Bedrijfsnaam: Vrijerbewegen.nl
Adres: De Feart 38,
9222 NT Drachtstercompagnie
Telefoonnummer: 0614665022 (WhatsApp)
 • Coaching
 • Shiatsu
 • Massagetherapie
 • Lasertherapie

Over ons

Ik ben Anna en ik help je graag om vrijer te bewegen en de meest vitale versie van jezelf te worden! Dat doe ik met behulp van Shiatsu, massagetherapie, lasertherapie en gezondheidscoaching. Mijn professionele praktijk is gevestigd in het Friese dorp Drachtstercompagnie (vlakbij Drachten) en je kunt hier terecht voor de behandeling van diverse (stress)klachten.

Neem contact op via:

Artikelen van Vrijerbewegen.nl

 • hoofdpijn
  Welke oorzaak heeft hoofdpijn?
  Hoofdpijn is een klacht die veel verschillende oorzaken kan hebben. Meestal trekt de pijn snel weer weg, maar in sommige gevallen blijft de pijn dagen, soms weken aanhouden. Dat is vaak erg belemmerend.
 • oosterse-gezondheidsleer
  Oosterse en westerse gezondheid: raakvlakken en verschillen
  Ieder mens wil zich graag gezond voelen, maar wat is ‘gezond’ precies? De westerse en oosterse wereld hebben allebei een andere kijk op gezondheid en beide gebieden hebben verschillende geneeswijzen.
 • lichaam-apk
  Anna adviseert: de lichaam-apk!
  We laten regelmatig onze auto controleren, maar weten goed ons eigen lichaam in de steek te laten. Toch kan een probleem in een klein hoekje zitten. Er kunnen ook problemen zijn die klein beginnen en in dat stadium nog geen klachten geven.
 • fascia
  Fascia: het onzichtbare netwerk van je lichaam
  In je lichaam worden je spieren, gewrichten, organen en andere structuren beschermd door bindweefsel genaamd fascia. Wanneer er te veel spanning op deze fascia komt te staan, kunnen allerlei klachten optreden, van een drukkend gevoel tot chronische pijn. Meestal is het alleen onduidelijk dat fascia de achterliggende oorzaak zijn.
 • klachten
  'Ik kan nu zonder klachten thuiswerken'
  Niet iedere pijnklacht heeft een oorzaak die ook op de plek van de pijnklacht zit. Anna Bron van Manuele Praktijk Anna gebruikt een integrale aanpak waarbij ze de bron van de pijnklacht zoekt. Deze bron hoeft namelijk niet op de plek van de klacht zelf te zitten.
 • soepelheid
  Krijg soepelheid en beweging terug in je rug
  Heb je last van pijnklachten in je rug, nek of schouders, of ben je vaak vermoeid en/of misselijk? De oorzaak zou een gewrichtsblokkade kunnen zijn in je wervelkolom. Dit is met verschillende technieken goed te behandelen.
 • moe
  Voel je je altijd moe en futloos?
  Heb je last van klachten als vermoeidheid, pijnklachten, een druk gevoel of zit je gewoon niet lekker in je vel? Het valt niet mee om er dan zelf achter te komen wat de oorzaak hiervan is. Anna Bron kan je hierbij helpen.
 • stress
  ’De stress was letterlijk en figuurlijk van mijn schouder gevallen’
  Schouderpijn was bij Naomi (33) de orde van de dag tijdens periodes vol stress en spanning. Daar keek zij niet meer echt van op. Toen de klachten alleen ineens veel heviger werden, ging ze op zoek naar hulp.
 • stress
  Stressvrij de zomer door met shiatsumassages
  Waar je eerst uitkeek naar een zomer vol leuke plannen en afspraken, ziet je zomer er nu misschien wat anders uit. De huidige situatie kan bovendien toch veel spanning opleveren. Dit merk je in je lichaam.
 • massage
  De juiste massage voor jouw klacht
  Je probeert er iedere dag het beste van te maken, maar soms lijkt het alsof je lichaam je tegenwerkt. Je komt moe uit bed, zelfs al heb je de hele nacht goed geslapen. Je voelt de hoofdpijn alweer opkomen bij alleen al de gedachte dat je naar je werk toe moet. Je gaat op zoek naar een oplossing, maar niets lijkt te helpen.
 • stress
  De gevolgen van stress: Angelique luisterde niet naar haar lichaam
  Stress heeft een enorme impact op je leven, helemaal als je het gevoel negeert en maar door blijft gaan. Angelique (36) weet hier alles van: ‘Ik bleef maar op mijn benen staan en ging van dienst naar dienst. Ik negeerde elk signaal van mijn lichaam dat zei dat ik rust moest nemen.
 • stress
  Wat is stress eigenlijk en hoe kom ik er weer vanaf?
