couperose

Afrekenen met couperose, kan het?

Rode wangen krijgen is meestal een teken van emotie. Je wordt verlegen of schaamt je voor een bepaalde gebeurtenis of opmerking. Zodra de emotie weer afzwakt, verdwijnt de rode kleur ook weer uit je gezicht. Maar als je last hebt van couperose is dit niet het geval. Hierbij heb je altijd rode wangen door de zichtbare bloedvaatjes. Kom je hier ooit weer vanaf?

Couperose

Het antwoord is gelukkig ja! Er zijn een aantal dingen die je kunt doen tegen couperose. Maar voordat we daar dieper op ingaan, is het nuttig om meer te weten te komen over couperose. Waar komt het bijvoorbeeld vandaan? Couperose ontstaat doordat bloedvaatjes in je huid verslappen. Door de verslapping beginnen de bloedvaatjes te verwijden, waardoor de adertjes zichtbaar worden. Het is voornamelijk te zien op je wangen, neus en kin. Doordat de roodheid op deze plekken ontstaat, wordt couperose vaak verward met blozen,

Het ontstaan

De daadwerkelijke reden van de verslapping van je bloedvaatjes is onduidelijk. Hoe couperose zich vormt is ook niet concreet te zeggen. Wel zijn er een aantal zaken die invloed hebben op couperose:

  • Overmatige blootstelling aan de zon
  • Temperatuurschommelingen
  • Alcoholgebruik 
  • Erfelijke bepalingen

Gelukkig is couperose geheel onschuldig. Maar op cosmetisch gebied kan het wel als vervelend ervaren worden.

Juiste behandeling
Bij Huidsalon Goes helpen we je graag om van je couperose af te komen. Huidaandoeningen zoals couperose zijn goed te behandelen met onze producten van Cosmedix. Deze producten bevatten werkzame ingrediënten, met een hoge concentratie aan actieve werkstoffen. Denk bijvoorbeeld aan stoffen zoals niacinamide, allantione of panthenol. Deze gebruiken we het liefst bij couperose. De rode kleur wordt hiermee verzacht en de producten hebben een ontstekingsremmende werking.

Een lichaam in balans geeft je automatisch ook een gezondere huid

Voeding en couperose

Maar naast aandacht voor huidverzorging met producten, is voeding net zo belangrijk. Voeding speelt een grote rol bij een gezonde huid. Want een lichaam in balans geeft je automatisch ook een gezondere huid. Algemene gezonde voeding, zoals fruit en groente, mag daarom niet ontbreken. En probeer erop te letten dat je niet te veel alcohol, warme dranken en hete specerijen eet. Dit lokt de roodheid weer uit, en dat is juist wat je wilt vermijden!

Advies nodig?

Onze huidspecialisten staan klaar om advies te geven. Op gebied van verzorging, maar ook voeding. Wij geloven namelijk in de meest effectieve werking wanneer er zowel van binnen als aan de buitenkant aan je schoonheid wordt gewerkt. Couperose is één van de huidproblemen die we behandelen. Ook voor andere huidproblemen kun je bij ons terecht in de salon. Neem gerust contact met ons op voor het maken van een afspraak of bij vragen.

Hopelijk tot snel!

Datum: 10 april 2023