couperose

Xanne’s advies: couperose? Zo ondersteun je jouw huid

Duizenden kleine bloedvaatjes maken een belangrijk onderdeel uit van ons lijf. Wanneer er sprake is van zichtbare blauwe of rode bloedvaatjes in het gezicht, spreken we van telegiëctasieën. Een fenomeen dat ook wel couperose wordt genoemd, en in de volksmond bekend staat als rode adertjes op de wangen. Onschuldig, maar je kunt je er wel aan storen. Daarom is het belangrijk de huid goed te ondersteunen en te kalmeren.

Ontstaan couperose

Elke puber ervaart onzekerheden. Gaat het niet over het veranderende lijf, dan gaat het over de opkomende jeugdpuistjes. Ook couperose kan al vroeg opspelen, maar in de meeste gevallen zien we dat couperose vanaf het dertigste levensjaar ontstaat. Voornamelijk de wangen vertonen dan veel verwijde bloedvaatjes. Hoewel het mantra ‘je bent goed zoals je bent’ natuurlijk omarmt mag worden, kun je je toch erg storen aan de zichtbare bloedvaatjes. Couperose is een onschuldige kwaal, maar brengt wel ongemakken met zich mee. Denk aan prikkelingen, jeuk of een branderig gevoel. Maar ook weegt de optische factor vaak zwaar mee in de wens om de huid te verbeteren. De juiste behandelingen kunnen hierbij helpen.

Wat is de oorzaak?

Verschillende factoren beïnvloeden couperose, zoals blootstelling aan hoge temperaturen, zonlicht, roken, alcoholconsumptie, omega 3-tekort en erfelijkheid. Deze ‘prikkels’ zorgen voor verwijding van de aderen. Om dat het per persoon verschilt welke prikkels de couperose doen opvlammen, kan het lastig zijn meteen een antwoord te krijgen op bovenstaande vraag. Een goede balans in leefstijl kan klachten verminderen. Zo zorg je meteen goed voor je huid én lijf. Toch is het fijn gerichtere begeleiding te krijgen in het verhelpen van couperose door een deskundige in de arm te nemen.

Een goede, gerichte behandeling kan je helpen bij couperose.

Een passend plan

Wanneer iemand bij ons komt voor huidverbetering, nemen we graag de tijd voor een gericht plan en advies. Zo kun je bijvoorbeeld terechtkomen bij Inge, Aline of Xanne, specialisten op het gebied van huidproblemen zoals couperose. Het behandelplan maken we op maat. Bij couperose is er sprake van beschadigde bloedvaatjes waar blokkades plaatsvinden. Met behulp van IPL-flitstherapie, advies over thuisverzorging en voeding kunnen we aan de slag. Door de aandachtsgebieden te stimuleren, raken blokkades in de bloedvaten opgeheven. Wanneer je ook thuis aan de slag gaat met het kalmeren en in balans brengen van de huid, kan er een optimaal resultaat behaald worden.

Wist je dat?

  • De huid dunner wordt naarmate je ouder wordt? Verwijde bloedvaatjes worden duidelijker zichtbaar. Het behandelen in combinatie met anti-agingtherapie kan ervoor zorgen dat je de huid goed ondersteunt.
  • Voorheen antibiotica vaker werd voorgeschreven aan mensen met rosacea, een huidprobleem dat veel lijkt op couperose? Tegenwoordig is er steeds meer plaats voor een persoonlijke, gerichte aanpak. Door samen met je behandelaar te kijken naar wat jouw huid nodig heeft, behaal je het optimale resultaat zonder direct zwaardere interventies in te zetten.
  • Couperose behandeld kan worden met koude plasma? Deze behandeling versterkt de huidcellen en het bindweefsel dat om de aderen heen zit. Omdat het koude plasma is, werk je alleen in de diepte en kan je nooit de huid verbranden.
  • Als de omega 3-/omega 6-verhouding uit balans is er een opstopping van bloedplaatjes ontstaat in de aderen, waardoor ze duidelijker zichtbaar worden?

Ook hulp?

Heb jij last van couperose? Dan ben je natuurlijk van harte welkom voor een intake of behandeling. Daarnaast zijn er verschillende specialisten die je met uiteenlopende huidproblemen kunnen helpen. Denk aan anti-aging, acne, pigmentvlekken of een droge huid. Neem gerust contact op!

Datum: 12 juli 2022