Bedrijfsnaam: Vitaal en gezond
Adres: Heiligeweg 27,
8861CZ Harlingen
Telefoonnummer: 06-23886557
 • Afvallen
 • Orthomoleculair therapeut

Over ons

Een gezonde leefstijl voor een vitaal en gezond leven is zeker geen nieuw idee. Met de juiste (orthomoleculaire voeding) kunnen klachten soms in een mum van tijd verdwenen zijn. Door een orthomoleculair voedingspatroon ontstaat in eerste instantie meer energie en ontstaan andere positieve gevolgen.

Neem contact op via:

Artikelen van Vitaal en gezond

 • juiste-voeding
  De juiste voeding bij ADHD en autisme
  De drukste zijn in de klas, veel om je heen kijken of juist elke dag dezelfde dagroutine willen hebben. ADHD en autisme kunnen een grote impact hebben op het leven van je kind. Als ouder wil je er uiteraard het beste voor je kind, daarom is de chaos of paniek die soms ontstaat moeilijk om te zien.
 • bewust-eten
  Bewust eten: niet alleen wat je eet, maar hoe je eet!
  Wanneer we het over bewust eten hebben, doelen we niet alleen op de inhoud van de maaltijd. Vaak zijn het juist de eetgewoontes eromheen die ervoor zorgen dat we niet op een gezond gewicht kunnen blijven. Je weet dan misschien wel wat je eet, maar weet je ook hoe je eet?
 • eetpatroon-Parkinson
  'Mijn eetpatroon houdt mijn Parkinson in toom'
  Parkinson beheerst het functioneren van het hele lichaam. Niet alleen kost alles meer energie, dus ook boodschappen doen en koken, maar door medicijngebruik kun je ook nog eens smaak én gewicht verliezen. Daarnaast kun je moeite hebben met kauwen en slikken of darmproblemen ontwikkelen.
 • salades
  Haal de zomer op je bord met deze lekkere salades!
  Deze maand is het officieel zomer! Door het warme weer is de kans groot dat je nu geen zin hebt om lang in die warme keuken te staan. Salades bieden dan uitkomt!
 • moe
  Altijd moe? Orthomoleculaire therapie is de oplossing
  Het is een stressvolle tijd, er gebeurt veel in de wereld en je maakt je mogelijk veel zorgen. Niet zo vreemd dat je je dan wat vermoeid voelt. Het hoort er een beetje bij… Toch?
 • immuunsysteem
  Je immuunsysteem ondersteunen met gezonde voeding
  Iedereen heeft wel eens last gehad van verkoudheidsklachten of een griepje. Meestal kan ons lichaam dat aan, en genezen we relatief snel van de klachten. Mensen met een sterk immuunsysteem zijn bovendien minder vatbaar om een virusinfectie op te lopen.
 • gezond-eten
  Gezond eten: wat is het en waar te beginnen? Leer het met een workshop!
  Gezond en bewust eten word je tegenwoordig ongelooflijk moeilijk gemaakt. Het internet stroomt namelijk over van de diëten, afvaltips en voedingsschema’s. Bovendien kunnen deze berichten ook nog eens behoorlijk tegenstrijdig zijn.
 • darmklachten
  Darmklachten en stress: een vervelende vicieuze cirkel
  Tegenwoordig hebben we het altijd druk. We rennen, vliegen en springen door het leven. Onze agenda’s zijn overvol en dat kan voor de nodige stress zorgen. Sterker nog, het kan tot een burn-out of depressie leiden.
 • stress
  Veel last van stress? Dit jaar niet meer!
  Je sleept jezelf al een flinke poos door de dagen heen. Je doet je best om elke dag op je werk weer je best te kunnen doen, maar privé ga je er langzaam aan onderdoor. Je probeert nog wel gezond te eten, maar dat lukt lang niet altijd meer. Al snel beginnen er overal in je lichaam onbestemde pijntjes op te komen: de stress begint zijn tol te eisen.
 • evenwicht
  Het nieuwe jaar in met je lijf in evenwicht
  Je loopt de supermarkt in en de decoratie geeft het al aan als een grote alarmbel: het is wintertijd, een periode met weinig gezond eten. Thuis op de bank zijn wat lekkere snacks wel heel erg verleidelijk.
