Bedrijfsnaam: Sterk met Carolien
Adres: Oliemolen 123,
1622JP Hoorn
Telefoonnummer: 06-15564030
 • Paardencoaching

Over ons

Bij Sterk met Carolien ben je aan het juiste adres voor coaching met behulp van paarden. Omdat ieder kind wel een steuntje in de rug gebruiken kan!

Neem contact op via:

Artikelen van Sterk met Carolien

 • zelfvertrouwen
  Zelfvertrouwen kun je oefenen!
  Aan het einde van de basisschool voelen kinderen zich alsof ze aan de top van de wereld staan. Ze zijn de oudsten van de school en stromen binnenkort door: tijd voor de brugklas! Daar staan ze juist helemaal weer onderaan de ladder. Voor veel kinderen is deze overgang erg spannend. Er gaan allerlei gedachtes door hun hoofd.
 • somberheid
  Somberheid bij kinderen, wat nu?
  Helaas zijn er veel mensen die verstrikt raken in sombere gevoelens en er moeite mee hebben daaruit te komen. Maar dat ook veel kinderen kampen met somberheid, dat wordt nog wel eens over het hoofd gezien.
 • overprikkeling
  Drie tips om met overprikkeling om te gaan
  Bijna alle kinderen zijn hooggevoelig. Toch weten veel mensen niet goed wat hooggevoeligheid eigenlijk precies is. Dat is wel begrijpelijk, want het kan zich op verschillende manieren uiten.
 • trauma-verwerken
  Een trauma verwerken met paardencoaching
  Wanneer jouw kind een schokkende gebeurtenis of herhaaldelijk schokkende gebeurtenissen heeft meegemaakt, kan het voor hem of haar erg lastig zijn om hier weer vanaf te komen. Ze gaan ermee naar bed, ze hebben er nachtmerries over en worden er weer mee wakker.
 • paardencoaching
  Je kind weer stevig in de schoenen door paardencoaching
  Pesten is verschrikkelijk voor iedereen die er mee te maken heeft. Het komt helaas erg vaak voor. Mensen die als kind gepest zijn kunnen hier hun hele leven last van hebben.
 • ziekte
  Hoe gaat een kind met ziekte om?
  Wanneer een dierbare ernstig ziek wordt, heeft dat een grote invloed. Als je volwassen bent, is het erg pijnlijk. Maar als kind kan het nog moeilijker zijn om alle emoties een plekje te geven.
 • stress
  Kind met stress? Lees deze tips!
  Bij het woord stress denken we doorgaans aan onze eigen ervaringen: stress door werkdruk, een stukgelopen relatie of een nare gebeurtenis. Toch ervaren kinderen ook steeds vaker stress.
 • boos
  Waarom is mijn kind zo boos?
  Zoals zo vaak is je dochter ‘s ochtends weer enorm aan het treuzelen. Je hebt gevraagd wat ze aan wil, maar het lijkt wel alsof ze maar geen keuze kan maken. Je probeert rustig te blijven en de keuze af te wachten, maar ziet ook dat de tijd langzaam maar zeker voorbij tikt en je wilt niet dat ze nóg een keer te laat op school komt.
 • paarden
  'Bij paarden kun je jezelf zijn'
  Wat is er leuker dan mensen die vol passie over hun vak vertellen? Carolien Vlasblom-Groot weet als geen ander dat het mogelijk is om van je passie je werk te maken en vertelt er dan ook vol enthousiasme over.
 • scheiding
  Je kind en jij na de scheiding
  Toen jij en je partner elkaar pas hadden ontmoet en dolverliefd waren, had je nooit bedacht dat die liefde eens over zou kunnen gaan. Toch is dat nu aan de orde.
 • paardencoaching
  Paardencoaching: ook voor als je een vol hoofd hebt
  Mijn hoofd zit gewoon vol.’ Het zouden zomaar de woorden van jouw kind kunnen zijn. Al een tijdje is hij onrustiger dan anders. Taakjes zoals het inruimen van de vaatwasser of zichzelf aankleden kosten hem bijvoorbeeld meer moeite – hij is snel afgeleid.
 • pesten
  Pesten? 3 tips dit tegen te gaan!
  Als ouder gun jij je kind niets anders dan een fijne, gelukkige kindertijd vol vriendjes en vriendinnetjes en leuke momenten. Maar helaas lijkt er ergens iets mis te gaan. Als jij je kind naar school brengt of weer ophaalt, zie je hem vaak alleen staan op het schoolplein. De juf of meester heeft je erop gewezen dat je kind weinig aansluiting heeft met zijn andere klasgenootjes.
 • paardencoach
  Dankzij een paardencoach kan elk kind stralen!
  Ruim een halfuur te laat zie je hem aan komen sloffen. De school is al lang uit, maar je ziet aan zijn houding meteen dat het weer mis is. Schoudertjes naar voren, zijn hoofd gebogen. Je moederhart breekt als je hem zo ziet.
Toon meer >
Toon minder >