verminderen in je lichaam: oefeningen en technieken
  Wanneer je innerlijke spanning ervaart, krijgt je hele lichaam het te verduren. Je spant onbewust bepaalde spieren aan, die daardoor overbelast raken. Na een periode van langdurige en hardnekkige stress, worden deze spanningen vaak opgeslagen in bepaalde delen van het lichaam.
 • thuiswerkstress
  Thuiswerkstress? Ontdek de mogelijkheden van reflexzonetherapie
  Thuiswerken: sommige mensen vinden het heerlijk, terwijl anderen er maar niet aan kunnen wennen. Het valt niet mee om thuis het overzicht te bewaren, dezelfde structuur aan te houden en productief te wezen. Je zit misschien geïsoleerd thuis en mist het persoonlijke contact met collega’s, of wordt thuis juist omringd door allerlei afleidingen.
 • reflexzonetherapie-bij-kanker
  Reflexzonetherapie bij kanker: ondersteun lichaam en geest
  Kanker heeft een ingrijpend effect op je lichaam én geest. Je gaat door een heftig behandeltraject dat je hele leven op zijn kop zet. Opeens is je lichaam in handen van artsen en onderhevig aan onderzoeken, operaties en behandelingen. Je kunt hierdoor vervreemd raken van je lichaam.
 • hormonen
  Hormonen uit balans? Reflexzonetherapie helpt je herstellen
  Je hormonen hebben een groot effect op je lichamelijke én mentale gesteldheid. Niet alleen sturen de hormonen je stofwisseling, spijsvertering en orgaanfuncties aan, maar ook je emoties en gedrag. Wanneer je hormonen uit balans raken, kan het hele kaartenhuis dus omvergeblazen worden.
 • slapen
  Weer lekker slapen dankzij reflexzonetherapie
  Ben jij iemand die ‘s nachts onrustig in bed ligt te woelen, piekerend over van alles en nog wat? Word jij om de haverklap wakker, om vervolgens niet meer in slaap te kunnen komen?
 • werkstress
  Hoge werkstress? Reflexzonetherapie brengt je in balans
  In deze hectische tijden staan veel bedrijven op het randje van de ondergang. Nu baanzekerheid geen garantie is, gaan veel mensen dan ook gebukt onder meer stress. Er staat meer druk op werkgever én werknemer om te presteren en targets te halen.
 • zwanger
  'Ik kon moeilijk zwanger raken, tot ik reflexzonetherapie ontdekte'
  Soms lukt het niet om zwanger te worden, door verstoringen in het lichaam. Ondanks je vurige kinderwens, wil je lichaam niet meewerken en staat er te veel spanning op. Reflexzonetherapie kan dan helpen om het lichaam te ontlasten.
 • spieren
  Eindelijk weer soepele spieren met reflexzonetherapie!
  Spierpijn: we hebben er allemaal wel eens last van. Van stijve spieren bij het opstaan na een intensieve work-out, dagje klussen of tuinieren, tot aan pijnscheuten na het verrekken van een spier. Maar wanneer je dag na dag spierklachten ervaart, is het een ander verhaal.
 • weerstand
  Versterk je weerstand met reflexzonetherapie!
  Om jezelf te wapenen tegen virussen, is een sterk en gezond immuunsysteem van groot belang. Daar hoort een evenwichtig voedingspatroon en voldoende beweging bij. Maar onderschat ook de kracht van ontspanning niet!
 • voeten
  Mijn voeten werkten niet helemaal meer mee
  Na een septemberochtendje hardlopen kreeg Charlotte (28) flinke kramp in haar voeten. De pijn bleef elke keer opspelen wanneer ze weer aan het rennen wilde, waardoor ze uiteindelijk stopte met hardlopen.
 • zwangerschap
  Reflexzonetherapie voor klachten bij je zwangerschap
  Tijdens een zwangerschap zit je niet te wachten op medicatie of ingrijpende behandelingen. Je wil het liefst gewoon een gezonde baby ter wereld brengen.