 • feestdagenstress
  Last van feestdagenstress? Dit kun je eraan doen!
  De feestdagen komen er weer aan. Dit betekent veel samenkomen met familie en vrienden en veel lekkere etentjes en andere activiteiten. Heel erg leuk natuurlijk, maar je kunt in deze drukke periode ook te kampen krijgen met stress. Een gezonde spanning is positief omdat deze ervoor zorgt dat jij je goed kunt focussen.
 • vitaal
  'Ik gun iedereen een gezond en vitaal leven!'
  Martha (46) kwam na een eindeloze zoektocht in de praktijk van Vitaal & Gezond terecht.
 • gezondheid
  Op weg naar optimale gezondheid
  Jennifer Steevensz is eigenaresse van Praktijk Vitaal en Gezond. Ze richt zich hier op voedingsgeneeskunde en orthomoleculaire therapie.
 • 3-CARE
  Het 3-CARE programma: het héle jaar een summerbody
  Als je erover nadenkt, is het bij jou áltijd hetzelfde liedje. In mei erger je je aan je lovehandles, buikje en andere probleemgebieden. Je wil best graag afrekenen met die overtollige kilo’s. Maar blijkbaar nét niet genoeg om een gezonde leefstijl op te pakken en meer te gaan bewegen.
 • supermarkt
  Expeditie Supermarkt: wat ‘mag’ er in het mandje?
  Met een beetje fantasie zou je de supermarkt als een oerwoud kunnen zien. Weliswaar wordt je bij binnenkomst verwelkomd door allerlei eetbare planten, eh, groente en fruit dat voor het grijpen ligt. Maar die locatie is tactisch gekozen.
 • cholesterol
  Heb jij een te hoog cholesterol? Verander je leefstijl!
  Heftig maar waar: bijna een kwart van de Nederlanders tussen de dertig en zeventig jaar heeft een te hoog cholesterol. Dat betekent onder andere dat deze mensen een hogere kans hebben op het krijgen van hart- en vaatziekten. Onlangs zond Radar een tweeluik uit over cholesterol. Hierin kwam naar voren dat het medicijngebruik in Nederland hoog is.
 • overgang
  Voeding helpt bij de overgang
  Als vrouw is je vruchtbare periode gemiddeld een derde van je leven. Er komt een dag waarop er een nieuwe periode aanbreekt: de overgang.
 • voeding
  De juiste voeding voor je hart
  Elke dag sterven 105 mensen aan hart- en vaatziektes. Van die mensen zijn er meer vrouwen dan mannen die overlijden. Hiermee zijn hartproblemen doodsoorzaak nummer 1 is voor vrouwen.
 • vermoeidheid
  Je vermoeidheid tackelen? Dit moet je doen!
  Je zit achter je pc. Na drie keer de memo van je baas te hebben gelezen, dringen de woorden op je scherm nóg niet tot je door. Tijdens de vergadering betrap je jezelf erop dat je aan het knikkebollen bent.
 • glutenintolerant
  Ben jij glutenintolerant of glutensensitief?
  Een beschuitje met aardbeien, een boterham met pindakaas, een kom groentesoep, een bord pasta met tomatensaus. Deze producten lijken op het eerste gezicht tamelijk onschuldig.
 • afslanken
  Afslanken met het 3Care gezondheidsprogramma!
  Inmiddels is het nieuwe jaar weer in volle gang. Aan het begin van het nieuwe jaar heb jij net als veel andere mensen het voornemen gemaakt om dit jaar écht gezond te eten en meer te gaan sporten. Maar nu blijkt dat het oppakken van een healthy lifestyle toch niet zo 1-2-3 lukt.
 • darmklachten
  Hulp bij burn-out en darmklachten
  Rennen, hollen, vooral níét stilstaan én steeds verder gepusht worden. De prestatiemaatschappij waar jij je in bevindt, kan voor de nodige stress zorgen. Geen tijd meer voor je partner, drukte op het werk, en ga zo maar door. Door overmatige blootstelling aan stress, op lichamelijk en emotioneel gebied, raakt je lichaam overbelast. Deze overbelasting kan uiteindelijk uitmonden in een burn-out.
Toon meer >
Toon minder >