couperose

De oorzaken en aanpak van couperose

Vaak zeggen mensen dat je er gezond uitziet als je kleur op de wangen hebt, maar is dit wel zo als je huid rondom de wangen enorm rood is? Die roodheid staat ook wel bekend als couperose, een veelvoorkomende aandoening die niet schadelijk is maar wel irritaties oplevert. Wil je er wat aan doen? Bij De Rode Pilaren helpen we je graag om je huid te verbeteren.

De oorzaak van couperose

Als je te maken hebt met couperose, heb je rode, zichtbare bloedvaatjes in je gezicht, met name rondom de wangen, neus en kin. De huid kan gevoelig zijn voor irritatie en heftig reageren op verzorgingsproducten. Daarnaast kun je last hebben van blozen, zonder dat daar een reden voor is. De oorzaken kunnen verschillen, maar hebben vaak te maken met:

  • Het huidtype: mensen met een lichte huid hebben sneller kans op de aandoening. Ook als je huid dun is, zijn de bloedvaten in je gezicht sneller zichtbaar.
  • De zon: als je huid langdurig wordt blootgesteld aan de zon, kunnen bloedvaten beschadigd raken.
  • Temperatuurschommelingen: extreem koude en warme temperaturen kunnen de bloedvaten in het gezicht verwijden, waardoor de huidaandoening kan ontstaan. 
  • Alcohol en tabaksgebruik: zowel alcohol als tabak zet bloedvaten uit en kan de huidaandoening verergeren.
  • Genetica: je hebt er meer aanleg voor als je familieleden er ook mee te maken hebben.

De aanpak: wat je zelf kunt doen

In vele gevallen heb je pech als je te maken hebt met couperose. Toch kan het ook te maken hebben met je huidverzorging of levensstijl. Om de huidaandoening tegen te gaan of ergere klachten te voorkomen, is het belangrijk om:

  • Je huid te beschermen tegen de zon door zonnebrandcrème te smeren. Ook is het van belang om te veel blootstelling aan de zon te voorkomen.
  • Je huid goed te verzorgen met milde, hypoallergene huidverzorgingsproducten om irritaties te voorkomen. Kies voor de producten van Sensacea, die speciaal geschikt zijn voor de gevoelige huid met neiging tot couperose. De producten hydrateren de huid en zorgen voor een langdurige verlichting door ingrediënten zoals aloë vera, zoethoutwortel en rode algen.
  • Een gezonde levensstijl aan te nemen door gezond te eten, voldoende water te drinken en waarde te hechten aan je slaapritme.

Aesculus Astaxanthine capsules

Lukt het niet om je klachten te verminderen? Bij De Rode Pilaren is het ook mogelijk om capsules aan te schaffen die helpen om couperose te verminderen. De capsules verstevigen de vaatjes, zodat ze goed kunnen uitzetten bij kou en warmte. Het dagelijks innemen van twee capsules voor het ontbijt of de lunch kan bijdragen aan het verminderen van de doorlaatbaarheid van de huidaandoening. Het ingrediënt Aesculus, dat in de capsule zit, heeft een verzorgende en regulerende werking op de bloedsomloop, het hart en de bloedvaten. Het andere hoofdingrediënt, Astaxanthine, is goed voor het behoud van een sterke vaatwand en het houdt de bloedvaten soepel en schoon. Samen bieden ze een beschermende werking.

Behandelingen in de salon

Lukt het niet om van de roodheid af te komen? De Rode Pilaren biedt diverse behandelingen aan die kunnen helpen om de huidaandoening te verminderen. Kom langs in onze salon voor een fijne gezichtsbehandeling. Neem contact op om de verschillende opties voor een behandeling te bespreken.

Datum: 27 februari 2024