 • griep
  'Het leek alsof de griep zich in mijn lijf had vastgebeten'
  Bij Reflexzonetherapie ‘8’, waarbij de ‘8’ staat voor de lemniscaat, het Tibetaanse symbool voor eeuwige beweging, zet Jolanda van Viersen zich iedere dag in om mensen met wat vage klachten waarvan de oorzaak moeilijk vast te stellen is te helpen.
 • slaapproblemen
  Slaapproblemen aanpakken? Zo doe je dat!
  Heb jij last van slaapproblemen zodra de dagen korter en donkerder worden? Dan ben je niet alleen.
 • schouderklachten
  Reken af met nek- en schouderklachten
  Als je na een lange dag werken op de fiets stapt en een paar teugen frisse buitenlucht inademt, voel je pas weer écht hoe gespannen je lijf is. Je schouders zijn stijf en je kunt je nek nauwelijks draaien om naderend verkeer te zien aankomen.
 • overgangsklachten
  Verlicht overgangsklachten met reflexzonetherapie
  Je zit net middenin een belangrijke vergadering als je hitte voelt opkruipen vanuit je borst. Al snel verspreidt de warmte zich via je nek naar je hoofd en je voelt dat je begint te zweten. Je probeert ongezien je hoofd te deppen, maar wat heeft het voor zin?
 • burn-out
  Reflexzonetherapie bij een burn-out
  Het wordt weleens dé ziekte van de 21ste eeuw genoemd: een burn-out. Volgens de cijfers heeft 14% van de beroepsbevolking ermee te maken door toenemende werkdruk en extreme stress. Het resultaat is dat je je letterlijk opgebrand voelt.
 • reflexzonetherapie
  Kom tot inzicht met reflexzonetherapie!
  Niets is er mooier dan mensen die hart voor hun vak hebben en hun passie ook op anderen kunnen overbrengen. Daarom gaat ForYou regelmatig in gesprek met enthousiaste en ambitieuze ondernemers. Deze keer spreken wij reflexzonetherapeut Jolanda van Viersen.
 • reflexzonebehandelingen
  Reflexzonebehandelingen bij kanker: een groots effect
  Wanneer je geconfronteerd wordt met de diagnose ‘kanker’, staat je hele leven op zijn kop. Ineens worden je dagen beheerst door afspraken met artsen in het ziekenhuis, controles en intensieve behandelingen. Tegelijkertijd bevind je je in een rollercoaster aan emoties, waar vaak angst en onzekerheid overheersen. Niet alleen je lichaam wordt dus erg belast, je geest ook.
 • hoofdpijn
  Hoofdpijn? Tackel je klachten met reflexologie!
  Tussen de middag voel je je ineens heel erg vermoeid. Ook lijkt het net alsof er de hele tijd lichtflitsen voor je ogen dansen. Waar de zeurende pijn in je hoofd nu nog stilletjes op de achtergrond sluimert, weet je dat die straks in alle hevigheid losbarst. En ja hoor: nog vóór het avondeten lig jij al op bed.
 • rugpijn
  Rugpijn door emoties
  Samuel (41) had eigenlijk al tijden last van zijn rug. ‘Ik heb een zittend beroep, en op het laatst kon ik eigenlijk niet meer de dag doorkomen zonder pijn. Ik stond telkens op om rondjes te lopen.
 • buikpijn
  Last van buikpijn? Reflexzonetherapie helpt!
  Lizet (40) vertelt: ‘Al weken had ik last van mijn buik. Ik had niet alleen pijn, maar ook last van gasvorming en van een opgeblazen gevoel. Ook had ik last van een moeizame stoelgang. Ik had al van alles geprobeerd om ervan af te komen: veel vezels eten en water drinken, en het weglaten van koolzuurhoudende dranken en voedingsmiddelen met veel kunstmatige zoetstoffen.
 • reflexzonetherapie
  Kom weer in balans met reflexzonetherapie
  Wanneer je door omstandigheden, bijvoorbeeld door een nare ervaring uit je jeugd of door een ingrijpende gebeurtenis, niet meer vanuit je eigen gevoel kunt leven, wordt jouw psychische en lichamelijke belastbaarheid verstoord. Je slaapt slechter en je bent constant aan het piekeren. Als je last hebt van malende gedachten, is het lastig om daaraan te ontsnappen.
Toon meer >
Toon minder >