  Stress. De een presteert er beter door terwijl de ander er juist aan onderdoor gaat. Stress kent veel verschillende oorzaken en gezonde stress kan zelfs iets goeds zijn.
 • slapeloosheid
  Slapeloosheid en hoe ik ervan afkwam
  Een hele nacht slapen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. In de maand maart staan we daarbij stil op de Internationale Dag van de Slaap.
 • slapeloosheid
  Geen slapeloosheid met shiatsu
  Misschien moet je ‘s nachts wel honderd schaapjes tellen voordat je de slaap eindelijk begint te vatten of zie je elke dag weer op tegen de avond. Waar een goede nachtrust vanzelfsprekend hoort te zijn, is het voor jou een grote opgave. Maar je bent niet de enige, wist je namelijk dat één op de vijf Nederlanders aangeeft moeite te hebben om in slaap te vallen?
 • voornemens
  Nieuw jaar, nieuwe voornemens: meer tijd voor jezelf!
  Het vuurwerk knalde de lucht in en het nieuwe jaar ging van start. Tijd om ook zelf een nieuwe start te maken. 2020 kan het jaar zijn waarin je je best gaat doen om niet meer te eindigen met je lijf vol stress.
 • stress
  'Stress is een apart beestje'
  Ik weet nog dat ik op mijn werk bij het koffieautomaat stond en een collega me vroeg wat ik het weekend daarvoor had gedaan. Ik kon het niet meer ophalen. Ik had de dagen versleten op de bank, in bed, achter mijn computer.
 • winterdip
  Zo versla jij die winterdip!
  Vroeg opstaan is nooit jouw beste kwaliteit geweest, maar als de dagen korter worden, lijkt het bijna onmogelijk om die dekens van je af te gooien. Je bent sowieso de hele dag doodmoe en ‘s avonds plof je op de bank met een kant-en-klaarmaaltijd, gevolgd door een zak chips.
 • massage
  Een massage voor lichaam en geest
  Als je niet lekker in je vel zit, kan het behoorlijk lastig zijn om de oorzaak te achterhalen. Wist je dat lichamelijke klachten vaak verbonden zijn met wat er speelt op emotioneel gebied?
 • sportmassage
  Met sportmassage sneller van je blessure af
  Na de vakantie wilde jij het sporten weer fanatiek oppakken. Deze zomer heb jij het namelijk wat laten versloffen en dat is echt te merken. Je voelt je minder fit en je kleding zit ook wat strakker dan anders.
 • rugpijn
  Lage rugpijn: je kúnt er vanaf komen!
  Wist je dat vier op de vijf mensen weleens last heeft van lage rugpijn? Grote kans dat jij hier dus ook regelmatig mee geconfronteerd wordt.
 • vermoeidheid
  Heb jij ook last van vermoeidheid in de zomer? Drie tips!
  Als jij de foto’s van anderen op je socialmediakanalen moet geloven, is de zomer dé tijd van actieve vakanties, raften of het bezigen van andere extreme sporten op het strand, hardloopsessies in het park en lange strandwandelingen. En jij? Jij zit vooral geeuwend en versuft op je smartphone te kijken hoe spectaculair anderen het hebben, terwijl je je afvraagt waar zij toch die energie vandaan halen.
 • burn-out
  Burn-out? Een massage helpt!
  Lieke (33) vertelt: ‘Al sinds ik het mij kan herinneren, ben ik een harde werker. Vanaf mijn veertiende had ik al allerlei bijbaantjes. Na de universiteit was ik vastbesloten om te promoveren. Dat betekende dagen, avonden en nachten ploeteren op mijn dissertatie en alle superstressvolle taken daaromheen. Eigenlijk had ik een jaar vrij willen nemen om te gaan reizen en bij te komen.
 • massage
  Van techniek naar massage
  In één van de eerste behandelingen die ik gaf, jaren geleden, had ik een boom van een vent op de behandelbank liggen. Het was echt een stoer type, die benadrukte dat hij wel wat kon hebben. Maar al bij één van de eerste aanrakingen, in de buurt van zijn kuiten, schoot hij één meter de lucht in.
 • werkhouding
  Pijn door een verkeerde werkhouding? Probeer Shiatsu!
  Of je nou als een bezetene op je toetsenbord aan het tikken bent in verband met een belangrijke deadline, of even op Facebook aan het scrollen bent om de tijd te doden tot het vijf uur is: een goede werkhouding is cruciaal. Je staat er misschien niet altijd bij stil, maar óók als je niet de hele dag met zware spullen hoeft te sjouwen en steeds de trap op en trap af moet voor je werk, kun je heel wat nare blessures oplopen.
Toon meer >
Toon minder >